En kjempehyggelig kveld i steinfjøset!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Des 2016

Torsdag 17. desember var en hel del av RAKKs medlemmer samlet til grøtfest, pakkelek og hyggelig samvær i steinfjøset på Finnestad. Og i tillegg til det rent sosiale og hyggelige var det også et alvorlig punkt på agendaen - nemlig utdeling av dekken og diplom til årets klubbmestere.


Det ble en svært hyggelig kveld, og det var nok mange som virkelig kjente julestemningen komme denne kvelden. Det er svært koselig i steinfjøset med god fyr i ovnen og levende lys, og med god grøt og hyggelig samvær ble det høy stemning. Den ble naturligvis ikke mindre da Hanne satte i gang den svært populære pakkeleken. Med terninger som sirkulerer rundt bordet i høyt tempo er regelen slik at alle får slå en gang på hver runde, og hver sekser på en terning gir rett til å velge en pakke. Når alle pakkene er delt ut - ja da velger man pakker fra hverandre. Ettersom kun den som har hatt med pakken vet hva som skjuler seg under papiret, er det mye gjetting basert på vekt, form og størrelse. Men, det er slett ikke alltid det er så lett å gjette innholdet, det er det flere av årets deltagere som kan vitne om. Men pakke opp, det får man ikke før tiden er ute og da får man jo virkelig se hvem som har vinnerlykke, og hvem som ikke har…

Og mye moro er det naturligvis når pakkene åpnes, og viser seg å inneholde alt fra en nissesjokolade til et par oppvaskhansker, en kaffekanne eller et par oppvaskkluter.

Etter grøt og pakkelek var det tid for utdeling av dekken og diplom til årets klubbmestere i dressur og sprang. Disse ble kåret på høstens stevne, og vinnerne i år ble altså Emma Sofie Elverhøi i dressur og Maren Rieber Bakke i sprang. Vi gratulerer så mye!

Avslutningsvis vil vi takke alle klubbens medlemmer for innsats og engasjement i 2016, og ønske en fortsatt god jul. Vi ser frem til et spennende år med mye aktiviteter i 2017!Jul i fjøset

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Des 2016

Vi er glade for å kunne ønske velkommen til julemøte i klubben i Stenfjøset på Finnestad.

Små og store medlemmer ønskes velkommen til stemningsfull førjulskveld. Her blir det servert julegrøt og saft, det blir mandelpakke og ikke minst pakkelek som i fjor.

Hver familie tar med 2-3 pakker pr person av ymse verdi og innhold. Vi triller terninger og kampen om de gjeveste pakkene er i gang.

Det blir også utdeling av dekken til årets klubbmestere.

Tid: Torsdag 15. desember kl 19.00

Sted: Stenfjøset på Finnestad (8 kilometer fra Bergenhuskrysset mot Østbygda)

Påmelding: Til Hanne Fosser tlf 48 95 47 74En virkelig inspirerende og lærerik helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Nov 2016

Det vi tror alle som var tilstede på RAKKs treningshelg på Folkenborg var enige om var at dette var både veldig inspirerende og lærerikt! Siril Helljesen hadde altså tatt turen til Folkenborg for å instruere RAKK-ryttere. Det startet med ridetimer lørdag formiddag, og i tillegg til de som hadde egne timer var det også flere som benyttet anledningen til å lære av å sitte på tribunen og følge med. RAKK spanderte lunsj og vafler mellom øktene, og etter lunsjen på lørdag fikk vi et inspirasjonsforedrag. Hit hadde cirka 20 medlemmer tatt turen for å se og lytte, og flere kommenterte i etterkant at dette var midt i blinken.


Det var nok flere som ble litt overrasket da Siril fortalte sin historie. Hun hadde nemlig startet som forrytter og stort sett ridd alt hun fikk sjansen til å ri da hun begynte. Men hun var «alltid»i stallen. Og fordi hun var en av dem som også var villig til å gjøre de «kjedelige tingene» fikk hun muligheter til å ri og passe andres hester. Etterhvert fikk hun en araber på delt fôr, og de lærte mye sammen. Sin første egne hest kjøpte hun da hun var 21 år gammel.

Siril var opptatt av å se muligheter - ikke begrensninger. Hadde man ikke ridebane, så fikk man finne andre løsninger. Skogsbilveger er flotte treningsmuligheter, og med en liten åpen plass og noen kjegler kan man trene på så mangt. Er terrenget bratt kan man trene muskelstyrke som vil hjelpe og utvikle hesten når den senere skal gjøre avansert og krevende dressurøvelser. Er underlaget hardt kan man skritte og styrke sener og bein. Har man ikke så mange treningsmuligheter kan man fokusere på å bygge styrke og kondisjon, slik at hesten er klar for å starte for fullt når ridebanen blir fri for is igjen. Og snø er et flott underlag å ri på. Ja det var altså utrolig inspirerende å høre hvordan en av Norges aller beste dressurryttere tenker om treningsmuligheter og utviklingspotensiale. Alle hester kan bli bedre med rett trening, sa Siril, og ingen i rommet var i tvil om at hun mente det! Siril hadde alltid vært fasinert av mulighetene som lå i hver hest hun hadde fått ri. Og hver hest var det mulig å utvikle og gjøre bedre. Men det krevde naturligvis nitidig arbeid og trening, trening og trening.

Bruk fantasien og fokuser på mulighetene var Sirils oppfordring til RAKKs ryttere.

Etter foredraget var det tid for flere ridetimer - og vi fikk inntrykk av at det var mange både ryttere og hester/ponnier som reiste hjem fra Folkenborg slitne men fornøyde. Det ble en veldig positiv treningsopplevelse - med en instruktør som ser detaljer og på en positiv måte forteller hvordan de kan justeres.

Siril og Selma etter time.jpg


Når det gjaldt egne ambisjoner fremover, kunne Siril fortelle at hun var i gang med treningen igjen, og at hun håpet å kunne kvalifisere seg til nye stevner på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi er helt sikre på at det er mange av RAKKs ryttere som vi være med å heie Siril frem!


Rakkestad Avis har skrevet om arrangementet HER.Siril kommer!!! Kommer du?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Okt 2016

Ja - RAKK arrangerer treningshelg med Siril Heljesen! Om det skulle være noen som ikke vet det så er altså Siril Helljesen en norsk dressurrytter på absolutt øverste nivå. Siril og hesten Dorina var blant annet kvalifisert for deltakelse i Sommer-OL 2012 som den eneste norske hestesportsutøveren. Noen av oss har dessuten hatt glede av å høre Siril tidligere og vet at hun også er en dyktig foredragsholder.


Siril Helljesen and Dorina. © 2011 Ken Braddick/dressage-news.com. Foto fra http://www.dressage-news.com/?p=13262


Alle detaljene er ikke på plass enda - men det som er sikkert og planlagt er at RAKK arrangerer treningshelg med Siril Heljesen i november. Vi har booket ridehuset på Folkenborg i Eidsberg lørdag 12. og søndag 13. november, og håper dette blir en flott og lærerik helg for mange av klubbens medlemmer. Her er det imidlertid nødvendig med bindende påmelding, og mer informasjon om den kostnad, mm finner du i invitasjonen.

Det vi har bedt Siril fokusere på er å gode treningstips om hvordan man best kan holde seg og hesten/ponnien i god form gjennom vinteren, slik at man er raskt klar når sesongen starter. Det vil bli både en teoriøkt og mulighet for individuelle ridetimer for de som ønsker det. Vi tenker dessuten å lage en hyggelig og sosial ramme om arrangementet, og håper derfor mange setter av helgen selv om de ikke selv skal delta på trening. Vi tror dessuten at man her kan lære mye bare ved å være tilstede.

Det blir imidlertid begrenset med ridetimer tilgjengelig, så her er det om å gjøre å bestemme seg raskt om man ønsker å være med. Klubben har fått økonomisk støtte gjennom idrettsrådet og gjennom kommunen til arrangementer og vil bruke noe av disse pengene på å sponse denne treningshelgen, men det blir likevel en kostnad for timene. Vi håper imidldertid flere vil bli begeistret for denne muligheten til å lære av en svært dyktig og erfaren rytter!

Så - sett av helgen 12. - 13. november. Dette blir garantert både lærerikt og hyggelig!
Mange gode plasseringer i dressur ØM/KM

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Okt 2016

Lørdag vat det lagkonkurranser og RAKK stilte med hele tre lag. Det var Sigrid Fosser Hansen og Marthe Elverhøi i ØM i LC og LB, Margit Lyngstad og Hege Rud Lunde i ØM LB og LC og Maren Rieber Bakke og Emma Elverhøi i KM i MB og LA.

RAKKs første ekvipasje med plassering ble Sigrid Fosser Hansen og Valentina. De oppnådde hele 64.600% noe som holdt til en syvende plass. Emma Elverhøi på Barock og Hege Rud Lunde fortsatte med gode resultater for RAKK. Emma fikk henholdsvis 62,963% i Lett A og Hege fikk 62,000% i Lett C. Det holdt til en 11. plass for Emma og en 14. plass for Hege. Margit og Mille var lørdagens siste ekvipasje på banen, og de gjorde også en flott runde. Resultatet ble til slutt 61.093%, noe som ga en åttende plass av de 26 startende.

Det var dessverre ingen av RAKKs lag som nådde helt opp i lagkonkurransene. I KM kom Maren og Emma på åttende plass. I ØM kom Hege og Margit på en flott femte plass, mens Sigrid og Marthe kom på tiende plass. Vi er kjempefornøyde med at vi stilte flere lag, og hadde en flott dag på Tune!

Hege og Dragon ØM 2016.jpg

Søndag var det individuelle konkurranser, og allerede tidlig på dagen fikk RAKK en ekvipasje på pallen! Hege Rud Lunde og Dragon tok andre plass i Lett C med hele 66,000%! Og i den individuelle ØM klassen gikk det også veldig bra for Margit og Mille. De startet i LB, og her ble det 3. plass og bronse til Margit og Mille.

Vi takker så mye for innsatsen!RAKK stiller lag i dressur ØM/KM!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Sep 2016

Førstkommende helg arrangeres Østfoldmesterskap og Kretsmesterskap i dressur på Tune Ridesenter. Og RAKK stiller med hele tre lag denne gang. På lagene stiller Sigrid Fosser Hansen og Marthe Elverhøi i ØM i LC og LB, Margit Lyngstad og Hege Rud Lunde i ØM LB og LC og Maren Rieber Bakke og Emma Elverhøi i KM i MB og LA.

Alle klasser foregår på to baner på Tune Ridesenter lørdag 17. sept. Vi håper mange har lyst til å komme og heie!Dressur går bra også i regnvær!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Sep 2016

Søndages dressurstevne fikk dessverre ikke like strålende vær som sprangstevnet på lørdag. Men det lot ikke til å hindre de som fant veien til Haugstad i å få en fin dag. Og det ble mange flotte prestasjoner å se.

De tre plasserte ekvipasjene i Lett C.

Dagen startet med Lett C der det var ni startende ekvipasjer og hele syv RAKK-ekvipasjer. Resultatene tilsier at det var mange godt gjennomførte program, og det var også i denne klassen vi fikk se den aller høyeste prosentsatsen. Renate Skar på Diesel oppnådde nemlig hele 70,800%. Ekvipasjen representerer Bærum rideklubb. To RAKK-ryttere sikret de neste plassene på resultatlisten; Marthe Emilie Elverhøi på Candy Girl ble beste RAKK ekvipasje med 64,400% på andre plass, mens Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur kom på tredje plass med 64,000%.

I Lett B var det en RAKK-rytter som gikk helt til topps. Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock oppnådde også et veldig godt resultat; ekvipasjen fikk hele 65,417%. Også Margit Lyngstad på Plassens Mille Fleur gjorde en god innsats, og endte på femte plass med 59,583%.

Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock vant Lett B.

Heidi Iren Heyerdahl og Mjølner'n.

Det var dessverre bare tre startende i Lett A. Klassen ble vunnet av Heidi Iren Heyerdahl (EIDB) på Mjølner'n, mens Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock kom på tredje plass. Også i MB var det tre startende ekvipasjer, og her var det en RAKK-rytter som gikk helt til topps, nemlig Maren Rieber Bakke på Amacello.

Maren Rieber Bakke på Amacello vant MB.

Vi vil takke alle deltagere og alle som hjalp til og bidro til nok et hyggelig og vel gjennomført stevne. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger fra både teknisk personell og deltagere underveis, noe vi setter stor pris på.
Klubbmestere 2016 er kåret

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Sep 2016

RAKK har jo tradisjon for å arrangere klubbmesterskap i både sprang og dressur som en del av høststevnet. Så også i år. Lørdag ble det dermed kåret Klubbmester 2016 i sprang, og søndag ble det klart hvem som kan smykke seg med tittelen Klubbmester i dressur 2016.

Klubbmesterskapet arrangeres på tvers av klassene i både sparng og dressur, og ekvipasjen må under påmeldingen til stevnet angi hvilken klasse ekvipasjen vil skal være deres klubbmesterskapsklasse. I sprang var det ekvipasjer som hadde valgt fra 70 cm til 110cm som klubbmesterskapsklasse, så det ble en lang dag før resultatlisten kunne offentliggjøres. I sprang er det et krav i RAKK at det skal være feil og stil bedømming i klubbmesterskapet, så det gjelder med andre ord ikke bare å ri raskt og uten feil.

Maren Rieber Bakke og Amacello hoppet seg til klubbmesterskapstittelen i sprang 2016.


Og da dagens resultater var regnet ut ble det klart at vinneren og klubbmester i sprang 2016 ble Maren Rieber Bakke på Amacello. Ekvipasjen red feilfritt i sin klasse, som var 100cm, og oppnådde hele 71 stilpoeng. Vi gratulerer med en flott prestasjon. På en flott andre plass fulgte så Marthe Emilie Elverhøi på Candy Girl. Ekvipasjen startet i 70cm og oppnådde 63,5 stilpoeng på sin feilfrie runde i klassen. Tredje plass gikk til Marianne Ervik på Tonelly. Ekvipasjen fikk riktignok fire feil i klassen 100cm, men med hele 69,5 stilpoeng holdt dette likevel til plassering.

I søndagens dressurmesterskap var det også god spredning over klassene, men ekvipasjer fra Lett C til MB. Det endelige resultatet var derved ikke klart før poengene var fordelt i stevnets aller siste klasse. Men da var det klart, vinner og klubbmester i dressur 2016 ble Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock. Ekvipasjen hadde valgt Lett B som klubbmesterskapsklasse, og oppnådde hele 66,725%. På andre plass fulgte Marthe Emilie Elverhøi på Candy Girl som oppnådde 64,400% i Lett C, mens tredje plass gikk til Sigrid Fosser Hansen på Valentina. De oppnådde 63,200% i Lett C.


Vi gratulerer Klubbmesterne med flotte prestasjoner! Vi vil også benytte anledning til å takk Gjensidige Rakkestad som sponser klubben med flotte dekken til vinnerne, og Paul Messa as som sponset premiebordet med to veldig fristende fruktkurver! Tusen takk!
En fantastisk dag på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Aug 2016

Haugstad lå badet i sol på dagen for årets sprangstevne - banen var god og selv om vi hadde ønsket oss litt flere påmeldte ble det en kjempefin dag!

I 60cm red begge RAKK ryttere CR, og i 70cm red Marthe Elverhøi (RAKK) på Candy Girl til en flott 2. plass bak Tonje Lorem (SKED) på Falkon. Vinner i klasse 80cm ble Merete Hansen (SARP) på Ormanist mens vinner av klasse 90cm ble Linnea Rist (SKED) på Derbista. Her kom Maren Rieber Bakke (RAKK) på Amacello på 2. plass.


Linnea Rist (SKED) på Derbista vant liksågodt også klassen 1m. Lena Brevik (MOSS) på Maputo kom på andre plass, mens Emilie Jensen Messa (RAKK) på Kornelia kom på tredje. Alle de tre plasserte red feilfritt, og alle tre oppnådde over 73 stilpoeng. Av andre RAKK ryttere kom henholdsvis Maren Rieber Bakke på Amacello på fjerde, Sigrid Fosser Hansen på Valentina på femte og Marianne Ervik på Tonelly på åttende.


Dagens siste klasse var 1m10cm. Her vant Lena Brevik (MOSS) på Maputo, mens Marielle Karlsson (SARP) på Contender kom på 2. Det var også tre RAKK ryttere med i klassen; Emilie Jensen Messa på Kornelia kom på tredje plass, Sigrid Fosser Hansen på Valentina kom på fjerde mens Marianne Ervik på Tonelly kom på femte plass.

Vi gratulerer!
​Det nærmer seg stevnehelg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Aug 2016

Helgen 27. og 28. august er det tid for RAKKs høststevne på Haugstad. Vi starter med sprang på lørdag og fortsetter med dressur på søndag - invitasjonene og mer informasjon finner du i Terminlisten i HorsePro. I tillegg til de vanlige klassene er det også klubbmesterskap i både sprang og dressur for RAKKs egne ryttere. Klubbmesterskapet går på tvers av klassene, men her er det er viktig å huske å melde hvilken klasse som er klubbmesterskapsklasse ved påmeldingen. Påmeldingsfristen er mandag 22. august kl. 23:59, og frist for negativ starterklæring er onsdag kl. 18:00.


Vi satser på godt vær og gleder oss til en flott stevnehelg! Om du ikke er sikker på hvor Haugstad er så vil det være skiltet innkjøring, men det er altså innkjøring fra fylkesvei 124 som går fra Rakkestad mot Strømsfoss / Aremark. Haugstad er merket med rød nål i kartet under.


For å gjøre alt klart til stevnet blir det dugnad på Haugstad torsdag fra kl 19:00. Vi håper mange medlemmer ha anledning til å komme en tur å hjelpe til.

Om du ikke stiller på stevnet men bare har lyst til å komme en tur for å se eller hilse på er det naturligvis fullt mulig. Her blir det hester og ponnier og aktiviteter mesteparten av dagen. Vi har ny tribune og åpen kiosk, så her er det fullt mulig å tilbringe litt hyggelig tid denne helgen!

Tre RAKK - ryttere på Lier Horseshow

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Aug 2016

Å kjenne på stemningen og erfare et større stevne, var målet for turen til tre RAKK - ryttere som satte kurs for Lier Horseshow i juni. Hestene ble oppstallet på stedet, og ryttere og familie på hotell i Drammen.

Det ble både resultater og god stevnetrening for både hester og ryttere.


Vi fikk også med oss de to gode plasseringene til rakstingen Emilie Bjoner som også stilte i to klasser under stevnet. Emilie rir for Drøbak.


Lier horseshow NN.jpgKan RAKK stille lag i KM/ØM i år også?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 7. Aug 2016

I år arrangeres det følgende lagmesterskap i sprang og dressur:

  • 11. september arrangeres det KM LAG SPRANG på Mossemarka
  • 17. september arrangeres det KM/ØM LAG DRESSUR på Tune Ridesenter

KM Lag sprang arrangeres i klasse 1.10 med minimum 3 maksimum 4 ryttere på hvert lag. KM Lag dressur arrangeres i klasse LA og MB med minimum 2 maksimum 3 ryttere på hvert lag.

RAKKs lag - og en fornøyd lagleder - under ØM i dressur i Tune 2014.

ØM Lag dressur arrangeres i klasse LC og LB med min. 2 max. 3 ryttere pr. lag.

RAKK har selvfølgelig ønske om å kunne stille i lagmesterskap i år også, dersom vi har kvalifiserte og interesserte ryttere.

Ønsker du å delta på RAKK sitt lag i dressur eller sprang? Hvis JA sender dere en sms til Eva på 913 18198 så snart som mulig og senest innen 21.8. Der forteller du hvilket lagmesteskap du ønsker å delta i, slik at vi kan få notert interessen.

Klubben vil deretter vurdere hvilke kvalifikasjonskrav mesterskapene har beskrevet i sine statutter på de ulike lagkombinasjoner. Basert på ønsker og de resultater ekvipasjene har oppnådd denne sesongen vil vi så sette sammen våre lag.

Dette å sette sammen lag slik at hvert lag får riktig antall ekvipasjer i de ulike klassene er jo et lite puslespill som det ikke alltid er like enkelt å få til å gå opp. Vi kan derfor ikke love alle som ønsker plass på et lag, men vi skal gjøre så godt vi kan og oppfordrer uansett alle til å melde sin interesse til Eva så snart som mulig.

Uavehengig av dette lagmesterskapet oppfordrer vi naturligvis ALLE våre ryttere til å melde seg på i de individuelle klassene. Det gjør dere på vanlig måte via www.horsepro.no, men NB: sjekk statuttene før dere melder klasser.

Du finner invitasjonen til dressurstevnet HER og på denne siden finner du også lenke til statuttene. Invitasjonen til sprangstevnet er ikke lagt ut enda, så her gjelder det å følge med på HorsePro.Har du satt av helgen?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Jul 2016

Helgen 27. og 28. august arrangerer RAKK sitt stevne for året på Haugstad. Som vanlig deler vi dagene, så sprangstevnet er på lørdag mens det er dressur på søndag. Invitasjonene ligger ute på Horsepro - du kan se invitasjonen til lørdagen her og søndagen her. Vi satser på en helg med flott vær og kjempegod stemning, i tillegg til mange flotte prestasjoner av både de mindre og de mer erfarne ryttere i begge grener.

Banen på Haugstad klar for dressurstevne.

For RAKKs egne ryttere spesielt vil vi minne om at klubbmesterskapet i henholdsvis sprang og dressur også skjer på dette stevnet. Klubbmesterskapet i sprang går på tvers av klassene 70 cm, 80 cm, 100 cm og 110 cm og klubbmesterskapet i dressur går på tvers av alle klassene (Lett C til MB). Ønsker du å delta i klubbmesterskapet er det viktig at du husker å melde dette også når du melder deg på stevnet - og om du starter i flere klasser må du gi beskjed (for eksempel i tekstfeltet) om hvilken klasse du vil skal være din klubbmesterskapsklasse.

Fjorårets klubbmestere i sprang.

Statuttene for klubbmesterskapet har blant annet regler om hvilke klasser du kan melde som klubbmesterskapsklasse i forhold til f.eks. tidligere oppnådd premiering, så sjekk statuttene før du melder deg på. Statuttene ligger som vedlegg til invitasjonen i Horsepro, eller du kan finne dem her på nettsiden.RAKK reiser til Lier horseshow - bli med!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Jun 2016

Men NB: Ønsker du å bli med på dette - meld deg på nå for her blir det fort fullt!

Vi ønsker å samle så mange som mulig av våre medlemmer om et felles stevne. Dette har vi jo gjort tidligere - og det var både hyggelig og morsomt! Vi tenker at et spennede stevne som har muligheter for de fleste er Lier horseshow. Og da håper vi at mange kan finne et egnet klasse fredag 1. juli eller lørdag 2. juli. Det er både dressur og sprang på programmet disse dagene!

Men altså - påmeldingen er åpen og det fylles på for hver dag!

Du kan se invitasjonen til stevnet her: http://www.horsepro.no/index.php?r=contact/club&id...Påmelding må hver enkelt ordne selv!

Det er mulig å sikre seg oppstalling på stedet - og det ordner man samtidig med at man melder seg på stevnet!


På Lier horseshow er det selvsagt også åpent for publikum - og vi håper det er mange som har lyst til å være med å heie! Vi vil forøvrig forsøke å ordne felles transport - om noen skulle ha behov for det. Kanskje det er noen yngre som har lyst til å bli med men ikke klarer å få fristet foreldre / foresatte - gi beskjed kanskje vi kan hjelpe!For å legge til rette for at så mange som mulig skal kunne bli med på dette - og for å være sikre på at de som vil overnatte fra fredag til lørdag skal ha anledning til det - har RAKK holdt av noen rom. Å overnatte koster cirka 1000 kroner totalt for 2 personer i et dobbeltrom med frokost. Overnattingsstedet er i Drammen sentrum, men det er ikke lang kjørevei til stevneplassen.

Ønsker dere overnatting - gi beskjed til Hanne på mobil 489 54 774 så raskt som mulig. Her er det prinsippet om førstemann til mølla som gjelder!
En delvis våt men vellykket vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Mai 2016

Lørdag 30. april var det tid for vårsprett på Haugstad, og som alltid håpet vi på strålende sol, varme og skyfri himmel. Slik ble det ikke. I stedet kom lørdagen med regn og mere regn. Men selv om det kanskje la litt demper på stemningen ble det allikevel en svært hyggelig dag på Haugstad!


Først på programmet stod sprangtrening med Heidi. Treningen var delt i to grupper, der både ryttere og hester hadde ulikt nivå og og ulik erfaring. Det gikk så vannspruten stod, og det ble fleipet fra sidelinja om at vi i praksis hadde vanngrav, men ingen lot seg skremme av det! Tvert i mot var det mye innsats og vi tror også god læringseffekt for flere både to- og firbente.

Etter sprangtreningen var det tid for Caprilli - og banen ble raskt endret. I stedet for «vanlige» hindre var det nå både «boks» og bommer på bakken, samt siksak stolper. Også på Caprilien var deltagerne delt i to klasser; med og uten leier. I klassen med leier var det seks startende ekvipasjer - den yngste bare tre år gammel. Men til tross for ung alder var det ikke noe å si på innsatsen, og det var virkelig morsomt å se smilene og engasjementet!

Og etter vel gjennomført var det «premieutdeling», der alle deltagerne fikk diplom og en liten oppmerksomhet med takk for vel gjennomført.

Neste klasse var Caprilli uten leier, og her var det fem startende. Her var det også bedømming, og poeng for de ulike øvelsene. Banen var forøvrig litt mer krevende, og inneholdt blant annet volter i galopp, to lave kryss som skulle traves over, samt holdt der ekvipasjen skulle stå i ro i tre sekunder. Også i denne klassen var innsatsen upåklagelig, og det var virkelig morsomt å se på. Generelt opplever vi vel at denne typen arrangement har stor publikumsapell - noe som også ble uttrykt av flere som fulgte med fra sidelinjen.

Vinneren av klassen ble Hege Rud Lunde på Dragon. På plassene bak fulgte Margit Lyngstad på Pålands Mille Fleur, Marthe Elverhøi på Candy Girl, Kine Andersen på Juni og Malin Sjule på Phaiida.

Søndagen var det dressur på programmet, og denne dagen var været mer i tråd med våre ønsker. Det var mange som hadde ønsket å benytte anledningen til en ekstra dressurtime, så Laila Rud fikk mye å gjøre!

På spørsmål om hvordan det hadde gått gjennom dagen var hun rett og slett begeistret. Som hun selv sa har hun jo fulgt mange både ryttere og hester og ponnier nå gjennom ganske mange år - og hun skrøt av det hun mente var en flott utvikling. I tillegg syntes hun det var veldig hyggelig å se det komme nye til. Og alle jobbet for å bli bedre - rett og slett veldig god innsats.

Vi mener det ble en flott vårsprett i år også - og vil benytte denne anledningen til å takke alle som bidro til det - enten ved å delta på aktivitetene, ved å stille som trenere, instruktører eller medhjelpere, eller ved å komme en tur for å se på. En spesiell takk til ungdomsrepresentantene som stod ansvarlig for arrangementet - vi gleder oss allerede til neste år!HUSK PÅMELDING VÅRSPRETT!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Apr 2016

RAKK arrangerer også i år vårsprett på Haugstad helgen 30. april - 1. mai. Som du kan lese mer om øverst på siden er det mye spennende på programmet - og det bør være muligheter for å lære noe nytt for de fleste! Men da må man melde seg på - og nå nærmer fristen seg med stormskritt - så gjør det nå!

Er det noen unge medlemmer som har veldig lyst til å sitte på en ponni eller hest, men ikke har noen selv, er det muligheter for å få låne. Men da er det veldig viktig at det gis beskjed om dette på forhånd!

Ellers er naturligvis ikke aktivitetene denne helgen forbeholdt de unge - her er det muligheter for alle aldre. Dessuten er kiosken åpen og det er god plass på vår nye tribune.

Du kan se hele programmet for helgen HER.


Velkommen!RAKKs poengcup 2016 er i gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Apr 2016

RAKKs poengcup starter tradisjonelt 1. mars, og flere RAKK-ryttere har allerede vært på sesongens første stevne. Her er det imidlertid viktig å huske at ekvipasjen må være påmeldt cup-en og at avgiften (kr 100) må være innbetalt før første tellende stevne. Påmeldingen foregår ganske enkelt ved at man sender en e-post til eva.rieber.bakke@nortura.no.

I påmeldingen må man føre opp navn på rytter og navn på hest / ponni.

Også i år har vi vært så heldige å få sponsorbidrag fra firma Paul Messa AS - så her er det flotte premier!

1. Premie: Verdisjekk på kr 3 000,-

2. Premie: Verdisjekk på kr 1 500,-

3. Premie: Verdisjekk på kr 1 000,-

Du kan se Invitasjon til poengcup 2016 her. Statuttene for cup-en kan det også være lurt å se på. De finner du på nettsiden under menyen Statutter.

Vi håper riktig mange medlemmer melder seg på i cup-en!Velkommen til Vårsprett

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Apr 2016

Sett av helgen 30. april - 1. mai - for da arrangerer vi Vårsprett på Haugstad! Vi håper på flott vårvær naturligvis - men er sikre på at dette blir to fine dager uansett! Du kan lese invitasjonen til arrangementet, med info om påmelding, priser m.m. HER.

Lørdag blir det sprangtrening med Heidi Lyngstad. Heidi er både aktiv rytter og utdannet instruktør, og kan hjelpe med gode råd og tips uavhengig av hvilket nivå du er på.

Heidi forklarer under fjorårets trening.

Etter treningen blir det rekruttkonkurranse med lave hindre og så gjentar vi fjorårets suksess med Caprilli. Caprilli er en konkurranseform som har fått navn etter en italiensk offiser ved navn Federico Caprilli. Han levde fra 1868 til 1907, og er mest kjent for å ha kommet introdusert dagens praksis for hvordan ryttere skal sitte når hesten hopper.

En caprilli-konkurranse er en kombinasjon av dressur og sprang som utføres på en og samme bane. Det er med andre ord både typiske dressurøvelser og enkle hindre på banen. Caprilli er også av mange anbefalt som veldig fin trening av både hest og rytter, og flere utenlandske trenere anbefaler dette. På Haugstad skal vi imidlertid kun ha et enkelt rekrutt-nivå, og det vil være en klasse med leier og en uten. Klassen med leier er beregnet på de yngste, uøvde rytterne. Det blir en bedømmelse, av blant annet rideveier og tempo, sits og balanse. Det blir sløyfer og diplom til deltagere.


Fjorårets yngste "deltager"

Søndagen blir det dressurtrening med Laila Ruud. Laila har lang erfaring både som konkurrerende dressurrytter og som instruktør. Du kan lese mer om henne HER.

Vi håper mange finner veien til Haugstad denne helgen.

Lørdag blir det dessuten åpen kiosk, så har du lyst til å bare komme en tur og se på er det muligheter for å kjøpe seg en kopp kaffe eller noe annet og ta plass på vår nye tribune.

Velkommen!Vårsprett helgen 30. april - 1. mai

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Mar 2016

Helgen 30. april - 1. mai arrangerer RAKK sin etterhvert så tradisjonsrike "Vårsprett" på Haugstad. Her blir det muligheter til å lære noe nytt for både store og små - og det blir morsomme aktiviteter for alle som har lyst.

På programmet står blant annet sprangtrening - dressurtrening - og vi gjentar fjorårets suksess med Caprili.

Programmet er ikke helt klart, men sett av helgen! Mer informasjon kommer!
RAKKs poengcup 2016 er i gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Mar 2016

RAKKs poengcup starter tradisjonelt 1. mars, og flere RAKK-ryttere har allerede vært på sesongens første stevne. Her er det imidlertid viktig å huske at ekvipasjen må være påmeldt cup-en og at avgiften (kr 100) må være innbetalt før første tellende stevne. Påmeldingen foregår ganske enkelt ved at man sender en e-post til eva.rieber.bakke@nortura.no.

I påmeldingen må man føre opp navn på rytter og navn på hest / ponni.

Også i år har vi vært så heldige å få sponsorbidrag fra firma Paul Messa AS - så her er det flotte premier!

1. Premie: Verdisjekk på kr 3 000,-

2. Premie: Verdisjekk på kr 1 500,-

3. Premie: Verdisjekk på kr 1 000,-


Du kan se Invitasjon til poengcup 2016 her. Statuttene for cup-en kan det også være lurt å se på. De finner du på nettsiden under menyen Statutter.


Vi håper riktig mange medlemmer melder seg på i cup-en!​Et vel gjennomført og hyggelig årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Feb 2016

Onsdag 17. februar arrangerte RAKK sitt åresmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. De vel 20 fremmøtte medlemmene fikk ta del i en omfattende saksliste. Den hadde naturligvis alle de faste årsmøtesakene, som gjennomgang av årsberetning, regnskap og budsjett for neste år. I tillegg var det imidlertid en ny viktig sak på årsmøteagendaen denne gang; revidering av klubbens vedtekter slik at de er samordnet med det Norges idrettsforbund har som norm.

Men før vi kom til det punktet på agendaen var det altså gjennomgang av årsberetning, både for klubben og for ungdomsgruppa. Årsberetningene forteller om en klubb med mange aktiviteter med stor bredde. For naturligvis arrangeres det både treninger og stevner, men klubben har også arrangert for eksempel markering av Halloween på Haugstad med gresskar, bålgrilling og skumle aktiviteter. Vårspretten har vært et annet populært arrangement, der vi i 2015 forsøkte oss med caprilli for de minste. Det har også være arrangert medlemsmøter og en felles overnattingstur til Blixland hestesenter i Tomter der både de aktive og de litt mer passive rytterne fikk prøve seg både på hesteryggen og på quiz! Haugstad har forvrig fått en mye etterlengtet tribune, som vi er svært stolte av.

Klubbens regnskap viser tydelig hvordan det å arrangere stevner er en vesentlig kostnad for klubben, men samtdig en aktivitet som genererer inntekter. Forøvrig er RAKK i den heldige situasjon at vi får en del penger i støtte, og vi har også gode stabile sponsorer som hjelper oss økonomisk. Vi har en del kostnader knyttet til drift av anlegg og utsyr. Dette forhindrer ikke at vi har noe midler til å bruke på ulike typer aktiviteter for medlemmer, og vi har for eksempel i 2015 investert i en del nytt hindermateriell som vi håper vil være til glede i mange år fremover. Når det gjelder budsjettet for 2016 er det nøkternt optimistisk, men vi ser jo at blant annet overgangen til ny nettside (og avslutningen av den gamle) påfører oss en del kostnader.

Når det gjelder valg av nye medlemmer til å ta ansvar for styre og stell i klubben leser man jo av og til om lag og foreninger der det er store utfordringer for valgkomiteene å finne medlemmer som sier seg villige til å stille til valg. Valgkomiteen i RAKK kunne imidlertid fortelle at det ikke er situasjonen hos oss. Ja, Elin Marie Rud i valgkomiteen åpnet fremleggingen av valgkomiteens forslag med å takke for all positiv respons de hadde fått i prosessen. Og valget gikk da også svært udramatisk for seg, til tross for at mange av medlemmene i styret var på valg.

Ny leder i klubben ble Hanne Fosser. Hanne overtok etter Eva, som fortsetter som nestleder. Nye styremedlemmer er Maylinn Dramstad og Henriette Kristiansen, mens Hanne Fladstad fortsetter som kasserer ett år til, Ole Fladstad fortsetter som materialforvalter, og Wenche Dramstad fortsetter som nettansvarlig / styremedlem. Selma Klipper er ny som ungdomsrepresentant, mens Maren Rieber Bakke ikke var på valg. Mette Hornberg var ikke på valg og fortsetter derfor i kioskkomiteen, men får med seg Hilde Elverhøi. I valgkomiteen fortsetter Elin Marie Rud som ikke var på valg, mens Anette Rådalen ble valgt inn som nytt medlem.

Etter valget var det to punkter igjen på agendaen. Det første var en liten justering av statuttene i RAKK poeng-cup. Eva presenterte bakgrunnen for behovet for å justere statuttene, nemlig at vi for første gang hadde fått en situasjon der to ekvipasjer stod med nøyaktig samme poengsum da sesongen var over. I cupen gis det som kjent poeng både for stevnedeltagelse og for plassering, men dette ønsker vi å kunne håndtere ved å skille på antall world cup poeng slik at den som har flest world cup poeng da går foran.

Det siste punktet på agendaen var at RAKK må justere sine vedtekter slik at de matcher idrettsforbundets norm. Eva orienterte om bakgrunnen og arbeidet som var gjort. Det er nok ikke til å komme fra at RAKK har hatt et relativt enkelt sett med vedtekter, og at en gjennomgang og oppdatering var på sin plass. Det var for eksempel flere tema som RAKK ikke hadde i sine tidligere vedtekter. Eva hadde gjort en stor innsats med å samstemme et nytt sett med RAKK-vedtekter til normen, og de nye vedtektene ble vedtatt med bare et fåtall mindre justeringer. Så fort de nye vedtektene er klare vil vi gjøre dem tilgjengelig på nettsiden.

Med dette var den mer formelle delen av årsmøtet avsluttet, noe som passet bemerkelsesverdig bra med leveransen av pizza! Men først benyttet påtroppende leder muligheten for å takke de som gikk ut av sine verv/styret for den jobben de hadde gjort for klubben. Som de fleste lag og foreninger er vi fullstendig avhengig av at medlemmene stiller opp og bidrar! Praten fortsatte livlig under maten, og da alle hadde fått stillet den verste sulten var det tid for premieutdelinger.

Nå er jo vinnerne presentert tidligere så navnene kommer vel ikke som noen nyhet, men RAKK har jo tradisjon for at vi på årsmøtet gjør litt ekstra stas på de som har utmerket seg spesielt gjennom året - det vil si både klubbmestere og vinnere av RAKKs poengcup. Så også i år. Først ut av klubbmestere, Maren Rieber Bakke som med Amecello sikret seg klubbmesterskapet i sprang og Margit Lyngstad med Pålands Mille Fleur som sikret seg klubbmesterskapet i dressur. Hanne delte ut og klubbmesterne fikk sine velfortjente dekken til stor applaus fra de fremmøtte.


Neste punkt var premiering i RAKKs poengcup. Hele 11 ekvipasjer deltok i cup-en gjennom sesongen 2015, men første plassen var likevel helt klar. Susanne B. Yven på Agathe hadde oppnådd hele 101 poeng. På andre plass fulgte Bettina Jensson på Hosanna med 74 poeng, mens det altså denne gang ble en delt tredje plass. Maren Rieber Bakke på Amacello og Marthe Elverhøi på Candy Girl oppnådde begge 48 poeng.

Poeng-cupen er sponset av firmaet Paul Messa as, og det var derfor spesielt hyggelig at Paul Messa var tilstede og kunne dele ut premiene. Han har dessuten lovet å sponse cupen også i 2016, og sesongen starter allerede 1. mars, så her er det bare å melde seg på.Vinnerne av RAKKs poengcup 2015 er kåret!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Feb 2016

RAKKs poeng-cup er som de fleste vel vet nå en konkurranse som går gjennom

hele året. Formålet er å oppmuntre flest mulig av medlemmene til å delta på

stevner, for på den måten å vise at vi er til, bidra til aktivitet blant de

eksisterende medlemmene og kanskje til og med bidra til rekruttering av nye

medlemmer. Konkurransen er åpen for alle medlemmer, men det er et krav at man

melder seg på (og betaler et lite gebyr) i forkant. Medlemmene har selv ansvar

for å registrere sine resultater, som samles gjennom hele året. Poeng gis både

for deltagelse, og for plassering, men maks fem stevner teller i forhold til

plasseringspoeng. Konkurransen går på tvers av grenene, og følger en på

forhånd oppsatt tabell for tildeling av poeng.

Poeng-cupen har hatt en jevnt økende deltagelse siden oppstarten i 2012. I

2015 var det 11 deltagere påmeldt. Reglene er imidlertid slik at en rytter kun

kan premieres med en hest, selv om man har anledning til å delta i cup-en med

flere hester.

Vinneren av RAKKs stevne-cup 2015 ble til slutt Susanne Bjarnholt Yven og

Agathe. De var både mye ute og startet, og sikret seg mange poeng ved flotte

plasseringer, så de endte med hele 101 poeng totalt. Vi gratulerer med flott

innsats! På en sterk andre plass, med 74 poeng totalt, fulgte Bettina Jensson

med Hosanna. Tredje plass i årets cup ble delt, og gikk til Marthe Elverhøi og

Candy girl, og Maren Rieber Bakke og Amacello. De oppnådde begge 48 poeng.

Vinnerne vil vi gjøre stas på under klubbens årsmøte 17. februar. Vi håper

mange kommer og blir med på dette.
En skummelt hyggelig ettermiddag på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 31. Jan 2016

Det vanligvis så rolige og trygge Haugstad ble forrige søndag forandret til det reneste Bloksberg. Midt på ridebanen brant det bål og rundt bålet krydde det av hekser og spøkelser, skjeletter og den ene figuren mer skummel enn den andre. Selveste sjefsheksa hadde flyttet inn i sekretariatet, så der måtte man ha passord for å slippe inn. Om man turde da.


Søndag 1. november var Allehelgensdag, og RAKKs ungdomsgruppe hadde bestemt seg for at dette kunne markeres på Haugstad. Så de inviterte til Halloween-kveld, og det var ikke måte på hvor mange skumle figurer i mange forskjellige størrelser som fant veien dit! Men til tross for alle de skumle figurene ble det en riktig hyggelig ettermiddag. Spøkelser og hekser liker tydeligvis også grillede pølser og marshmallows!

I tillegg til grilling på bålpanner som altså for anledningen var plassert midt på ridebanen, var det utskjæring av gresskarlykter og refleksløype med innlagt ekle poster og en aldri så liten skattejakt. Gresskarlyktene ble kjempefine, og det virket som om alle fulgte refleksene gjennom skogen og frem til heksas hule. Heksa delte ut bokstaver til alle som hadde funnet frem til det rette passordet - og da alle sammen hadde puslet nøkkelordet fikk de se skattekartet.

Skatten ble raskt dratt frem fra sitt gjemmested under dommerboden - og den var som seg hør og bør på en slik dag spiselig - og det var nok til alle!

Vi håper og tror alle som fant veien til Haugstad koste seg og hadde en hyggelig ettermiddag - tusen takk til ungdomsrepresentantene som stod for arrangementet og alle som bidro til å gjøre det til en hyggelig kveld!


Velkommen til årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Jan 2016

RAKK ønsker velkommen til årsmøte i Gjensidiges lokaler onsdag 17. februar kl: 19:00. Saker på agendaen er blant annet valg, gjennomgang av regnskap og årsmelding. Det vil også bli hyggelig samvær og det vil bli en markering av klubbmestere og vinnere av RAKKs poengcup.