God Jul og Godt Nytt År!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Des 20212021 ble vel ikke akkurat slik vi hadde håpet og trodd. Flere planlagte aktiviteter måtte avlyses - men forhåpentligvis bidro vi ved det i hvert fall ikke til noen økt spredning av smitte! Og en del treninger fikk vi da også gjennomført. Vi gleder oss også over å se hvordan flere av våre ryttere stadig leverer gode prestasjoner ute i konkurranser. Så må vi bare håpe at 2022 gir nye muligheter!

Vi gleder oss til neste års drift og gjennomføring av aktiviteter! Vi håper igjen å kunne arrangere stevne i juni - og at vi får se mange av dere der! Men også før det blir det forhåpentligvis arrangementer i RAKK-regi. 


Vi oppfordrer medlemmene til å følge med på våre sider (her og Facebook) og melde seg på klubbens arrangementer - det er her vi treffes og det er her vi får inspirasjon til å holde klubben vår levende.

God Jul !
...også vi som hadde gledet oss...

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Des 2021

Ja - i år trodde vi det skulle bli mulig å arrangere julegrøt-samling igjen. Så vi hadde planlagt - ja lokalet var i orden og invitasjonen var klar!

Men - med den smitteutviklingen vi har nå, både nasjonalt og lokalt, ny virus-variant, det faktum at det er like før jul, at alle nærkontakter må i karantene uansett om de er vaksinerte eller ikke - ja det ble rett og slett for "skummelt" for oss. Vi vil jo virkelig ikke bli en årsak til en større spredning av smitte, at noen blir syke eller at mange må tilbringe førjulstiden i karantene.

Så i går kveld, etter en meningsutveksling og litt tid til overveielse, vedtok styret at risikoen ved å samle mange barn og unge og voksne i et lokale der det ikke er mulig å sikre god avstand, er for høy. Vi må derfor bare beklage - enda en gang - og melde at RAKKs julegrøtsamling - denne tradisjonen vi hadde gledet oss til å gjenoppta - er avlyst i år også.

Men til neste år - da må det vel være mulig - håper vi?! 

Og da kommer vi tilbake!

I mellomtiden ønsker vi en god førjulstid til alle medlemmer!Bli med RAKK til Oslo Horse Show!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Okt 2021

Oslo Horse Show arrangeres i Telenor Arena i oktober - og vi tenkte å invitere medlemmer til å reise dit sammen. Vi har gransket programmet og funnet ut at søndag 17. oktober er dagen vi velger. Søndag 17. oktober er det flere internasjonale sprangklasser fra 125 cm og helt opp til 160 cm, med morsom shettisgalopp som avveksling midt på dagen.Vi bestiller billetter samlet slik at vi fra Rakkestad kjøre og rideklubb kan sitte samlet som gruppe og få til den rimeligste inngangsbilletten (275 kr per pers). 


Vi tar i mot påmeldinger på vår Facebook side. Bindende påmelding gjøres ved å skrive kommentar merket med «Påmelding og navn på de som skal ha billetter» under  Facebook-innlegget om turen. Men du må melde deg på innen fredag 8. oktober kl. 14. Dersom påmeldingen gjelder barn på 11 år eller yngre må du spesifisere det.


Hver enkelt må selv sørge for å komme seg til Telenor Arena, men vi oppfordrer til samkjøring og at alle som skal kjøre og som har ledig plass, også melder fra om det også på Facebook.


Du finner mer detaljert informasjon om program m.m. på nettsiden: https://oslohorseshow.com/nb/program/
Bli med på trening!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Sep 2021

Vi i RAKK jubler også over at samfunnet er i ferd med å åpnes opp - og arrangementer og samlinger igjen blir mulig. Og vi har fortsatt / igjen mange planer for aktiviteter vi håper medlemmene våre vil sette pris på og ønske å delta på. I første omgang blir det nå noen treninger med Margrete Janbu på Haugstad.

Margrete har allerede vært hos oss et par ganger - noe som vi synes har vært svært vellykket. Så vi ønsket å få til noen flere på denne siden av nyttår. Margrete har en travel hverdag, men sammen har vi funnet frem til - i første omgang - tre dager. Og nå håper vi det er flere medlemmer som ønsker seg litt treningspåfyll før vinteren - for en forutsetning for at dette skal bli noe av er at det er nok interesse. De aktuelle dagene er:

9. oktober

30. oktober 

6. november

Vi slår derfor til med medlemspris (300 kroner per time), men vi må be om bindende påmelding.

Påmelding innen klokken 18:00 en uke før den aktuelle treningen! 

Melde deg på gjør du ved å sende en e-post til Kristin Fladstad Heier: kfheier@gmail.com

 

Du kan lese mer om Margrete her: http://www.mjanbu.dinstudio.no


Vi sees på Haugstad!

Marker sparebanks poengcup 2021

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Jun 2021

Nå ble det ikke noe stevne på Haugstad i juni, men det hindrer oss naturligvis ikke fra å arrangere vår etterhvert ganske tradisjonsrike poengcup! Vi ønsker jo at mange av klubbens medlemmer reiser på stevner, og representerer RAKK. Derfor arrangerer vi denne cup-en.Og nå er jo stevnesesongen i gang - og vi vet at medlemmer er ute og starter. Så hva er vel mer på sin plass da enn å minne medlemmene om poengcupen. Som tidligere vinnere helt sikkert kan bekrefte er det fine premier - og en flott påskjønnelse for de som reiser og starter på stevner. Og det er altså ikke bare slik at man må vinne alt man starter i for å kunne hevde seg i denne cup-en. Her gis det nemlig poeng også for deltagelse.


Så - om du tenker å starte noen stevner - eller mange stevner - bli med i poengcupen. Hestesport er jo dessuten uforutsigbart - så her er ingen plasseringer sikre før sesongen er slutt!


Om du lurer på hvordan du melder deg på? Vel det er ikke vanskelig! 

1. Betaling av deltageravgiften (150 kroner per ekvipasje) sendes på vipps - til RAKKs konto merket «stevne og startavgifter» (vippsnummer: 108526). 

2. så sender du en e-post til post@rakk.no med overskrift poengcup. I mailen skriver du navn på hest/ponni og rytter.

3. …samle poeng!


Men NB: om du ønsker at hele stevnesesongen (fra 1. april) skal telle med - må du reagere raskt - det vil si betale deltagelse og melde deg på i løpet av juni. (Regelen er vanligvis at ekvipasjen skal være påmeldt før første tellende stevne.)


Du kan lese invitasjonen med informasjon HER.

Men NB: Det kan også være lurt å ta en titt på statuttene - de finner du på nettsiden under menyen Statutter.

Margrethe Janbu kommer til Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Jun 2021

Vi er veldig glade for å kunne fortelle at Margrethe Janbu kommer til Haugstad som dressurtrener søndag 13. juni. Her blir det muligheter for å få gode innspill fra en trener som har lang og rik erfaring -  som selv konkurrerer på Grand Prix nivå og utdanner hestene sine fra unghest og oppover i klassene.

Margrethe Janbu er trener utdannet Trener II gjennom Norges Rytterforbund. Margrethes mål er at rytteren gjennom ridning oppnår mestring og glede. Hun understreker at det er viktig for henne at rytteren har en god kommunikasjon med treneren sin, og at undervisningen foregår med god pedagogikk. Og hun er naturligvis også opptatt av kommunikasjonen mellom hest og rytter, og påpeker at feil fokus og spenninger hos rytteren ofte kan gi dårlig kommunikasjon mellom hest og rytter. Du kan lese mer om Margrethe HER.

Margrethe har elever på alle nivåer. Flere av elevene hennes har også en annen gren som hovedgren, som sprang, kjøring, islandshest og mounted games, men rir dressur fordi de mener at løsgjørende arbeid og god grunnridning gjør at de presterer bedre i sine grener. Her bør det med andre ord være mulig for ALLE å få en trening med gode innspill.

Vi håper mange tenker at de kan ha glede og nytte av en trening med Margrethe - når hun nå tar turen til Haugstad. Margrethe underviser i halvtimes økter, og vi har medlemspris for RAKK-medlemmer på 280 kr for en halvtime, pris for ikke-medlemmer er 380 kroner. Om man ønsker å ri program får man tilbakemelding på det - om man bare ønsker å trene på å ri innenfor railen, men ikke vil ha time, er det også mulig.


Så - ønsker du å bli med på trening - meld deg på til Heidi på messenger - eller send en mail til post@rakk.no.

Påmeldingsfrist er fredag 11. juni. 


For de som lurer på om det ikke blir noe sprangtrening denne helgen - så er det muligheter både for sparngtrening og stevne på lørdag. Men Kristin kunne ikke komme til oss denne dagen - hun skulle nemlig ha trening hos seg - så da er det mulig å reise dit for de som ønsker. I tillegg er det stevne i Fredrikstad denne lørdagen - så om man er klar for stevne er det også en mulighet. 
I morgen blir det mye hest på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Mai 2021


Det var ikke så stor interesse for dressurtrening denne gang - så derfor valgte vi å konsentrere aktiviteten til søndagen. Men da blir det til gjengjeld mye hest og mye aktivitet på Haugstad! Vi starter dagen klokken 11 - med banetrening for Kristin Tørmoen. Og fortsetter med de laveste klassene samt agility.
Vi har is til salgs og satser på varm grill - har du lyst til å bare komme og se på er du så klart velkommen! Men husk å holde avstand - vi tenker smittevern - hele tiden - og vil også registrere alle som kommer med tanke på eventuell smittesporing!


Du kan se programmet for dagen HER. Priser for deltagelse i de ulike klassene finner du i dette dokumentet HER.Velkommen!PS: Husk fartsdumper på Haugstadveien...
Velkommen til Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Mai 2021

Helgen 29. og 30. mai arrangerer vi Vårsprett på Haugstad. Her blir det muligheter for å delta på banetrening i både dressur (lørdag) og sprang (søndag). I tillegg legger vi inn litt Agility og 10 cm banetrening/leieklasse for de minste!

Har du ikke egen ponni? Vi forsøker å få til et tilbud også til medlemmer uten hest så langt det går, men kan dessverre ikke garantere hva vi klarer å få til. Gi oss beskjed, så raskt som mulig, så ser vi hva vi kan tilby. 

NB: Det er påmeldingsfrist 27. mai til de forskjellige aktivitetene – påmelding sender du på e-post; post@rakk.no eller på messenger/ sms 92803091 til Heidi F Lyngstad.

Du kan lese hele invitasjonen HER. I invitasjonen finner du også informasjon om priser, trenere m.m.

Velkommen til en morsom og hyggelig og lærerik helg for RAKKs medlemmer på Haugstad. Kiosken er for tiden under oppussing, men vi fyrer opp en grill - og oppfordrer alle til å ta med grillmat og drikke. Så om du bare har lyst til å kommen en tur og se på er det også mulig å kose seg på vår flotte tribune, eller i området rundt - med god avstand slik smittevernreglene krever.


Velkommen til Haugstad!

Hold av dagene!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Mai 2021

Det er vanskelig å planlegge om dagen. Den ene uken ser smitten ut til å gå ned og vi tenker at nå kan vi gjennomføre aktiviteter som vi pleier. Den neste uken er situasjonen helt annerledes. Dette får dessverre også betydning for våre planer.


I den sammenheng fattet styret en veldig vanskelig avgjørelse på forrige styremøte; Vi bestemte oss for å avlyse stevnet. Vi hadde jo fått stevnehelg 12. og 13. juni - noe vi i utgangspunktet var svært glade for. Men ettersom uker og måneder har gått - fortsatt med usikkerhet om hva som ville være mulig å gjennomføre - bestemte vi oss for at vi tør ikke annet enn å avlyse. Det er jo plutselig veldig kort tid igjen til 12. juni, og det ville være mye som skulle på plass. Det er mange regler å forholde seg til - og ikke alt vil være like enkelt å få til på Haugstad. Og det siste vi ønsker er å bli årsak til et smitteutbrudd.


Men når det er sagt - noe skal vi da få til likevel! Vi bestemte oss nemlig for å satse på å skape noe hyggelig, nyttig og forhåpentligvis lærerikt for våre medlemmer! Da tenker vi at vi blir et såpass begrenset antall at vi fint skal klare å forholde oss til alle regler - samtidig som vi kan tilpasse aktiviteten bedre til det medlemmene ønsker.


Derfor ber vi deg holde av to helger til RAKK-aktiviteter. Programmet er riktignok ikke helt på plass enda - men det blir treningsmuligheter, og det skal bli muligheter for å øve seg på «stevnefølelsen» (og håndtering  av stevnenervene) og det blir noen morsomme aktiviteter. Og vi satser på aktiviteter for alle nivåer - for de unge og for de litt eldre.


Derfor håper vi du kan sette av helgen 29. og 30. mai - for da blir det "vårsprett" på Haugstad. Og så helgen 12. og 13. juni - da blir det - riktignok ikke stevne - men annen aktivitet på Haugstad.


Mer informasjon kommer!
Det nye styret er i gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Mar 2021

Styret i RAKK fikk flere nye medlemmer på årsmøtet. Så da det første styremøtet fant sted forrige uke, var den aller første oppgaven å konstituere det nye styret. Det foregikk i praksis i form av en rask presentasjonsrunde, etter at Heidi først hadde ønsket velkommen og takket alle styremedlemmene for at de stilte opp. Noen for første gang, mens andre har vært i rollen i mange år allerede.

En viktig oppgave for det nye styret er naturligvis å fordele en del av de faste og viktige oppgavene styret har. Og her hadde Heidi lagt til rette for en veldig grei prosess. Når det gjelder de av styremedlemmene som har hatt faste oppgaver skjer det ingen endringer. Heidi fortsetter som leder, Susann Bjarnholt Yven fortsetter som nestleder, Kristin Fladstad Heier holder orden på regnskap, Ole Fladstad fortsetter som materialforvalter og Wenche Dramstad fortsetter med ansvar for nettsiden. Videre vil Nina-Helen Martinsen få rollen som premieansvarlig, Heidi Skarpholt har ansvar for kiosken og Kristiane Joval vil få rollen som medlemskontakt. I tillegg er også enkelte roller i forbindelse med arrangementer fordelt, bl.a. har vi en stevnekomité. Vi har også to ungdomsrepresentanter. Margit Fjeldbråten Lyngstad fortsetter som ungdomsrepresentant ett år til, og hun fikk med seg Miriam Fladstad Heier som ny.

Og det nye styret har mye på planen for 2021. Vi håper bare inderlig at smittesituasjonen vil gjøre det mulig for oss å arrangere aktiviteter og stevner slik vi ønsker. Vi har fått tildelt helgen 12. og 13. juni for stevne - og planlegger tradisjonen tro både et vår- og et høstarrangement i tillegg. Vi vil gjennomføre poengcup som vi pleier, og vi har store ambisjoner om å klare å være tilstede med lag på enkelte mesterskap i 2021! Det er også planer for en oppgradering av banen på Haugstad som styret vil arbeide videre med, og det er planer for litt oppussing av kiosken. I tillegg har vi naturligvis ønske om å få til felles treninger.

Her håper vi med andre ord det blir mange muligheter for å treffes! Men er det noen som har ønsker om aktiviteter, ta kontakt!

 
Et vellykket (digitalt) årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Feb 2021

Torsdag 11. februar arrangerte RAKK sitt første digitale årsmøte. Og det må vi vel kunne si var annerledes - men tross alt vellykket. De fremmøtte fikk både høre om og delta på de vanlige årsmøtesakene - og et lite underholdsningselement med hestefaglig tilsnitt ble det også.


Som en følge av den stadig foranderlige smittesituasjonen bestemte styret at vi skulle legge opp til et digitalt årsmøte denne gang. Alternativet ville ellers være å planlegge et fysisk møte - og så risikere å møtte avlyse i siste liten - og de ønsket vi å unngå. Så selv om det var litt nervøs stemning knyttet til å gjennomføre årsmøtet på denne måten - og også litt usikkerhet rundt valg av plattform, og hvordan vi skulle invitere medlemmer osv. bestemte vi oss for å forsøke.Dato var satt - og plattform ble valgt - og jamen fikk vi det ikke til. Medlemmene fant veien (såvidt vi vet i hvert fall), og vi fikk gjennomgått årsberetning og regnskap som vi pleier. I korte trekk kunne leder Heidi fortelle om et år preget av korona, der aktiviteter ble planlagt - for så å bli avlyst. Men samtidig har vi da faktisk fått gjennomført både en del treninger og en samling. Regnskapet forteller om en klubb med god økonomi og god økonomistyring. Ja faktisk en så god økonomi at vi ser oss i stand til å budsjettere med et underskudd i 2021 - for å kunne satse litt på å oppgradere ridebanen på Haugstad.


Etter en presentasjon av budsjettet for 2021, fikk vi høre valgkomiteens innstilling til nye medlemmer i styret, og vi gjennomførte valget uten problemer. Det nye styret vil bli presentert i en egen sak så snart de har konstituert seg - og da vil naturligvis informasjon her på nettsiden bli oppdatert. Heidi takket av de som gikk ut av styret - med «overrekkelse» av gavekort på blomster denne gang - i stedet for blomster… Vi håper de blir til like stor glede!


Tradisjonen tro hadde vi også i år lagt opp til en liten faglig oppdatering på årsmøtet. To videoer var plukket ut - en om sprangsits og en om dressursits - og de så vi på «i fellesskap hver for oss». Deretter var det tid for kahoot - og her gjaldt å ha fulgt godt med, ha hukommelsen i orden og svare raskt. Det er selvsagt flotte premier til vinnerne; RAKK-krus deles ut med og uten innhold. Det var flere som klarte alle ti rette - men i kahoot er det altså både fart og rett svar som teller! Vinner av kahooten ble Familen på Støten - gratulerer - krus kommer.


Helt til slutt var det kåring av poengcup vinnere 2020. Det har jo vært et vanskelig år - med mange stevner som ble avlyst. Derfor står det egentlig enda mer respekt av årets soleklare vinner Ida Sjule med Little Berry som hadde sikret seg hele 89 poeng! Og jamen ble ikke flere i stallen i Os med opp på pallen; En flott andreplass gikk til Susanne Yven med Caruso (71 poeng), mens tredje plass gikk til Thea Amalie Yven og Watson's Girl (43 poeng). Vi gratulerer!


Alt i alt var det et godt gjennomført årsmøte. Takk til dere som fant veien, dere som går ut av styret og velkommen til dere som kommer inn. Vi håper på et aktivt og givende RAKK-år 2021 - der smitte og smittevern ikke blir like styrende for aktiviteter som i 2020.


Årsberetning, regnskap for 2020, budsjett for 2021 og det nye styret kommer straks et annet sted på denne siden.
Det nærmer seg årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Feb 2021

Førstkommende torsdag gjennomfører RAKK sitt første digitale årsmøte. Vi har planlagt å bruke en løsning som kalles zoom, og målet er at dette skal bli så enkelt som mulig for alle å være med på. Zoom er et verktøy som gjør det mulig å arrangere et møte, der alle som klikker på lenken kan blir med i møtet. Man trenger ikke noe eget program utover en vanlig nettleser. Med andre ord - allt du trenger å gjøre for å bli med på årsmøtet er å klikke på lenken du finner i saken nedenfor.På agendaen for årsmøtet står de vanlige sakene. Det skal presenteres en årsberetning, et regnskap og et budsjett for 2021. Det skal også gjennomføres valg. Dersom det er interesse for det, har vi også tenkt å se på et webinar vi har funnet frem til - og det planlegger vi å følge opp med et liten kahoot - altså en quiz. Her blir det selvsagt mulighet til å vinne en flott premie! I tillegg blir det - tradisjonen tro - kåring av vinner i cup-en, og vi vil si litt om planene for 2021.


Vi håper mange setter av litt tid denne kvelden. Årsmøtet starter klokken 18:30 - og alt du trenger å gjøre for å bli med på møtet er å klikke på denne lenken:


https://nmbu.zoom.us/j/67107755355?pwd=NEx1MDhRWG5JdmQ2ZlIyeWE2L1ZRUT09


Når du klikker på lenken vil du få noen spørsmål; om du vil åpne zoom meetings (svar ja), hvordan du vil få lyden osv. Her er det sannsynligvis bare å velge det maskinen foreslår - så vil du ganske raskt komme inn i det digitale "møterommet".


Først i møtet vil vi si litt om hvordan vi håper dette skal fungere - og forsøke å svare på eventuelle spørsmål så langt vi kan.


Håper du setter av litt tid - så vi får et godt årsmøte selv om situasjonen er som den er.


Velkommen til årsmøte!
Hjelp oss med bilder!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jan 2021

Og så ble det vinter! Og hva er vel bedre enn å fotografere hester i snø? Og det er akkurat det vi håper RAKKs medlemmer kan tenke seg å gjøre! Vi håper nemlig at klubbens medlemmer vil hjelpe oss med å fylle RAKKs sosiale medier med fine bilder. Vi ønsker oss selvsagt bilder med hest - og vinter - men utover det stiller vi egentlig ikke noen krav.

Men det er viktig å være klar over at de som sender inn bilder må akseptere at det kan bli lagt ut på Facebook og Instagram. Som en liten gulrot lover vi å trekke ut noen av de innsendte bidragene og premiere fotografen med ett av våre flott RAKK-krus!


Så her er det bare å finne fram kamera og hest - bedre motiv finnes vel ikke? Bilder sendes til post@rakk.no - og kanskje dukker bildet ditt opp på RAKKs instagram- eller Facebook-konto?

Innkalling til årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Jan 2021

Selv i en verden der mye er snudd på hodet er det en del som ligger fast. En slik hendelse er at nyåret er tiden for årsmøter. Våre vedtekter krever at dette er gjennomført innen utgangen av mars, men vi velger å legge det litt tidligere. I år har vi funnet en dato midt i februar, og håper mange kan sette av litt tid denne kvelden. 


Vi ønsker derved alle våre medlemmer  hjertelig velkommen til RAKKs årsmøte:  


Dato: Torsdag 11. februar 2021 kl. 18.30

Sted: Digitalt (mer info kommer)


Med gjeldende restriksjoner knyttet til Covid-19 ser vi oss nødt til å arrangere årsmøtet digitalt. Vi vil finne en løsning som vi tror mange kjenner allerede, men nærmere årsmøtet vil vi også lenke til informasjon og forklaring av hvordan dette gjøres. I tillegg til de vanlige årsmøtesakene håper vi denne gang å få til et webinar om et interessant tema vi kan dele.


Vi håper mange setter av litt tid denne kvelden. Vi vil også gjerne ha synspunkter og innspill i forhold til hva klubbens medlemmer ønsker at vi skal fokusere på når det gjelder aktiviteter. VI setter jo av noen midler til aktiviteter hvert år - men hva bør vi prioritere å bruke dem på?  Vi har noen tanker og forslag, men håper og tror det er medlemmer også som vil komme med synspunkter og innspill. 


Og sist men ikke minst vil vi kåre vinner av cup-en vår 2020.


Du finner hele innkallingen til årsmøtet HER.