Mye hygge og mye julestemning

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Des 2017Det var også i år tidvis høy stemning da RAKK-medlemmer møttes til juleavslutning i stenfjøset på Finnestad. Her var det pyntet til jul, lyktene brant, det knitret i ovnen og det var i det hele svært så stemningsfullt denne desemberkvelden. Første punkt på agendaen var risengrynsgrøt, og det var selvsagt også mandel i grøten! Det ble etterhvert klart at det var Maylinn som hadde funnet mandelen - men som naturligvis ikke hadde sagt noe om det før alle var godt og vel forsynte.


Etter at kaffen også var servert, var det tid for det som nok mange av de tilstedeværende - unge som eldre - ser på som kveldens absolutte høydepunkt: pakkelek! Det går ut på at et stort antall pakker med ymse innhold spres utover bordet - og så sendes terningene rundt. Får man to like terninger får man velge en pakke, frem til alle pakkene er fordelt. Og en ting er helt sikkert - her kommer virkelig forskjellen i vinnerlykke til syne. For mens noen sitter med en anseelig stabel med pakker foran seg - er det andre som ikke har noen!


Men så starter spenningen på alvor. For da starter Hanne klokka, og terningene fortsetter. De som da får to like terninger får da velge en pakke fra en av de andre deltagerne. Og naturlig nok er det enkelte pakker det er veldig interesse for - så disse bytter gjerne plass mange ganger i løpet av kvelden. Det er imidlertid ikke alltid innholdet står i forhold til utseendet - det går fortsatt gjetord om oppvaskhanskene fra det første året… mens det i år nok kanskje var Hege som hadde den mest overraskende pakken…

Etter grøt, kaffe, pakkelek og mye hyggelig prat og latter var det fortsatt en post igjen på agendaen, nemlig utdeling av dekken til klubbmesterne 2017. Nå hadde dessverre ingen av dem anledning til å komme - men vi vil likevel gratulere Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock som klubbmester i dressur 2017 og Maren Rieber Bakke på Amacello som klubbmester i sprang 2017.

Med dette vil vi ønske alle medlemmer en fortsatt god jul. Vi ser frem til et innholdsrikt 2018, med mye aktivitet og hesteglede sammen!
Jul i fjøset!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Des 2017

Velkommen til RAKKs julemøte der vi også i år samles i Stenfjøset på Finnestad. Der blir det julegrøt og saft, mandelpakke og ikke minst pakkelek som i fjor. Det blir også utdeling av dekken til klubbmestere 2017.


Hver familie tar med 2-3 pakker per person av ymse verdi og innhold. Vi triller terninger og kampen om de gjeveste pakkene er i gang! 

Tid: Torsdag 14. desember kl 19.00  

Sted: Stenfjøset på Finnestad (8 kilometer fra Bergenhuskrysset mot Østbygda) 

NB: Påmelding:  Til Hanne Fosser tlf 48 95 47 74 eller Hanne.fosser@gmail.com innen tirsdag 12. desember.


Vi håper mange små og store medlemmer setter av litt tid, slik at vi kan samles til en stemningsfull førjulskveld.
RAKK har fått hovedsponsor​​

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Des 2017

Vi er veldig glade over å kunne fortelle at Marker Sparebank har sagt ja til å være RAKKs nye hovedsponsor, og nå i høst undertegnet styret en avtale med dem. Dette ble en avtale vi er veldig godt fornøyde med - og det er en avtale som i første omgang går over to år. Til gjengjeld vil klubben naturligvis markedsføre Marker Sparebank. Det første tegn på dette er allerede på plass. Et stort skilt med Marker Sparebanks logo pryder nemlig nå den ene veggen på sekretariatet på Haugstad.

Det nye skiltet som er på plass på sekretariatet på Haugstad.


Vi skal også ha Marker Sparebanks logo her på nettsiden, og på resultatlister og informasjon vi sender ut og deler ut. Og ja - det kan nok kanskje være at noen av medlemmene over 18 år (eller foreldre til våre mindreårige medlemmer) også vil få en henvendelse fra Marker Sparebank en dag fremover.

Så siden klubben også i 2017 har hatt en kjempefin avtale med Paul Messa as som blant annet sponset premie til RAKK-cup 2017, og Pettersen El installasjon som bidro med støtte til de flotte t-skjortene dere så på stevnet, kan vi dermed stolt opplyse om at RAKK nå har tre lokale sponsorer! Dette er noe vi naturligvis er veldig takknemlige for! Bidragene fra disse firmaene gjør det mulig for oss å yte mer til vår medlemmer!


Tusen takk!

DESSVERRE AVLYST

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Okt 2017

Noen blir syke og noen må melde avbud - og når det ikke er så mange som kan i utgangspunktet- ja da ser vi ingen annen løsning enn å avlyse det planlagte Halloween-arrangementet på Haugstad i morgen! Vi synes selvsagt det er leit, men lover å komme sterkere tilbake en annen gang! 

Halloween på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Okt 2017

Søndag 29. oktober inviterer RAKK unge og gamle medlemmer og deres venner til Halloween-markering på Haugstad. Så finn frem heksehabitten - eller prinsessekjolen - og meld deg på med en gang!


Våre flinke ungdomsrepresentanter står for arrangementet, og de har mye skummelt, morsomt og hyggelig på planen. Her blir det varme griller - så ta med grillmat - det blir refleksløype med skumle poster - så ta med lommelykt - det blir kaffe og kake - det holder vi! For de modige blir det kanskje også noe godteri - om man finner veien i mørket og greier utfordringene underveis da naturligvis...

Denne grusomme heksa hadde funnet seg godt til rette på Haugstad forrige gang vi hadde Halloween-fest. Montro om hun dukker opp i år også?

Det koster kr. 30 per person og vi møtes på Haugstad kl 18. Men vi tar et lite værforbehold - om det skulle bli VELDIG dårlig vær. Du kan se invitasjonen til arrangementet HER.

Ta også gjerne med en venn! Men husk å melde dere på - vi vil gjerne vite omtrent hvor mange som kommer - så send en sms til Margit på mobil 940 58 352. 
Sommeren over og høstens aktiviteter planlagt

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Okt 2017

Av ulike årsaker ble det en relativt lang sommer også for RAKKs styre i år. Nå er imidlertid høstens første styremøte gjennomført - og et viktig punkt på sakslisten der var klubbens aktiviteter frem mot jul. Dit går det som kjent ganske fort - men vi satser likevel på å få gjennomført litt forskjellige aktiviteter. 

Det første på planen er Halloween-markering. Noen husker kanskje at vi hadde et arrangement på Haugstad i 2015. Det var litt skummelt, ganske morsomt og veldig hyggelig. Ungdomsrepresentantene i klubben syntes dette var så gøy at de fremmet forslag om å gjøre noe tilsvarende i år - så da satte vi det på planen. Vi håper derfor mange av medlemmene har lyst til å være med på dette - og kan sette av den 29. oktober! Da møtes nemlig hekser og annet skrømt - ikke på Bloksberg men på Haugstad! Mer informasjon kommer etterhvert.


Vi tenker også å gjenta den etterhvert så tradisjonsrike førjulsmøtet i steinfjøset på Finnestad. Her blir det nok grøt og pakkelek i år også - i tillegg til hyggelig førjulsstemning og markering av årets klubbmestere. Dette står på kalenderen den 14. desember.

Av annet som står på klubbens agenda fremover er en videre oppussing av kiosk/sekretariat på Haugstad, vi skal delta på møter i kretsen for å fremme våre ønsker om stevnehelg i 2018, og vi skal kanskje også søke om penger til andre aktiviteter i 2018. Dette kommer det mer informasjon om etterhvert.

I mellomtiden - hold av søndag 29. oktober for en skummel ettermiddag på Haugstad!

Mange nye innehavere av rideknappen i Rakkestad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Jun 2017

Seks av de åtte deltagerne som tok Rideknappen på Haugstad på onsdag sammen med initiativtager og instruktør Kristin Fladstad Heier (Thea Amalie og Emilie var ikke til stede da bildet ble tatt).

Gjennom våren og forsommeren har Rakkestad Kjøre og Rideklubb arrangert flere samlinger for de aller aller yngste hesteinteresserte. Målet har vært å starte på Norges Rytterforbund opplæring i håndtering og stell av hest. Opplegget går under navnet Rideknappen, og er oppdelt i fem grader. For hver grad man gjennomfører er det krav til hva man skal kunne - med stadig økende vanskelighetsgrad. Og hver grad avsluttes med en prøve der man må vise hva man har lært.


Å kunne legge på hodelag er et av kravene i Rideknapp 2. Selma Klipper fra RAKK følger med.

I Rakkestad Kjøre og Rideklubbs regi er det en god stund siden sist det ble gjennomført et slikt opplegg, og nå var det åtte unge potensielle ryttere som ønsket å starte på opplæringen sin. Initiativtager var Kristin Fladstad Heier, som selv er mor til to av deltagerne og som selv har lang erfaring med hestehold og som rytter. Kristin la opp program for samlingene og organiserte arbeidet, sammen med representanter fra RAKK. I tillegg stilte Heidi Fjeldbraaten Lyngstad opp som «dommer». Heidi stilte også både ponnier og stall til disposisjon for gjennomføring!

Den ene samlingen foregikk i stallen på Østereng.

Det er en rekke øvelser de unge deltagerne må gjennom. Noe er mer teoretisk kunnskap og handler om hvordan man kan forstå hestens kroppsspråk og hvordan man skal oppføre seg i stallen. Men det meste er praktiske ferdigheter; og inkluderer kjennskap til hvordan man knyter fast en hest, hvordan man leier den inn og ut av boksen, pusser den, tar på grime, legger på sal og hodelag. Det er også krav til at man skal vite hvordan man setter seg på og går av hesten. For å ta Rideknapp 1 kreves det lite rideferdigheter, man må kunne skritte hesten inne på en bane. For Rideknapp 2 øker også kravene til rideferdigheter; da må man kunne trave både i lettridning og arbeidstrav i tillegg.


Også for Rideknapp 1 er det krav om å kunne skritte rundt en bane. Men det er lov å ha hjelp og støtte - for eksempel ved noen som går ved siden av og følger med.

Å håndtere stigbøyler er også noe man må kunne i Rideknapp 1.

Alle åtte deltagerne på RAKKs Rideknapp-samlinger greide kravene og fikk derved stolte med seg diplom og rideknapp hjem etter prøvene på Haugstad i går. Seks deltagere tok Rideknapp 1; Lena Hupalo, Helle Sofie Granaas, Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad, Emilie Øvreland Ludvigsen, Linnea Fladstad Heier og Mia Ugland Haug. Thea Amalie Yven tok liksågodt både Rideknapp 1 og Rideknapp 2 på en gang, mens Miriam Fladstad Heier tok Rideknapp 2.

Da alle hadde gjennomført sine prøver, vist alt de hadde lært, og høytidelig fått utdelt sine diplom og Rideknapper, avsluttet vi det hele med å ønske alle en riktig god sommer mens vi feiret med kake og saft!
RAKKs klubbmestere 2017 er kåret!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jun 2017

RAKK har lang tradisjon for å kåre klubbmestere - og det er etterhvert en del medlemmer som stolt kan vise frem både medaljer i ulike valører og våre flotte klubbmesterskaps-dekken som sponses av Gjensidige. Ettersom det er dels en egen bedømmelse (Feil og stil i sprang) og prosent-utregning (dressur) er det ikke slik at vinnere av klassene automatisk blir klubbmestere. I stedet er spenningen høy helt til siste deltager har fullført.

RAKKs klubbmesterskap arrangeres som en del av klubbens stevne, og går på tvers av klassene. Medlemmene bestemmer selv hvilken klasse som skal være klubbmesterskapsklasse. I sprang betyr det at de også får en feil og stil bedømmelse i den klassen. Da er det ikke tilstrekkelig å ri feilfritt og fort, man blir også bedømt i forhold til rideveier og bruk av hjelpere blant annet. I dressur innebærer det at ekvipasjene starter i ulike klasser at det legges til en faktor som øker med klassens vanskelighetsgrad. Det betyr f.eks. at man i klasse Lett A vil få ganget sitt prosentresultat med 1,05. Dette skal sikre at prosentene blir mer rettferdig å sammenligne for de ulike klassene.

maren i svevet.jpg


Maren og Amacello gjennomførte feilfri grunnomgang og oppnådde hele 78 stilpoeng.

I årets klubbmesterskap i sprang var det fem påmeldte ekvipasjer. Maren Rieber Bakke og Amacello startet i 1m, Selma Sofie Klipper på Mai Gulla og Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur hadde valgt 70 cm som sin klubbmesterskapsklasse. Sigrid Fosser Hansen på Valentina startet også i 1m, mens Emilie Jensen Messa på Kornelia startet klubbmesterskap i 1m 10 cm

Emilie Jensen Messa på Kornelia startet klubbmesterskap i 1m10 cm.

To ryttere red feilfritt i grunnomgangen i sine klubbmesterskapsklasser; Maren Rieber Bakke på Amacello og Selma Sofie Klipper på Mai Gulla. Av disse to var det Maren og Amacello som fikk fleste stilpoeng (78,0), og de gikk derfor av med seieren i klubbmesterskapet i sprang 2017. På de videre plassene fulgte Sigrid på Valentina, Margit på Mille og Emilie på Kornelia.

Sigrid og Valentina oppnådde en høy stilpoengsum.

Sigrid hadde forøvrig den beste stilpoengsummen, med 78,5 poeng, men fire feilpoeng ga likevel bronseplass.

Klubbmestere i sprang 2017.

I dressur var det syv ekvipasjer påmeldt i klubbmesterskapet. Tre ekvipasjer startet Lett C, to startet Lett B og to startet Lett A. Og vinneren av klubbmesterskapet i dressur 2017 ble Emma Sofie Elverhøi på plassens Barock. Ekvipasjen startet Lett A som klubbmesterskapsklasse, og med hele 62,222% i klassen fikk de 65,333% etter omregning.

Emma og Barock oppnådde 65,333% etter omregning fra sitt resultat i Lett A.

Dette holdt til seier foran Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur. Margit og Mille red Lett B som klubbmesterskapsklasse, og med 62,581% i klassen fikk de etter omregning en klubbmesterskapsresultat lik 63,832%. Dette ga altså sølvmedalje. Bronsemedaljen i år gikk til Hege Ovidia Rud Lunde på Jacobs Dragonnight. Ekvipasjen startet også Lett B, der de oppnådde 61,935 %. Dette ga 63,174 % som resultat i klubbmesterskapet.

Klubbmestere i dressur 2017.

På de videre plassene fulgte Maren Rieber Bakke på Amacello (62,111%), Selma Sofie Klipper på Mai Gulla (59,200%), Ann Charlott Simonsen på Brenne Tiril (58,800%) og Sigrid Fosser Hansen på Valentina (56,000%).

Vi gratulerer!
Det ble en flott helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Jun 2017

Javel - så ble ikke været helt som bestilt - noe som var spesielt synd i og med at vi da ikke helt fikk vist frem de flotte nye t-skjortene våre. Men - det ble likevel et særdeles vellykket stevne! Mange startende ekvipasjer, to cup-er, klubbmesterskap i både sprang og dressur - det var kort sagt mye å tenke på og litt ekstra spennende! Likevel fikk vi svært mange gode tilbakemeldinger, og kan egentlig bare konkludere med at dette gikk bra!

Lørdagen startet kl 9:30 med sprang klasse 50 cm. Her stile 4 ekvipasjer til start - og det stod ikke på innsatsviljen selv i denne laveste klassen. I klassen over, 60 cm, var det hele 13 startende. Både 50 cm og 60 cm var clear round, og de aller fleste ekvipasjene klarte det.

Selma og Mai Gulla var en av ekvipasjene som klarte CR i 60 cm på første forsøk. Ekvipasjen sikret seg også plassering i 70 cm.

70 cm var det første klassen med omhopping. Her var det 21 startende ekvipasjer, og vinner av klassen ble Charlotte Hektoen Zahl på Purple forest fra Eidsberg. Beste RAKK-ekvipasje ble Selma Sofie Klipper på Mai Gulla på sjette plass. Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur startet også 70 cm, og endte på 14. plass. Klasse 80 cm ble vunnet av Andrea Røkke Wennberg fra Drøbak på Richi. Her ble Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur beste RAKK-ekvipasje, med en 9. plass.

Andrea Røkke Wennberg og Richi vant også klassen over, nemlig 90 cm. I denne klassen ble Sigrid Fosser Hansen på Valentina (II) beste RAKK-ekvipasje med en 7. plass. I klassen var det 20 startende, og Sigrid var en av bare ni ekvipasjer som red to feilfrie runder.

Margit og Mille ble beste RAKK-ekvipasje i 80 cm.


Sigrid og Valentina ble beste RAKK-ekvipasje i 90 cm.

I 1 meter var det ti startende ekvipasjer, og her var det flere RAKK-rytter som sikret gode plasseringer. Aller best gjorde Emilie Jensen Messa på Kornelia det. Ekvipasjen red to feilfrie runder og med en veldig rask tid ble det en flott andre plass. De øvrige RAKK-rytterne, Maren Rieber Bakke på Amecello og Sigrid Fosser Hansen på Valentina kom på henholdsvis 5. og 7. plass. Klassen ble vunnet Anne Marlene Johnsrud Johansen på Medici Florentina.

Emilie og Kornelia fornøyde etter en flott andre plass i 1m.

Både Maren Rieber Bakke og Emilie Jensen Messa startet også i klasse 1m10cm. Denne klassen ble vunnet av Karine Ulvan på Hebe Katalei fra Nittedal, mens de to RAKK-rytterne kom på henholdsvis sjette og syvende plass. I den høyeste klassen 1m15cm var det bare tre startende og ingen RAKK-ekvipasjer. Vinner av klassen ble Malin Brevig Pedersen på Quattra. Ekvipasjen representerer Askim rideklubb.

Søndag var det dressur som stod på agendaen og her var det som forventet litt færre påmeldte ekvipasjer enn i sprang. Det største antallet startende var i klasse Lett C. Her stilte 15 ekvipasjer til start, deriblant tre fra RAKK. Klassen ble vunnet av Magdalena Sendrowicz på Megabit med 66,400%. Beste RAKK-ekvipasje ble Selma Sofie Klipper på Mai Gulla på en delt 7. plass. Videre fulgte Ann Charlott Simonsen på Brenne Tiril på 9. og Sigrid Fosser Hansen på Valentina (II) på 11. plass.


Selma og Mai Gulla (øverste bilde) og Ann Charlott og Brenne Tiril (nederste bilde) var blant ekvipasjene som gjennomførte gode øvelser i Lett C.

I Lett B var det åtte startende, og to av disse var RAKK-ryttere. De gjorde det også veldig bra; Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur kom på andre plass og Hege Ovidia Rud Lunde på Jacobs Dragonnight kom på tredje. Klassen ble vunnet av Celin Kristine Delerud Vang på Victor.

Vinner av klasse Lett A ble Heidi Eirin Smaaberg (Borge) på Raybano. Også denne klassen hadde vi RAKK-ryttere som hevdet seg på resultatlisten; Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock kom på tredje plass, Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur kom på fjerde mens Maren Rieber Bakke på Amacello sikret seg femte plass. Det var Ingen RAKK-ryttere som startet MB denne gang. Klassen ble vunnet av Solbjørg Kristiansen (Borge) på Batman.

Emma og Barock tok en flott tredje plass i Lett A.

Vi er også veldig stolte av å ha fått en RAKK ekvipasje som vinner av Cavalor cups tredje avdeling. Det ble nemlig Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur.

Margit og Mille vant denne avdelingen av Cavalor Cup.


Tusen takk til alle som var med og hjalp til, og også de som bidro med god stemning og applaus fra tribunen!


Klubbmesterskapet kommer som egen sak - og flere bilder kommer også!

De fullstendige resultatlistene finner du på HorsePro; for henholdsvis dressur og sprang.
Velkommen til stevne!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Jun 2017

Nå venter vi og Haugstad bare på de første startende i morgen tidlig! Banen er bygget - de foreløpige startlistene ligger ute på Horsepro og vi gleder oss over at mange startende ekvipasjer finner veien til Rakkestad i løpet av helgen.


haugstad sprang 150 dpi.jpg

Det at stevnet også har innlagt klubbmesterskap er jo også spennende for oss fra RAKK. Og det er relativt mange startende. Klassen med flest startende ekvipasjer er 80 cm -der er det meldt 25 startende. I klassene 70 cm og 90 cm er det også rundt 20 ekvipasjer, mens det som vanlig er færre i den aller høyeste (115 cm) og den laveste (50cm) klassen.

På søndagens dressurstevne er det som forventet litt færre ekvipasjer enn i sprang, men det blir nok en ganske lang dag likevel. Det er klasse 02, Lett C som blir den største klassen, her starter det 15 ekvipasjer. Også for dressur er de foreløpige startlistene lagt ut på Horsepro. I dressur er det også klubbmesterskap på stevnet, og dette går på tvers av klassene. I dressur er vi dessuten vertskap for to cup-er, både Höôks cup (5. avdeling) og Cavalor cup (3. avdeling), noe som er nytt for oss men som vi gleder oss til. Dette blir spennende.

hooks og cavalor.jpg


Vi gleder oss til nok en hyggelig stevnehelg på Haugstad! Her er det forøvrig åpen kiosk og en flott tribune - så vi håper naturligvis at også andre som er interessert i hestesport tar turen til Haugstad i løpet av helgen. Om du er usikker på veien så er det merket fra Riksvei 124, men du kan også finne frem om du skriver inn Haugstad, Rakkestad i f.eks. Google Maps.


Velkommen!
​Det nærmer seg stevnehelg - og i år blir det ekstra spennende!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Mai 2017

Lørdag 10. juni braker det løs med sprangstevne på Haugstad - og søndagen følger vi opp med dressurstevne. I denne sammenheng er det naturligvis mye som skal ordnes, men styret har allerede fått på plass en god del. Blant annet ligger invitasjonen ute på HorsePro, det er åpnet for påmelding og det er faktisk allerede kommet en god del påmeldinger. Dette skyldes nok årets store nyhet; Vi arrangerer to cuper i Rakkestad i år.haugstad sprang 150 dpi.jpg

For det første er 5. avdeling i Hööks Cup flyttet fra Borge 5. juni til Rakkestad 11 juni pga. ØM dressur. Dette gjelder Hest LC. I tillegg er Hest LB 3. avdeling i Cavalor Cup. Og som om det ikke var nok inneholder stevnet også RAKKs klubbmesterskap. Det blir med andre ord ekstra mye som skjer på RAKK-stevnet i år, og vi ser ikke bort fra at det kan bli ekstra stor søkning til stevnet på grunn av cupene. Derfor - tenker du å starte er det nok lurt å melde på før heller enn senere. Påmeldingsfristen er 5. juni.


DSC_2412.JPG

Invitasjonen til stevnet finner du HER på HorsePro- og der finner du også mer informasjon om de ulike cupene og statuttene for dem.

Hööks Cup, klasse LC, består av 5 avdelinger + finale. Vinnerne av cupen er de ekvipasjene med flest poeng sammenlagt etter 5 avdelinger og finale. Fra de innledende avdelingene tar hver ekvipasje med seg sine 2 beste resultater. Ekvipasjen må starte finalen for å være med i sammenlagt premiering, og finaleresultatet er tellende. For deltagelse i finalen må ekvipasjen ha deltatt i minst 2 av avdelingene. Cupen er lukket for ekvipasjer som har ridd LB eller høyere til over 60% to ganger på minst D-stevne, eller LA eller høyere til over 55% minst en gang på minst D-stevne, før ekvipasjens første start i Hööks cup. Finalen skal i år arrangeres 18. juni på Råde og Onsøy sitt stevne.

Cavalor Dressur Cup, klasse LB, består av 5 avdelinger + finale. Vinnerne av cupen er de ekvipasjene med flest poeng sammenlagt. For deltagelse i finalen må ekvipasjen ha deltatt i minst 2 av avdelingene. Cupen er lukket for ekvipasjer som har ridd LA eller høyere til over 60% to ganger på minst D-stevne før deres første start i cupen. Finalen i Cavalor dressurcup skal gå på stevne arrangert av Skoger Hestesportklubb i september.

DSC_2295.JPG

Sist men ikke minst arrangeres altså RAKKs klubbmesterskap under stevnet. Her er det naturligvis også viktig å sette seg inn i statuttene. Og å huske å melde hvilken klasse som skal være klubbmesterskapsklasse ved påmeldingen. Klubbmesterskapet i dressur går på tvers av klassene LC-MB. På lørdagens sprangstevne er det klasser fra 50 cm til 115 cm. Klubbmesterskapet i sprang går på tvers av klassene 03, 07 og 09.

Vi håper riktig mange finner veien til Haugstad denne helgen. Vi satser naturligvis på at dette blir et like positivt og hyggelig arrangement som det pleier. Og - har du lyst og anledning til å hjelpe til - vær så snill å ta kontakt! Det er mange roller som skal fylles i løpet av en stevnehelg og mange forberedelser som må gjøres - så her er alle ekstra hender velkomne.
En fantastisk Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Apr 2017

Det ble virkelig en fantastisk vårsprett-helg på Haugstad denne gang. Mens vi i fjor hadde regn og regn og atter regn - vil 2017 gå inn i historien som en helg med strålende sol. OK - så kom det noen snøfnugg, det blåste litt på lørdag særlig, og det var vel noen skyer av og til, men i det store og hele var det fullt mulig å kose seg i solen.


Og kose seg var det mange som gjorde. Lørdagen var det dressurtreninger for Iselill B. Karlsen, som til daglig er trener i Askim. Og det var mange som visste å benytte seg av tilbudet - så det ble en lang dag for Iselill. Men både hun og de som hadde timer var svært så fornøyde - og for mange var nok dette en veldig god gjennomkjøring før stevnesesongen starter for alvor.

Samtidig som det var dressurtimer på ridebanen, var det ridekapp-samling andre steder på Haugstad. RAKK har arrangerer nemlig samlinger for de yngre som har lyst til å ta rideknappen grad en eller to før sommeren. Kristin Fladstad Heier stod for undervisningen, og to grupper av «elever» fulgte med. De lærte både en del om utstyr og stell av hesten, og de lærte om hvordan man oppfører seg rundt hester, hvordan leie hesten og hvordan man binder den fast. Og helt til slutt var det mulighet for å prøve å ri en liten runde for de som hadde lyst til det. Da var det på med sikkerhetsvest og hjelm, og med en trygg leier og og hest gikk det veldig greit for alle sammen!

Søndagen var det først sprangtrening og Heidi Lyngstad hadde tre grupper hun underviste. Noen hester hadde nok litt høyt tempo og var virkelig «vårspretne». Men med kyndige veiledning fra Heidi tror vi alle likevel fikk stort utbytte av treningen. Etter treningen var det en liten konkurranse med hindere på 30 cm for de som ønsket det, og her var det to startende. Det gikk nok ikke helt slik som håpet hele tiden, men dette var tøffe ryttere som ikke lot seg skremme av et litt ublidt møte med ridebanen. Og premie ble det på begge to.

Dagens siste aktivitet var Caprilli. Dette er en konkurranse der ekvipasjen skal gjennomføre flere ulike typer øvelser, og de skal også over et lavt hinder. Her var det hele syv startende ekvipasjer, og det var en fryd å se hvordan de håndterte ponni, hindre, ulike øvelser og banen. Alle fikk naturligvis velfortjent applaus og diplom og en liten gavepremie til slutt. Vi håper og tror dette ga mersmak for mange, det så også ut til at mange av disse svært unge rytterne koste seg på banen.

Vi må også takke alle som hjalp til denne helgen. Ungdomsrepresentantene hadde planlagt Caprillien, og bidro til at det ble en så vellykket del av arrangementet! Andre hjalp til med å bygge bane, og rydde sammen bommer og hindre, å steke vafler og fyre opp grillen, og ellers der det var behov. Takk til Heidi og Kristin og Iselill som lært bort noe av det de kan - og tusen takk også til alle som deltok, og alle som kom og så på og på den måten bidro til at dette ble et så vellykket arrangement.

Nå er det bare å sette av helgen 10. og 11. juni i kalenderen - for da er det vårstevne!
Mye hesteglede på Haugstad i dag!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Apr 2017

RAKK arrangerer Vårsprett denne helgen - noe som betyr at det på Haugstad er treninger og uhøytidelige konkurranser - og kort fortalt mye moro med hest! I går var det dressurtreninger og aller første samling for de som ønsker å ta rideknappen utover sommeren. I dag starter dagen med sprangtreninger - og deretter blir det Caprilli-konkurranse.

caprilli siksak.jpg

Fra en tidligere Caprilli trening - vi har klasse både med og uten leier.

Caprilli er en konkurranse der det er inngår både noen dressurøvelser, minst ett hinder og mange andre typer oppgaver. Blant annet skal rytter og hest ri i siksak, stoppe på angitt sted og stå stille i akkurat fem sekunder før de rir videre. Også gjelder det naturligvis å huske rekkefølgen, samt å hilse dommer på rett sted.

Fra dressurtrening i går; Selma og Gulla instrueres av instruktør Iselill B. Karlsen

I tillegg til at det er mye å se på for de som er interessert i hest - er det også varm grill - men de som ønsker å benytte seg av den må ha med egen grillmat. Men kaffe og saft kan man få i kiosken! Og vi har en flott tribune som ligger badet i sol! Det er med andre ord store muligheter for å hygge seg på Haugstad i dag - og vi håper mange tar turen innom - om ikke annet for å se og hilse på!

Velkommen!
Har du lyst til å ta rideknappen?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Apr 2017

Rakkestad Kjøre og Rideklubb tenker å arrangere samlinger utover våren / forsommeren med mål om at deltagerne skal kunne ta rideknapp grad 1 eller rideknapp grad 2 på en samling i juni.

Opplegget med rideknapper er utviklet av Norges rytterforbund som et opplegg for opplæring i omgang med og håndtering av hest og ridning. Rideknappen er et emaljert merke i metall som man får etter en avlagt prøve - og dette er da et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av og kunnskap om hest.

Rideknappen er inndelt i fem forskjellige grader, som er tilpasset varierende nivåer hos rytterne. Grad 1 og 2 er de to laveste, der grad 1 for eksempel ikke inneholder krav til rideferdigheter men der fokus blant annet er på å kunne legge på en grime, pusse hesten og å kunne leie hesten i skritt. Merket man får ved bestått prøve er likt for samtlige grader, men hver grad har sin bestemte farge.

Totalt for alle de fem gradene omfatter Rideknappen blant annet følgende emner:

  • Stell av hest og utstyr
  • Rengjøring i stallen
  • Mønstring
  • Litt om fôring
  • Kjennskap til farge, avtegn, navn på ytre kroppsdeler hos hesten
  • Visitering
  • Klargjøring av konkurransehesten
  • Grunnleggende ridning
  • Ridning i trafikkert område
  • Ridning i terreng

RAKKs tilbud om samlinger for å kunne ta rideknappen er tenkt både for de som har egen hest/ponni, og de som ikke har egen hest/ponni men som er interessert i å lære mer om hest. Du må heller ikke være medlem i RAKK for å delta. Men NB: Av hensyn til gjennomføringen er det er et begrenset antall plasser!

Vi arrangerer første samling allerede lørdag 22. april på RAKKs anlegg på Haugstad - den helgen vi også arrangerer "Vårsprett" som du kan lese mer om her.

Høres dette ut som noe for deg? Du finner mer informasjon i denne invitasjonen.

Velkommen!

Velkommen til vårsprett på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Apr 2017

Helgen 22. - 23. april er det tid for den tradisjonsrike vårspretten på Haugstad. Her blir det aktiviteter både lørdag og søndag. Lørdag blir det dressurtrening med Iselill Karlsen. Iselill er daglig leder og rideinstruktør hos Askim rideklubb, og i timene med henne kan man velge om man vil fokusere på programtrening eller mer vanlig trening.

Selma fra sprangtreningen under vårspretten 2016.

Søndagen blir det først sprangtrening med Heidi Lyngstad. Det blir også mulig å prøve seg på noen veldig lave hindre for de som ønsker det. Deretter er det Caprilli som står på programmet - og her tenker vi å ha klasser både med leier og uten. Caprilli er en konkurranse med mange ulike oppgaver underveis, og kan sånn sett ligne litt på gymkhana. Caprilli er imidlertid egentlig en konkurranse som er en kombinasjon av dressur og sprang.

caprilli m leier.jpg


En av øvelsene under fjorårets caprilli-konkurranse var å ri sik-sak mellom hinderstolper.


Du finner mer informasjon om priser, program for helgen og påmelding i invitasjonen.

Vi satser på flott vårvær, fyrer opp grillen og håper å se riktig mange på Haugstad i løpet av helgen!

Har du husket?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Mar 2017

To viktige ting å huske på akkurat nå er:

1. Om du ønsker å være med RAKK til Lier Horseshow 29. juni - 2. juli må du gi beskjed til Hanne snarest! Hun må nemlig veldig snart gi beskjed hvor mange overnattingsplasser vi trenger - så her er det ingen tid å miste.

2. Vi er i ferd med å bestille jakker, polo-trøyer og t-sjorter med klubbens logo. Jakkene og polo-trøyene er like de vi har hatt tidligere, t-skjortene er enkle mørkeblå t-skjorte med RAKKs logo på ryggen.


Du kan se bilder av RAKK-jakkene her. Dette er en Kingsland-jakke av god kvalitet, med brodert logo på ryggen og navn foran. Blir vi nok som bestiller får vi en veldig god pris på den - så vi skulle veldig gjerne sett at noen medlemmer til bestilte. Om du er usikker på størrelsen så kan visstnok jakken prøves på Kingslands utsalg i Sarpsborg. Deres åpningstider er Mandag og fredag: 09.00 – 16.00 og Tirsdag, onsdag og torsdag: 09.00 – 17.00.Når du bestiller må du huske å opplyse om 1) Hvilket klesplagg det gjelder, 2) Størrelse, 3) Bestillers navn, 4) Mobilnummer, og 5) Navn som skal broderes. Bestillingen sender du til Maylinn Dramstad på e-post macedram@hotmail.com så snart som mulig. Merk e-posten med "Klubbklær RAKK".
Velkommen til kurs på Haugstad søndag 9. april

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 18. Mar 2017

Å kunne trene hesten sin fra bakken er en stor fordel i mange situasjoner, f.eks. etter skader eller i en opptreningsfase. Det er også alternative treningsformer som kan gi verdifull økt variasjon til treningen. Dette er med andre ord noe alle kan ha nytte - og ikke minst glede - av!


For at flere skal kunne komme i gang med slik trening - eller få innspill i hvordan de gjør om de allerede er i gang - arrangerer RAKK nå kurs i to måter å trene fra bakken på; med lange tøyler og tømmekjøring. Som instruktører har vi fått henholdsvis Ina Schjerpen og Heidi Lyngstad. Dette er to erfarne instruktører som begge har drevet med slik trening i mange år - og som har mye erfaring og kunnskap og dele med seg.

Dagen er lagt opp slik at det er to uavhengige kursdeler; en med lange tøyler og en med tømmekjøring. Hver del varer en halvtime. Deltagerne kan velge å være med på begge eller bare den ene delen. Pris og mer info finner du i denne invitasjonen.

Kursene er for alle - både RAKKs medlemmer og ikke medlemmer, både erfarne og de som aldri har forsøkt dette før. Deltagerne må stille med egen hest/ponni, men vi vil ha utstyr til utlån. Dette er en fantastisk måte å starte påsken på - så vi håper mange vil gripe denne muligheten.

Påmeldingsfrist er 2. april, og påmelding gjøres til Heidi Lyngstad på mobil 928 03 091 eller på e-post Knut.lyngstad@online.no

Velkommen!
NB: Lier Horseshow har endret dato!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Mar 2017

RAKK har som kjent planlagt felles tur til Lier Horseshow - og stor var derfor vår overraskelse da vi oppdaget at de har flyttet stevnet sitt en uke!

Nå tenker vi å reise likevel -så nå jobbes det for å få flyttet booking av leiligheter på overnattingsstedet. Men det er altså viktig at alle er klar over at Lier Horseshow arrangeres i perioden 29. juni til 2. juli. IKKE som tidligere annonsert 22. - 25. juni.
Blir du med til Lier horseshow i juni?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Mar 2017

I et tidligere innlegg på siden kan du lese mer om RAKKs planer om å reise sammen til Lier horseshow. Det mange kanskje lurer på er mulighetene for overnatting - det er jo tross alt et stykke å kjøre til Drammen. Og RAKK har altså reservert noen overnattingsmuligheter på Renskaug Vertsgård.

Renskaug 2.jpeg


RAKK har holdt av noen av leilighetene de har på Renskaug Vertsgård i hele perioden fra torsdag til søndag. Hver slik leilighet har fire eller fem sengeplasser - og en seng i en av disse vil koste 1000 kroner per deltager for disse 3 nettene. (Er det medlemmer som bare ønsker en eller to av nettene må man eventuelt selv finne noen å dele med.) Du kan lese mer om stedet på deres hjemmeside.

Men NB - tenker du å starte på stevnet må du selv følge med på når invitasjonen legges ut og påmeldingen åpner. Og vær obs - for her kan nok de mest populære klassene raskt bli fulle.

Har du lyst til å være med - gi beskjed til Hanne på mail (hanne.fosser@gmail.com) eller mobil: 489 54 774. Og når et gjelder å sikre seg plass på Renskaug er det prinsippet om førstemann til mølla som gjelder, men aller siste frist for å gi beskjed er 1. april.
Har du også lyst på RAKK-jakke? Eller t-skjorte?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Feb 2017

Vi tenker å ta en ny bestillingsrunde av klubbjakker og t-skjorter slik at alle har noe passende å ha på sesongens kommende stevner og treninger. Bestilling sendes til Maylinn Dramstad på e-post macedram@hotmail.com innen 10. mars. Merk e-posten med "Klubbklær RAKK». (Prisene er veiledende da de avhenger av hvor mange vi bestiller.) Mulighetene er:

- Kingsland Classic Softshell jakke

Du har sikkert lagt merke til RAKK-medlemmer med disse? Dette er en veldig behagelig softshelljakke med god kvalitet. Jakkene er mørkeblå med hvit logo på ryggen og fornavnet på brystet. Disse jakkene er vann- og vindtette slik at de egner seg ypperlig på oppvarmingsbanen eller vår- og høsttreninger. Jakkene kommer i størrelsene XXXS-XXL og koster ca 1000-1500 kr per stk.

bare rygger_791fb04a-6439-4373-9a58-1e4aacb30639.jpg

- Kingsland Classic Polo Shirt

Pene og behagelige polo skjorter. Disse er mørkeblå og vil få brodert hvit logo foran på brystet. Skjortene har god passform og veldig behagelige å ri i! Disse er tilgjengelig både i dame- og herre-modell. Damemodellene er lett innsvinget i midjen og kommer i størrelsene XXXS-XXL, mens herremodellene fås i størrelsene M-XXL. OBS: Disse er veldig små i størrelsen! Poloskjortene koster 500-700 kr per stykk.

- Enkel t-skjorte

Myke og gode t-skjorter med rund hals i fargen mørkeblå med hvit logo. Disse skjortene er helt enkle. Modellen er beregnet for herrer og er dermed helt uten innsvinging, men passer like godt til damer. Disse t-skjortene er veldig behagelige å ha på. De fås i størrelser fra S-XXXL. Størrelsene tilsvarer ca vanlige t-skjortestørrelser for kvinner. Disse skjortene kommer på ca 100 kr per stykk.

Dersom du ønsker å prøve en størrelse, ta kontakt så finner vi noen som har den størrelsen du er på jakt etter. Alle prisene er cirkapriser da de avhenger av størrelsen på bestillingen, men vi prøver selvfølgelig å få de så billig som mulig.

Bestillingen skal inneholde:

Klesplagg, Størrelse, Bestillers navn, Mobilnummer, Navn som skal broderes


​RAKKs poengcup 2017 starter 1. mars!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Feb 2017

Vi har bare akkurat gjennomført premieutdeling fra poengjakten i 2016 før det er på tide å invitere til årets utgave av RAKKs poengcup. Takket være vår generøse sponsor i Paul Messa as, har vi like flotte premier å friste med i år. Og starten går altså 1. mars.

I poengcupen gjelder det å samle poeng ved å starte på stevner. Hvert startet stevne gir poeng, og i tillegg får ekvipasjen poeng basert på oppnådd plassering og antall deltagere i klassen. Hvor mange poeng de ulike kombinasjonene av plassering og antall startende ekvipasjer i klassen gir kan du se i denne tabellen. Poengene samles gjennom stevnesesongen, og høyest poengsum ved årets slutt premieres.

hestehode m rosett.jpg

Vi håper enda flere vil melde seg på og være med i konkurransen i 2017 - slik at RAKK både synes og gjør seg bemerket på mange stevner gjennom sesongen. Men - husk - deltagelse i cup-en krever en egen påmelding i forkant av første stevne man vil skal være med i tellingen. Det er også en deltageravgift på 200kr som må være innbetalt.

Statuttene for cupen kan du lese her. Gjør det! Her kan du lese invitasjon poengcup 2017.

Vi håper på riktig tøff konkurranse i år og gleder oss til å se RAKK-ryttere på startlistene!
​RAKK reiser til Lier Horseshow - bli med da vel!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Feb 2017

Helgen 22. -25. juni arrangerer Drammen og Omegn Rideklubb sitt tradisjonsrike Lier Horseshow. Emkelte fra RAKK deltok der i fjor, og kom begeistret tilbake. Dette var både lærerikt, morsomt, sosialt, hyggelig og inspirerende. Blant annet. Det var også veldig fin trening å være med på et såpass stort stevne, i tillegg til at det var spennende konkurransemessig, så klart. Så med disse erfaringene bestemte vi oss for at dette så absolutt burde gjentas.

Klubben oppfordrer derfor alle til å sette av dagene, og blir med på tur til Lier. Vi håper naturligvis riktig mange har lyst til å starte på stevnet - men også at mange har lyst til å være med å heie. Dette blir garantert både morsomt, spennende og sosialt. Vi har reservert noen leiligheter på Renskaug Vertsgård (www.renskaug.no), et trivelig overnattingssted ikke langt fra stevneplassen med en grei pris. Her ser vi for oss blant annet å samles til grilling på kvelden.


Men NB - tenker du å starte på stevnet må du selv følge med på når invitasjonen legges ut og påmeldingen åpner. Og vær obs - for her kan nok de mest populære klassene raskt bli fulle.


Har du lyst til å være med - gi beskjed til Hanne på mail (hanne.fosser@gmail.com) eller mobil: 489 54 774. Og når et gjelder å sikre seg plass på Renskaug er det prinsippet om førstemann til mølla som gjelder, men aller siste frist for å gi beskjed er 1. april.
Et vel gjennomført årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Feb 2017

Det var et relativt godt oppmøte da RAKK avholdt sitt årsmøte i Gjensidiges lokaler onsdag 15. februar. Cirka 20 medlemmer hadde funnet veien til årsmøtet, og de fikk høre om en klubb med mange ulike aktiviteter - både gjennomførte i 2016 og planlagt for 2017.

På agendaen stod de vanlige årsmøtesakene, med gjennomgang av årsberetning, regnskap og budsjett. Et annet viktig punkt på alle årsmøter er valg, men også i år hadde valgkomiteen gjort et solid stykke arbeid. Villige medlemmer var funnet til alle poster - med kiosk-komiteen som eneste unntak. Også denne posten ble imidlertid besatt i løpet av møtet. Du kan se det nye styret her. Og med mange aktiviteter på planen fremover blir det ikke noen hvileperiode for det nye styret - de samles til første møte allerede 28. februar.

Da valget var overstått tok lederen i RAKK, Hanne Fosser, ordet med en bukett roser i hendene. Hun ønsket, på vegne av klubben og gi en spesielt varm takk til klubbens kasserer gjennom mange år - Hanne Bull Fladstad. Som klubbens stødige kasserer har Hanne har gjort en fantastisk innsats for RAKK gjennom en årrekke. Ved hvert arrangement har hun gjort klar betalingskasser med vekslepenger på plass, hun har holdt kontroll på regninger og medlemsavgifter, og betaling for Hestesport, satt opp og presentert regnskap og budsjett, bare for å nevne noe. Det er bare å si tusen takk for innsatsen!

En annen post på årsmøtets agenda var utdeling av premier til vinnerne av RAKKs poengcup. Takket være en velvillig sponsor i Paul Messa as, har vi flotte premier i cup-en vår, noe vi også har inntrykk av at årets vinnere er helt enige i. Årets poengcup ble vunnet av Susanne Yven på Caruso (127 poeng). Andre plass gikk til Emma Elverhøi på Plassens Barock (86 poeng), mens Emilie Messa og Kornelia sikret tredjeplass (77 poeng). Resultatlisten videre var;

4. plass Hege Ovidia Rud Lunde og Jacobs Dragonnight (67 poeng)

5. plass; Sigrid Fosser Hansen og Valentina (65 poeng)

6. plass; Margit Lyngstad og Pålands Mille Fleur (43 poeng)

7. plass; Marthe Elverhøi og Candy Girl (38 poeng)

8. plass; Maren Rieber Bakke og Amacello (33 poeng)

9. plass; Susanne Yven og Oki Doki Hästak (ikke startet)

Susanne Yven oppnådde også mange poeng med sin andre hest; Agathe, men ettersom cup-ens statutter bare tillater premiering av en ekvipasje per deltager ble denne ekvipasjen ikke premiert i år. Vi er forøvrig svært glade for å kunne fortelle at Paul Messa as har bekreftet at vi får sponset premier i cup-en også i 2017 - så vi håper på enda større deltagelse i år! Sesongstart er jo faktisk like rundt hjørnet. Men NB - det er veldig viktig at de som vil delta leser statuttene for cupen! Du finner dem her.

Årsmøtet denne gang hadde også et annet faglig innslag - vi fikk nemlig besøk av Gjensidige. Gjensidige har også gjennom flere år vært en viktig sponsor for klubben. Og vi synes det var svært hyggelig da de foreslo at de kunne komme og informere om sine alternativer for hesteforsikring. Cato og Mads Aas Johansen hadde begge mye erfaring med henholdsvis salg av forsikringer og skadeoppgjør - og de delte villig med seg. Alle som har noe erfaring med vetrinærutgifter og ulike typer skader og behandlingsbehov vet jo at det fort kan være store summer det er snakk om, så det var vel ikke noen overraskelse at dette var et tema som mange var opptatt av og interesserte i.

Helt til slutt på årsmøtets agenda stod noe å spise, med sosialt samvær og litt informasjon om planlagte aktiviteter. Det var som vanlig hyggelig, og kort oppsummert kan vi si at det står mange aktiviteter på planen fremover våren - så følg med på kalenderen og her på siden!
Sponsorbesøk på årsmøtet!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Feb 2017

RAKKs årsmøte avholdes onsdag 15. februar i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. (Du kan lese invitasjonen her.) På agendaen står de vanlige årsmøtesakene, som valg, gjennomgang av årsberetning og økonomi, og det blir utdeling av premier til vinnerne i poengcupen og hyggelig samvær med litt enkel servering. I år kommer dessuten enda et punkt på agendaen. Vi får nemlig besøk av representanter fra vår sponsor Gjensidige forsikring.gjensidige hesteforsikring.jpeg

Representantene fra Gjensidige vil fortelle om Gjensidige generelt og deres produkter for hesteeiere spesielt. De som har forsikring i Gjensidige vil få mulighet til å stille spørsmål om for eksempel skadeoppgjør, håndtering av skadesituasjoner, utlegg m.m. Her blir det utvilsomt mye informasjon som kan være svært nyttig å ha med seg!

Velkommen til årsmøte!
Da er poengene summert!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Feb 2017

Hver stevnesesong de siste årene har RAKK arrangert sin egen poeng-cup. Noe av bakgrunnen for cup-en er er et ønske om å bidra til mer aktivitet i klubben, gjennom at RAKKs ryttere skal reise på stevner rundt omkring og vise frem at vi finnes. Og aktiviteten i så måte har vært jevnt økende.


vinnere_rakkcup_2012_6633855a-3a29-4bb0-b0b7-a52d16fa58ba.jpg

Stolte vinnere fra en av de aller første poeng-cupene - i 2012!

Dette betyr naturligvis også at konkurransen om poeng-cup premiene er blitt hardere. Men sesongen er lang, poengsankingen kan pågå helt fra mars til oktober, og mange kan nok skrive under på at det er mye som kan skje i løpet av den perioden som gjør at ting ikke alltid går etter planen.

Konkurransens grunnleggende system er at hver start på et stevne gir ett poeng, og i tillegg samles det poeng beregnet utfra plassering i forhold til antall startende. Med andre ord gir en god plassering i en klasse med mange startende flere poeng enn en tilsvarende plassering i en klasse med få startende. Fullstendig informasjon om hvordan konkurransen foregår kan du lese i statuttene.

hestehode m rosett.jpg

Det var ni ekvipasjer som deltok i RAKKs poengcup i 2016, og til sammen samlet disse hele 119 stevnepoeng! Vinneren i 2016 ble Susanne Yven og Caruso. Ekvipasjen samlet hele 27 stevnepoeng, og mange gode plasseringer ga også hele 100 plasseringspoeng. Ekvipasjen endte derved med hele 127 poeng totalt. Susanne har også konkurrert med Agathe i 2016, og også denne ekvipasjen oppnådde en høy poengsum, men i henhold til cupens statutter er det bare en ekvipasje som vil være tellende ved premiering. På en flott andre plass fulgte derfor Emma Elverhøi og Plassen’s Barock. Emma og Barock oppnådde 86 poeng totalt. Tredje plass gikk til Emilie Jensen Messa på Cornelia. Denne ekvipasjen oppnådde totalt 77 poeng.

Tusen takk til vår sponsor Paul Messa as for sponsing av premier i poeng-cupen! Utdeling av premier til vinnerne 2016 vil finne sted på RAKKs årsmøte onsdag 15. februar. Vi håper mange finner veien dit. Du kan lese mer om årsmøtet et annet sted på nettsiden.
RAKK inviterer til klatretur!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 20. Jan 2017

Vi tenkte det kunne være hyggelig med en aktivitet også uten hest - så nå inviterer vi alle medlemmer med på klatretur! Søndag 5. februar reiser vi nemlig til RedPoint klatresenter i Fredrikstad. Dette er et senter med kurs og aktiviteter for alle aldre. Her er det klatremuligheter for de som kan det og for de som aldri har forsøkt før - for voksne og barn. Det eneste du trenger er vanlig treningstøy og kanskje en varm genser.

Du kan lese mer om RedPoint klatresenter på deres nettside: http://www.redpointklatring.no

Vi har dessuten fått lov å komme før de åpner for alle denne dagen, så vi får komme i gang i ro og mak - og vi får intruktør og veileder Sverre Laup til å hjelpe oss. Vi håper mange medlemmer synes det kan være spennende med en litt annerledes aktivitet - sånn før sesongen med treninger og stevner begynner for fullt - og at riktig mange har lyst og anledning til å bli med!

For å vite litt mer om hvor mange vi blir ber vi om påmelding til:

Maren R. Bakke pr. SMS eller pr. tlf. 932 16061 senest torsdag kveld den 2.2.

Gi samtidig beskjed om dere kan kjøre og evt. hvor mange dere ha plass til i bilen. På søndagen samles vi for felles avreise fra Statoil (CirkleK) Bergenhus kl. 13.00.

Se Invitasjonen for mer informasjon, priser m.m.
Årsmøte i Rakkestad Kjøre og Rideklubb blir onsdag 15. februar

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Jan 2017

Årsmøte i Rakkestad Kjøre- og Rideklubb avholdes onsdag 15. februar i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum, og vi håper riktig mange av klubbens medlemmer finner veien dit. I tillegg til de vanlige årsmøtesakene vil det bli sosialt samvær, enkel servering og markeringer.

Som vanlig er årsmøtets agenda preget av de faste årsmsøtesakene. Men i tillegg til valg, gjennomgang av regnskap for 2016 og budsjett for 2017 står blant annet en sak som gjelder endring i statutter for klubbmesterskap på sakslista denne gang.

Årsmøtet er et viktig møte for alle klubber, og vi håper både gamle og nye medlemmer har tid og anledning til å sette av et par timer denne kvelden. De som kommer vil naturligvis også ha mulighet til å være med å diskutere planene for klubbens aktiviteter i 2017. Styret har forslag til både tradisjonelle og nye aktiviteter, men vil gjerne ha synspunkter og flere forslag.

Frist for innsending av saker som ønskes tatt opp på årsmøtet er 1. februar. Saker kan sendes til leder i RAKK, Hanne Fosser (hanne.fosser@gmail.com). Saksdokumentene deles ut på møtet, men kan også fås tilsendt ved henvendelse til klubbens leder.

Vi håper å se mange medlemmer på årsmøtet!

Du finner invitasjonen til møtet med fullstending saksliste her: Innkalling årsmøte.