Julehilsen fra Heidi!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Des 2020

Kjære alle medlemmer i Rakkestad kjøre- og rideklubb,

Annerledesåret 2020 har vært utfordrende på mange måter for oss alle. Det har vært fylt av usikkerhet og tvil i forhold til hvordan vi skal forholde oss til denne pandemien, og hvor strenge smittevernreglene skal være til enhver tid har hele tiden vært oppe til diskusjon. Vi i styret har prøvd  å følge de nasjonale og de lokale føringene, så godt vi har kunnet. 

I mars var alt klappet og klart for en skikkelig klubbhelg på Blixland. Vi så frem til en hel helg sammen med trening, god mat og overnatting. Styret var innstilt på å bruke 1000 kroner pr deltager for å holde egenandelen nede. Dette var, og er, en god måte å anvende aktivitetsmidler på synes vi. I Rakkestad mangler vi det naturlige samlingspunktet andre klubbar har i et stort ridesenter, og slike helger mener vi bidrar både til aktivitet og sosialt samhold som styrker klubbfølelsen.

I stallen på Østereng er det julestemning.


Dagen etter deltagerlister og program for helgen var sendt til Blixland, ble det tatt flere telefoner til Blixland om hvordan vi skal forholde oss til denne pandemien. Resultatet ble at vi i styret tok en beslutning, litt på gyngende grunn syntes jeg da, om at vi avlyser hele helgen. De påfølgende dagene ble Rakkestad stengt helt ned, og all aktivitet ble stoppet. 

Alle våre faste punkter på aktivitetskalenderen har i år utgått, og vi er spesielt lei oss for at vi ikke har kunnet gi noe godt tilbud til våre rekrutter gjennom vårsprett og høstslipp. Disse aktivitetene er tenkt som viktige bidrag til å spre hesteglede til de som ikke har egen hest. 

Vi har i styret en ivrig gjeng, så gjennom året har det vært flere forslag til hvordan vi kan tilby aktiviteter til medlemmene våre. Det har vært forsøkt noe digitalt, gjennom konkurranser på nett. Vi har planlagt  - og avlyst, en del aktiviteter som var myntet på rekrutter. For de som har hest har vi klart å gjennomføre noen treninger med Kristin Tørmoen, og nå i november klarte vi å få gjennomført en noe redusert men vellykket helg på Blixland.

Vi ønsker å takke våre sponsorer, da spesielt Rakkestad avis og vår hovedsponsor Marker Sparebank for samarbeidet i 2020. Alle midler vi får inn bidrar blant annet til at vi kan gi gode medlemspriser på treninger og aktiviteter. 

Jeg ønsker å takke styret for det utrettelige ønsket dere har om å skape aktivitet i klubben vår. Det er enighet i styret om at vi satser på at alle faste poster på aktivitetsplanen vår blir gjennomført i 2021. Vi har søkt om å få avholde sprang og dressurstevnet vårt i juni, så vi er optimister og glede oss til neste år.

På vegne av styret ønsker jeg alle våre medlemmer en god jul og et godt nytt år. VI krysser julekranser, fingre og tær for at vi skal se hverandre og hverandres hester masse i 2021.

Julehilsen fra styret

Heidi F Lyngstad

Leder.
Bli med til Blixland 7. og 8. november!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Okt 2020

RAKK har lenge hatt ønske om å få til en treningshelg på Blixland i Tomter, men av ulike grunner har dette vært vanskelig. Nå har vi imidlertid fått booket en helg - og da håper vi riktig mange medlemmer blir med! Her skal det ikke stå på hverken treningsmuligheter eller hyggelig samvær - og vi tenker dette blir en flott mulighet på en tid da det kan være litt guffent på utebanen...


To unge RAKK-ryttere fra en tidligere treningssamling på Blixland.


Helgen vi har bestilt er  altså 7. og 8. november - det er med andre ord ikke engang en måned til! Her er det derfor på høy tid å melde seg på - og begynne å glede seg… På Blixland tenker vi det blir mulighet for ulike former for trening; vi ser for oss at noen helst vil trene sprang, noen vil fokusere på dressur og kanskje også noen vil prøve seg på noen enkle feltrittshindre i ridehuset? Blixland har opplegg for alle muligheter. Det blir to timer lørdag og en time søndag, så man kan også kombinere.


Vi ser også for oss at det blir mu
lig å lage en rekruttgruppe med leide rideskolehester med time søndag - men det forutsetter at det er mange nok som melder seg på. OG rekruttene må ha med seg en voksen. Men både rekruttene og andre kan selvsagt også komme og se på om de vil både lørdag og søndag.Ivrige deltagere under forrige samling.

Pris for «full helg» -  som inkluderer overnatting lørdag - søndag pluss en lunsj og middag - blir 1100 kroner per deltager. RAKK sponser da hvert medlem med 1000 kroner! For rekruttene blir prisen 250 kroner per deltager (klubben sponser med 100 kr per deltager). De som overnatter må imidlertid selv ha med mat til frokost søndag.


Akkurat hva som blir programmet avhenger derfor av hvem som vil være med, men det som er sikkert er at dette blir et opphold med overnatting for både hest og rytter, mye god mat og mye hygge - samtidig som vi tenker smittevern selvfølgelig!

Fra middagen ved forrige RAKK-samling på Blixland.


Har du lyst til å være med?

 

Sett av helgen og gi beskjed til Heidi ved å sende en sms til 928 03 091 eller kontakt henne på Messenger! Er det noe du lurer på i forbindelse med helgen kan du også spørre Heidi.


PS: Ett lite forbehold må vi naturligvis ta - og det er knyttet til utviklingen i smitte… men vi håper og tror vi skal få til dette nå!
Vi planlegger aktiviteter - nå blir det treninger på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Sep 2020

Vi har tidligere hatt glede av å arrangere treninger med Kristin på Haugstad og fikk mange gode tilbakemeldinger på det - klubben sponser også deler av avgiften - så vi håper mange synes dette er et godt tilbud!Treningene går (i første omgang) over tre mandager fra kl 18.00: 

Mandag 5. oktober

Mandag 12. oktober og 

Mandag 26. oktober 

Klubbpris: 300kr per gang. 

Påmelding innen fredag 25.09 på e-post til kfheier@gmail.com – Merk e-posten «Påmelding Kristin-trening». Dersom noen skulle ønske å kun melde seg på enkelte av dagene, kan dette ønskes, men medlemmer som ønsker alle dager prioriteres først.


Gjennomføring forutsetter tilstrekkelig antall påmeldte, samtidig som det kan bli begrensning i antall ekvipasjer ved stor pågang.  

Kristin underviser både i sprang, bakkearbeid og dressur. I utgangspunktet planlegges disse treningene som sprang-treninger, men her er det mulig å få litt godt faglig påfyll for alle på alle nivåer. Dessverre - dessverre - dessverre… Avlysning!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Aug 2020

Det er med beklagelse vi må fortelle at vi AVLYSER arrangementet vi hadde planlagt for helgen 22. og 23. august. Da vi planla dette var det med håp om og tro på at corona-situasjonen skulle være under kontroll, og at det ikke lenger var noen stor bekymring om smitte i samfunnet vårt.
Nå er vi ikke der. Tvert i mot har utviklingen i Indre vært ganske negativ de siste ukene. Så slik corona-situasjonen har utviklet seg ser vi ingen annen mulighet enn å avlyse. Vi er naturligvis veldig lei oss for dette - men tenker at dette er tross alt en liten pris å betale. 


Vi satser selvsagt på å komme sterkere tilbake!
Sett av helgen 22. og 23. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Aug 2020

Da forsøker vi nemlig å få til en helg med flere spennende aktiviteter for både rekrutter og andre på Haugstad. Vi har jo tidligere hatt både Mounted Games, Caprilli og Agility i tillegg til sprang og dressur - for vi ønsker å vise frem litt av bredden i hestesporten. Vel - denne helgen har vi noe helt nytt å presentere - nemlig Voltige! Dette synes vi er veldig spennende - og vi håper riktig mange har lyst til å ta turen til Haugstad denne søndagen!2020 har vært et litt annerledes år på mange måter - og faktisk også for RAKK. Det har vært mye usikkerhet rundt hva vi kunne arrangere  og når vi arrangerte noe var vi usikre på hvordan vi kunne gjøre det. Men styret bestemte like før sommeren at vi tross alt skulle forsøke å få til et litt spennende og nyttig og lærerikt og inspirerende arrangement denne høsten også. Og etter en rask spørrerunde for å få forslag til noe som kunne være morsomt - blant annet for rekruttene våre - kom idéen om Voltige.
For de som ikke er så godt kjent med denne grenen av hestesport kan vi enkelt forklart si at Voltige er turn til musikk på hesteryggen. Og dette er altså en egen gren innen ridesport som det også konkurreres i. I voltige konkurreres det i individuell eller team. En individuell ekvipasje består av en hest, en longør og en voltigør. For et team består en ekvipasje av en hest, en longør og fire eller seks voltigører. Bildene her viser noen eksempler på øvelser som kan inngå i et program.
I vår klubb er det såvidt vi vet ingen som driver med Voltige, men vi visste at det har vært et miljø i andre klubber i Østfold. Og etter litt søk fant vi frem til Gina Liland. Hun har vært aktiv og konkurrert i Voltige, og blant annet representert Norge under Nordisk Mesterskap i Voltige i Danmark! Nå er dette riktignok noen få år siden, men hun sa likevel ja til å komme til Rakkestad for å både fortelle og vise oss litt av hva Voltige er. (Men NB: Vi må nok ta et lite værforbehold for akkurat denne aktiviteten - det er nemlig både glatt og vanskelig å turne på hesteryggen i regnvær!)


Du kan også se en video som Norges Rytterforbund har laget - den finner du HER.


OG det blir også flere aktiviteter denne helgen - mer info kommer!
Du har vel ikke glemt RAKKs quiz?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Jul 2020

Vi har fått inn noen svar - men vi tenkte vi skulle oppfordre en gang til - for at flere skal få sjansen til å være med på RAKKs fabelaktige quiz! Vi har derfor forlenget fristen frem til 1. august - men det lønner seg så klart å gyve løs med en gang!

Her er det fine premier å vinne - vi antar jo at alle medlemmer ønsker seg et RAKK-krus - eller kanskje til og med flere? Da er det bare å finne frem pennen og fylle inn de riktige svarene!


Spørsmålene og oppskriften på hvordan du skal sørge for at din besvarelse blir med i konkurransen finner du HER.
Bli med på RAKK-laget?!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Jun 2020

Til høsten arrangeres det igjen Kretsmesterskap i dressur - og vi har såååå lyst til å stille med lag. Men da trenger vi medlemmer som har lyst til å bli med på laget! Vi vet fra før at dette er veldig morsomt - så - hvorfor ikke bli med?


Kretsmesterskapet arrangeres i år av Råde og Onsøy Rideklubb og det skal finne sted helgen 12. og 13. september. Det er både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap - og en ekvipasje kan være med både i det individuelle mesterskapet og lagmesterskapet. Nå er det ikke åpnet for påmelding enda, ei heller er invitasjonen lagt ut, men om du følger med her så regner vi med at det kommer mer informasjon etterhvert.


Det er imidlertid ingen grunn til å vente med å trene - for det er også krav til at man må være kvalifisert for å få lov å starte i KM. Generelt gjelder at om man skal starte i LC på laget må man må ha oppnådd over 56% i LC tidligere. For LB og LA er kvalifiseringskravet at man må ha ridd til over 58%. Kvalifiseringene må være gjort i løpet av de siste to årene. (Man kan imidlertid ikke ha oppnådd høyere resultat enn 67% i klassen over, mer enn to ganger tidligere.)


Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Laget kan bestå av både ponni og hest. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer som rir ulike klasser. Om det er fire startende ekvipasjer på laget vil to starte en og samme klasse, men da er bare den beste på det nivået tellende. 


Videre er det slik at hver rytter bare kan starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Men hver klubb kan starte flere lag. Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

RAKK-laget i dressur i Østfoldmesterskapet i 2017.Statuttene for mesterskapet kan du lese HER.


Har du lyst til å bli med på RAKK-lag i KM i september? Da tar du kontakt med Camilla på e-post  (camilla.thornquist@hotmail.com) og melder din interesse. Det er naturligvis ikke noe forpliktende, men da vet vi litt mer om hva vi skal tenke om mulige lag. 


Også er det bare å trene!

En varm og innholdsrik helg på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Jun 2020

Det ble en helg med strålende sol fra nesten skyfri himmel - og det var nok ikke fritt for at både trenere, publikum og to- og firbente deltager til tider syntes det ble i varmeste laget. Men holder man på med hest er man vant med å forholde seg til været slik det til enhver tid er - så her var det ingen som klaget! Og vi håper og tror det var veldig mange som følte de fikk mye igjen for helgen! Dessuten var det is i kiosken og vann til hester - enkelte fikk til og med en kjølende dusj!

Lørdag var det sprangtrening. Vi startet klokken 10 og da var banen bygget med hindre som ikke var stort høyere enn 10 centimeter. Kristin Tørmoen instruerte og ga råd og tilbakemeldinger - og ryttere og ponnier jobbet seg gjennom banen. Alle som ville fikk anledning til å ri to runder - og fikk med gode tips på veien.

Gradvis gjennom dagen hevet vi høyden på hinderne. Målet var at alle skulle finne et nivå der de kunne utfordre seg litt, men samtidig føle mestring. Flere ekvipasjer forsøkte seg på to høyder, og mange ga uttrykk for at det var flott å få prøve seg på denne måten - helt til de aller siste ekvipasjene hoppet 1 meter og 1m10cm. Kristin ga uttrykk for at hun også var svært fornøyd med dagen - og at det var veldig morsomt å se hvordan ekvipasjene utviklet seg! Hun syntes også det var fine forhold på Haugstad - og vi fikk inntrykk av at hun gjerne kom tilbake ved en annen anledning.

Søndag var det like varmt og like strålende sol, men de påmeldte dressurekvipasjene stilte selvsagt like fullt til trening med Iselill Karlsen. Og også her var det mange tilbakemeldinger og gode råd å ta med seg. Iselill ser og kommenterer fortløpende, det gjelder å passe på en skulder, ta litt mer i en tøyle eller legge til litt mer sjenkel. Ryttere (og hester) jobber, prøver på nytt og da går det gjerne bedre ved neste forsøk! Så også på søndagen fikk vi gode tilbakemeldinger fra fornøyde - om enn slitne og varme - ekvipasjer, om at dette hadde vært nyttig. Flere kunne dessuten fortelle om planer for stevnestart i nær fremtid - og da er det ekstra godt å ha fått prøve seg foran et trenet blikk!

Vi er naturligvis lei oss for at det ikke ble noe RAKK-stevne i år, men håper vi de som fikk vært med i løpet av helgen var fornøyde. Så kommer vi forhåpentligvis sterkere tilbake ved en senere anledning. 

Etterhvert kommer det også et bildealbum fra helgen.

Og i mellomtiden har vi også andre aktiviteter på blokka, så her er det bare å følge med!
Velkommen til helg på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Jun 2020

Som beskrevet i et tidligere innlegg her på siden blir det ikke ridestevne på Haugstad førstkommende helg, slik vi opprinnelig hadde tenkt og planlagt for. Men vi måtte jo finne på noen alternative aktiviteter - og nå er planen klar! Vi håper derfor mange er interessert i å komme til Haugstad til helgen for å trene - på sprang eller dressur eller begge deler! Det blir muligheter for alle nivåer og vi skal gjøre det vi kan for å fremme «stevnefølelsen» - så håper vi dette kan være en god forberedelse til at årets stevnesesong forhåpentligvis snart starter for alvor.Vi vil naturligvis ta alle mulige hensyn i forhold til smittespredning. Vi har derfor lest oss opp på smitteverntiltak og regler for arrangementer slik det formidles på Folkehelseinstituttets nettsider. Helt konkret innebærer dette at;

  • Vi må ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå ved en eventuell senere smitteoppsporing. 
  • Det er spesielt viktig å sikre at personer med symptomer ikke deltar!
  • Det må være mulig å holde avstand på minst 1 meter mellom personer som ikke er i samme husstand.
  • Vi må legge til rette for gode muligheter for god håndhygiene, enten håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. 

Dette skal vi gjøre vårt aller beste for å følge opp - og vi håper alle deltagere vil hjelpe med dette. Vi må samtidig oppfordre til at de som deltar helst ikke har med seg mer enn en person hver. 


Programmet for helgen er som følger;

Lørdag blir det banetrening med Kristin Tørmoen. Kristin Tørmoen har drevet med blant annet sprang og feltritt. Hun forteller at hun red mest feltritt selv da hun satset og hun var også med på landslaget. Kristin har en omfattende trenerutdanning og etterhvert lang erfaring både som aktiv rytter selv og som trener. Vi er veldig glade for at hun nå kommer til oss på Haugstad. På Haugstad vil vi bygge en bane som kan fungere på alle nivåer fra 10 cm til 110 cm - så her skal det være muligheter for alle! De som melder seg på vil få beskjed fredag kveld om når de kan møte på lørdag.


Søndag blir det mulighet for enten å ri program eller bare ha treningstime for Iselill Karlsen. Iselill er godt kjent for mange RAKK-ryttere. Hun holder til vanlig til i Askim, der hun fungerer som daglig leder og hovedinstruktør hos Askim rideklubb. Iselill har dømt på mange RAKK-stevner og hatt mange treninger for oss tidligere. Hun har garantert gode og nyttige tilbakemeldinger å gi til ryttere på alle nivåer. Vi setter opp railen så det skal bli som på et vanlig stevne. MEN vil du ri program er det viktig at du selv tar med en utskrift av det programmet du vil ri.


Antallet vi har plass til på hver dag er jo naturligvis begrenset - så her gjelder prinsippet om først til mølla. Og selv om vi tillater oss å gi førsteprioritet til RAKK-ekvipasjer - er det også mulighet for andre å melde seg på! 


Priser:


RAKK-medlemmerIkke-medlemmer
Banetrening med Kristin (per klasse)150 kroner per ekvipasje250 kroner per ekvipasje
Programridning / time med Iselill (alene)350 kroner per ekvipasje450 kroner per ekvipasje
Programridning / time med Iselill (to sammen)150 kroner per ekvipasje250 kroner per ekvipasje


Påmelding gjøres slik;

For banetrening med Kristin - send mail til Heidi (heidifly@start.no) senest torsdag - fortell gjerne hvilke klasser du vil ri.

For programidning (eller time) med Iselill - send mail til Camilla (camilla.thornquist@hotmail.com) - senest torsdag.Vi vil ha et enkelt tilbud i kiosken, og satser på å selge brus, is, kaffe og kanskje noe mer. Vi tar i mot betaling via vipps - vi har ikke bankterminal.


Velkommen til Haugstad!
Ikke helt stevne - men aktivitet på Haugstad - det blir det!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Jun 2020

Som de fleste sikkert vet skulle RAKK egentlig arrangert sitt årlige stevne på Haugstad helgen 13. og 14. juni. Men så kom viruset, og alle stevner ble avlyst frem til 15. juni. Da gikk styret i tenkeboksen. Vi hadde jo ikke lyst til å passere «vår helg» uten noen aktivitet. Vi bestemte oss derfor for å organisere en annen type aktivitet.

Mange har jo stort sett drevet egentrening gjennom vinteren og våren, og ikke fått anledning til å prøve dette på noe stevne. Da er man kanskje litt usikker på hvordan «stevneformen» egentlig er? Vi bestemte oss derfor for å arrangere banetrening og programriding - og håper det kan være til glede for mange.

Så planen er da at det lørdag 13. juni blir banetrening med Kristin Tørmoen. Vi tenker klasser fra 10cm til 1m10cm, så her er det garantert mulighet for å lære noe for alle på alle nivåer. 

Søndag blir det programriding med Iselill Karlsen. Her har du med andre mulighet til å teste hvordan dere ligger an - og få en tilbakemelding fra en dommer. Du velger selv hvilket program du vil ri, og Iselill vil helt sikkert gi deg konstruktive og nyttige tilbakemeldinger. 

Ja og om du rett og slett bare vil ha en treningstime så er det naturligvis også mulig. For noen kan det kanskje være trening nok å ri på et nytt sted, i nye omgivelser, med rail og litt "stevnefølelse"?

Mer info kommer straks - men sett av helgen! 
Vi har en vinner! ...og en ny konkurranse...

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Mai 2020


Ja for du er vel med på RAKKs kunnskapsquiz? Den første ble lagt ut i april - og nå har vi altså trukket en vinner blant de innsendte bidragene. OG da er det også tid for en ny quiz!

Vinneren av den første RAKK-quizen ble Kirsten Haaby - vi gratulerer! Du har vunnet et flott RAKK-krus Kirsten - og det skal vi naturligvis sørge for å få levert til deg. 

Kirsten Haaby ble første RAKK-quiz-vinner. Her på tur med Pamela under høstslipp på Østereng.


Men det er vel helt sikkert flere medlemmer som ønsker seg et flott RAKK-krus? Eller kanskje Kirsten ønsker seg ett til? Det er nå mulig - for vår quiz-master Kristin har nemlig laget en ny konkurranse! Vi håper mange lar seg friste til å bli med også i denne. Du finner den HER

Og der finner du også oppskriften på hvordan du leverer svaret ditt. Men NB: Du må ha svaret ditt klart innen 10. juni.

Lurer du kanskje på hva som egentlig var de rette svarene på de forrige spørsmålene? Da kan du ta en titt på løsningen som du finner HER.


Lykke til - og følg med følg med for RAKK har flere spennende konkurranser på gang med muligheter for å vinne flotte premier.

RA sponser RAKK!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Mai 2020

Du er kanskje ikke klar over det - men RAKK sitter kun igjen med en ganske liten andel av medlemskontingenten du betaler til klubben. Mesteparten går til å dekke abonnementet på bladet Hestesport som alle medlemmer får - samt avgift til Norges Rytterforbund. Derfor er vi veldig glade for all sponsing vi kan få!

Sponsorene våre gjør det mulig for oss å tilby langt mer aktiviteter, premier og sponsing av treninger og den slags enn det vi ellers kunne gjort. Derfor ble vi veldig glade da Rakkestad Avis tilbød seg å sponse klubben vår! Hele 15 000 kroner får vi! Og alt de ønsker i gjengjeld er at vi har logoen deres her på nettsiden og på Haugstad. Det gjør vi selvsagt med glede! Men først tillater vi oss og vise den med litt fyrverkeri!


På spørsmål om bakgrunnen for sponsingen får vi følgende beskjed fra redaktør i RA, Elin Marie Rud;

«Rakkestad Avis lever av og for lokalsamfunnet, og når det er mulighet for det, er vi glade for å gi noe tilbake som kan være et bidrag til det verdifulle fritidstilbudet som finnes. I 2019 hadde vi denne muligheten, og Rakkestad kjøre- og rideklubb er en av mottakerne. Den lokale kjøre- og rideklubben er liten, men det er viktig at kommunen har et bredt utvalg av fritidsaktiviteter. Uten rideskole i bygda er det ingen selvfølge at det er liv laga for en kjøre- og rideklubb. Likevel har dedikerte og driftige medlemmer siden 1992 skapt et tilbud for hestesporten i Rakkestad. I det siste har styret og andre medlemmer lagt ned et imponerende arbeid for å rekruttere til hestemiljøet. Rideklubben er til stor glede for barna som får utviklet verdifulle egenskaper i omgang med store dyr. Klubbens unike rekrutteringsarbeid har også blitt lagt merke til utenfor kommunens grenser. Rakkestad Avis ønsker at sponsingen vil gi videre motivasjon til ledere og medlemmer i en allerede godt drevet klubb.»


Hva kan man si - annet en TUSEN TAKK til Rakkestad Avis! 


Vi lover at pengene skal brukes på en måte som blir til glede for klubbens medlemmer!
På tide med en time igjen?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Mai 2020

Mange har sikkert ventet spent på at det skal bli mulig å komme i gang med timer og treninger av forskjellige slag. Og nå begynner blant annet Norges idrettsforbund å åpne for arrangementer igjen. Dog med smittevern fortsatt langt fremme i bevisstheten - og foreløpig ikke med mange deltagere. 

Idrettsforbundet jobber med å utarbeide retningslinjer, og NRYF følger like etter. Det er allerede åpnet for treninger, og nå ser det ut til at mindre stevner også kan bli mulig fra og med 7. mai. Det blir imidlertid ikke stevner med flere enn 50 deltagere og ikke stevner med oppstalling. Du kan følge oppdateringer fra NRYF her.

Vi har planer for flere typer aktiviteter fremover - men aller først inviterer vi til ridetimer med Iselill for de som ønsker det. Iselill kommer til Rakkestad lørdag 9. mai, og der er det fortsatt noen få timer ledig! En time alene koster 450 kroner, men man kan ri to sammen på en time - da er prisen 250 kroner.


Iselill instruerer Yvonne og Flying Hit.

Har du lyst til å ha time med Iselill på lørdag - ta kontakt med Camilla (camilla.thornquist@hotmail.com) senest onsdag! 

Mer informasjon om utviklingen og om våre aktivitetsplaner kommer… I mellomtiden - du har vel svart på quizen vår?
En liten oppdatering

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Apr 2020

Det har vært stille blant annet her på RAKKs nettside en stund nå. Dette skyldes naturligvis korona-viruset, som gjorde at alle planlagte aktiviteter ble lagt på is. Vi avlyste vår helgesamling på Blixland, og også andre planlagte aktiviteter ble satt på vent. Dette er naturligvis trist, men det var tross alt ikke noe vanskelig valg slik situasjonen utviklet seg.

Det er også slik at mange har fått endret sin hverdag. Jobb-situasjonen ble endret nærmest over natten, og det samme ble hjemme-situasjonen for mange. Noen, inkludert flere i RAKKs styre, fikk også en veldig mye mer hektisk hverdag - noe som også påvirket klubbens aktivitetsnivå.

Som medlem i Norges Rytterforbund forholder vi oss naturligvis til de retningslinjer de legger ut, blant annet når det gjelder treninger. Forbundet har fått mange henvendelser, blant om muligheter for å gjennomføre treninger og arrangementer av ulikt slag. Våren er jo vanligvis en travel tid for mange klubber. Forbundet har derfor valgt å lage en veileder som beskriver hvordan man kan gjennomføre banetreninger. Denne kan du lese HER.


I styret i RAKK har vi også tenkt en del rundt dette med mulige aktiviteter - og vi har noen planer vi vil lansere fremover. Dog er det naturligvis viktig at ikke noe går på bekostning av de til enhver tid gjeldende regler for smittevern - noe som jo kan endres i ulik retning på ganske kort varsel. Det er derfor vanskelig å planlegge langt frem - noe vi bare må be om forståelse for.

Den aller første aktiviteten vi vil sette i gang er en aldri så liten quiz. Her legges det opp til en «cup» - der det i tre måneder fremover vil komme en liste med spørsmål. Hver runde trekker vi vinnere blant de som sender inn riktige svar - med hyggelige små premier til de utvalgte. Og når alle konkurransene er gjennomført trekker vi naturligvis en ekstra premie til de som er med gjennom hele «cup-en» - og hatt flest rette svar. Her blir det med andre ord mulig å få brynet hestekunnskapene sine! Vi har kalt det en rekrutt-quiz - men her er det fritt frem for alle å være med.

Den første runden med spørsmål finner du HER. Sammen med spørsmålene finner du også informasjon om hvordan du svarer og hva som er fristen. Den er ikke så lang denne gangen så her er det best å starte med en gang!

Vi har også litt andre planer - og kanskje vi får til noen treninger etterhvert. Dette blir tema på styremøte denne uken - der styret samles på et sted med god plass! Mer informasjon kommer, med andre ord!

I disse koronatider!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 18. Mar 2020

Ja - koronaviruset har også fått effekt på RAKK! Styret hadde akkurat hatt møte og diskutert planene for vårens ulike aktiviteter. Det neste punktet på listen var å få dem inn i kalenderen her på nettsiden. Det aller første som skulle skje var jo at vi skulle samles til hyggelig og inspirerende treningshelg på Blixland.

Men slik ble det ikke. Noen dager i forkant - da utviklingen i virussituasjonen gikk som raskest - valgte vi å avlyse. Vi hadde en stund håpet vi kunne kjørt treninger som planlagt men begrenset felles måltider og sosiale aktiviteter, men fant etterhvert ut at vi måtte avlyse helt. Vi kunne ikke ta sjansen på å være årsak, direkte eller indirekte, til videre spredning av smitte.Siden da har Norges rytterforbund også oppdatert sine anbefalinger til klubbene - slik veldig mange idrettsforbund har gjort. Rytterforbundet skriver på sine sider (rytter.no):

"Vi avlyser nå alle stevner til og med ut april. Vi jobber med å finne nye datoer til noen av stevnene som blir avlyst – deriblant Norgesserien, men vi regner med at noen stevner vil bli permanent avlyst."

Rytterforbundet skriver videre at de følger de råd og anbefalinger som blir gitt fra nasjonale og internasjonale myndigheter. De minner også om viktigheten av gode rutiner for håndvask, bruk av antibac, det å unngå kontakt med syke personer og å begrense/unngå forsamlinger med mange mennesker. Det handler om å ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre - og oppfordringen er om å være lojale i denne situasjonen.


Rytterforbundet opplyser også om at all organisert idrett er avlyst, men minner samtidig om at hestevelferden selvfølgelig skal opprettholdes. Hestene trenger fôring, mosjon, stell og tilsyn, men vi oppfordrer til at dette utføres slik at helsemyndighetenes tiltak og smittevernråd følges. Klubbaktiviteter skal begrenses mest mulig, og NRYF presiserer også at private aktører og staller er omfattet av den organiserte idretten, jfr. smittevernloven, ved tvil så kontaktes kommunelegen. 

Med andre ord er det slik at all aktivitet bør begrenses mest mulig, og den aktiviteten som man må gjennomføre for å ivareta hestevelferden bør man gjennomføre slik at man begrenser antall mennesker så mye som man kan og man bør oppholde seg minst mulig i fellesområder.

RAKK vil selvfølgelig stille seg bak de tiltakene som forbundet legger opp til. Vi vil derfor også begrense våre aktiviteter fremover. Vi regner også med at klubbens Vårsprett må avlyses i år. Men - vi håper og tror at vi kan få arrangere stevnet i juni.

Så oppfordringen nå er at hver og en satser på egentrening nå fremover - og at vi holder motet oppe og hest og rytter i god form. Så vil vi komme tilbake med mer og oppdatert informasjon så snart det er aktuelt.

Faglig påfyll på årsmøtet

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Mar 2020

På RAKKs årsmøte i januar hadde vi invitert den første sertifiserte «connection trainer» Gesine Jiménez Martínez til å holde et faglig foredrag for oss. Og det ble et veldig interessant foredrag, der Gesine til og med faktisk demonstrerte treningsmetoden på to av møtedeltagerne. Gesine ønsket nemlig å tydeliggjøre forskjellen på positiv og negativ forsterkning - ut fra tanken om at kanskje hestene våre opplever dette litt på samme måte som vi gjør.

Gesine startet foredraget sitt med å understreke at hun IKKE skulle fortelle hva som er riktig eller gal måte å trene hest på. I stedet ønsket hun å fortelle om den «reisen» hun hadde vært på i løpet av de årene som hadde gått siden hun overtok hesten Diesel. Da Diesel kom inn i Gesines liv var hans alternativ egentlig å bli avlivet. Han var avskrevet som spranghest, han var diagnostisert med ryggproblemer, han var radmager selv etter en god sommer på beite med tilgang på alt han orket å spise, og han ga på alle måter inntrykk av å være livstrett. 

Men han var egentlig en flott hest med en imponerende stamtavle, som tidligere hadde hatt mye treningsglede og entusiasme, og Gesine klarte ikke å si nei da hun fikk tilbud med å overta ham. Så i stedet for veterinæren reiste han med Gesine. Og fordi han var en hest med mange utfordringer - også helsemessige - måtte han trenes fra bakken.


Gesine hadde mye erfaring med å trene både hester og hunder, og hun har jobbet mye med klikkertrening. Så hun begynte å trene Diesel også med klikker. Og underveis i denne prosessen, der Diesel ble stadig bedre, gladere og på alle måter friskere hest, begynte Gesine å filosofere over hvordan hun egentlig trente ham. Og hvordan vi trener hestene våre generelt. Spesielt var hun interessert i hvordan hun kunne få til en bedre kommunikasjon mellom seg selv og hesten. Hun ønsket rett og slett at treningen skulle gi mye glede til både hest og menneske.


Bakgrunnen for dette er en forståelse av at alle dyr som viser evne til å lære, gjør det på samme grunnlag: Enten for å unngå ubehag, eller for å oppnå noe man ønsker, altså en belønning av noe slag. I hesteverden er mange treningsmetoder basert på å påføre hesten ubehag i form av negativ forsterkning eller straff, mens belønningsbasert trening er mindre representert. Dette ønsket Gesine å gjøre noe med, ikke bare fordi hun hadde erfart at belønningsbasert trening er mer effektiv, men også for å fremme positive emosjoner hos hesten - og dermed forbedre hestevelferden. Og - som hun sier - det er jo også mye hyggeligere å se etter ting som fungerer enn hele tiden å lete etter ting som man skal korrigere.

Dette førte etterhvert til en utdanning i det som heter «connection training» - som du kan lese mer om her. Utdanningen førte videre til trening av andre hester også. Det ga også en entydig overbevisning om hvordan trening - også av hester - bør bygge på kommunikasjon og samhandling - og positiv forsterkning. Hvor lite effektivt det egentlig er å si nei når man skal formidle hva man ønsker skal skje. Og denne effekten var det Gesine demonstrerte for oss på årsmøte. Men vi hadde jo ikke noen hester der og da - så derfor ble det Margit og Rikke som fikk være hest for anledningen.

For begge gjaldt at de ble sendt ut av rommet, mens vi som var igjen skulle bestemme hva det var Gesine skulle forsøke å få dem til å gjøre - uten å fortelle dem det med ord men ved bruk av klikker. Margit fikk oppleve den «negative varianten». Alt hun forsøkte som IKKE var det vi hadde bestemt ble møtt av nei. Rikke fikk den «positive varianten» der det ikke ble brukt nei, men bare klikk hver gang hun gjorde noe rett. Kort oppsummert var Margit smått frustrert etterhvert, det ble mye nei og bare noen få klikk før hun omsider skjønte hva vi ville hun skulle gjøre. Mens Rikke fikk en langt mer positiv læringsopplevelse.

Gesine fortalte også mye om hva hun trente på, både med Diesel og andre hester, og hvordan hun bygget opp og satte sammen øvelser for etterhvert å oppnå ønsket handling. Det innebar blant annet å trene på berøring av for eksempel hånden hennes, eller spesielle gjenstander, noe som etterhvert gjorde at hun kunne lede hestene dit hun ville bare ved bruk av hånden.

Gesine tilbyr nå både clinics og treninger og veiledning gjennom sitt firma «hippagogia» (se www.hippagogia.com). På nettsiden hennes kan du lese mer om henne og tankegangen bak denne måten å trene hest på. Vi var veldig glade for at hun kunne komme på årsmøtet og gi oss litt interessant faglig påfyll og inspirasjon - og du skal ikke se bort fra at hun kan dukke opp i Rakkestad igjen.


Bli med til Blixland 14. og 15. mars!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Feb 2020

RAKK har lenge hatt ønske om å få til en treningshelg på Blixland hestesenter i Tomter, men av ulike grunner har dette vært vanskelig. Nå har vi imidlertid fått booket en helg - og da håper vi riktig mange medlemmer blir med! Her skal det ikke stå på hverken treningsmuligheter eller hyggelig samvær - og vi tenker dette blir en flott oppladning til stevnesesongen!

Fra ridehuset på Blixland.

Helgen vi har bestilt er 14. og 15. mars - det er med andre ord bare cirka en måned til! På Blixland tenker vi det blir mulighet for ulike former for trening; vi tenker både sprang, dressur og kanskje også noen enkle feltrittshindre i ridehuset om det er interesse for det. 

Vi ser også for oss at det blir mulig å lage en rekruttgruppe med leide rideskolehester - men det forutsetter at det er mange nok som melder seg på. 

Blixland har uansett flotte fasiliteter både ute og inne! Du kan lese mer om Blixland hestesenter her.

Fra ridebanen på Blixland.

Akkurat hva som blir programmet avhenger av hvem som vil være med og hva de ønsker, men det som er sikkert er ihvertfall at RAKK er med og sponser så prisen skal ikke bli helt avskrekkende. Og dette blir altså et opphold med overnatting for både hest og rytter, mye god mat og mye hygge - det er helt sikkert.


Har du lyst til å være med? 

Sett av helgen og gi beskjed til Heidi ved å sende en sms til 928 03 091 - jo før jo heller!
Årsmøte 2019, avholdt 30. januar 2020

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Feb 2020

Her kan du se Årsberetningen og den økonomiske Resultatrapport 2019 som viser regnskapet, samt Budsjettet for 2020 som ble lagt frem på årsmøte 2019, avholdt i Gjensidiges lokaler i Rakkestad den 30. januar 2020.
Et hyggelig og vel gjennomført årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Feb 2020

Torsdag 30. januar avholdt Rakkestad Kjøre og Rideklubb sitt årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. På årsmøtet var det først tid for de vanlige årsmøtesakene. Det aller første punktet på agendaen etter at de fremmøtte medlemmene var ønsket velkommen, var valg av ordstyrer og to medlemmer til å signere protokollen. Deretter leste Heidi klubbens årsberetning. Den bar bud om en klubb med mange ulike aktiviteter for både de helt yngste og de litt eldre medlemmene. Mange av aktivitetene er jo nærmest for tradisjon å regne; vi har også i 2019 hatt vårsprett og høstslipp, stevne og rekruttsamlinger. Spesielt for året var at RAKK arrangerte Grønt Kort kurs og at vi hadde en klasse for funksjonshemmede på stevnet vårt. Ungdomsgruppa leste så opp sin årsberetning, og det var ingen kommentarer til noen av dem.


I det store og hele må vi si oss svært fornøyde med interessen for aktivitetene våre, men vi er klar over at vi er sårbare for frafall, for eksempel når det gjelder treninger. 

Det neste punktet på agendaen var økonomien. Kristin gikk gjennom regnskap for 2019, og forklarte de ulike postene. Regnskapet viste forøvrig et hyggelig overskudd, så det er absolutt rom for at klubben kan fortsette med samme aktivitetsnivå også i 2020, og også yte litt støtte til ulike aktiviteter. Her ble klubbens medlemmer oppfordret til å komme med innspill og forslag - en oppfordring som herved sendes ut til alle RAKKs medlemmer.

Etter regnskapet ble budsjettet for 2020 presentert, og hverken regnskap eller budsjett ble møtt med noen merknader. 

Når det gjaldt valg, som også er en viktig aktivitet på årsmøtet, så forløp det helt uten dramatikk. Valgkomiteen hadde gjort en god jobb, og alle posisjoner ble fylt av positive medlemmer. Heidi takket hjertelig, både til sittende styremedlemmer og til Merete som gikk ut, for innsatsen gjennom året som hadde gått, og delte ut både blomster og klemmer. Samtidig ønsket hun Susanne Bjarnholt Yven hjertelig velkommen inn i styret.

Et annet viktig punkt på RAKKs årsmøte er utdeling av priser til vinnerne i Marker Sparebanks poengcup. Også i 2019 ble vinneren Susanne Bjarnholt Yven på Caruso, og hun ble overrakt gavesjekken som symboliserer prisen til applaus. Andre plass i 2019 gikk til Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Astorini S, mens tredje plass gikk til Linn Kristin Høidahl på Liljas Classico. Vi gratulerer!!

Etter at årsmøtet var avsluttet var det tid for pizza og hyggelig samvær - før vi ønsket Gesine Jiménez-Martinez velkommen for å holde foredrag for oss. Det var spennende og interessant - så det kommer vi tilbake til som en egen sak.


Årsberetning og de andre dokumentene fra årsmøte vil snart vært tilgjengelige her på siden, for de som ikke hadde anledning til å komme på årsmøtet. 

Velkommen til spennende foredrag på årsmøtet

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Jan 2020

Da får du nemlig anledningen til å bli kjent med Gesine. Og med Diesel. Gesine har alltid holdt på med dyr. Hun har trent hunder, og hun har vært instruktør på ridekurs i regi av rideklubben på Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) da hun studerte. Og i 2013 skjedde det noe spesielt i Gesines liv. For da kom hesten Diesel inn i livet hennes med et brak.

Gesine og Diesel på trening.

Diesel skulle avlives uken etter at Gesine møtte ham for første gang. Det til tross for at han bare var 5 år og med en stamtavle mange kunne misunne ham. Men slik gikk det ikke. Gesine tok i stedet med seg Diesel, og bestemte seg for at denne hesten skulle få en sjanse til. Og siden da har de samarbeidet. 

Dette er nå snart 7 år siden, og siden da har mye skjedd. Diesel er nå en lykkelig, veltrent hest. Sammen med Gesine har han lært en masse nye ting. Og det har Gesine også. Hun har nemlig utdannet seg i det som på engelsk kalles «positive reinforcement training» og har startet Hippagogia (https://www.hippagogia.com). Som utdannet trener tilbyr hun undervisning og kurs i denne måten å tenke på om trening av hest. Dette kan du lese mer om på nettsiden hennes.

Logoen på Gesines nettside illustrerer at det ikke bare er den fysiske treningen som er viktig.

Gesine er brennende opptatt av hvordan vi kan trene sammen med hesten - som hun sier målet er at du skal bli den treneren hesten din drømmer om. Treningen skal være en positiv opplevelse for dere begge. Gesine trener mye med klikker, og hun er spesielt opptatt av kommunikasjon mellom hest og menneske. Hun er da også den første her i landet som er utdannet som «Connection trainer». Dette kan du se mer om her (https://connectiontraining.com)

Diesel hjelper gjerne til når Gesine ordner banen.

Blir du litt nysgjerrig? Da kan du glede deg til førstkommende torsdag! Da kommer nemlig Gesine til RAKK for å fortelle oss mer om hva hun driver med - hva hun mener er viktig og hvordan vi kan lære mer om det.

Velkommen - velkommen!

Vi møtes til årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum kl. 18:00 til årsmøte (innkalling til årsmøtet kan du lese i en annen sak på nettsiden). 

Etter de vanlige årsmøtesakene blir det litt servering - og så blir det foredrag!
Sprangtreninger med Kristin Tørmoen!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jan 2020

Nå har du mulighet til å bli med på sprangtreninger med RAKK! Vi har nemlig vært så heldig å få til en avtale med Kristin Tørmoen om et kurs som går over tre ganger nå i februar - mars. Kurset vil foregå i ridehuset på Hoel som ligger i Mørkvedveien i Askim. Klubben støtter til økonomisk, så dette er virkelig en fantastisk mulighet for å få en pangstart på stevnesesongen, eller rett og slett bare lære masse!Kurset går over tre mandager fra kl 18.00 - og det blir treninger

03. februar

10. februar 

02. mars


Klubben dekker utgifter til ridehus: 100kr/ekvipasje/gang og deler av kostnad til  undervisning. Klubbpris: 250kr per gang. 

Påmelding innen onsdag 22.01.20 på e-post til kfheier@gmail.com – Merk e-posten «Påmelding sprangtrening». 

Treningsavgiften (750 kroner) skal innbetales på klubbens konto innen fredag 24.01.20. Informasjon om kontonummer sendes ved godtatt påmelding.

Gjennomføring forutsetter tilstrekkelig antall påmeldte, samtidig som vi har begrenset antall plasser.  

Dersom noen skulle ønske å kun melde seg på enkelte av dagene, kan dette ønskes, men medlemmer som ønsker alle dager prioriteres først og klubben kan ikke love andre løsninger.