Et hyggelig julegrøtmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 30. Des 2023

Onsdag 13. desember arrangerte RAKK sitt etterhvert ganske tradisjonsrike julegrøtmøte. Og programmet var som det pleier - "same procedure as last year" - må vite. Det var grøt, saft, pepperkaker og kaffe til de som ville ha det. Det var utdeling av premiedekken og diplom til klubbmestere og det var selvsagt den alltid like engasjerende pakkeleken.

Vi møttes i Thorvalds stuer i Navet, og kvelden startet rolig med grøt og saft og hyggelig prat rundt bordene. Alle ventet spent på at noen skulle presentere en mandel - og det kom! Heidi Skarpholt ble den heldige vinner av marsipangris 2023.

Etterhvert som alle var forsynte med grøt var det tid for utdeling av dekken og diplom til de to klubbmesterne; Thea Amalie Bjarnholt Yven som årets klubbmester i sprang og Magdalena Sendrowicz i 

dressur. 

Vi gratulerer!

Det siste punktet på agendaen var pakkeleken - og som vanlig ble stemningen høy! Også som vanlig ble pakkene ujamnt fordelt rundt bordet - og det gikk så absolutt ikke upåaktet hen. Men da alle pakkene var fordelt og perioden med stjeling av pakker begynte jamnet det seg da i hvert fall litt ut igjen. Terningene nærmest fløy lavt rundt bordet, men med ett var det slutt på musikken - signalet om at tiden var ute. Det betød også at alle pakker hadde landet hos sin eier og kunne pakkes opp.

Vi håper og tror alle hadde en hyggelig kveld - og at dette ble et hyggelig pusterom i førjulsstria.

Da gjenstår bare å ønske alle medlemmer, sponsorer og støttespillere et riktig godt nytt år!

Vi kan fortsatt kjøpe mer grøt...

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Des 2023

Om du har glemt å melde deg på morgendagens julegrøt - fortvil ikke - send en melding til Maylinn - og møt opp. Vi har handlet rikelig med grøt - og skulle det bli mange ekstra så kan vi alltids kjøpe litt til! Med andre ord - velkommen til julegrøt i morgen.


Du treffer Maylinn for eksempel på 95 08 88 75. 

Vi møtes i Thorvalds stuer (kjelleren i Navet i Rakkestad sentrum) i morgen (onsdag) kl. 19:00.
RAKK inviterer til Julegrøt 13. desember

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Nov 2023

Det er etterhvert blitt tradisjon at RAKK inviterer alle medlemmer til julegrøtmøte i desember. Og slike tradisjoner må vi jo holde på - så onsdag 13. desember håper vi riktig mange medlemmer setter av noen timer til et hyggelig pusterom i en travel førjulstid. 

Vi har booket Thorvalds stuer (kjelleren på Navet), serverer grøt og leker pakkelek. Ja også blir det markering av klubbmesterne 2023 og hyggelig samvær. Det er ingen behov for å pynte seg - om ikke du har en nisselue liggende eventuelt... men det er altså ikke noe krav! Vi starter klokken 19:00.

Men vi må vite omtrent hvor mange som kommer, så derfor ber vi om at dere gir beskjed om hvem og hvor mange til Maylinn (sms til 95 08 88 75) eller via messenger.

Ja og husk en liten (!!) pakke til pakkeleken da. For de som ikke er kjent med opplegget er det sånn at alle må ha med en pakke som legges i en felles samling. Det kan være aboslutt hva som helst - vi har tidligere år sett både oppvaskhansker og gryteskrubber, sjokolader og hestekalender. Men det skal ikke koste mer enn 30 kroner, og det skal være pakket inn og umerket. Pakkene sendes på vandring rundt bordet sammen med et sett med terninger - og stanser når terningene viser to like. Men så kan man bytte pakker... 

Kort sagt er det helt uforutsigbart både hvem som får pakker - og hva det er dem. Det eneste som er sikkert er at det pleier å bli høy stemning!


VELKOMMEN!
Et vellykket sits-kurs!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Okt 2023

Det var en fornøyd gruppe deltagere - og også en fornøyd kursholder som tok farvel på søndag! Og vi i RAKK er veldig fornøyde med å ha etablert denne kontakten med Caroline, og å ha fått gjennomført dette kurset, sier Maylinn. Vi har jo tross alt fått støtte til dette av kommunen, fortsetter hun, og benytter samtidig anledningen til å takk for det!

Fredag var det teori på kurset til Caroline, og allerede her var det flere som fikk noen aha-opplevelser. Det viser seg jo at selv om enkelte av deltagere absolutt ikke er for nybegynnere å regne - så er det stadig mer å lære. Og alle var enige om at dette med sits er ubeskrivelig viktig for rytteren å tenke nøye om.Lørdag var det nok tid for enda flere aha-opplevelser. Her ble den nemlig den enkelte deltagers sits og plassering i egen sal målt etter alle kunstens regler. Og selv om Caroline syntes det var mye fint å se - var det også mange som fikk gode råd om ting de burde endre litt på. teste ut!"


Så på søndag var det tid for å få en gjennomgang av rytter og hest sammen - i aksjon. Og igjen var det flere som fikk tips om ting de  burde forsøke å endre - ting som Caroline med sitt svært øvede blikk kunne se at kunne føre til misforståelser eller uklar kommunikasjon mellom hest og rytter.


Og det var en uttalelse som egentlig gikk igjen gjennom alle tre dagene, nemlig "Dette gleder jeg meg til å teste ut!" 


Vi er som Maylinn uttalte også svært fornøyd med å ha fått til dette kurset med Caroline. Hun har dessuten sagt seg villig til å komme tilbake dersom det skulle være ønskelig - for eksempel for å følge opp noe av det som ble gjort i helgen - eller rett og slett for å ha noen timer med instruksjon dersom det skulle være aktuelt. Dette var en utrolig positiv opplevelse, sier Maylinn, og føler seg trygg på at hun har støtte av alle deltagerne i det. Selv skal hun hjem og jobbe med venstre skulder - og er svært spent på hvordan det vil få effekt.


Caroline var en svært engasjert, positiv og velvillig instruktør konkluderte Maylinn. Hun bor jo dessverre langt unna, men hun har lovet å forsøke å bistå også via Teams om det er behov for oppklarende spørsmål for eksempel i ettertid. Hun skal også tipse oss om hun er i nærheten avslutter Maylinn fornøyd.
Det blir sits-kurs i helgen!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Okt 2023

Denne helga er det klart for sits-kurs med Caroline Kjølerbakken. Fredagens foredrag finner sted i 2. etg på Gjensidige sine lokaler i Rakkestad sentrum. Foredraget starter kl 19.00. 

Lørdag er det analyse av rytter uten hest. Også denne dagen er vi i Gjensidige sine lokaler i Rakkestad sentrum. Det er fint om alle kommer 5 minutter før sin time. Alle må huske den salen de rir mest i til analysen. Treningstøy eller bevegelige klær er også lurt. 

Søndag er det klart for analyse med hest. Dette foregår på Støten Gård i Os (Osveien 430, 1894 Rakkestad). Hesten må være skrittet og travet før timen. Det er fint om alle som skal ri søndag sender Caroline et par linjer om seg selv, gren, eventuelle tidligere skader og om det er noe spesielt dere ønsker hjelp med. Send til camafieventing@outlook.com.

Tidene for lørdag er:

8.30 - Kristin

9.20 - Thea Amalie 

10.10 - Susanne

11.00 - Lunsj

11.50 - Magdalena

12.40 - Maylinn

13.30 - Ellinor

14.20 - Heidi

15.10 - Pause

15.30 - Thea

16.20 - Silje

17.10 - ferdig for dagen


Søndag:

8.30 - Magdalena

9.15 - Kristin

10.00 - Thea Amalie

10.45 - Susanne

11.30 - Ellinor


Vi gleder oss! Sees på fredag!
Vi stilte lag i KM i år også!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Sep 2023

Helgen som gikk var det KM i dressur. Sarpsborg og omegn rideklubb var arrangør, og stevnet fant sted på Kalnes. Vi er selvsagt veldig fornøyde med at vi også i år klarte å stille lag, så tusen takk til Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad, Pernille Sæthren og Magdalena Sendrowicz som til sammen utgjorde RAKK-laget 2023.

Og vi er godt fornøyd med både dagen og gjennomføringen forteller lagleder Maylinn Dramstad. For en liten klubb som vår er det litt ekstra artig å delta på dette stevnet, og RAKK-rytterne plasserte seg fint på resultatlistene i alle klassene. Dessverre hadde ikke ekvipasjene våre helt dagen under lørdagens lagkonkurranse, så selv om alle red til over 60 % holdt det ikke helt til plassering i lagkonkurransen.


Under søndagens individuelle konkurranser stemte det bedre for flere, og da sikret Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Ladyline Forest seg liksågodt bronse i KM individuelt for ponni!Pernille Sæthren og Flyin Lou-Lou stilte i Lett B, og ekvipasjen red til 61.023 % på lørdag, for så å øke til hele 66.399% på søndag. Det holdt til en flott 2. plass i klassen den dagen, men ekvipasjen nådde dessverre ikke helt opp til medalje i KM individuelt for junior denne gangen.


RAKKs siste rytter var Magdalena Katarzyna Sendrowicz på Svendsrud Marvin, som startet i Lett A. De gjennomførte til 64.444 % lørdag, men også denne ekvipasjen økte på søndag da resultatet ble 65.726 %. Dessverre holdt det akkurat ikke til plassering i KM individuelt for senior, men det sikret dem 3. plass individuelt i LA.


Vi gratulerer!
Sitskurs med Caroline Kjølerbakken

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Aug 2023

Helga 20. - 22. oktober arrangerer vi sitskurs med Caroline Kjølerbakken. Noen kjenner kanskje til dette og arbeidet hennes fra før. Noen i klubben har også deltatt på et digitalt foredrag med henne, der hun gikk gjennom noe av teorien i dette tidligere. Og felles for de som har hørt om dette er at de gjerne ville lære mer!

Derfor vedtok styret at vi skulle forsøke å få henne til Rakkestad, for å gjennomføre et komplett kursopplegg. Og nå er datoene satt - dette blir helga 20. - 22. oktober.

Kurset til Caroline består av flere deler og foregår gjennom en langhelg fra fredag til søndag. På fredag er det foredrag om hva VBR er, grunnleggende i biomekanikk, seneste forskning samt litt videoer og bilder der vi ser ulike sitsproblemer man ofte ser og hvordan man kan ta med seg verktøyene i sin ridning. Lørdag er det analyse av rytter der man gjør ulike øvelser - også med salen - og søndag er det rideprøve med hest. 

Det er med andre ord et omfattende program Caroline har lagt opp til. Det er test av rytter uten hest der man gjør ulike øvelser både med og uten salbukk for å se asymmetri og svake sider. Her gjør man også et avtrykk av bekkenet så man vet hvilke størrelse man skal ha på salen. Så ser man på hesten og asymmetrien der, og det gjøres en sitsanalyse med hest. 

Første gang gjør man en analyse i markarbeide der rytter blir analysert og der vi også ser på øvelser som rytteren vil forbedre. Deretter får rytteren en treningsplan fram til en avtalt senere kontroll. På kontrollen vurderes hvordan ting har gått, asymmetri kontrolleres, og man vurderer om noe mer kan ha kommet under tiden. På rideprøven sammenlignes det med første undersøkelse og det avtales hva rytteren vil ha hjelp med vider. 


Om du lurer på hvem Carloline er, så bor hun i Skåne med sine tre hester og miniatyrbullterrieren Eddie. Hun er både rytter, trener, coach og sertifisert VBR instruktør. Hun har startet opptil CIC3***, 120 sprang og Msv C. Hun rir nå heltid på Hunneberga gård og har treninger for alle nivåer i feltritt, sprang og dressur/markarbeid på alle nivåer. "Jeg syns det er like heftig å gjøre en bra konkurranse som å hjelpe mine elever til å utvikle seg som både rytter og hestemenneske", sier Caroline. 

Sitsanalyse: VBR (Vertikal Balanserad Ridning) tar utgangspunkt i seneste forskning innenfor sitsanalyse der man kan ri energigjerrig og biomekanisk. For att man skal kunne ri slik er det tre ting som må fungere: Rytter - Salen - Hesten. "Sitsanalyse er så utrolig viktig så man selv vet sin svake side, asymmetrien og hva slags form på bekkenet sitt man har", sier Caroline. "Om man har en rytter som sitter skjevt så vil det også føre til at kommunikasjonen med hesten blir feil og misforstår. Dette skaper frustrasjon for begge som igjen ofte gjør at man mister litt partnershipen men ikke minst selvtilliten. Man kjenner det er et eller annet som ikke fungerer, men vet ikke helt hva. Jeg begynte selv denne reisen for 3 år siden og merker stor forskjell på meg selv og ikke minst hestene når jeg tok med verktøyene fra VBR til min ridning. En balansert rytter gir en glad og balansert hest."


Prisen for full analyse er 1400 kr, analyse rytter 800 kr og foredrag 200 kr. Prisen på kontroll er 800 kr og gjør man det digitalt så er det 400 kr.


Tenker du at dette er noe for deg - enten full analyse eller noe av dette - meld deg på til Maylinn (950 88 875) innen 14. oktober (påmeldingen er bindende). Og NB: her er det begrenset antall plasser - og førstemann til mølla!
RAKK har inngått samarbeid med Hesteadvokaten!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Aug 2023

Dessverre kan det noen ganger oppstå problemer av ulik karakter når man har hest. Helse og skader er selvsagt et problemtema de fleste hesteeiere har et forhold til. Men av og til kan det også oppstå problemer som gir behov for juridisk bistand. For eksempel hender det at det kan oppstå uenighet ved kjøp og salg av hest. Da kan man få behov for kyndig bistand, noe som fort kan bli dyrt. Og det aller beste i en slik situasjon er jo om man finner noe som kan hjelpe som også kan noe om hest. Og det finnes!


For litt tid siden fikk RAKK tilbud om å samarbeide med et firma som har lang erfaring med problemstillinger knyttet til hest og hestehold. Dette var et så godt tilbud at styret vedtok å inngå et samarbeid med Hesteadvokaten v/ Advokatfirmaet Molteberg Nilsen AS! 

Dette betyr i praksis at du som medlem av Rakkestad kjøre- og rideklubb kan kontakte dem helt uforpliktende dersom du har en sak du trenger juridisk bistand i. Du vil også få 20 % rabatt på deres ordinære priser på advokatbistand. 

Hesteadvokaten er ledende innen bistand i tvistesaker i forbindelse med kjøp/salg av hest, samt andre hesterelaterte juridiske problemstillinger. Du kan lese mer om dem HER. De har også laget en presentasjon med vilkår og mer informasjon som du finner HER.


Vi håper selvsagt egentlig er et tilbud mange ikke vil få bruk for - men tenker at dette kan være til stor nytte dersom man skulle få slike behov!
RAKK har en Norgesmester!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Aug 2023

Magdalena Sendrowicz og Svendsrud Marvin deltok nemlig i NM for fjordhest først i juli - og ekvipasjen gjorde det fantastisk bra! Dette var første gang Magdalena og Marvin deltok i NM, og de stilte til start både i sprang og dressur.

Magdalene og Marvin gjennomførte to feilfrie runder i 90 cm - og det holdt til seier! Det gikk nesten like bra i dressuren. I dressur skulle ekvipasjene først gjennom Lett A - mens finalen gikk i Middels B. Magdalena og Marvin vant liksågodt finalen i Middels B, mens i Lett A oppnådde de to prosent lavere enn vinneren. Det er sammenlagt resultat som teller, og Magdalena oppnådde 0,09 prosent mindre enn vinneren. 

Vi var nok litt spent begge to, forteller Magdalena. Det var jo en lang reise, og det er alltid litt ekstra å komme til et helt nytt sted og helt nye omgivelser. Men Marvin oppførte seg eksemplarisk, sier Magdalena. Og hun følte seg jo trygg på at Marvin kunne det han skulle kunne - med to seire på tre starter i Middels C tidligere i år. 

Som om ikke det var nok - ekvipasjen ble også tatt ut på det norske laget i sprang i nordisk mesterskap. Det gikk også veldig bra - laget sikret nemlig bronsen. Magdalena og Marvin startet også individuelt i dressur i nordisk - og red til svært høye prosenter. De hadde holdt til bronse, men dessverre ble ekvipasjen eliminert som følge av gammelt arrvev Marvin har i munnen. Det var ikke noe sår der da de reiste til nordisk - og de tre første dagene var det heller ikke noe problem i kontrollen. Men den fjerde dagen hadde det dessverre gått opp. Det var veldig synd, sier Magdalena, men skynder seg å legge til at hun er svært glad for at dyrevelferd tas så på alvor!


Vi kan ikke annet enn å gratulere Magdalena og Marvin så mye med de flotte resultatene! 


Og har du lyst til å se mer til denne flott ekvipasjen - da anbefaler vi å søke opp @svendsrudmarvin på Instagram.
Bilder fra stevnet!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Jul 2023

Det har tatt litt tid dessvrre - men nå ligger det et bildealbum fra dressurstevnet - og ett fra sprangstevnet under "Bilder" i toppmenyen her på nettsiden. Så fikk du ikke vært på stevnet vårt i juni - og vil få litt stevnefølelse - eller kanskje du var der og er spent på om det ble tatt bilder av deg - da er det bare å ta en titt!

Og finner du et bilde du gjerne vil ha kopi av er det selvsagt bare å ta kontakt!
Søndag 11. juni var det sprangstevne på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Jul 2023

Også denne dagen opprant med strålende sol. Dagens to første klasser var henholdsvis showklasse 10cm og rekruttklasse 30cm, og dette var tydeligvis populært for her stilte det totalt 14 ekvipasjer til start!

Da rekruttene var vel gjennom banen og sløyfer utdelt ble hinderhøyden økt til 50cm. Klassen hadde ni startende ekvipasjer, og seks ekvipasjeer kom gjennom banen uten feil. I 60cm var det 20 startende ekvipasjer - og en av disse representerte RAKK - nemlig Thea Amallie Bjarnholt Yven og Watsons Girl. Thea Amalie var en av 18 ryttere som fullførte feilfritt.

Også 70cm hadde mange startende med 15 ekvipasjer, dog uten noen fra RAKK. Klassen ble vunnet av Henriette Bråthen og Fluffy Sunflower, Hermine Lie Nauff og Ørnholts Ronja og Elvira Marie Hanson og Info's Top Gun på henholdsvis 2. og 3. plass. Henriette Bråthen startet også i 80cm, men da med Pålands Elvira, og ekvipasjen vant klassen. På en flott andre plass fulgte RAKK-ekvipasjen Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Ladyline Forest, mens Magdalena Katarzyna Sendrowicz og Svendsrud Marvin kom på fjerde plass.

90cm hadde bare fem startende ekvipasjer. Klassen ble vunnet av Tilje Madelen Haugbro og Independent Queen, men Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Ladyline Forest sikret andreplassen også i denne klassen. Den høyeste klassen på stevnet var 1m, og der var det kun tre startende ekvipasjer. Klassen ble vunnet av Emilie Skaug-Bjoner og Mazzeltof from second life Z.

Også i sprang ble klubbmesterskapet arrangert på tvers av klassene, med Feil og Stil bedømmelse.

Thea Amalie og Watsons Girl oppnådde hele 78 poeng, og ble med det klubbmester for andre år på rad. Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad sikret sin tredje andreplass denne stevnedagen ved å også komme på andreplass i klubbmesterskapet. Bronsemedaljen gikk til Magdalena Katarzyna Sendrowicz og Svendsrud Marvin. Vi gratulerer!Alt i alt oppsummerte vi at dette ble en flott stevnehelg. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger, både fra startende og teknisk personell, og vil takke alle som var med på å sørge for at det ble slik.Vi vil også selvsagt ønske alle velkommen tilbake til Haugstad ved en senere anledning.
Dressurstevne på Haugstad lørdag 10. juni

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 7. Jul 2023

Helgen 10. og 11. juni arrangerte RAKK sitt årlige stevne på Haugstad. Tradisjonen tro var det dressur på lørdag og sprang på søndag. Det var også klubbmesterskap på tvers av klassene i både sprang og dressur, og dressurstevnet inngikk som et av stevnene i Østfold-cup i dressur.

Den første stevnedagen opprant med sol og pent vær, og det var mer bekymring om støv og behov for å vanne banen enn at det skulle bli for vått. Lørdagn startet med Lett D. Klassen hadde fire startende ekvipasjer - og to av disse var fra RAKK. Klassens suverene vinner ble imidlertid Henriette Strøm og Lacazette med hele 75.556%.


Begge RAKK-ekvipasjene oppnådde imidlertid også gode resultater; Maylinn Dramstad og Phantom S red til 67.556% og Selma Sofie Klipper og Polle Gullet red til 66.111%. Det holdt til henholdsvis andre og tredje plass i klassen.I Lett C hest var det 11 ekvipasjer. Klassen ble vunnet av Anette Cathrin Johansen og Olympos Magnum (71.800%). På andre og tredje plass fulgte Solrun Johansen Høye og Stutteri B's Blackout of XLNZ (69.000%) og Henriette Strøm på Lacazette (67.000%). Lett C ponni hadde fire startende ekvipasjer. Klassen ble vunnet av Melissa Waaler Wernersen på Kyrre (68.400%) mens RAKK-ekvipasjen Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Ladyline Forest kom på andre plass med 67.100%.

Både Lett B  og Lett A hadde seks startende ekvipasjer. Lett B ble vunnet av Solrun Johansen Høye og Stutteri B's Blackout of XLNZ med 65.182%, mens Nina Brekke Tvedt og Elle Anthony Barton vant Lett A med 68.333%

I Middels C var det bare tre startende ekvipasjer. Vinner av klassen ble Heidi Iren Heyerdahl og HH's Lucky One med 69.941%, mens RAKK-ekvipasjen Magdalena Katarzyna Sendrowicz og Svendsrud Marvin kom på tredje med 64.353%.

Magdalena ble også klubbmester i dressur. De øvrige plasserte i klubbmesterskapet ble

2. Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Ladyline Forest 

3. Maylinn Dramstad og Phantom S 

4. Selma Sofie Klipper og Polle Gullet


Vi gratulerer!

Til helga er det stevnehelg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Jun 2023

Helga 10. og 11. juni er det stevnehelg på Haugstad! Lørdag er det dressur og søndag er det sprangstevne. Vi håper naturligvis på to flotte dager, kiosken er åpen begge dager og vi ønsker selvsagt mange velkommen også om de bare ønsker å se på!


Påmeldingsfristene går ut nå først i uka, men det ser allerede ut til å bli to travle dager på Haugstad. 

Helga starter vi med dressurstevne på lørdag. Her blir det klasser fra Lett D til Middels C, og vi arrangerer også klubbmesterskap på tvers av disse klassene. Nytt av året i den sammenheng er at vi inkluderer Lett D som klubbmesterskapsklasse. For å sammenligne resultater og beregne poengsum på tvers av klassene bruker vi en gangefaktor. Det gjør at en høy poengsum i en mer krevende klasse enkelt forklart blir enda høyere når klubbmesterskapet skal avgjøres. Vi arrangerer forøvrig også ett av stevnene som inngår i Østfold Cup i dressur, og vi har også i år en såkalt para-klasse i dressur, hvilket betyr at vi åpner for ryttere med funksjonshemming.

Søndag blir det sprangstevne. Dagen starter med to såkalt showklasser - for de yngste og minste eller de med lite erfaring - med hindre på 10 og 30cm. Deretter økes høydene gjennom dagen til det hele avsluttes med hindre på 1,10m. Også i sprang arrangeres klubbmesterskap på tvers av klassene.

NB: Vil du delta i klubbmesterskapet er det viktig at du husker å gi beskjed om hvilke klasse som er din klubbmesterskapsklasse. 

Kanskje du kan tenke deg å hjelpe til for eksempel i vår hyggelige kiosk?

Vi ønsker oss også noen flere som kan hjelpe til - særlig på søndagens sprangstevne. Så har du litt tid til overs og lyst til å se mye flott hestesport samt treffe likesinnede hesteinteresserte mennesker håper vi å høre fra deg. Det er ikke slik at du må sette av hele dagen - om du kan bare litt av dagen er det også fint! Gi beskjed på mail (stevne@rakk.no) eller via Facebook eller send en sms til Maylinn (95 08 88 75)!


Håper å se deg på Haugstad til helgen!

Litt av hvert som skjer om dagen

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Mai 2023

Denne helgen har det vært programridning for Margrethe Janbu på Haugstad. Treningen var egentlig planlagt til mandag 1. mai, men værmeldingen (som fikk rett) gjorde at vi valgte å flytte treningen til denne helgen. Og med et Haugstad i strålende sol, rail på plass og nyharvet bane ble det en flott dag. Det ble videre både fornøyde deltagere og gode tilbakemeldinger fra trener!


Og om du lurer på om det er flere planlagte treninger eller annet fremover - da må vi få gjøre spesielt oppmerksom på at RAKK nå har fått en egen side som heter Aktivitetskalender. Denne finner du via menyen øverst på siden - og her kan du raskt få en oversikt over hva som er planlagt av aktiviteter på kort og lang sikt. 


Vi håper den kommer til nytte!
Det blir stevnehelg 10. og 11. juni

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Apr 2023

Ja - om du lurte - det blir RAKK-stevne i år! Helgen 10. og 11. juni samles vi atter en gang til distriktsstevne på Haugstad. Vi gleder oss.

Lørdag 10. juni er det dressurstevne, og søndag 11. juni er det sprangstevne. I dressur er det klasser fra Lett D til Middels C. Denne gang har vi også en Paraklasse i dressur, noe vi bare har hatt en gang tidligere. Dette er altså en dressurklasse for ryttere med funksjonshemming. I tillegg er stevnet vårt i år også ett av stevnene som inngår i Østfold Cup i dressur. Det er selvsagt litt ekstra spennende! Statutter for Østfold Cup i dressur kan du lese HER.

Påmeldingen til dressurstevnet er allerede åpnet, og vi regner med at påmeldingen til sprangstevnet blir åpnet en av de nærmeste dagene. Så her er det bare å sette av helgen.

Ja og vi vil naturligvis trenge litt hjelp med arrangementet, så selv om du ikke skal starte selv håper vi å se mange medlemmer på Haugstad denne helgen - for å hjelpe til eller bare som publikum.


Du finner mer informasjon om stevnet her: https://nryfstevne.no/ 

Nok en flott helg på Blixland

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Apr 2023

Helgen 24. til 26. mars var flere RAKK-ryttere samlet til treningshelg på Blixland. Og også denne gang ble det en flott og lærerik helg, kunne deltagerne fortelle.

Det begynner å bli tradisjon at RAKK-ryttere samles på Blixland for en treningshelg på våren. Så også i år. Og en samstemt gjeng forteller om en givende helg. Med godt treningsutbytte på alle nivåer, hyggelig samvær med to- og firbente, og god mat såklart!

   

Opplegget inneholdt flere ulike typer trening, alt tilpasset den enkeltes behov og nivå. Så det ble ridd bommer og hoppet hindre, det var dressurtrening og det var også muligheter for å prøve seg på noen enkle feltritt-hindre for de som ønsket det. En engasjert og kunnskapsrik instruktør Kaja presenterer teori om hest, hestevelferd og trening samt gir tilbakemeldinger på rett nivå for hver og én.


Alt i alt - nok en vellykket samling på Blixland.

Nedenfor kan du se noen flere bilder fra samlingen. Fotografer; Heidi F. Lyngstad og Iselin Bjørnstad. Takk til dere!Marker sparebank poengcup 2023

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 30. Mar 2023

Rakkestad kjøre- og rideklubb inviterer alle medlemmene sine til Marker Sparebank Poengcup 2023.

Marker Sparebank Poengcup er en cup der påmeldte ekvipasjer samler poeng gjennom stevnesesongen. Alle sprang, dressur og feltrittstevner er tellende.

For å bli med melder du på deg og hesten som en ekvipasje ved å sende mail til post@rakk.no og betaler deltageravgift på 150 kr per ekvipasje. OBS: Du må starte stevner for RAKK.

Første tellende stevne blir stevnet startet samme måned som innbetalingen. Så melder du deg på i slutten av april, vil stevnet første helgen i april være første gjeldende stevne.

Om du lurer på hvordan du samler poeng så kan du lese både invitasjonen og mer om dette HER.


Vi håper mange blir med i stevnecupen i år også!
Et godt gjennomført årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Feb 2023

Torsdag 16. februar gjennomførte RAKK sitt årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. Der fikk de fremmøtte medemmene høre om en klubb med et variert aktivitetstilbud og god økonomi. Det ble også tid til å diskutere ønsker for aktiviteter videre, samt hyggelig samvær.

Valgkomiteen hadde gjort en god job i forkant, og valget ble gjennomført uten problemer. Leder takket av de som gikk ut av styret og ønsket velkommen de nye som kom til. Dessverre måtte vårt planlagt foredrag utgå, da foredragsholder var blitt syk, men både hun og vi håper å kunne komme tilbake til det ved en senere anledning. 

Etter at vi var gjennom de vanlige årsmøtesakene på agendaen var det tid for pizza - som denne gang ble etterfulgt av en nydelig marsipankake - til og med dekorert med klubbens logo. Det var en litt forsinket markering av klubbens 30-års jubileum. 

Det siste punktet på agendaen var kåring av vinnere av Marker Sparebanks poengcup 2022. Dette var det naturligvis knyttet stor spenning til - og leder kunne fortelle at det var ganske tett mellom enkelte plasseringer denne gang. Det var dessuten hele 10 påmeldte ekvipasjer denne gang - og de har samlet en total poengsum på 600 poeng! Det er jo flotte premier, og vi synes det er veldig positivt å ha mulighet til å belønne de som er ute og viser frem RAKK-logoen i stevner rundt omkring.

Vinnerne i år ble

1. plass og gavesjekk på 3000 kroner: Thea Amalie Bjarnholt Yven og My Irish Luck med 124 poeng

2. plass og gavesjekk på 1500 kroner: Annie Marlene Johnsrud Johansen og SR Haslemare Clare med 71 poeng

3. plass og gavesjekk på 1000 kroner: Pernille Sæthren med Flyin Lou-Lau med 70 poeng.


Gratulerer!


Vi vil samtidig oppfordre alle til å melde seg på Marker Sparebank pongcup 2023 - her er det bare å starte å samle poeng! Og husk - både deltagelse og plassering gir poeng!


Når det gjelder årsmøtedokumenter og referat fra møtet vil vi legge ut det her på siden så snart det er klart.
Håper å se deg der!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Feb 2023

Vi håper virkelig å se mange av våre medlemmer på årsmøtet - torsdag 17/2. Vi møtes i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum - og starter møtet kl 18.

Det blir naturligvis de vanlieg årsmøtesakene - som gjennomgang av årsberetning, regnskap og budsjett og valg. Men i tillegg blir det utdeling av premier for Marker Sparebanks poengcup i 2022 - og vi får også et faglig foredrag. Vi har nemlig overtalt Malin Edell som driver med behandling av hest ved hjelp av akupressur og lysterapi til å holde et lite foredrag for oss.

I tillegg blir det litt å spise - og kanskje til og med litt kake...

Velkommen!
Bli med til Blixland!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Feb 2023

Vi har holdt av helgen 24. - 26. mars til en "klubb-weekend" på Blixland - og håper mange medlemmer har lyst til å bli med på en treningshelg. 

Vi har tidligere opplevd klubbweekendene på Blixland som veldig lærerike og utrolig hyggelige. Her får alle aldre og nivåer undervisning. Vi kan ha med egen hest/ponni eller bruke Blixland sine. Det er to økter ridning pr dag, innholdsrik teoriundervisning og ikke minst god mat og veldig sosialt. Både folk og hester overnatter fra fredag til søndag. 

Vi bruker aktivitetsmidler og kan derfor tilby våre medlemmer dette for 2000,- pr deltager. (Klubben legger inn 1000 kr pr deltager) 

Vi har holdt av denne helgen og må bekrefte at vi skal komme innen 15. februar. 

Vi ønsker derfor å få på plass antall som kan være interessert  innen den tid. 

Bindende påmelding legger vi ut etter 15.02. 


For å melde at du er interessert, kommenter på RAKKs Facebbok (her), eller send mail til lyngstadheidi1@gmail.com.
Velkommen til årsmøte 16. februar!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Jan 2023

RAKKs årsmøte finner sted 16. februar i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. Vi starter kl 18:00 og håper mange av klubbens medlemmer finner veien dit.

Som tidligere opplyst om her på klubbens nettside gjennomfører RAKK sitt årsmøte torsdag 16. februar. Møtet starter klokken 18:00, og på agendaen står vanlige årsmøtesakene som gjennomgang av årsberetning, økonomi og valg. Valgkomiteen er forøvrig i god gang med forberedelser, så vi tror vel at de også denne gang har en liste med gode forslag.

Foreløpig saksliste kan du se HER.

I tillegg til de vanlige sakene vil vi også ha litt servering (pizza) og vi håper å få på plass en interessant og faglig foredrag. Ja også vil vi gjerne høre litt om hva du som medlem ønsker av aktiviteter i klubbens regi i 2023 - så tenk gjerne litt om det! Vi vil også - tradisjonen tro - kåre vinnerne i Marker Sparebank stevnecup 2022.

Og NB - er det saker som skal meldes inn for behandling på årsmøtet er fristen for dette 2. februar. Slike saker sendes eventuelt som e-post til post@rakk.no. De endelige saksdokumetene er tilgjengelig etter denne fristen.


Håper å se deg der!

Med ønske om et godt 2023!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 7. Jan 2023

RAKKs styre har allerede hatt sitt første møte for året, og et viktig punkt på sakslisten var årsmøte. I henhold til vedtektene skal klubbens årsmøte arrangeres innen utløpet av mars måned. Og ettersom dato for årsmøtet skal bekjentgjøres minst fire uker i forveien, det skal utarbeides årsberetning og regnskap og budsjett for kommende år, ja så er det bare å komme i gang! 

Valgkomiteen skal jo også "aktiveres" med informasjon om hvem som er på valg, medlemsliste og kontaktinformasjon. Her vil vi forøvrig be om - får du en henvendelse fra valgkomiteen - vær positiv om du kan. Det er faktisk hyggelig å sitte i styret, og vi er flere om å dra lasset, så det er ikke ubegrenset mye jobb på hver og én.

Nå er ikke alt, som fullstendig saksliste, sted og klokkeslett helt på plass enda - det kommer vi tilbake til. Men vi vil likevel be alle medlemmer merke seg datoen - og håper mange har lyst og anledning til å sette av et par timer denne kvelden. I tillegg til de vanlige årsmøtesakene jobber vi også for å få på plass noen litt mer hestefaglige punkter på agendaen - og hyggelig blir det helt sikkert!


Så marker TORSDAG 16. FEBRUAR i kalenderen allerede nå. 

Mer informasjon kommer.