En delvis våt men vellykket vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Mai 2016

Lørdag 30. april var det tid for vårsprett på Haugstad, og som alltid håpet vi på strålende sol, varme og skyfri himmel. Slik ble det ikke. I stedet kom lørdagen med regn og mere regn. Men selv om det kanskje la litt demper på stemningen ble det allikevel en svært hyggelig dag på Haugstad!


Først på programmet stod sprangtrening med Heidi. Treningen var delt i to grupper, der både ryttere og hester hadde ulikt nivå og og ulik erfaring. Det gikk så vannspruten stod, og det ble fleipet fra sidelinja om at vi i praksis hadde vanngrav, men ingen lot seg skremme av det! Tvert i mot var det mye innsats og vi tror også god læringseffekt for flere både to- og firbente.

Etter sprangtreningen var det tid for Caprilli - og banen ble raskt endret. I stedet for «vanlige» hindre var det nå både «boks» og bommer på bakken, samt siksak stolper. Også på Caprilien var deltagerne delt i to klasser; med og uten leier. I klassen med leier var det seks startende ekvipasjer - den yngste bare tre år gammel. Men til tross for ung alder var det ikke noe å si på innsatsen, og det var virkelig morsomt å se smilene og engasjementet!

Og etter vel gjennomført var det «premieutdeling», der alle deltagerne fikk diplom og en liten oppmerksomhet med takk for vel gjennomført.

Neste klasse var Caprilli uten leier, og her var det fem startende. Her var det også bedømming, og poeng for de ulike øvelsene. Banen var forøvrig litt mer krevende, og inneholdt blant annet volter i galopp, to lave kryss som skulle traves over, samt holdt der ekvipasjen skulle stå i ro i tre sekunder. Også i denne klassen var innsatsen upåklagelig, og det var virkelig morsomt å se på. Generelt opplever vi vel at denne typen arrangement har stor publikumsapell - noe som også ble uttrykt av flere som fulgte med fra sidelinjen.

Vinneren av klassen ble Hege Rud Lunde på Dragon. På plassene bak fulgte Margit Lyngstad på Pålands Mille Fleur, Marthe Elverhøi på Candy Girl, Kine Andersen på Juni og Malin Sjule på Phaiida.

Søndagen var det dressur på programmet, og denne dagen var været mer i tråd med våre ønsker. Det var mange som hadde ønsket å benytte anledningen til en ekstra dressurtime, så Laila Rud fikk mye å gjøre!

På spørsmål om hvordan det hadde gått gjennom dagen var hun rett og slett begeistret. Som hun selv sa har hun jo fulgt mange både ryttere og hester og ponnier nå gjennom ganske mange år - og hun skrøt av det hun mente var en flott utvikling. I tillegg syntes hun det var veldig hyggelig å se det komme nye til. Og alle jobbet for å bli bedre - rett og slett veldig god innsats.

Vi mener det ble en flott vårsprett i år også - og vil benytte denne anledningen til å takke alle som bidro til det - enten ved å delta på aktivitetene, ved å stille som trenere, instruktører eller medhjelpere, eller ved å komme en tur for å se på. En spesiell takk til ungdomsrepresentantene som stod ansvarlig for arrangementet - vi gleder oss allerede til neste år!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.