Ny bestillingsrunde av klær med klubb-logo

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Mai 2024

Har du lyst til vise frem hvilke klubb du representerer når du for eksempel deltar på treninger eller stevner? Om svaret på dette spørsmålet er ja - som vi jo håper det er - ja da er du kanskje interessert i å investere i en RAKK-jakke eller en flott mørkeblå pikéskjorte med RAKK-logo?

For ettersom det er en stund siden sist - og mange nye medlemmer har kommet til siden da - skal vi nemlig nå bestille opp nye klubbklær! 

   
Vi har fått til en avtale med AK- der vi kan bestille jakker og pikéskjorte med klubbens logo og navn på rytter. Klærne er marineblå med hvit brodering/trykk. Logo blir brodert på ryggen, mens navnet ditt vil stå foran på siden. 

Jakken er en softshelljakke, med avtagbar hette (se bildet). Alle plaggene er selvsagt i god kvalitet, og vil forhåpentligvis være til nytte og glede i mange år. Vi har et eksemplar av softshelljakka og en pikéskjorte dame i str. M som kan prøves, i tillegg til et par størrelser av boblevesten. Ellers oppfordrer vi til å bruke måletabellene. 

NBNB: Vi kjører en stor bestilling 15. mai. 

Klubben sponser 200 kr til hvert medlem. Klærne betales ved henting og støtte trekkes fra da.

Det vil bli mulig å bestille klær senere, men da direkte fra leverandør. For bestilling, ta kontakt med oss på facebook, på e-post post@rakk.no eller kontakt Maylinn Dramstad på 950 88 875.


Det vi skal bestille opp nå er:

1: pikéskjorte dame/herre med trykket logo bak - 290 kr

Se bilde HER (herre) og HER (dame)

2: boblevest med brodert logo bak og navn foran  -  940 kr

Se bilde HER.

3: softshellvest med brodert logo bak og navn foran -  800 kr

Se bilde HER.

4: softshelljakke m/avtagbar hette med brodert logo bak og navn foran  - 899 kr

Se bilde HER.

De oppgitt prisene er uten medlemsrabatten på 200kr. (Prisene på nettsiden er ikke nødvendigvis de samme som de du ser her - prisene her er med brodering og vi har dessuten fått litt avslag på noen plagg...)


HUSK: å skrive på hvilken størrelse og hvilket navn som skal broderes på. 

Logoen til Marker Sparebank vil trykkes på i etterkant grunnet endringer ila. 2024.
Et hyggelig og lærerikt møte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Mai 2024

Det ble både hyggelig og lærerikt da RAKK inviterte Malin Edell til å holde et lite foredrag på medlemsmøtet forrige uke.

Malin jobber til daglig i hesteklinikken på NMBU. I tillegg er hun utdannet equiterapeut, og reiser rundt og behandler hester med ulike former for plager. Og hun var tydelig på at begge disse oppgavene gjør bare at hun ønsker å være enda tydeligere på hvor viktig hva vi gjør i hverdagene er for hestens helse og velferd!

Malin hadde mange gode råd til de fremmøtte medlemmene! Blant annet anbefalte hun alle å bli godt kjent med hvordan hestens muskulatur kjennes ut når hesten er frisk og skadefri. Da vil du nemlig lettere kjenne om det er et problem f.eks. på grunn av en opphopning av melkesyre. Og ja - hesten blir også støl - påpekte Malin.

Viktigheten av oppvarming var noe Malin ikke fikk fremhevet tydelig nok! Oppvarmingen bør være 50 % av økta mente hun. Husk - dette er store dyr - oppvarming tar tid. Hun anbefalte også at de fleste med hell kunne jobbe mer i skritt - gjerne over bommer eller over stokk og stein i terrenget.

For å få mest mulig utbytte av tøying kan det være lurt å tøye mellom oppvarming og trening, sa Malin. Da vil du nemlig tøye når hesten er varm etter oppvarmingen, samtidig som du vil få nytte av tøyingen i treningen. Og du kan tøye fra sal også. Hun hadde flere forslag til øvelser som ville ha en tøyende effekt, for eksempel å rygge, enten rett bakover eller til venstre eller høyre. Andre muligheter var bl.a. å tøye til sjenkel, og generelt å be hesten gjøre øvelser den ikke er vant til. 

For de som har hester som er glade i godbiter kan det å legge ut godbiter mellom bommer fungere godt. Det som er viktig er at hesten strekker ut overlinja og nakken! Fra bakkenvå kan det også være fint å dra i halen. Hesten vil da legge seg på i mot ditt drag og den kan derved få en god strekk i ryggen!

Forstyrr dårlige mønstre oppfordret Malin videre! Og tenk variasjon i trening så vel som i underlag. Og husk, det er det vi gjør i hverdagen som betyr mest! Her kan alle legge et godt grunnlag for å redusere sjansene for skader.