Velkommen til Vårsprett

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Apr 2016

Sett av helgen 30. april - 1. mai - for da arrangerer vi Vårsprett på Haugstad! Vi håper på flott vårvær naturligvis - men er sikre på at dette blir to fine dager uansett! Du kan lese invitasjonen til arrangementet, med info om påmelding, priser m.m. HER.

Lørdag blir det sprangtrening med Heidi Lyngstad. Heidi er både aktiv rytter og utdannet instruktør, og kan hjelpe med gode råd og tips uavhengig av hvilket nivå du er på.

Heidi forklarer under fjorårets trening.

Etter treningen blir det rekruttkonkurranse med lave hindre og så gjentar vi fjorårets suksess med Caprilli. Caprilli er en konkurranseform som har fått navn etter en italiensk offiser ved navn Federico Caprilli. Han levde fra 1868 til 1907, og er mest kjent for å ha kommet introdusert dagens praksis for hvordan ryttere skal sitte når hesten hopper.

En caprilli-konkurranse er en kombinasjon av dressur og sprang som utføres på en og samme bane. Det er med andre ord både typiske dressurøvelser og enkle hindre på banen. Caprilli er også av mange anbefalt som veldig fin trening av både hest og rytter, og flere utenlandske trenere anbefaler dette. På Haugstad skal vi imidlertid kun ha et enkelt rekrutt-nivå, og det vil være en klasse med leier og en uten. Klassen med leier er beregnet på de yngste, uøvde rytterne. Det blir en bedømmelse, av blant annet rideveier og tempo, sits og balanse. Det blir sløyfer og diplom til deltagere.


Fjorårets yngste "deltager"

Søndagen blir det dressurtrening med Laila Ruud. Laila har lang erfaring både som konkurrerende dressurrytter og som instruktør. Du kan lese mer om henne HER.

Vi håper mange finner veien til Haugstad denne helgen.

Lørdag blir det dessuten åpen kiosk, så har du lyst til å bare komme en tur og se på er det muligheter for å kjøpe seg en kopp kaffe eller noe annet og ta plass på vår nye tribune.

Velkommen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.