God grøt og hyggelig selskap!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Des 2018

Det var godt oppmøte da RAKK arrangerte sin tradisjonelle julegrøtsamling i Thorvalds stuer i Rakkestad mandag før jul. Og det ble en særdeles hyggelig samling der for en gangs skyld hest nok ikke var det som fikk mest oppmerksomhet gjennom kvelden.

Det var svært hyggelig med godt oppmøte på julegrøtmøtet.

Da alle var samlet rundt bordene ønsket Heidi velkommen, før grøten ble servert. Grøten var god, og det er jo gjerne et ekstra spenningsmoment ved julegrøt - nemlig hvem som finner mandelen. Det var mange som lurte og lette - men den som til slutt kunne ta med seg marsipangrisen hjem var Kari Sandstø Kjøll.


Det VAR mandel i grøten!

Det er også tradisjon at vi gjør litt ære på årets klubbmester på juleavslutningen. I 2018 var det faktisk bare én klubbmester! Det var fordi Sigrid Fosser Hansen på Valentina faktisk ble klubbmester i både sprang og dressur. Sigrid kunne dessverre ikke være tilstede denne kvelden, men en utsendt representant tok i mot klubbmesterskapsdekkenet på hennes vegne.

RAKKs klubbmesterskapsdekken har selvsagt RAKK-logoen godt synlig.

Sist men antagelig den aller mest populære posten på kveldens program var pakkelek. Hanne Fosser instruerte i regler og holdt styr på tiden, mens terningene føk rundt bordet. Og det var mange pakker som skulle fordeles - og ikke så lett å få to like på terningene - så her gikk det unna. Da alle pakker var fordelt én gang er det tid for å «stjæle» pakker - og det er en minst like populær del av leken. Men brått er tiden ute, og terningene må stanses. Så da er det bare å pakke opp for å finne ut hva man har fått. Og det kan være så mangt. Selv kom jeg blant annet hjem med både en klesrulle og en neglbørste!

Disse pakkene kan skjule så mye forskjellig.

Det er alltid morsomt å finne ut hva man egentlig har fått.

Noen fikk godt både til seg og til den firbente.

Noen gaver var velegnet til deling.


Da vil Rakkestad Kjøre og Rideklubb ønske alle medlemmer og støttespillere en riktig god jul og et godt nytt år! Takk for aktivitet og engasjement i 2018 - vi ser frem til mange aktiviteter både med og uten hest også i 2018.
DU HAR VEL HUSKET????

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Des 2018

å melde deg på RAKKs julegrøt? Vi møtes i Thorvalds stuer, som altså ligger i kjelleren på Navet/Liensgården i Rakkestad sentrum kl 18:30 den 17. desember. Så er vi sikre på å ha nok grøt, saft og kaffe! Du kan lese hele invitasjonen HER.


Send en SMS til Camilla på 962 25 554 eller send en s-post til camilla.thornquist@hotmail.com
JULEGRØT MED RAKK

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Nov 2018

Hver desember pleier RAKK å invitere medlemmer til julegrøt. Da setter vi oss sammen, senker skuldrene litt i en travel førjulstid og hygger oss. Vi spiser grøt, leter etter mandelen, og mimrer litt fra året som har gått. Det blir utdeling av heder og ære - og mesterskapsdekken til klubbmestere - før vi ønsker hverandre god jul.

I tillegg er det en tradisjonell aktivitet som pleier å være kveldens absolutte høydepunkt - og det er pakkeleken. Alle har da tatt med seg en liten gave. Her er det bare å bruke fantasien. Blant tidligere gaver kan vi nevne et par gule oppvaskhansker, en sjokoladeplate, to grytekluter, en svamp, en marsipangris… ja her er «alt lov». Det viktige er at det ikke skal være noe dyrt - det kan godt være noe "rart" - og gaven må gjerne pakkes inn til det ugjenkjennelige.

Gavene spiller vi terning om - og her viser det seg raskt hvem som har «vinnerlykke»!


I år samles vi i lokalene som går under navnet Thorvalds stuer, som altså ligger i kjelleren på Navet/Liensgården i Rakkestad sentrum mandag 17. desember. Vi starter kl 18:30 - og vi holder gjerne på et par timer. Men for at vi skal vite omtrent hvor stor grøtkjelen må være i år - og hvor mye saft og kaffe vi trenger - må vi be om at alle som kommer melder seg på. Camilla tar i mot påmeldinger helt frem til den 12. desember, men det er kanskje like greit å gjøre det med en gang? Send en SMS til Camilla på 962 25 554 eller send en s-post til camilla.thornquist@hotmail.com

Vi gleder oss og håper å se mange av dere der!


Du kan lese hele invitasjonen HER.Det ble en flott høstslipp på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Okt 2018

Lørdag 13. oktober tro RAKK til med et nytt arrangement av året - Høstslippen! Her var det lagt opp til et innholdsrikt program som involverte både de helt yngste og de litt eldre. Det var Ryttertest i både skritteklasser og travklasser, det var gymkhana konkurranse og for første gang på en god stund også klubbmesterskap i gymkhana.

Det ble en veldig hyggelig og vellykket dag. Det var nok mange som var litt spente da de kom til Haugstad og så at her var det både dommerbod, musikk og publikum. Ja og det var nok noen blant publikum som var litt spente og nervøse også - men vi håper og tror alle syntes dette ble en veldig vellykket og hyggelig dag! Selvsagt var kiosken også åpen, og det gikk visstnok virkelig godt unna på både kaffe, kake og vafler. Og det var veldig hyggelig å høre hvordan praten gikk på tribunen, for ikke å snakke om all heiing og applaus for hver og en av deltagerne.


I ryttertestene var det et program ekvipasjene skulle gjennomføre, og vi syntes det var veldig fint å se hvordan mange konsentrerte seg om både rideveier og runde volter. «Dommer» ble behørig hilset på ved både start og slutt, og alle fikk et skjema med en tilbakemelding etter vel gjennomført. Vi regner med at disse er lest grundig og kanskje til og med flere ganger, og at dette danner grunnlag for trening gjennom vinteren. I tillegg var det selvsagt også rosett, diplom og en liten premie til alle deltagere!

Etter ryttertestene var det altså tid for gymkhana, og dette var det lett å se at mange hadde trent mye på. Det var nesten ikke en boks eller svamp som falt på bakken, alle kom seg over vippe-planken og man kunne nesten tenke at her må nok banebygger lage en enda vanskeligere bane neste gang.

Helt til slutt var det altså klubbmesterskap i gymkhana og her stilte fire deltagere til start. Og innsatsviljen var det virkelig ikke noe å si på! Plutselig var fart viktig, og det var ekvipasjene fullstendig klar over så her gikk det i rasende fart både i siksak og mellom tønner og pinner. Dette var da også noe publikum visste å sette pris på - og vi fikk akkurat den morsomme konkurransen vi ønsket oss. Det ble tett i ledelsen også, men til slutt var det altså Margit Lyngstad og Astor som av med seieren - gratulerer!

Tusen takk til alle som kom og så på, og alle som hjalp til!


Vi du se flere bilder fra dagen så finner du mange bilder i et eget bildealbum her. Flere aktiviteter på gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Okt 2018

Det ble en kjempefin Høstslipp på Haugstad på lørdag! Som forventet var det mye glede og mestring å se, og både barn og  voksne, ponnier og hester koste seg. Kiosken var populær og det var en hyggelig summing av prat å høre fra tribunen. Det var også spesielt hyggelig å høre applausen for hver og en som fullførte sitt program og sin runde på gymkhana-banen. Dette skal det komme mer informasjon om, med bilder og videosnutter etterhvert.

Nå er det viktig å fortelle om enda en planlagt aktivitet på Haugstad. Søndag 21. oktober arrangerer nemlig RAKK kjøre-samling på Haugstad! Vi heter jo tross alt Rakkestad KJØRE og rideklubb! 

Denne samling vil være for å komme i gang med kjøring. Målet er å ha det gøy og samtidig lære mer. Man trenger ikke ha en innkjørt hest, det går helt fint å tømmekjøre hesten gjennom banen. 

Vi kommer til å sette opp en lett presisjonsbane med innslag av brukskjøring. Grete Lyngstad vil gå banen sammen med oss, og gi oss litt tips og triks. Samlingen starter kl 11. Har du lyst til å være med - send en e-post til Camilla (camilla.thornquist@hotmail.com) eller Heidi (heidifly@start.no). 

Har du bare lyst til å se hva dette er og hilse på er det naturligvis bare å komme!
Velkommen til høstslipp på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Okt 2018

Lørdag 13. oktober kl 12 braker det løs med Høstslipp på Haugstad - og vi håper riktig mange tar turen. Her blir det nemlig MYE hesteglede å fryde seg over. Det er dessuten meldt fint vær, kiosken er åpen - og vi holder kaffen og vaffeljernet varmt. Programmet starter med ryttertester, og her er det mange rekrutter som skal  få vise hva de har trent på gjennom sommeren. Det er flere ulike klasser, både skritteklasse, travklasse, Lett C og Lett B, og hele 14 ekvipasjer som stiller til start.

Etter ryttertestene er det tid for gymkhana, og her blir det også klasser på flere nivå. Først har vi en rekruttklasse, der det er hele 12 startende. Dagen avslutter vi med klubbmesterskap i gymkhana. Dette blir kjempegøy - kom og se! 

Og er du ikke medlem men bare nysgjerrig på klubben eller interessert i hest så er du naturligvis også hjertelig velkommen! Det nærmer seg Høstslipp!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Sep 2018

Den 13. oktober arrangerer RAKK samling på Haugstad. Her blir det mange ulike typer aktiviteter, med egne aktiviteter for rekrutter, ryttertester og sist men ikke minst klubbmesterskap i gymkhana. Vi håper riktig mange finne veien til Haugstad denne dagen - det blir garantert en hyggelig dag med hesteglede i fokus! 

Maylinn og Rainbow skal mestre "garasjen".

Gymkhana er opprinnelig en betegnelse for rytterøvelser og underholdende oppvisninger i det indiske kavaleri fra 1860-årene. På nettsiden dyrenett.no kan man lese mye om gymkhana - og blant annet trekker de spesielt frem hvor viktig samarbeidet mellom hest og rytter er. For å blir veldig flink er det naturligvis viktig med trening, men akkurat hvor mye trening som må til er avhengig av hvor vanskelige øvelser du ønsker å ri. Generelt er det viktig at hesten er lydig for alle hjelperne. Det er også viktig at hesten kan stanse på kommando og stå stille når den blir bedt om det.

Dette er fra premieringen ved en tidligere gymkhana konkurranse - der det vanket premier til HELE ekvipasjen!

Siden RAKK nå arrangerer klubbmesterskap i gymkhana tenkte vi at kanskje noen ville trene litt på forhånd spesielt på de øvelsene som inngår. Alle kan derfor se planen for øvelsene som inngå her: Gymkhana til høstslippen 2018.pdf.

Hele programmet for dagen finner du i en annen sak på nettsiden.

 Velkommen til Høstslipp på Haugstad!Høstslipp på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Sep 2018

Lørdag 13. oktober prøver RAKK ut noe nytt. Da ønsker vi nemlig velkommen til Høstslipp på Haugstad. Håpet er at dette skal bli nok en morsom og lærerik dag for både unge og eldre i hestesporten. Og det blir et variert program med mange ulike aktiviteter - så vi tror det også er mye å se på for publikum.

Først på programmet denne lørdagen står gjennomføring av Ryttertester i dressur. Under en ryttertest får rytterne trene på å ri et program, slik man gjør på dressurstevner. Det er fokus på å fremme god ridning, og blant annet hvordan man bruker hjelperne og hvordan man for eksempel følger veier på ridebanen. Alle deltagere får en bedømmelse med en tilbakemelding. Du kan lese mer om ryttertester på nettsiden til Norges Rytterforbund.

Neste post på programmet er publikums-sporten Gymkhana. Dette er morsomt for både rytter, hest og publikum. Det er lett å følge med, for det er lett å forstå hva som skal gjøres, og det er morsomt å se både ryttere og hester gjøre mange forskjellige øvelser. Ofte handler det om å plukke opp og flytte noe fra ett sted til et annet, ri i siksak, treffe med baller i bøtter og lignende. Noe av det kan kanskje virke enkelt - men det er som oftest langt vanskeligere enn det ser ut! Og vi planlegger to «klasser» på Høstslippen; både en rekruttklasse og et klubbmesterskap. Dette tror vi blir veldig morsomt - så her håper vi også publikum vil kjenne sin besøkelsestid.

Forøvrig blir det åpen kiosk på Haugstad denne dagen - så det blir mulighet for rett og slett å bare kose seg med kaffe og vaffel på tribunen!

NB: Frist for påmelding for de som skal delta er 6. oktober - og du melder deg på ved å sende en e-post til kfheier@gmail.com. Og her er det VIKTIG å melde seg på - slik at vi får kabalen med ryttere og hester til å gå opp på best mulig vis!! Les også hele programmet, med priser og mer informasjon her: Invitasjon til høstslipp 13.10.18..


VELKOMMEN!En fabelaktig helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Aug 2018

Helgen 18. og 19. august arrangerte RAKK rekruttleir på Østereng. Hele 12 RAKK-rekrutter ville være med, og Ungdomsgruppa som var drivkraften bak arrangementet fikk nok å henge fingrene i.

Lørdagen var det litt guffent vær, men RAKKs rekrutter lot seg ikke skremme. Men det var jo kanskje greit at det stod litt teori også på programmet. Ridebanens veier for eksempel, er jo noe ryttere må kunne. I tillegg ble det jobbet med både lederskap, hestene i stallen og mye mer. 

Søndagen var det godt vær. Det var jo virkelig fint ettersom det var både natursti og ikke minst trening på gymkhana på planen. Den siste punktet på helgens innholdsrike plan var nemlig å ha Gymkhana oppvisning for foreldre og andre som ville ta en titt. Mange kom for å se - og vi tror de var veldig fornøyde med det de fikk se; Her var både mye glede og begeistring, mestring og utvikling.

Det må også fortelles at flere rideknapper også ble utdelt i helgen. Og de som fullførte sine prøver fikk selvsagt utdelt både diplom og rideknapp. Alt i alt var det en fabelaktig helg, og vi har fått mange begeistrede tilbakemeldinger fra store og små! Så da benytter vi samtidig anledning til å si tusen takk til alle som hjalp til, alle som kom og så på, og naturligvis alle de flinke rekruttene våre!

For at flere skal få noen inntrykk fra helgen, og kanskje spesielt fra den flott gymkhana-oppvisningen har vi laget et bildealbum på nettsiden. Det finner du HER.

Vi vil også få sende en STOR og VARM TAKK til Brødrene Ringstad! Takket være dem ble dette også en kjempehyggelig pølsefest - noe som både små og store satte veldig pris på! God mat bidro til god stemning!Bli med RAKK til Oslo Horse Show!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Aug 2018

Har du lyst til å være med Rakkestad Kjøre og Rideklubb til Oslo Horse Show? Oslo Horse Show arrangeres fra 11. – 14. oktober i Telenor Arena og er en morsom og inspirerende møteplass for hesteglade (og –gale) folk. Her er det internasjonale konkurranser i sprang, samt et flott familieshow og ikke minst masse salgsboder hvor man kan få kjøpt det meste både til hest og rytter. 


Vi tenker å bestille billetter til inngang søndag 14. oktober slik at de som ønsker å reise denne dagen, kan få plasser i nærheten av hverandre som en gruppe. Alle som melder seg på, må selv sørge for transporten tur/retur, men vi forsøker å samordne transport så langt det lar seg gjøre. Det er greit å kjøre bil og parkere rett utenfor arenaen (parkeringsavgift tilkommer), men er også mulig å komme seg dit kollektivt med tog fra Mysen til Skøyen og buss 31 videre til Fornebuparken. 


Foto: Oslo Horse Show

Foreløpig program for søndag 14. oktober:

08:00     Internasjonal klasse Sprang 1,25 CSI amatør by Kingsland Oslo Horse Show

09:50     Internasjonal klasse Sprang CSI5* 1,45 by Kingsland Oslo Horse Show

11:30     FEI World Pony Jumping Trophy by Kingsland Oslo Horse Show

14:00     Longines FEI World CupTM CSI5* 1,50 – 1,60 

16:40     Familieshow

Ponnigalopp pleier å være et populært innslag i Familieshowet.

Vi håper mange har lyst til å være med. Dette er en spesiell opplevelse med en helt egen stemning. RAKK har reist sammen til Oslo Horse Show tidligere, og det har vært veldig hyggelig.

Pris per person: ca 275 kr (kan bli litt dyrere avhengig av antall påmeldinger).


Bindende påmelding til Kristin Fladstad Heier innen 1. september: kfheier@gmail.com. Billettene må betales før bestilling. Betalingsinformasjon oppgis etter påmelding. 

Er det noe du lurer på - send en e-post til Kristin. Hvis noen ønsker å sitte på med noen, eller har ledig plass i bilen, så gi beskjed, så forsøker vi å være behjelpelige med å legge til rette for at alle skal komme seg til og fra på en grei måte.

Foto: Oslo Horse Show    RAKK kommer til Markens Grøde søndag - kommer du?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Aug 2018

Søndag 12. august er «hestens dag» på Markens Grøde 2018, og da skal selvsagt RAKK være tilstede. Og vi har et spennende program med flere aktiviteter planlagt. Målet er å både vise frem og informere om klubben og våre aktiviteter. Dette vil være en fin anledning til å komme og møte noen av oss - så vi håper riktig mange finner veien til vår stand på søndag!

Vi har fått stand like ved Barnas gård (se kartet nedenfor) - og der er området hvor vi vil vise frem noen av det vi holder på med. Her vil ungdomsgruppa demonstrere Mounted Games. Mounted Games er en fartsfylt og publikumsvennlig hesteaktivitet, der man skal løse forskjellige «oppgaver» samtidig som det er lag som konkurrerer om å komme først til mål. Etter at dette er avsluttet blir det en demonstrasjon av presisjonskjøring. Her skal kusker manøvrere hester og vogn gjennom smale svingete passasjer, og det gjelder å ikke berøre markørene underveis.


Vi vil også ha med oss en gjeng av de flinke rekruttene våre. De vil vise ponnistell og hjelpe om det er noen andre som vil prøve. For vi skal også ha med oss noen ponnier som det blir mulig å hilse på for de som ønsker det. Kanskje noen har lyst til å forsøke seg som hestepusser - med å flette litt man eller hale?

Alle som vil kan også få prøve seg som sprangryttere - på en av de nyanskaffede flotte kjepphestene vi har i stallen. Det er også mulig å forsøke seg som hesteskokaster.

Viktig er det selvsagt også at de som kommer går innom vår stand. Her vil de kunne få vite mer om klubben, og få se litt mer fra våre ulike aktiviteter. Det vil også være mulig å delta i en liten spørrekonkurranse - med hesterelaterte premier naturligvis.

Vi er på plass fra klokken 10 - og vil ha ulike aktiviteter gjennom dagen.

Velkommen!Rekruttleir på Østereng 18. og 19. august

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Jul 2018

Lørdag 18. og søndag 19. august fra kl 10 – 16 arrangerer Rakkestad kjøre og rideklubb rekruttleir på Østereng gård. Her blir det to dager med hesteglede og øving til Høstslippen.

I løpet av de to dagene skal rekruttene blant annet:

  • Stelle og kose med hestene
  • Øve på å leie hest
  • Øve til ryttertest (ri et planlagt program med riktige rideveier)
  • Øve på gymkhana (hinderløype med hest med ulike utfordringer, det kan f.eks være å ri slalåm, flytte bokser fra et sted til et annet mens man rir, ri over bommer, balansere over bom mens man leier hesten osv. 

I tillegg benytter vi dagene til å gjennomføre noen rideknapp-prøver for de som ikke hadde mulighet til å ta den i juni eller eventuelt er klare for å ta en ny. Det vil være noen morsomme og uformelle konkurranser - og selvsagt - er blir det mulig å kose seg sammen med andre hesteinteresserte!Alle rekrutter skal ha fått en egen invitasjon - men husk at de er bindende påmelding til kfheier@gmail.com innen 10. august. Du kan lese mer om programmet, priser m.m. i DENNE invitasjonen.


Søndagen arrangerer vi gymkhana og da håper vi riktig mange vil komme og se. 

RAKK på Markens Grøde

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 7. Jul 2018

Rakkestad Kjøre og Rideklubb skal være godt representert på Markens Grøde den 12. august. Denne søndagen er nemlig «hestens dag» og ungdomsgruppa vår planlegger flere aktiviteter som vi tenker vil vise frem bredden i klubben vår. 

Ungdommene tenker å vise ridning ved å lage en liten Mounted Games konkurranse. Mounted Games er en fartsfylt og svært publikumsvennlig konkurranse (les om treningen vi hadde i juni i en tidligere sak her på siden). Kort fortalt innebærer Mounted Games en stafett der rytterne skal gjøre ulike oppgaver, flytte markører av forskjellige slag, fiske opp ting fra bakken, kaste tennisballer i bøtter og lignende. Her kreves det både presisjon og fart, og om noen feiler på en oppgave må den gjøres på nytt. 


Det er også flere i klubben som driver med kjøring, derfor ønsker vi å vise frem presisjonskjøring. Dette er en form for hestesport som krever svært mye av både kjører og hester; her er det imponerende fokus og nøyaktighet. Presisjonskjøring innebærer at ekvipasjene skal kjøre en fastlagt bane markert med kjegler med tennisballer balanserende på toppen. Det skal svært lite berøring til før ballene rives ned - og det gir feilpoeng. De som kommer gjennom banen uten feil kjører så mot hverandre på tid i en omkjøring.

Vi vil naturligvis også vise frem rekruttene våre og ha tilbud til barn som kommer for å se på. Da tenker vi å ha en liten hoppekonkurranse med små kjepphester og i tillegg vil vi ha tre små ponnier til kos og pussing.

 Ungdomsgruppa vil også spre informasjon om klubben ved å ha en stand med informasjon om RAKK og visning av bilder fra våre aktiviteter. For å vise oss frem tenker vi også å kjøpe inn flere t-skjorter med logo på - slik at alle deltagere kan få - og det blir godt synlig hvem vi er.


Med andre ord - merk dagen i kalenderen!
Kjempegøy med mounted games!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Jul 2018

Fredag 29. juni fikk RAKK og Haugstad besøk Maren Åsheim. Maren bor tilfeldigvis i Varteig, og har i flere år konkurrert på juniorlandslaget i Mounted Games. Nå kom hun for å hjelpe spente RAKK-ryttere i gang med denne for oss litt nye formen for hestesport.

En fornøyd gjeng på Mounted Games trening med Maren Åsheim på Haugstad.

Maren har holdt på med Mounted Games siden 2011. Første gang hun så en konkurranse var under Oslo Horse Show i 2005, og da en venninne noen år senere foreslo at de skulle prøve seg var ikke Maren lei å be. Det var imidlertid bare ett lite problem, og det var at ponnien hennes var redd for alt! Så det ble mye trening og mye jobbing med å venne ponnien til raslende flasker, baller, pinner, tønner og alt som hører med. Det tok sin tid, men det hjalp!

Dette ble en morsom og lærerik ettermiddag for både ryttere, hester og publikum. For det første lærte vi at dette er en form for hestesport der man kan gjøre mye med svært lite avansert utstyr. Maren stilte med to tomme tønner, noen tennisballer, en samling tomme grønnsåpeflasker, noen brøytestikk, fem gjerdestolper og noen små kjegler. Dette ga grunnlag for en lang rekke ulike øvelser.

Maren forklarer banen.

For de som er litt usikre på hva Mounted Games egentlig er kan Norges rytterforbund fortelle følgende: Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i høy fart og med høy presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Det er ponnistafett hvor flere lag rir mot hverandre og spenningen ikke er over før siste rytter er i mål. Gjør de feil må rytterne rette opp disse for å få godkjent et race. Da får vi samme effekt som i en skiskytter stafett. Det er moro for deltagerne og fantastisk underholdende for publikum.

Mounted Games krever presisjon, fokus og fart.

Og underholdende ble det også på Haugstad, for både ryttere og publikum. Særlig imponerte ble vi nok da Maren demonstrerte noen av øvelsene - for eksempel øvelsen som innebærer å komme seg på ponnien i fart. RAKKs ryttere ville naturligvis også prøve. Nå er nok dette noe man vanligvis må øve på en stund for å beherske. Men - tro det eller ei - Rikke og Juni klarte det allerede denne første treningen! Vi var kjempeimponert!

Rikke kom på Juni i fart allerede på første trening!

Det er IKKE lett å hoppe på ponnien i fart! 

Noe annet som naturligvis er kjempeviktig i alle stafetter er vekslingene. Og det er ikke alltid like enkelt å få ponniene på rett side, i rett tempo, og i passe avstand slik at rytterne kan overlevere «stafettpinnen» som for eksempel kunne være en tom flaske med grønnsåpe. Men øvelse gjør mester - og vi fikk se flere flotte vekslinger etterhvert.

Det gjelder å komme nær nok når man skal veksle.

Flere øvelser våre ryttere fikk trene på innebar å plukke noe opp eller levere det på rett sted. Flasker skulle plasseres på tønner, flasker skulle plukkes opp fra bakken med pinner og baller skulle plasseres i bøtter UTEN å hoppe ut igjen. Da kan det være langt ned - og det kan virke som om tennisballer er veldig spretne! Men igjen - øvelse er tingen!

Det er laaaangt ned! Og det gjelder at den IKKE velter. For da må man av.

Ikke helt alle baller ble værende i bøtta ved første forsøk.

Både ryttere og instruktør var enige om at dette hadde vært en svært morsom økt. Nå er det bare å trene, trene og trene. Vi tenker nemlig å vise fram noe av det Maren lærte bort under hestens dag på Markens Grøde i august. Dette kommer det mer informasjon om i en egen sak, men sett av dagen 12. august! For da skal RAKK være tilstede på Markens Grøde og vise ulike former for hestesport - og vi er helt sikre på at dette ihvertfall blir et publikumsvennlig innslag.Flere nye rideknapper!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Jun 2018

Det er ikke bare stevne RAKK har hatt på agendaen i juni; tirsdag 12. juni arrangerte vi nemlig rideknapp-prøver på Haugstad. Det var mange engasjerte og spente unge ryttere på Haugstad denne ettermiddagen - ja og kanskje en litt spent forelder eller to også.


Det å ta rideknappen er noe rekruttene våre trener mot gjennom lang tid. Det er altså fem ulike rideknapp-nivåer med ulike krav til hva man må kunne. Man starter med rideknapp grad en. For å få den må man vise at man kan leie hesten ut og inn av boksen, ta på grime og binde hesten. Man må også kunne leie en hest og sitte opp, samt ri i skritt.


Grad to er litt mer krevende. Den som skal ta rideknapp grad to må selv kunne sette på grime, binde hesten med lettløselig knute og pusse hesten. Man skal også kunne en del om stalldisiplin, stelling av hest sånn generelt og man skal kunne beskrive hesten i form av farger og avtegn. I tillegg skal man blant annet kunne ri i skritt, både på lange og korte tøyler, ri volte og trave i lettridning. 


Når man kommer så langt som til rideknapp grad tre skal man også kunne litt om fôr, vann og fôring, og man skal vite litt om hva som kan skje om hesten blir feilaktig fôret. I tillegg skal rytterne kunne ri i både skritt, trav og galopp på både rette linjer og bøyde spor. De skal også kunne ri travbommer og hoppe et lite krysshinder. Og sist men ikke minst skal rytterne ha kjennskap til regler i trafikken og i skog og mark. Dette skal man demonstrere ved å ri på tur.


I RAKK har vi nå en veldig fin gjeng med rekrutter som jobber med å klatre oppover denne rideknapp-stigen. Og ved prøvene denne gangen hadde vi hele syv rekrutter som tok prøver. Fire tok prøven på grad en, en tok grad to og for første gang også to rekrutter som tok rideknapp grad tre. 


Det ble mange smil og mye hesteglede på Haugstad denne ettermiddagen.


Vi gratulerer alle flinke rekrutter og gleder oss til å se fremgangen videre!Klubbmestere 2018 er kåret

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Jun 2018

For RAKK-ryttere har stevnet et ekstra spenningsmoment. De deltar nemlig ikke bare i det «vanlige» stevnet - de deltar også i konkurransen om å bli klubbmester. Klubbmesterskapet til RAKK går på tvers av klassene - så her konkurrerer alle på lik linje. 

I sprang er det dessuten slik at klubbmesterskapet alltid bedømmes som Feil og stil konkurranse, selv om det ikke egentlig er bedømmingen i klassen. Dette organiserer vi ved å ha en ekstra feil og stil bedømming uavhengig av klassen. I dressur blir resultatene fra de vanskeligere klassene ganget med en faktor - for å ta inn en høyere vanskelighetsgrad.


I klubbmesterskapet i sprang var det fem påmeldte ekvipasjer, og de konkurrerte i klassene fra 70 cm til 1m10cm. Det ble en jevn konkurranse, men uten hinderfeil og med hele 72 stilpoeng var det Sigrid Fosser Hansen og Valentina som sikret seg seieren. Celine Salamonsen og Zorka tok en kjempefint andre plass, mens bronsemedaljen gikk til Selma Klipper og Mai Gulla. 


I klubbmesterskapet i dressur var det bare 4 startende i år. Kine Saksæther Andersen på Pålands Mille Fleur og Sigrid Fosser Hansen og Valentina startet begge Lett C. Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini og Selma Klipper og Mai Gulla startet begge i Lett B. Også i dressur ble det en jevn konkurranse. Da alle poengene var summert og prosentene regnet ut viste det seg at vi hadde en dobbeltvinner! Sigrid Fosser Hansen og Valentina hadde liksågodt sikret seg klubbmesterskapet i både sprang og dressur. Dette var en kjempeinnsats - gratulerer!


På andre plass kom Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini, mens Selma Klipper og Mai Gulla ble altså også plassert i klubbmesterskapet i både sprang og dressur. Dette er imponerende og vi synes det er veldig morsomt å ha ryttere som gjør det bra i begge grener.

Alt i alt var kåring av klubbmestere et hyggelig punktum på en svært vellykket stevnehelg.En flott stevnehelg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 20. Jun 2018

Det ble en flott stevnehelg på så mange måter. Vi fikk gode tilbakemeldinger på gjennomføringen. Både deltagere, rytterrepresentant og teknisk personell kom med positive meldinger. Vi holdt tidene, og vi fikk se mange flotte prestasjoner. Vi har vel aldri før hatt så mange startende i de høyeste sprangklassene eller den mest krevende dressurklassen. Så vi fikk også se mye imponerende innsats fra både to- og firbente.

Sigrid og Valentina får rosetten av dommer Marit Bergli.

Men det er naturligvis ikke bare i de høyeste klassene det er flott innsats og mye engasjement. Det er også veldig fint å se på for eksempel sprangklassene 50 og 60 centimeter. Det er mye engasjement, innsats og følelser der også. Og for noen var dette kanskje det aller første stevnet, eller noe det var trent mot gjennom lang tid. Da er det minst like viktig at det blir en god opplevelse på et godt stevne. 

Celine og Zorka red en flott feilfri runde i 70cm.

Tilbakemeldingene vi fikk tyder på at det fikk vi til. Det var også veldig hyggelig å se hvordan publikum koste seg på tribunen på lørdag, da også sola var fremme. Søndagen var ikke værgudene helt på vår side. De mørke skyene lå truende en god stund, før vi fikk både regn og torden. Men stemningen var god likevel.

Folk koste seg på vår kjempefine tribune.

Spesielt spennende for oss var det naturligvis å følge med på hvordan det gikk med klubbens egne ryttere. Vi hadde seks RAKK-ekvipasjer med i sprang, i klasser fra 70 cm til 110 cm. RAKKs ryttere konkurrerte dessuten ikke bare i klassene de startet i, de konkurrerte også om å bli klubbmester 2018. Det må vi få komme tilbake til i en egen sak.

De to laveste klassene, 50 og 60 cm, var Clear round. I disse gjelder det bare for deltagerne å klare en feilfri rund, og de har to forsøk om de trenger det. Totalt hadde vi 15 starter i disse to klassene. De to neste klassene, 70 og 80 cm, hadde begge Feil og stil bedømming. Da betyr det ikke bare noe at ekvipasjen ikke river eller vegrer på noen hindre. I Feil og stil betyr det nemlig også noe hvordan rytteren bruker hjelperne, rytterens sits blir bedømt og det blir valg av rideveier. Alt gis stilpoeng, og sammen med antall hinderfeil er summen av stilpoeng er det som betyr noe. Det var henholdsvis 16 og 9 startende i disse to klassene. Oscar Lorem Bærland ffra Skedsmo rideklubb på SR Daisy vant 70 cm. Han oppnådde hele 73 stilpoeng, og hadde ingen hinderfeil. Beste RAKK-rytter ble Celine Salamonsen på Zorka. De hadde heller ingen hinderfeil, og fikk flotte 68,5 stilpoeng. Selma Klipper på Mai Gulla var RAKKs andre ekvipasje i klassen. Selma og Mai Gulla kom også feilfritt gjennom banen, men en litt lavere poengsum ga en 11. plass som resultat. I 80 cm ble det Ine Amalie Staack Gresholdt fra Halden rideklubb på Britt som vant. Ekvipasjen fikk hele 73,5 stilpoeng og hadde ingen hinderfeil. Beste RAKK-ekvipasje i klassen ble Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini. Ekvipasjen fikk hele 72 stilpoeng, men dessverre 8 hinderfeil.

Margit og Astorini forbereder seg.

Også i 90 cm hadde RAKK med to ekvipasjer; Sigrid Fosser Hansen på Valentina og Susanne Bjarnholdt Yven på Little Berry. Til tross for feilrfrie runder nådde ingen av disse ekvipasjene helt opp i klassen, som ble vunnet av Stine Marie Johannessen og Flash fra Halden rideklubb. Også 1 m ble vunnet av en ekvipasje fra Halden rideklubb. I denne klassen gikk nemlig Anne Marie Kjøniksen Rødven på Stardust VT til topps med to både feilfrie og raske runder. Sigrid Fosser Hansen på Valentina ble beste RAKK-ekvipasje i klassen på sjette plass, mens Susanne Bjarnholdt Yven dessverre kom litt lenger ned på resultatlisten. 

Sigrid og Valentina.

Susanne startet også i 1m10cm, og her kom hun på en flott fjerde plass med Little Berry. Klassen ble vunnet av Andrzej Wangert og Tasmaan fra Askim rideklubb. Den aller høyeste klassen, 1m15cm ble vunnet av Amalie Alexandra Røed på Costa Højris. Denne ekvipasjen rir for Borge rideklubb.

På søndag var det dressur som gjaldt. Første RAKK-rytter var Kine Saksæther Andersen og Pålands Mille Fleur, som startet Lett C. Det gjorde også Sigrid Fosser Hansen og Valentina. Begge RAKK-ekvipasjene gjennomførte flotte program - og det ga gode plasseringer på resultatlisten. Sigrid og Valentina vant liksågodt klassen med hele 68,400%, mens Kine fulgte like bak med en tredje plass etter å ha ridd til 58,800%. 

Kine og Mille startet både Lett C og Lett B - og gjorde det veldig bra i begge klasser.

Kine og Mille startet også i Lett B, og her gikk det faktisk enda bedre for denne ekvipasjen. Kine og Mille red nemlig til hele 63,636% - og sikret med det en flott tredje plass i klassen. To RAKK-ekvipasjer til startet i Lett B, og begge gjennomførte gode program.  De fikk faktisk også akkurat samme prosent-resultat; 60,000. Det var Selma Sofie Klipper og Mai Gulla og Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini, og de delte derved sjette plassen. Det var Ann Kristin Hansen på Primus, fra Borge rideklubb, som vant klassen.

Selma og Mai Gulla hilser dommer.

Det var ingen RAKK-ekvipasjer med i de to høyeste klassene denne gang. Lett A ble vunnet av Heidi Iren Småberg og Raybano fra Borge rideklubb. Denne ekvipasjen oppnådde hele 68.389%. Middels C ble vunnet av Therese Tvete og Qui Dame de Jolie med 63.387%. Også denne ekvipasjen rir for Borge rideklubb.


Du kan ellers finne alle resultatlistene på equipe - både fra sprang og dressur.På høy tid med en stor takk!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 18. Jun 2018

Det er mange saker å skrive etter den uka vi har lagt bak oss - det er mye vi gjerne vil fortelle og mange bilder vi gjerne vil vise. Men det får vente. Nå vil vi aller første få takke. Og det er mange som fortjener en varm takk!

Mange har sikkert sett innlegget til RAKKs leder Heidi Lyngstad på RAKKs facebookside, der hun forteller om noen av de gode tilbakemeldingene vi fikk etter stevnet i helgen. Og vi får virkelig veldig mange gode tilbakemeldinger. Noe av dette vil vi gjerne dele med alle dere som hjelper til!


Det ble nemlig et veldig vellykket stevne. Lørdag var jo dessuten været aldeles nydelig. Søndag var det ikke like fint - ihvertfall ikke hele dagen - men sånn er det bare. 

Vi får uansett veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Og vi som sitter i sekretariatet er så heldige at det er vi som mottar mange av disse. For eksempel gir flere av de som er teknisk personell tilbakemeldinger som «Det er så hyggelig i Rakkestad» og «Så mange flinke og positive folk over alt». Også deltagerne på stevnet gir positive tilbakemeldinger. Som pappaen som utbrøt i sekretariatet «Vi har ikke vært her før vi - men her var det jo bare sååå hyggelig!». Og positive tilbakemeldinger kommer «over hele linja» - folk får hjelp når de trenger - med å finne frem - på parkeringen - med utstyr - med å holde hester - ja uansett egentlig. Og det er et trivelig sted, rolige omgivelser, fin kiosk, fin tribune - ja til og med utedoen får skryt for å være både ren og innbydende!

I tillegg må vi få takke sponsorene våre. Vi tror foreløpig vi har fått et økonomisk godt resultat på helgen. Dette er inntekter som betyr mye for en liten klubb, inntekter som gir oss mulighet til å arrangere andre akitviteter for medlemmene. Det er selvfølgelig mye takket være at dere hjelper oss - med støtte direkte - eller slik at vi får ned kostnadene. For det er også mange kostnader - ved å arrangere stevne og ved å holde klubben i gang med mange gode aktiviteter for medlemmer. Så kjære Sentrum Data, Pettersen El installasjon, Kingsland Equestrian, Ekeberg hestesport, Nortura og sist men ikke minst vår hovedsponsor Marker Sparebank. Vi er veldig takknemlige for alle bidragene vi får!

Vi må naturligvis også takke alle medlemmer og familiemedlemmer som stiller opp på dugnad. Uten dere hadde det naturligvis ikke blitt noe stevne, og det er naturligvis på grunn av dere vi får disse positive tilbakemeldingene. Vi håper dere også synes det er litt hyggelig - selv om det naturligvis er litt slitsomt når det står på.


Ja også må vi også naturligvis få takke de som melder seg på stevnet, og som oppfører seg slik man skal mot folk og dyr. Takk for denne gang - velkommen tilbake!STEVNEHELG!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Jun 2018

Denne helgen ønsker vi hjertelig velkommen til Haugstad - alle dere som er påmeldt stevnet og alle som har lyst til å komme å se på! Vi håper og tror på godt vær, slik at Haugstad får vist seg fra sin aller beste side. På lørdag er det sprang og vi har ryttere som skal hoppe alt fra 50 cm til 115 cm! I søndagens dressurkonkurranse er det rundt 40 ekvipasjer som konkurrerer i klasser på nivå fra Lett C til Middels C.


Stevnet starter klokken 10 begge dager, og vi regner med å holde på til et stykke utover ettermiddagen. Det er særlig mange startende i sprangklassene 70 og 80 cm. I disse klassene er det Feil og stil bedømming, der det altså ikke bare betyr noe om man rir fort. I tillegg til å komme gjennom banen uten riv, betyr det også noe at man rir «riktig». Poeng gis blant annet for riktig bruk av hjelpere, valg av rideveier og riktig sits. Vi synes også det er spennende med mange startende i de høyere klassene, naturligvis, med hinderhøyder opp til 115 cm.

På søndagen er det altså dressur, og det blir nok en litt roligere dag. Men om tempoet kanskje er litt lavere er ikke spenningen noe mindre. Det er mye som skal stemme i dressurprogrammet, og fort gjort at ikke alle detaljene blir helt som de skal. Begge dager er dessuten klubbmesterskap, noe som naturligvis gjør stevnet litt ekstra spennende for RAKKs egne ryttere.

Vi håper og tror dette blir en flott stevnehelg. Som vi har informert om har vi imidlertid noe begrenset parkering, så derfor er vi ekstra takknemlige for alle som reiser sammen. 

Kiosken vil naturligvis være åpen hele helgen, vi har en kjempefin tribune og gleder oss! Om du har problemer med å finne frem til Haugstad, så kan du forsøke denne lenken til et Google-kart som skal vise hvor Haugstad er:  https://goo.gl/maps/EyYHAQNKxf... Du kan også forsøke å finne Ravineveien i Rakkestad. Kommer du til Ravineveien er veien merket videre.


Som mange kanskje har hørt har Veterinærhøyskolen NMBU i Oslo registrert et føll med salmonella, og flere enn oss ble sikkert bekymret over hva dette betyr. Men de har tatt ut prøver av et stort antall hester som kan ha vært i kontakt med det smittede føllet. Dette er alle hester som har vært oppstallet på Hesteklinikken på NMBU veterinærhøgskolen i Oslo. De aktuelle hesteeierne har blitt kontaktet og hestene blir fortløpende prøvetatt for å påvise eventuell smitte. Eierne har fått informasjon om hvordan de skal håndtere situasjonen. Mattilsynet har  også båndlagt staller hvor hester som antas å ha vært i kontakt med det smittede føllet er hjemhørende. Båndlegging innebærer at det ikke er lov å ta hester inn og ut av stallen. Det er derfor ikke noen risiko for at noen av dem skal komme på stevnet. Vi har for sikkerhets skyld hatt kontakt med Mattilsynet - men vi har fått beskjed om at vi bare skal gjennomføre stevne som planlagt.

VELKOMMEN TIL HAUGSTAD!
En spennende dag for rekruttene

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Jun 2018

Tirsdag 12. juni er det tid for rideknapp-prøver på Haugstad. Mange av RAKKs rekrutter har trent ivrig gjennom lang tid, og nå er det tid for å vise hva man har lært. Kanskje blir det en ny knapp i samlingen.

Rideknappene er Norges Rytterforbund opplæring i håndtering og stell av hest. Opplegget går under navnet Rideknappen, men det er egentlig fem forskjellige knapper eller grader. For hver grad man gjennomfører er det krav til hva man skal kunne - med stadig økende vanskelighetsgrad. Og hver grad avsluttes med en prøve. Det er altså dette RAKK arrangerer nå tirsdag 12. juni.

Forrige rideknapp-prøving i RAKKs regi fant sted i fjor sommer, og da var det svært fornøyd og glad gjeng rekrutter som demonstrerte hva de hadde lært. Og alle reiste hjem med en ny knapp og et velfortjent diplom. Nå skal altså mange forsøke seg på neste nivå - og vi får tro det går like bra denne gang. Er det noen som har lyst til å komme og se på er de naturligvis hjertelig velkomne!


Samtidig som de yngste fokuserer på rideknapper - er det andre som for alvor starter forberedelser til stevnet førstkommende helg. Her ser det ut til å bli stor aktivitet på Haugstad. Påmeldingene på sprangstevnet begynte å bli så mange at klubben måtte si stopp - og de siste dagene er det blitt stadig flere påmeldte til dressurstevnet også. Det lover veldig godt tenker vi, her blir det spennende konkurranser på alle nivåer.

Vi håper jo mange har lyst til å ta en tur for å se på og heie også til helgen. Vi kan love mye fart og spenning, og mange flotte prestasjoner. I tillegg er naturligvis kiosken åpen, så her kan man også bare rett og slett komme å føle på stemningen, og kose seg med en kaffe og noe å bite i på tribunen. Ja og skulle det være noen av klubbens medlemmer som har mulighet til å hjelpe til - ute eller inne - lørdag eller søndag - er det flott om dere gir beskjed! Send en sms til Heidi - hun blir garantert takknemlig! Og om noen skulle tvile - dette blir helt sikkert en hyggelig helg.

Så - enten du har lyst til å heie rekruttene frem til en ny rideknapp - rytterne på stevnet over hindre eller gjennom dressurprogrammet - eller lyst til å hjelpe til med å skape en flott stevnehelg - velkommen til Haugstad!En travel RAKK-måned nærmer seg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Mai 2018

Det er mye som skal skje i regi av RAKK i juni. Først skal rekruttene våre i ilden. 12. juni er det nemlig rekruttsamling med rideknapp-prøver! Her skal rekruttene som samles og trener i de ulike stallene rundt i bygda møtes. Målet er å bestå prøven som kvalifiserer til neste rideknapp i rekken. Deretter går det bare en snau uke før vi arrangerer årets stevnehelg.

Fra forrige rideknapp-prøve.

Begge stevnene er nå åpne for påmelding i Horsepro - og påmeldingene er begynt å tikke inn. Skal du starte er det nok lurt å melde seg på før heller enn senere - det er ingen andre stevner i Østfold den helgen - så her kan det bli kamp om plassene. Og ettersom dette også er RAKKs klubbmesterskap håper vi virkelig at alle RAKK-ryttere kjenner sin besøkelsestid!

Lørdag 16. er det altså sprangstevne. Her er det klasser fra 50 cm til 115 cm. Og så arrangeres altså RAKKs klubbmesterskap på tvers av klassene. Bedømmingen i klubbmesterskapet - og forøvrig også i klassene 70 og 80cm er «Feil og stil». 

Maren og Amacello under sprangstevnet 2017.

Dressurstevnet arrangerer vi søndag 17. juni. Også for dressuren er programmet er klart, programmene i de ulike klassene valgt - invitasjonen er publisert på HorsePro og påmeldingene tikker inn. Her er det klasser fra Lett C til Middels C. Også i dressur går klubbmesterskapet på tvers av klassene.

Sigrid og Valentina under fjorårets dressurstevne.

Vi håper riktig mange finner veien til Haugstad for årets stevnehelg! Men først er det altså rekruttsamling. Vi starter klokken 17:30 på Haugstad - og her er det selvsagt også hyggelig med publikum!Mange aktiviteter på trappene

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Mai 2018

Det er mange aktiviteter på trappene i regi av RAKK for tiden - og det er selvsagt viktig for oss at alle får beskjed. Vi vil derfor oppfordre alle medlemmer som er interessert i å være med på aktiviteter å følge med - både her på nettsiden men også på vår Facebook side


RAKKs facebookside er forøvrig tilgjengelig selv om du ikke er registrert som bruker av Facebook - og det er veldig nyttig når vi vil fortelle om noe - kanskje med litt kort varsel. En annen fordel med facebooksiden er at det er lett for alle å skrive en kommentar - for eksempel for å fortelle at du gjerne vil være med  eller har mulighet for å hjelpe til…

Men her tenkte vi ihvertfall vi skulle gi en liten oversikt over alt som skal skje fremover. Noe av det første som skjer nå på våren er vårt årlige stevne på Haugstad. I år finner dette sted 16. og 17. juni.

Arkivfoto fra tidligere stevner - vi har en dag med dressurstevne og en dag med sprangstevne i løpet av stevnehelgen vår. Forhåpentligvis er invitasjonen straks klar så skal du starte - følg med.

Under stevnet vil det være behov for mange til å hjelpe til; vi trenger blant annet hjelp i kiosken og som banemannskap, og vi trenger noen som kan bære protokoller. Har du anledning til å hjelpe til noen timer i løpet av helgen - kan vi love å forsøke å finne en trivelig oppgave og vi kan love en hyggelig helg! Vi ber deg derfor markere denne helgen i kalenderen - så er det slett ikke umulig annet enn at du hører fra oss.

Noe annet vi har satt i gang med er dressur- og sprangtreninger. Det er Iselill Karlsen som er dressurtrener og Kristin Tørmoen som vil bidra med sprangtreninger. Er du interessert i å delta - gi beskjed!

Iselill Karlsen forklarer Miriam og Paiida under vårspretten.

Vi vil nemlig veldig gjerne stille med lag i Østfoldmesterskapet til høsten. For å få til det tenker vi at det kan være lurt å tilby litt gode treningsmuligheter gjennom året - for å forberede og trene, bygge litt selvtillit og lagfølelse. Vi håper det er flere medlemmer som synes dette kan høres interessant ut - og mange som gjerne blir med for å være heiagjeng.

Her er RAKK-laget som stilte i ØM i dressur i 2017.

Ja også er det rekruttene. Denne flotte gjengen med ivrige unge ryttere som møtes i de forskjellige stallene og trener. Målet er kunne arrangere en rideknapp-test også i løpet av året - slik at de som ønsker det får sjansen til å sikre seg en ny rideknapp.

Kristin sammen med fjorårets svært fornøyde rekrutter etter at rideknapp-prøvene var vel overstått.

Videre har vi blitt spurt om å bidra inn på Markens Grøde i august. Dette er noe vi tenker både er en god måte å vise frem klubben på, kanskje nå frem til enda flere hesteinteresserte i bygda, og kanskje skape enda mer interesse for hestesport. Ungdomsgruppa er aktivt med i planleggingen - og vi tenker at det hadde vært veldig morsomt å vise frem Mounted games. Derfor planlegger vi å få til en Mounted games trening med en som virkelig kan dette i løpet av sommeren. Så har du alltid hatt lyst til å prøve det - da kommer anledningen nå! Om du lurer på hva Mounted games egentlig er så kan du lese mer om dette HER.

RAKK-laget vant Gymkhana-konkurransen forrige gang vi var med på Markens Grøde.

Ja også har vi også noe helt nytt på planen - nemlig et høstslipp! Og kanskje vi får penger av Rakkestad kommune også - da kan det hende det blir en ordentlig spennende treningshelg til høsten - for det er nemlig noe av det vi har søkt om støtte til! Ja også håper vi å få til et medlemsmøte med et spennende fagtema. Men det må vi få komme tilbake til.

Helt til slutt har vi en liten bønn å komme med. Vi har erfart at det er litt registreringsfeil hos idrettsforbundet. Blant annet er noen registrert med flere profiler, og det skaper litt problemer for oss. Vi har bedt idrettsforbundet se på dette - og de har ryddet opp i noe sier de. Men det kan fortsatt være flere. Ettersom idrettsforbundets database er den vi bruker når vi f.eks. skal sende ut sms-er til alle medlemmer, er vi redde det er noen som ikke får beskjeder fra oss. Derfor - om du aldri har opplevd å få en tekstmelding fra oss - vær så snill å ta kontakt med vår medlemsansvarlig Camilla - så skal vi prøve å få rettet opp i dette.


Vi håper dere synes aktivitetsplanene våre høres spennende ut - og gleder oss til å se mange av dere på aktivitetene framover!
En fantastisk vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Apr 2018

Noen ganger er værgudene virkelig på hestesportens side - og slik var det under vår Vårsprett-helg! Haugstad lå nemlig badet i sol hele helgen! Og det var mange som benyttet sjansen til å kose seg med en kopp kaffe og en vaffel på tribunen - ihvertfall på søndag da «sjarmøretappen» pågikk.


Men vi startet vårspretten vår på lørdag med dressurtrening for Iselill Karlsen fra Askim rideklubb. Her var det påmeldte deltagere på mange ulike nivåer - akkurat slik vi gjerne vil det skal være. Og Iselill hadde tips og gode råd til alle. Vi fikk da også forståelsen at det var mange både to- og firbente som jobbet hardt og ble slitne i løpet av timene.Da dressurtreningen var vel overstått var det klubbens fantastiske dugnadsgjeng sin tur - for da ble dressurrailen flyttet og sprangbanen gjort klar. Søndagen startet nemlig med sprangtrening. Heidi var instruktør - og også her var det stor spredning i erfaring og nivå. Men Heidi hadde også gode innspill til alle - og vi tror alle følte de fikk mye igjen for å være med på trening.Da siste sprangtime var slutt var det på tide å bygge om igjen - for da var det rekruttenes tur til å entre banen. Først på agendaen stod sits og stil trening. Her var det bedømming med kommentarer, der det ble lagt vekt på blant annet rideveier, sits, tempovalg og kontroll. Noen valgte å ha med en leier rundt på banen, mens andre klarte dette helt alene. Vi er veldig glade for å kunne fortelle at vi har veldig mange flinke og positive rekrutter! Dette gikk nemlig veldig bra!

Siste post på agendaen var Caprilli. Også her var det rekruttene som stod i fokus, og oppgavene var blant annet å stå rolig mens man skulle telle til fem, passere bommene, ri i siksak mellom hinderstøttene og sist men ikke minst; å huske å hilse på dommeren.Også dette gikk veldig bra for alle ekvipasjene. Vi syntes det var veldig moro å se hvor fint rekruttene våre håndterte sine ponnier, valgte gode rideveier og jobbet sammen med ponniene. Her var det mye glede å se - og det var bare av og til at ponni eller rytter ble litt ivrig og tempoet kanskje ble litt høyt eller ekvipasjen kom litt ut av kurs. 


Helt til slutt var det premieutdeling - her var det diplom og protokoller og sløyfer til alle deltagerne - og til og med en liten premie på toppen av det.


Vi håper alle som var på Haugstad i løpet av helgen syntes de hadde en god opplevelse - vi er ihvertfall veldig fornøyde og gleder oss til neste samling!
Planen klar for vårspretten!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Apr 2018

Nå nærmer det seg vårsprett på Haugstad - og vi gleder oss til å ønske deltagere og publikum velkomne. Kiosken er åpen, kaffen er varm og i følge værmeldingen skal det bli muligheter for å kose seg i sola!

Fornøyde deltagere på tidligere rekruttsamling på Haugstad.

Lørdag er det dressurtrening for Iselill Karlsen fra Askim. Vi starter med første ekvipasje klokken 10:00, og så går det fortløpende til siste ekvipasje er ferdig for dagen klokken 17:00. Hele ni ulike ekvipasjer er påmeldt til lørdagens trening. Du kan lese hele programmet HER.

Iselill Karlsen gir tilbakemelding til Selma og MaiGulla på fjorårets vårsprett.

Søndag er det først banetrening for Heidi Lyngstad. Her blir det klasser fra 50 cm til 1 meter. Vi starter klokken 10:00, og da må første ekvipasje være ferdig oppvarmet. Du kan se rekkefølgen på ekvipasjene HER.

Sigrid og Valentina er en av ekvipasjene som skal trene sprang på søndag.

Etter banetreningen satser vi på en rask «ombygging» av banen og så er det rekruttenes tur. Her er det hele ti påmeldte rekrutter, og klassene er sits og stil og caprilli. Disse klassene starter klokken 13:00 - da skal rekruttene samles før de går banen sammen med hjelperne fra ungdomsgruppa. Du kan se mer informasjon om opplegget og tidene HER.

Thea Amalie over bommer under en tidligere trening på Haugstad.

Dette blir en hyggelig helg, med mye å se på for den som er interessert i hest og hestesport!

Vi håper mange finner veien til Haugstad denne helgen.

Velkommen!Vi gleder oss til Vårsprett på Haugstad 21. og 22. april!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Apr 2018

Og det håper vi egentlig alle RAKK-medlemmer også gjør?! Dette er jo på mange måter starten på sesongen på Haugstad - og det pleier å være en veldig lærerik og hyggelig sådan. Det er vi sikre på at det vil bli i år også. Så sett av helgen 21. og 22. april i kalenderen.


For det er et innholdsrikt og variert program. Først og fremst er det muligheter for å være med på banetreninger. Lørdag er det dressurtreninger - og da er det Iselill Karlsen som instruerer. Vi har satt opp dressurrailen, så dette blir en god gjennomkjøring der den enkelte selv kan si i fra hva man eventuelt ønsker å prioritere å trene på.

Søndagen er det sprangtrening. Heidi instruere grupper som vi setter sammen etter nivå. Både Heidi og Iselill var trenere på vårspretten i 2017 også - og vi tror mange hadde stort utbytte av de innspillene og rådene de fikk der.


I tillegg så blir det aktiviteter for de yngste! Søndag arrangerer vi rekrutt-konkurranse - der fokus først og fremst er på sits og stil. Her blir det mulig å ha med medhjelper på banen, og det er klasser fra bommer på bakken til 40 cm. 


Sist men ikke minst arrangerer vi også i år caprilli-konkurransen. Dette er egentlig en ganske gammel konkurransetype, der man kombinerer elementer fra sprang og dressur. Tanken var i utgangspunktet at det var fornuftig å trene på begge dele. Vår caprilli-konkurranse er utformet som en løype rytteren skal gjennom, der det for eksempel er øvelser som siksak mellom stolper, å stoppe hesten og stå stille på et bestemt sted, og passering av noen bommer. Dette er en uhøytidelig og morsom konkurranse, som også er lærerik.


I tillegg er naturligvis kiosken åpen - så her blir det muligheter for å kose seg på vår flotte tribune med en kopp kaffe og kanskje en vaffel.

Oppfordringen er derfor til alle som er interessert i hest og hestesport; legg turen om Haugstad denne helgen. Her blir det mye flott å se på, mye hygge og muligheter for å kose seg - forhåpentligvis i vårsola!

For detaljer om program, priser o. lign. - se denne invitasjonen

Husk - påmeldingsfrist - 16. april!Årets cup er i gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Apr 2018

Med stevnesesongen starter vi også vår poengcup - som nå har fått navnet 

Marker Sparebank poengcup. 

Her er det flotte premier - og alle kan samle poeng - uavhengig av hvilken gren eller klasse man starter. Og det er ikke bare vinnerne som får poeng heller!

Alle som starter på stevner kunne begynne å samle poeng fra 1. april! Det er bare én forutsetning - og det er at ekvipasjen må være påmeldt cup-en og at avgiften (kr 200) må være innbetalt før første tellende stevne. 

Påmelding gjøres ved å sende en e-post til heidifly@start.no. I påmeldingen må man føre opp navn på rytter og navn på hest / ponni.Interessert i å høre mer om kjøring med hest?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Apr 2018

Da har du muligheten nå! RAKK har nemlig vært så heldig å bli invitert til temakveld om kjøring med hest i Marker, torsdag 19. april. Dette blir helt sikkert en både lærerik og inspirerende kveld.

Fra NM i kjøring 2011. Foto Kristine Hansen. (https://www.hest.no/article.ht...)

For denne kvelden kommer nemlig ingen ringere enn Norges Rytterforbunds Grenleder for kjøring, Lene Kragh, til Marker. Hun vil snakke om alt fra hverdagskjøring til tommekjøring, oppdragskjøring og maratonkjøring. Kort sagt vil Lene fortelle om alle muligheter og aktiviteter som finnes på ulike nivå, og motivere til bruk av hesten til kjøring. Du kan lese mer om Lene Kragh her, for eksempel.

Foredraget finner sted i Marker Rådhus i Ørje og dørene åpner i god tid før kl 19:00. På grunn av salg av mat og drikke er det ønskelig med en viss oversikt over antall interesserte. Marker kjøre- og Rideklubb ber derfor de interesserte om å gå inn på deres Facebook side, og trykke ”skal” på arrangementet om du kommer. Ved spørsmål kan man sende mail til markerkjoreogrideklubb@gmail.com. Du kan lese mer om arrangementet i denne invitasjonen.

RAKKs kjøreinteresserte reiser gjerne i samla flokk - så om du vil være med? Ta gjerne kontakt med Heidi Lyngstad på sms eller mail.Mange rekrutter møtte frem

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Mar 2018


Pizza og hyggelig samvær var også et viktig punkt på agendaen.

Det ble en svært hyggelig kveld da RAKK inviterte nye og gamle rekrutter til Byekroa for sosialt samvær, pizza og informasjon torsdag 22. mars.

Og det var et fantastisk godt oppmøte. Hele 12 nye og ikke så nye rekrutter møtte frem. I tillegg fikk vi også gleden av å treffe de som åpner stallen sin for de unge hesteinteresserte, og noen foreldre var naturligvis også med. Videre hadde ungdomsrepresentantene invitert de unge i klubben, så alt i alt var vi over 30 hesteinteresserte samlet denne kvelden med et aldersspenn fra 6 til 70 år.

Det var også viktig at aktivitetslederne som tar imot rekrutter i sin stall fikk snakket sammen. 

I løpet av kvelden fortalte Heidi litt om hva klubben tenker om denne rekrutt-satsingen. Målsetningen er naturligvis å bidra til at flere unge med interesse for hest og hestesport skal få gleden av å «høre til» i en stall, og samtidig få ta del i en opplæring og i klubbaktiviteter. Målet for mange vil være å ta rideknappene av ulik grad - og vi planlegger å sikre at de unge rekruttene lærer det som trengs. Heidi fortalte også litt om de ulike aktivitetene vi har på planen fremover, og Wenche viste noen bilder fra tidligere aktiviteter. Vi håper og tror inntrykket de fremmøtte satt igjen med er av en klubb med et bredt aktivitetstilbud, med felles turer, samlinger og treninger og mye hygge.

Ungdomsgruppa samlet seg rundt et eget bord og diskuterte hva de ønsker av aktiviteter.

Det første punktet som er spikret planen nå er Vårspretten på Haugstad. Der regner vi med at det blir en hyggelig og lærerik helg -som det pleier - med aktiviteter på mange nivåer. Og det er ikke lenge til - så sett av helgen 21. og 22. april i kalenderen med en gang!Rekrutt- og ungdomsgruppe RAKK - oppstartsmøte 22. mars

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Mar 2018

RAKK vil virkelig sette fokus på de unge og de yngste i klubben fremover - og starten på dette blir et møte torsdag 22. mars. På dette møtet inviterer ungdomsrepresentantene «ungdomsgruppa» i RAKK (alle medlemmer mellom 10 og 18 år) til å drodle om ideer og ønsker. I tillegg vil det bli en samling for rekruttene og aktivitetslederne, med mer informasjon om og til rekruttgruppa som er for de aller yngste.


Klubben ønsker nemlig å lage et godt aktivitetstilbud også til våre yngste medlemmer. Dette innebærer blant annet Vårsprett med Caprilli konkurranse og rekrutt sprang klasse, Rideknapper, ryttertester, felles treninger og sosiale samlinger. Noen aktiviteter krever at man har ponni / hest eller tilgang til å øve i en stall eller på en rideskole, mens andre aktiviteter er uten hest.


Vi starter opp med et hyggelig møte på 

Byekroa i Rakkestad 22.03.18  kl 17:30

Her blir det pizza, litt informasjon om tilbudet og muligheter for å bli litt kjent.

Er du interessert? Kontakt Kristin Fladstad Heier; kfheier@gmail.comRAKK inviterer til Cup!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Mar 2018Styret i Rakkestad Kjøre og Rideklubb bestemte ved sin første samling å videreføre RAKKs egen poeng cup også i 2018. Men med ny sponsor skifter cup-en nå navn til Marker Sparebank Poeng Cup. Noen store andre endringer er det imidlertid ikke.

RAKK har arrangert Cup gjennom noen år allerede, og tilbakemeldingene fra de av medlemmene som er ute og starter stevner er at dette er et svært positivt tiltak. Målsetningen er at det skal være med å stimulere til å reise litt rundt og starte, om man har lyst og anledning. Vi tenker at dette både kan bidra til å skape litt fellesskap rundt stevnedeltagelser, ved at kanskje flere reiser på de samme stevnene, i tillegg til at RAKK markedsføres litt rundt i miljøet.


I år har vi dessuten vært så heldige å få vår nye hovedsponsor til å bidra med sponsing også av stevnecupen. Vi synes vi har flotte premier, og håper naturligvis på ekstra stor deltagelse i årets cup. Her er det nemlig ikke bare det å vinne på stevner som betyr noe. I Marker Sparebank Poeng Cup gis det poeng både for stevnedeltagelse, og for plassering. Plasseringspoengene man oppnår er dessuten avhengige av hvor mange startende det er i klassen. Det betyr at man kan få mange poeng for å delta på et stevne, uten å oppnå en plassering helt i toppen, om det er mange startende i klassen. Dette regnes ut etter en WorldCup tabell som du finner HER.

Årets Cup-periode er fra 1. april og ut året. Det er imidlertid VELDIG viktig at de som ønsker å delta melder seg på cup-en før de starter sitt første tellende stevne. Hvordan du sørger for at du blir registrert som deltager i cup-en kan du lese mer om i denne INVITASJONEN. Vi oppfordrer også alle som vil delta i cup-en å lese statuttene.


Vi håper riktig mange melder seg på i cup-en!Et vel gjennomført årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Feb 2018

Torsdag 14. februar arrangerte RAKK sitt årsmøte på Bye-Kroa i Rakkestad sentrum. Det ble en trivelig kveld for de cirka 20 fremmøtte medlemmene. Selve årsmøtet ble gjennomført uten spesielle utfordringer av noe slag, og deretter var det hyggelig samvær og pizza mens praten gikk lett rundt bordene. Fokus var på hva som er viktig for klubben fremover, hvilke aktiviteter som bør prioriteres og hva medlemmene ønsker av RAKK.

Det ble en trivelig kveld for de fremmøtte på RAKKs årsmøte.

Men først var det altså de vanlige årsmøtesakene. Etter at leder Hanne Fosser hadde ønsker velkommen og åpnet møtet, ble årsberetningen for klubben ble lest høyt, og det samme ble årsberetningen fra ungdomsrepresentantene. Klubben har hatt en rekke aktiviteter i 2017; vi ble minnet om vårsprett med caprilli, klatretur, tur til Lier horseshow, RAKK-lag i ØM og grøtmøte i steinfjøset på Finnestad. Gjennomgangen av regnskapet og budsjettet viste at klubben har en grei økonomi som bærer preg av at utgifter og inntekter er i balanse. Viktige inntekter for klubben er tilskudd fra kommunen og sponsorer som Marker Sparebank. Blant de større utgiftene er vedlikehold og oppussing på Haugstad. Regnskapet var forøvrig godkjent uten anmerkninger fra revisor, og budsjettet for 2018 ble vedtatt slik det var foreslått.

Etter gjennomgang av årsberetninger, regnskap og budsjett var det tid for valg. Dette var et spennende punkt på agendaen da det var mange styremedlemmer på valg denne gang. Men valgkomiteen hadde også i år gjort en god jobb, og alle de ledige plassene ble fylt. Elin Marie Rud, som representerte valgkomiteen på årsmøtet passet da også på å takke alle som hadde blitt kontaktet for den positive holdningen og velviljen valgkomiteen generelt ble møtt med.

Det nye styret er som følger; Leder er Heidi Fjeldbraaten Lyngstad, mens Merete Furuheim ble valgt til nestleder. Janne Salomonsen overtok som kasserer og Kristin Fladstad Heier stilte opp som nytt styremedlem. Ole Fladstad tok to nye år som materialforvalter / styremedlem. Camilla Thornquist (styremedlem) og Wenche Dramstad (styremedlem/nettansvarlig) var ikke på valg.

Som ny leder i RAKK takket Heidi de som gikk ut av styret for innsatsen.

Et annet viktig punkt på årsmøtet var premiering av de plasserte i RAKKs stevnecup for 2017. Vinneren ble Susanne Yven på Caruso. Denne ekvipasjen oppnådde hele 102 poeng, etter å ha deltatt på 24 stevner og sikret seg mange gode plasseringer. På andre plass kom Hege Ovidia Rud Lunde på Jacob's Dragonnight. Ekvipasjen hadde startet på 12 stevner og oppnådde totalt 66 poeng basert på plasseringer. På tredje plass fulgte Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur. Denne ekvipasjen hadde meldt inn 12 stevner, med 49 stevnepoeng. Vi gratulerer! 

Premieutdeling i RAKKs stevnecup.

Videre på resultatlista fulgte Sigrid Fosser Hansen på Valentina (41 poeng), Emma Elverhøi på Plassens Barock  (35 poeng), Maren Rieber Bakke på Amacello (33 poeng) og Susanne Yven på Agathe (22 poeng). Det nye styret vedtok på årsmøtet at de ønsker å videreføre stevnecupen over samme lest som tidligere, så her kommer det straks mer informasjon.

Det siste punktet på møtet var en idémyldring om klubbens aktiviteter, og det ble en riktig god diskusjon der mange gode forslag kom på bordet. Spesielt viktig fremover blir det å jobbe for å sikre god rekruttering til klubben, og det var mange ideer som kom opp for hva som kan bidra til det. Det nye styret har allerede satt dato for sitt først møte - og vi kommer tilbake med mer informasjon om planene fremover etterhvert som de konkretiseres.
Bli banebygger?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Feb 2018

Det er stor mangel på banebyggere i Østfold. For å forsøke å bøte på dette arrangerer Østfold Rytterkrets nå aspirantkurs for sprangbanebyggere. Håpet er å nå mange interesserte - og klubbene oppfordres på det sterkeste til å fremme dette overfor sine medlemmer.


Spørsmålet er derfor - har du lyst å anledning til å delta på banebyggerkurs? Kurset går over en helg og arrangeres i Rådehallen. Dagene er 24. og 25. mars, og kurset varer fra kl 9 til kl 16. Du kan lese invitasjonen fra kretsen HER

NB: Påmeldingsfrist er 11. mars og deltagere må være eldre enn 16 år.Sett av dagene!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Jan 2018

RAKKs styre har hatt sitt første møte - og et viktig punkt på agendaen var å begynne å tenke litt rundt årets aktiviteter. Nå er det ikke så veldig mange punkter som er på plass enda - men vi vil likevel be dere markere noe i kalenderen med en gang.


Det aller første som skjer er årsmøtet. Vi samles på Bye kroa i Rakkestad torsdag 15. februar kl 19:00. Etter de vanlige årsmøtesakene blir det pizza og brus og hyggelig samvær, mens vi tenker høyt sammen om aktiviteter i 2018.

De neste dagene vi gjerne vil at du skal holde av allerede nå er RAKKs tradisjonsrike vårsprett. I år planlegger vi den til lørdag 21. og søndag 22. april. Akkurat hvilke aktiviteter må vi komme tilbake til - men her er det også lov å komme med ønsker.

Årets stevnehelg er også bestemt. Det blir den 15. og 16. juni. Da håper vi naturligvis mange medlemmer både stiller til start - og har anledning til å hjelpe til underveis. Oppfordringen er derfor - marker helgen i kalenderen allerede nå!


Så altså - vi håper mange medlemmer vil engasjere seg i klubben også i 2018 - og kanskje noen har ønsker og forslag til nye eller andre aktiviteter? Vi er åpne for forslag!Velkommen til årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 18. Jan 2018

RAKK avholder sitt årsmøte torsdag 15.02 kl 19:00 på Bye Kroa i Rakkestad. Vi håper og tror mange medlemmer vil finne veien dit, da dette både er en hyggelig anledning til å treffes og en mulighet til å påvirke klubbens aktiviteter fremover. Alle medlemmer er selvsagt hjertelig velkomne!

Vinnere av RAKKs poengcup 2016 ble behørig hedret på forrige årsmøte.


På årsmøtet vil vi naturligvis ha de vanlige årsmøtesakene på agendaen. Det skal gjennomføres et valg og vi vil presentere årsberetning og regnskap for 2017. Vi skal også presentere forslag til budsjett for 2018.

Det er også mulig å sende inn saker til årsmøtet - men disse må eventuelt være styret i hende senest 1. februar. Du kan lese mer om møtet, frister osv. i INNKALLINGEN.Etter vi har avsluttet selve årsmøtet vil vi servere pizza og diskutere aktivitetsplanen for RAKK fremover. Her håper vi mange medlemmer vil engasjere seg, komme med forslag og idéer. I tillegg blir det utedeling av premier i RAKKs poengcup 2017.