En flott stevnehelg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 20. Jun 2018

Det ble en flott stevnehelg på så mange måter. Vi fikk gode tilbakemeldinger på gjennomføringen. Både deltagere, rytterrepresentant og teknisk personell kom med positive meldinger. Vi holdt tidene, og vi fikk se mange flotte prestasjoner. Vi har vel aldri før hatt så mange startende i de høyeste sprangklassene eller den mest krevende dressurklassen. Så vi fikk også se mye imponerende innsats fra både to- og firbente.

Sigrid og Valentina får rosetten av dommer Marit Bergli.

Men det er naturligvis ikke bare i de høyeste klassene det er flott innsats og mye engasjement. Det er også veldig fint å se på for eksempel sprangklassene 50 og 60 centimeter. Det er mye engasjement, innsats og følelser der også. Og for noen var dette kanskje det aller første stevnet, eller noe det var trent mot gjennom lang tid. Da er det minst like viktig at det blir en god opplevelse på et godt stevne.

Celine og Zorka red en flott feilfri runde i 70cm.

Tilbakemeldingene vi fikk tyder på at det fikk vi til. Det var også veldig hyggelig å se hvordan publikum koste seg på tribunen på lørdag, da også sola var fremme. Søndagen var ikke værgudene helt på vår side. De mørke skyene lå truende en god stund, før vi fikk både regn og torden. Men stemningen var god likevel.

Folk koste seg på vår kjempefine tribune.

Spesielt spennende for oss var det naturligvis å følge med på hvordan det gikk med klubbens egne ryttere. Vi hadde seks RAKK-ekvipasjer med i sprang, i klasser fra 70 cm til 110 cm. RAKKs ryttere konkurrerte dessuten ikke bare i klassene de startet i, de konkurrerte også om å bli klubbmester 2018. Det må vi få komme tilbake til i en egen sak.

De to laveste klassene, 50 og 60 cm, var Clear round. I disse gjelder det bare for deltagerne å klare en feilfri rund, og de har to forsøk om de trenger det. Totalt hadde vi 15 starter i disse to klassene. De to neste klassene, 70 og 80 cm, hadde begge Feil og stil bedømming. Da betyr det ikke bare noe at ekvipasjen ikke river eller vegrer på noen hindre. I Feil og stil betyr det nemlig også noe hvordan rytteren bruker hjelperne, rytterens sits blir bedømt og det blir valg av rideveier. Alt gis stilpoeng, og sammen med antall hinderfeil er summen av stilpoeng er det som betyr noe. Det var henholdsvis 16 og 9 startende i disse to klassene. Oscar Lorem Bærland ffra Skedsmo rideklubb på SR Daisy vant 70 cm. Han oppnådde hele 73 stilpoeng, og hadde ingen hinderfeil. Beste RAKK-rytter ble Celine Salamonsen på Zorka. De hadde heller ingen hinderfeil, og fikk flotte 68,5 stilpoeng. Selma Klipper på Mai Gulla var RAKKs andre ekvipasje i klassen. Selma og Mai Gulla kom også feilfritt gjennom banen, men en litt lavere poengsum ga en 11. plass som resultat. I 80 cm ble det Ine Amalie Staack Gresholdt fra Halden rideklubb på Britt som vant. Ekvipasjen fikk hele 73,5 stilpoeng og hadde ingen hinderfeil. Beste RAKK-ekvipasje i klassen ble Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini. Ekvipasjen fikk hele 72 stilpoeng, men dessverre 8 hinderfeil.

Margit og Astorini forbereder seg.

Også i 90 cm hadde RAKK med to ekvipasjer; Sigrid Fosser Hansen på Valentina og Susanne Bjarnholdt Yven på Little Berry. Til tross for feilrfrie runder nådde ingen av disse ekvipasjene helt opp i klassen, som ble vunnet av Stine Marie Johannessen og Flash fra Halden rideklubb. Også 1 m ble vunnet av en ekvipasje fra Halden rideklubb. I denne klassen gikk nemlig Anne Marie Kjøniksen Rødven på Stardust VT til topps med to både feilfrie og raske runder. Sigrid Fosser Hansen på Valentina ble beste RAKK-ekvipasje i klassen på sjette plass, mens Susanne Bjarnholdt Yven dessverre kom litt lenger ned på resultatlisten.

Sigrid og Valentina.

Susanne startet også i 1m10cm, og her kom hun på en flott fjerde plass med Little Berry. Klassen ble vunnet av Andrzej Wangert og Tasmaan fra Askim rideklubb. Den aller høyeste klassen, 1m15cm ble vunnet av Amalie Alexandra Røed på Costa Højris. Denne ekvipasjen rir for Borge rideklubb.

På søndag var det dressur som gjaldt. Første RAKK-rytter var Kine Saksæther Andersen og Pålands Mille Fleur, som startet Lett C. Det gjorde også Sigrid Fosser Hansen og Valentina. Begge RAKK-ekvipasjene gjennomførte flotte program - og det ga gode plasseringer på resultatlisten. Sigrid og Valentina vant liksågodt klassen med hele 68,400%, mens Kine fulgte like bak med en tredje plass etter å ha ridd til 58,800%.

Kine og Mille startet både Lett C og Lett B - og gjorde det veldig bra i begge klasser.

Kine og Mille startet også i Lett B, og her gikk det faktisk enda bedre for denne ekvipasjen. Kine og Mille red nemlig til hele 63,636% - og sikret med det en flott tredje plass i klassen. To RAKK-ekvipasjer til startet i Lett B, og begge gjennomførte gode program.  De fikk faktisk også akkurat samme prosent-resultat; 60,000. Det var Selma Sofie Klipper og Mai Gulla og Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini, og de delte derved sjette plassen. Det var Ann Kristin Hansen på Primus, fra Borge rideklubb, som vant klassen.

Selma og Mai Gulla hilser dommer.

Det var ingen RAKK-ekvipasjer med i de to høyeste klassene denne gang. Lett A ble vunnet av Heidi Iren Småberg og Raybano fra Borge rideklubb. Denne ekvipasjen oppnådde hele 68.389%. Middels C ble vunnet av Therese Tvete og Qui Dame de Jolie med 63.387%. Også denne ekvipasjen rir for Borge rideklubb.

Du kan ellers finne alle resultatlistene på equipe - både fra sprang og dressur.