Husk julegrøtmøte onsdag!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Des 2022

Du har vel ikke glemt julegrøtmøtet til RAKK? Vi møtes i Thorvalds stuer (kjelleren på Navet) onsdag 7.12 til julegrøt, pakkelek og hyggellig samvær. Men for å vite hvor mange vi skal kjøpe grøt til, er det fint om du gir beskjed om du kommer! 

Derfor er det veldig fint om du går inn på RAKKs Facebook-side og klikker eller kommenterer  "jeg kommer" på arrangementet som ligger der - og fortell gjerne også hvor mange dere er. MEN - om du glemmer å gi beskjed - kom likevel - vi bestiller nok litt ekstra...


Husk pakke til pakkelek også da.. Pris ikke over 30 kroner - grundig innpakket!


Håper å se mange av både gamle og unge - nye og ikke så nye medlemmer!


Velkommen!I år blir det julegrøt igjen!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 20. Nov 2022

Julegrøtmøte var et populært punkt på RAKKs møtekalender. Kanskje ikke bare på grunn av grøten - eller en gang på grunn av mandelen. Stemningen pleide nemlig å bli spesielt høy når pakkeleken startet. Så - på grunn av pandemien har det dessverre måttet bli noen år uten.

Men i år blir det julegrøtmøte igjen! Vi gleder oss allerede - og håper riktig mange medlemmer - i alle aldre - finner veien til 

Thorvalds stuer (kjelleren i Liensgården) 

onsdag 7. desember. 

Vi starter klokken 18:30

 - det er ingen behov for å pynte seg - om ikke du har en nisselue liggende eventuelt... Men det er heller ikke noe krav - det er egentlig bare å ta turen!

I tillegg til servering av grøt og pepperkaker skal vi også gjøre litt stas på årets klubbmester, og vi skal tenke og prate litt om året som har gått og planer for neste år. 

Fra et tidligere møte.

Ja også var det pakkelek da. For de som ikke er kjent med opplegget er det sånn at alle må ha med en pakke som legges i samlingen. Det kan være aboslutt hva som helst - vi har tidligere år sett både oppvaskhandsker og gryteskrubber, sjokolader og hestekalender. Men det skal ikke koste mer enn 30 kroner, og det skal være pakket inn og umerket. Pakkene sendes på vandring rundt bordet sammen med et sett med terninger - og stanser når terningene viser to like. Men så kan man bytte pakker... 

Kort sagt er det helt uforutsigbart både hvem som får pakker - og hva det er dem. Det eneste som er sikkert er at det pleier å være veldig gøy.

Så hold av litt tid denne kvelden - om ikke annet kan det vel være godt å komme til ferdig servering og få mulighet til å bare senke skuldrene litt en førjulskveld. 
Det blir kanskje ikke heeelt som planlagt...

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Nov 2022

men det blir da noe!

Vi har dessverre hatt en litt utfordrende jobb med å få nok påmeldte til at SITS-kurset kan gå av stabelen akkurat som det opprinnelig var tenkt. Vår inviterte  foredragsholder måtte ha et minimumsantall for å ta turen - og vi nådde dessverre ikke det. 

Men hverken vi eller kursholder hadde lyst til å avlyse. Så derfor har vi funnet frem til en litt alternativ løsning!

Flere medlemmer har jo ved ulike anledninger foreslått / ønsker medlemsmøter med interessant og gjerne lærerikt innhold. Så da fant vi ut at her er det en gylden mulighet. Og Caroline Kjølerbakken som skulle ha kurset har sagt seg villig til å gjennomføre foredraget som planlagt på fredag.

Dette har jo også klubben fått støtte til - så da inviterer vi alle våre medlemmer til 

gratis SITS-foredrag fredag førstkommende kl 18:30. 

Hvor vi samles må vi få komme tilbake til - vi venter på avklaring - men det blir sentralt i Rakkestad. NBNB: Dette er altså en invitasjon til de som ikke hadde meldt seg på kurset. Her er alle velkomne!

Klubbmester i sprang 2022 er kåret!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Okt 2022

Tradisjonen tro arrangerte RAKK sitt klubbmesterskap i sprang under årets distriktsstevne. Nå var det dessverre flere RAKK-ekvipasjer som måtte melde avbud i år på grunn av skader, men med fem deltagere var det likevel nok til å kåre en klubbmester. Og med innmeldte klubbmesterskapsklasser fra 70 cm til 1 m ble det et spennende klubbmesterskap!


Men da alle klassene var ferdige og tallene regnet sammen var det ingen tvil - seieren gikk til den yngste deltageren - nemlig Thea Amalie Bjarnholdt Yven og My Irish Luck.


Thea Amalie startet i 70 cm, en klasse med hele 13 deltagere. Hun vant liksågodt klassen noe som ga henne hele 17 poeng - og det var det ingen andre som var i nærheten av. I år var det nemlig et litt nytt opplegg i klubbmesterskapet. I stedet for å arrangere det med feil og stil bedømming slik vi pleier, ble det i år nødvendig å bruke world cup tabellen. Den gir ekvipasjen poeng basert på plassering og antall deltagere i klassen - og seier i en klasse med mange startende teller jo da selvsagt mye! (Dette er forøvrig samme system vi bruker når vi regner sammen poeng i stevnecupen - om du vil vite mer om hvordan poengene fordeles finner du tabellen HER.)

Men det var da altså flere andre som også sikret seg poeng! På en flott andre plass kom Oscar Lorem Bærland og All Over. Tredje plass ble faktisk delt i år; Heidi Fledbraaten Lyngstad og Østerengs Ariel delte plassen med Camilla Furuhovde Næss og Aslak. 


Vi gratulerer så mye! 

...og ser frem til en hyggelig markering med utdeling av dekken og diplom litt nærmere jul - slik vi pleier.


Om du lurer på klubbmesterskap i dressur så var det dessverre ikke nok startende ekvipasjer til at det kunne gjennomføres i år. Vi satser imidlertid på å komme sterkere tilbake og kåre klubbmester også i dressur i 2023.
En fin helg på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Okt 2022

Helgen 24. og 25. september arrangerte RAKK Distriktsstevne med innlagt klubbmesterskap på Haugstad. Vi var lenge spent på hvordan påmeldingene ville bli - det var tross alt ganske sent på høsten og været kan jo være både vått og kaldt i slutten av september. Men det ble en fin helg på Haugstad!

Lørdag var det tid for dressur - og her var det ikke mange startende. Det viste seg blant annet at mange av klubbens egne ryttere hadde skadede hester, så det ble ikke mulig å gjennomføre klubbmesterskapet som planlagt. Men etter litt diskusjon i styret bestemte vi oss for å gjennomføre. Det var tross alt noen som ønsket å komme og vi ville ikke skuffe dem. Det har jo dessverre vært mange avlyste arrangementer de siste årene.Kristin Fladstad Heier og Zeferino Rosen Rosyn.

Det angret vi ikke på! Særlig hyggelig syntes vi så klart det var at de RAKK-rytterne som stilte gjorde det veldig bra! Kristin Fladstad Heier på Zeferino Rosen Rosyn red til hele 67.222 % i Lett D - noe som sikret henne en andre plass, bare slått av Heidi Iren Heyerdahl og Next Game (Eidsberg) som hadde samme poengsum men vant på grunn av litt høyere poeng under allment inntrykk. Så red liksågodt Miriam Fladstad Heier på Super Esset til hele 66.000 % i Lett C - og det holdt til seier i klassen. Vi hadde også en startende ekvipasje i Lett B og en i MC. I Lett B red Heidi Wangberg og Pulchra Stella til 66.364%, mens Karin Elisabeth Solerød og WS Whinnie (Marker) red til 61.774% i MC.

Miriam Fladstad Heier og Super Esset.

Søndag var det sprang som gjaldt - og her var påmeldingen svært god. Totalt hadde vi cirka 50 startende fordelt på klasser fra 10 cm til 110 cm! Og det ble en flott dag i høyt tempo! Været ble helt glimrende, og Haugstad viste seg fra sin beste side. I kiosken var det fullt trykk hele dagen gjennom, og i sekretariatet like så!

Og også i sprang var det flere RAKK-ryttere som hevdet seg høyt på resultatlistene.Thea Amalie Bjarnholt Yven startet My Irish Luck i 70 cm - og hun vant klassen med to flotte og raske feilfrie runder! Også Camilla Furuhovde Næss på Aslak og Adeline Fjellhøi Vestli på Plassen's June Edition startet i 70 cm, men nådde dessverre ikke helt opp på listen denne gang. 

Thea Amalie Bjarnholdt Yven og My Irish Luck.

Oscar Lorem Bærland startet to hester denne dagen; i 80 cm startet han Looks Like Jagger, og ekvipasjen gjennomførte en feilfri første runde, men det ble dessverre ett riv i omhoppingen. Seieren i 80 cm gikk til Olivia Øvereng Machethe på Ballybane Pet (Moss og Omegn) som vant knepent foran Linnea Paallto Smaaberg og Kira (Borge). 

I 90 cm startet Oscar både Looks Like Jagger og All Over. Og her var det All Over som hadde den beste dagen - denne ekvipasjen sikret seg nemlig 2. plassen i klassen. Også Heidi Fjeldbraaten Lyngstad og Østerengs Ariel startet i 90 cm, og både denne ekvipasjen og Oscar og Looks Like Jagger gjennomførte feilfrie runder. Derved sikret RAKK-ekvipasjene seg både 2., 3. og 4. plass i klassen, bare slått av Jørn Henrik Måleng og Bambolero fra Tomter Rideklubb!

Jørn Henrik Måleng og Bambolero  og Oscar Lorem Bærland og All Over.

I 1m startet Oscar også All Over, og Heidi startet Østerengs Ariel. Oscar og All Over gjennomførte også her to feilfrie runder - noe som sikret ekvipasjen en flott andre plass i klassen, bare slått av Eline Røste Lunde på Hedens Beat It som var litt raskere. Heidi og Østerengs Ariel fikk dessverre et riv, men var jamnt over godt fornøyd med en 5. plass. 

I stevnets høyeste klasse, 1m10cm, var det bare to startende, og klassen ble vunnet av Julie Martinsen og Q's Make It Or Break It (RORK).

Vi vil også trekke frem deltagerne i 10 og 30 cm showklasse. Her var det flere godt gjennomførte runder, bl.a. av Ella Kiil Juvet og Dalton og Jenny Bjørnstad og Chaina's Chamira som begge starter for RAKK. Jenny og Chaina's Chamira startet også i 50 cm, sammen med bl.a. Camilla Furuhovde Næss og Aslak - og begge ekvipasjer gjennomførte feilfrie runder.


Klubbemesterskapet kommer som egen sak!


Flere bilder fra stevnet kan du se HER.