Vått men vellykket!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Jun 2024


Lørdagen opprant riktignok med OK vær, selv om banen ikke akkurat hadde rukket å tørke helt opp siden forrige skur. Men søndagen.... Alle som var tilstede var vel enige om at sååå dårlig vær hadde vi aldri hatt før...

Men lørdagen var som sagt helt OK. Og sprangstevnet forløp med svært lite dramatikk, selv om spenningsnivået til tider var høyt. Slik er det jo med stevnedager. Det er mye som skal skje, og det er mye som kan skje...

Vi startet dagen med 10 cm og 30 cm, og det var nok kanskje her det ble mest dramatisk, da ikke alle ekvipasjer kom rundt hele banen i henhold til plan. Men det gikk bra med alle involverte og deltagersløyfe er alltid hyggelig. Særlig når den etterfølges av et besøk i kiosken.



I klassene 30 og 50cm var det såkalt Clear Round, hvilket vil si at deltagere ikke rangeres om de kommer feilfritt rundt banen og alle som gjør det belønnes med sløyfe. I klassene 60 og 70 cm var det feil og stil bedømming. Det betyr altså at det ikke bare er om man kommer over alle hindrene uten riv som betyr noe, men dommeren gir også poeng etter hvordan man rir. Dommeren ser blant annet på hvordan rytteren sitter, bruk av hender og sjenkler samt tempo og rideveier. 




Klasse 60 cm ble vunnet av Hedvig Skjenneberg og Glen Narcos fra Eidsberg rideklubb med feilfri runde og 71,5 poeng. På andre plass kom Ida Karoline Fangen Sjule og Alvin S fra Borge rideklubb (0 feil, 71 poeng), mens tredje plass gikk til Rebekka May-Lene Helgesen og Blåtopps Lasse (0feil, 70 poeng) fra Råde og Onsøy rideklubb. 

I 70 cm var det Elvira Maria Hanson og Info's Top Gun fra Eidsberg rideklubb som vant, med 0 feil og 72,5 poeng. Også andre plass gikk til en rytter fra Eidsberg, Isabel Krogh Aarum og Gjafar frå Nupi red feilfritt og oppnådde 70,5 poeng. Tredje plass gikk til Ida Karoline Fangen Sjule og Alvin S fra Borge rideklubb(0 feil, 68,5 poeng).

I begge de to siste klassene, 80 og 90cm, gikk de øverste plassene på resultatlisten til ekvipasjer fra Eidsberg rideklubb. 80 cm ble vunnet av Isabel Krogh Aarum og Gjafar frå Nupi, med Kamma Sofie Børresen og Say If You Like It  på andre plass. I 90 cm var det Maja Sæther Sørensen og Kysings Aiyla som vant foran Tiril Røssum-Tokerud og Gjeteruds Picadilly.

Søndagen var det tid for dressurstevne, og dagens første klasse var Lett D. Og vi synes det var spesielt hyggelig å kunne gratulere RAKK-ekvipasjen Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Pålands Misty Dawn med seieren. De oppnådde hele 68.333%. I neste klasse, Lett C ponni var det Henriette Bråthen og Poker som vant med 69.400%, mens Lett C hest ble vunnet av Isabella Radtke og Dubai (72.900%). I denne klassen var det to premierte, og andre plass gikk til Ahne Mikela Colliander og Thurle's Jody (66.200%). RAKK-ekvipasjen Camilla Furuhovde Næss og Aslak endte til slutt på en flott tredje plass, med 65.200%.

I Lett B var det tre plasserte ekvipasjer. Første plass gikk til Jenny Marie Strønes og Medici Nobildona (69.318%). Andre plass gikk til Henriette Bråthen og Poker (68.636%), mens tredje plass gikk til Karoline Nyke Fagernes og Newtons Blaithin (65.591%).

I Lett A var det kun en startende ekvipasje, Sandra Eriksen og Disaronno. Denne ekvipasjen red til 56,111%. Middels B ble vunnet av Karin Elisabeth Solerød og WS Whinnie med 64.306%. Her kom RAKK-ekvipasjen Magdalena Sendrowicz og Svendsrud Marvin på en flott andre plass med 62.083%.

Avslutningsvis sier vi tusen takk til alle som hjalp til gjennom helgen, alle deltakere og publikum som tok turen til Haugstad! 



Velkommen til stevne!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Jun 2024

Førstkommende helg er det nok en gang tid for stevne på Haugstad. Tradisjonen tro er det sprangstevne på lørdag og dressurstevne på søndag. Så har du lyst til å se hester og ryttere i aksjon på banen, er det bare å ta turen. Kiosken er selvsagt også åpen! 

Vi håper det blir bra vær, og gleder oss til å ønske ryttere, hester og ponnier fra hele fylket - og kanskje også noen fra nabofylkene - velkomne til Haugstad.

På lørdagen starter vi med de lavere hinderklassene, men høydene blir høyere og høyere etterhvert utover dagen. Søndag starter vi med de enklere klassene, men også her øker vanskelighetsgraden utover dagen.

Selve stevnet starter klokken 10 begge dager, men det vil være folk i sving i god tid før det. 

Vi er også selvsagt takknemlige for all hjelp vi kan få - så har du mulighet til å hjelpe til - litt av dagen eller hele - lørdag eller søndag - vil vi svært gjerne at du tar kontakt. Det er mange oppgaver og velge mellom - alt fra å hjelpe til på parkeringen, i kiosken eller på - så her er det mulig å finne oppgaver som passer for alle. Har du mulighet til å hjelpe til - send en sms til Maylinn (950 88 875). 


Håper vi sees!



Ny bestillingsrunde av klær med klubb-logo

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Mai 2024

Har du lyst til vise frem hvilke klubb du representerer når du for eksempel deltar på treninger eller stevner? Om svaret på dette spørsmålet er ja - som vi jo håper det er - ja da er du kanskje interessert i å investere i en RAKK-jakke eller en flott mørkeblå pikéskjorte med RAKK-logo?

For ettersom det er en stund siden sist - og mange nye medlemmer har kommet til siden da - skal vi nemlig nå bestille opp nye klubbklær! 

   












Vi har fått til en avtale med AK- der vi kan bestille jakker og pikéskjorte med klubbens logo og navn på rytter. Klærne er marineblå med hvit brodering/trykk. Logo blir brodert på ryggen, mens navnet ditt vil stå foran på siden. 

Jakken er en softshelljakke, med avtagbar hette (se bildet). Alle plaggene er selvsagt i god kvalitet, og vil forhåpentligvis være til nytte og glede i mange år. Vi har et eksemplar av softshelljakka og en pikéskjorte dame i str. M som kan prøves, i tillegg til et par størrelser av boblevesten. Ellers oppfordrer vi til å bruke måletabellene. 

NBNB: Vi kjører en stor bestilling 15. mai. 

Klubben sponser 200 kr til hvert medlem. Klærne betales ved henting og støtte trekkes fra da.

Det vil bli mulig å bestille klær senere, men da direkte fra leverandør. For bestilling, ta kontakt med oss på facebook, på e-post post@rakk.no eller kontakt Maylinn Dramstad på 950 88 875.


Det vi skal bestille opp nå er:

1: pikéskjorte dame/herre med trykket logo bak - 290 kr

Se bilde HER (herre) og HER (dame)

2: boblevest med brodert logo bak og navn foran  -  940 kr

Se bilde HER.

3: softshellvest med brodert logo bak og navn foran -  800 kr

Se bilde HER.

4: softshelljakke m/avtagbar hette med brodert logo bak og navn foran  - 899 kr

Se bilde HER.

De oppgitt prisene er uten medlemsrabatten på 200kr. (Prisene på nettsiden er ikke nødvendigvis de samme som de du ser her - prisene her er med brodering og vi har dessuten fått litt avslag på noen plagg...)


HUSK: å skrive på hvilken størrelse og hvilket navn som skal broderes på. 

Logoen til Marker Sparebank vil trykkes på i etterkant grunnet endringer ila. 2024.



Et hyggelig og lærerikt møte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Mai 2024

Det ble både hyggelig og lærerikt da RAKK inviterte Malin Edell til å holde et lite foredrag på medlemsmøtet forrige uke.

Malin jobber til daglig i hesteklinikken på NMBU. I tillegg er hun utdannet equiterapeut, og reiser rundt og behandler hester med ulike former for plager. Og hun var tydelig på at begge disse oppgavene gjør bare at hun ønsker å være enda tydeligere på hvor viktig hva vi gjør i hverdagene er for hestens helse og velferd!

Malin hadde mange gode råd til de fremmøtte medlemmene! Blant annet anbefalte hun alle å bli godt kjent med hvordan hestens muskulatur kjennes ut når hesten er frisk og skadefri. Da vil du nemlig lettere kjenne om det er et problem f.eks. på grunn av en opphopning av melkesyre. Og ja - hesten blir også støl - påpekte Malin.

Viktigheten av oppvarming var noe Malin ikke fikk fremhevet tydelig nok! Oppvarmingen bør være 50 % av økta mente hun. Husk - dette er store dyr - oppvarming tar tid. Hun anbefalte også at de fleste med hell kunne jobbe mer i skritt - gjerne over bommer eller over stokk og stein i terrenget.

For å få mest mulig utbytte av tøying kan det være lurt å tøye mellom oppvarming og trening, sa Malin. Da vil du nemlig tøye når hesten er varm etter oppvarmingen, samtidig som du vil få nytte av tøyingen i treningen. Og du kan tøye fra sal også. Hun hadde flere forslag til øvelser som ville ha en tøyende effekt, for eksempel å rygge, enten rett bakover eller til venstre eller høyre. Andre muligheter var bl.a. å tøye til sjenkel, og generelt å be hesten gjøre øvelser den ikke er vant til. 

For de som har hester som er glade i godbiter kan det å legge ut godbiter mellom bommer fungere godt. Det som er viktig er at hesten strekker ut overlinja og nakken! Fra bakkenvå kan det også være fint å dra i halen. Hesten vil da legge seg på i mot ditt drag og den kan derved få en god strekk i ryggen!

Forstyrr dårlige mønstre oppfordret Malin videre! Og tenk variasjon i trening så vel som i underlag. Og husk, det er det vi gjør i hverdagen som betyr mest! Her kan alle legge et godt grunnlag for å redusere sjansene for skader.




Medlemsmøte med foredrag 24. april

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Apr 2024

Onsdag 24. april kl. 19:00 ønsker RAKK alle medlemmer hjertelig velkommen til medlemsmøte med faglig input. Vi låner lokale i Rakkestadhallen, og håper mange finner veien dit denne kvelden.

På møtet blir det litt prat om klubben og hva vi har for planer når det gjelder aktiviteter fremover. Det blir selvsagt hyggelig sosialt samvær, og vi ordner litt enkel servering. I tillegg er vi svært glade for at Malin Edell har sagt seg villig til å komme å fortelle oss om behandling av hest!

Malin er utdannet equiterapeut i Sverige og jobber i det daglige som klinikkassistent på Dyresykehuset - Hest ved NMBU.

Malin forteller: "Som terapeut er jeg opptatt av skadeforebyggende behandling og benytter meg av metoder som lysterapi, massasje og akupunktur (kun i utlandet) for å sette i gang sirkulasjonen der kroppen er stiv og øm. Ubalanse i sirkulasjon gir både nedsatt prestasjonsevne og økt skaderisiko, og dersom flere var bevisst på dette og kunne behandle egen hest i hverdagen tror jeg vi hadde sett en stor forbedring i skademønsteret i ridesporten."

Denne kvelden har du mulighet både til å bli inspirert av Malin og det hun kan fortelle, samt stille spørmål utfra egne erfaringer. Det er et tilbud vi håper mange vil benytte seg av!


Velkommen!