Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Det nye styret er i gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Mar 2021

Styret i RAKK fikk flere nye medlemmer på årsmøtet. Så da det første styremøtet fant sted forrige uke, var den aller første oppgaven å konstituere det nye styret. Det foregikk i praksis i form av en rask presentasjonsrunde, etter at Heidi først hadde ønsket velkommen og takket alle styremedlemmene for at de stilte opp. Noen for første gang, mens andre har vært i rollen i mange år allerede.

En viktig oppgave for det nye styret er naturligvis å fordele en del av de faste og viktige oppgavene styret har. Og her hadde Heidi lagt til rette for en veldig grei prosess. Når det gjelder de av styremedlemmene som har hatt faste oppgaver skjer det ingen endringer. Heidi fortsetter som leder, Susann Bjarnholt Yven fortsetter som nestleder, Kristin Fladstad Heier holder orden på regnskap, Ole Fladstad fortsetter som materialforvalter og Wenche Dramstad fortsetter med ansvar for nettsiden. Videre vil Nina-Helen Martinsen få rollen som premieansvarlig, Heidi Skarpholt har ansvar for kiosken og Kristiane Joval vil få rollen som medlemskontakt. I tillegg er også enkelte roller i forbindelse med arrangementer fordelt, bl.a. har vi en stevnekomité. Vi har også to ungdomsrepresentanter. Margit Fjeldbråten Lyngstad fortsetter som ungdomsrepresentant ett år til, og hun fikk med seg Miriam Fladstad Heier som ny.

Og det nye styret har mye på planen for 2021. Vi håper bare inderlig at smittesituasjonen vil gjøre det mulig for oss å arrangere aktiviteter og stevner slik vi ønsker. Vi har fått tildelt helgen 12. og 13. juni for stevne - og planlegger tradisjonen tro både et vår- og et høstarrangement i tillegg. Vi vil gjennomføre poengcup som vi pleier, og vi har store ambisjoner om å klare å være tilstede med lag på enkelte mesterskap i 2021! Det er også planer for en oppgradering av banen på Haugstad som styret vil arbeide videre med, og det er planer for litt oppussing av kiosken. I tillegg har vi naturligvis ønske om å få til felles treninger.

Her håper vi med andre ord det blir mange muligheter for å treffes! Men er det noen som har ønsker om aktiviteter, ta kontakt!

 


0 Kommentar

Et vellykket (digitalt) årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Feb 2021

Torsdag 11. februar arrangerte RAKK sitt første digitale årsmøte. Og det må vi vel kunne si var annerledes - men tross alt vellykket. De fremmøtte fikk både høre om og delta på de vanlige årsmøtesakene - og et lite underholdsningselement med hestefaglig tilsnitt ble det også.


Som en følge av den stadig foranderlige smittesituasjonen bestemte styret at vi skulle legge opp til et digitalt årsmøte denne gang. Alternativet ville ellers være å planlegge et fysisk møte - og så risikere å møtte avlyse i siste liten - og de ønsket vi å unngå. Så selv om det var litt nervøs stemning knyttet til å gjennomføre årsmøtet på denne måten - og også litt usikkerhet rundt valg av plattform, og hvordan vi skulle invitere medlemmer osv. bestemte vi oss for å forsøke.Dato var satt - og plattform ble valgt - og jamen fikk vi det ikke til. Medlemmene fant veien (såvidt vi vet i hvert fall), og vi fikk gjennomgått årsberetning og regnskap som vi pleier. I korte trekk kunne leder Heidi fortelle om et år preget av korona, der aktiviteter ble planlagt - for så å bli avlyst. Men samtidig har vi da faktisk fått gjennomført både en del treninger og en samling. Regnskapet forteller om en klubb med god økonomi og god økonomistyring. Ja faktisk en så god økonomi at vi ser oss i stand til å budsjettere med et underskudd i 2021 - for å kunne satse litt på å oppgradere ridebanen på Haugstad.


Etter en presentasjon av budsjettet for 2021, fikk vi høre valgkomiteens innstilling til nye medlemmer i styret, og vi gjennomførte valget uten problemer. Det nye styret vil bli presentert i en egen sak så snart de har konstituert seg - og da vil naturligvis informasjon her på nettsiden bli oppdatert. Heidi takket av de som gikk ut av styret - med «overrekkelse» av gavekort på blomster denne gang - i stedet for blomster… Vi håper de blir til like stor glede!


Tradisjonen tro hadde vi også i år lagt opp til en liten faglig oppdatering på årsmøtet. To videoer var plukket ut - en om sprangsits og en om dressursits - og de så vi på «i fellesskap hver for oss». Deretter var det tid for kahoot - og her gjaldt å ha fulgt godt med, ha hukommelsen i orden og svare raskt. Det er selvsagt flotte premier til vinnerne; RAKK-krus deles ut med og uten innhold. Det var flere som klarte alle ti rette - men i kahoot er det altså både fart og rett svar som teller! Vinner av kahooten ble Familen på Støten - gratulerer - krus kommer.


Helt til slutt var det kåring av poengcup vinnere 2020. Det har jo vært et vanskelig år - med mange stevner som ble avlyst. Derfor står det egentlig enda mer respekt av årets soleklare vinner Ida Sjule med Little Berry som hadde sikret seg hele 89 poeng! Og jamen ble ikke flere i stallen i Os med opp på pallen; En flott andreplass gikk til Susanne Yven med Caruso (71 poeng), mens tredje plass gikk til Thea Amalie Yven og Watson's Girl (43 poeng). Vi gratulerer!


Alt i alt var det et godt gjennomført årsmøte. Takk til dere som fant veien, dere som går ut av styret og velkommen til dere som kommer inn. Vi håper på et aktivt og givende RAKK-år 2021 - der smitte og smittevern ikke blir like styrende for aktiviteter som i 2020.


Årsberetning, regnskap for 2020, budsjett for 2021 og det nye styret kommer straks et annet sted på denne siden.


0 Kommentar

Det nærmer seg årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Feb 2021

Førstkommende torsdag gjennomfører RAKK sitt første digitale årsmøte. Vi har planlagt å bruke en løsning som kalles zoom, og målet er at dette skal bli så enkelt som mulig for alle å være med på. Zoom er et verktøy som gjør det mulig å arrangere et møte, der alle som klikker på lenken kan blir med i møtet. Man trenger ikke noe eget program utover en vanlig nettleser. Med andre ord - allt du trenger å gjøre for å bli med på årsmøtet er å klikke på lenken du finner i saken nedenfor.På agendaen for årsmøtet står de vanlige sakene. Det skal presenteres en årsberetning, et regnskap og et budsjett for 2021. Det skal også gjennomføres valg. Dersom det er interesse for det, har vi også tenkt å se på et webinar vi har funnet frem til - og det planlegger vi å følge opp med et liten kahoot - altså en quiz. Her blir det selvsagt mulighet til å vinne en flott premie! I tillegg blir det - tradisjonen tro - kåring av vinner i cup-en, og vi vil si litt om planene for 2021.


Vi håper mange setter av litt tid denne kvelden. Årsmøtet starter klokken 18:30 - og alt du trenger å gjøre for å bli med på møtet er å klikke på denne lenken:


https://nmbu.zoom.us/j/67107755355?pwd=NEx1MDhRWG5JdmQ2ZlIyeWE2L1ZRUT09


Når du klikker på lenken vil du få noen spørsmål; om du vil åpne zoom meetings (svar ja), hvordan du vil få lyden osv. Her er det sannsynligvis bare å velge det maskinen foreslår - så vil du ganske raskt komme inn i det digitale "møterommet".


Først i møtet vil vi si litt om hvordan vi håper dette skal fungere - og forsøke å svare på eventuelle spørsmål så langt vi kan.


Håper du setter av litt tid - så vi får et godt årsmøte selv om situasjonen er som den er.


Velkommen til årsmøte!


0 Kommentar

Hjelp oss med bilder!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jan 2021

Og så ble det vinter! Og hva er vel bedre enn å fotografere hester i snø? Og det er akkurat det vi håper RAKKs medlemmer kan tenke seg å gjøre! Vi håper nemlig at klubbens medlemmer vil hjelpe oss med å fylle RAKKs sosiale medier med fine bilder. Vi ønsker oss selvsagt bilder med hest - og vinter - men utover det stiller vi egentlig ikke noen krav.

Men det er viktig å være klar over at de som sender inn bilder må akseptere at det kan bli lagt ut på Facebook og Instagram. Som en liten gulrot lover vi å trekke ut noen av de innsendte bidragene og premiere fotografen med ett av våre flott RAKK-krus!


Så her er det bare å finne fram kamera og hest - bedre motiv finnes vel ikke? Bilder sendes til post@rakk.no - og kanskje dukker bildet ditt opp på RAKKs instagram- eller Facebook-konto?0 Kommentar

Innkalling til årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Jan 2021

Selv i en verden der mye er snudd på hodet er det en del som ligger fast. En slik hendelse er at nyåret er tiden for årsmøter. Våre vedtekter krever at dette er gjennomført innen utgangen av mars, men vi velger å legge det litt tidligere. I år har vi funnet en dato midt i februar, og håper mange kan sette av litt tid denne kvelden. 


Vi ønsker derved alle våre medlemmer  hjertelig velkommen til RAKKs årsmøte:  


Dato: Torsdag 11. februar 2021 kl. 18.30

Sted: Digitalt (mer info kommer)


Med gjeldende restriksjoner knyttet til Covid-19 ser vi oss nødt til å arrangere årsmøtet digitalt. Vi vil finne en løsning som vi tror mange kjenner allerede, men nærmere årsmøtet vil vi også lenke til informasjon og forklaring av hvordan dette gjøres. I tillegg til de vanlige årsmøtesakene håper vi denne gang å få til et webinar om et interessant tema vi kan dele.


Vi håper mange setter av litt tid denne kvelden. Vi vil også gjerne ha synspunkter og innspill i forhold til hva klubbens medlemmer ønsker at vi skal fokusere på når det gjelder aktiviteter. VI setter jo av noen midler til aktiviteter hvert år - men hva bør vi prioritere å bruke dem på?  Vi har noen tanker og forslag, men håper og tror det er medlemmer også som vil komme med synspunkter og innspill. 


Og sist men ikke minst vil vi kåre vinner av cup-en vår 2020.


Du finner hele innkallingen til årsmøtet HER.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline