Trening søndag 21. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Aug 2022

Søndag 21. august blir det igjen muligheter til å ri for Margrethe Janbu på Haugstad. Dressurtreningen starter kl 15:00 og vi håper mange RAKK-ryttere vil benytte seg av muligheten.

Mange kjenner vel Margrethe nå- og vet at hun har noe å bidra med for ryttere på alle nivåer. Vi tenker at dette kan være en god gjennomgang før høstens stevnesesong - med både KM og RAKK-stevne i september. Om du ikke er kjent med Margrethe kan du lese mer om henne her: Team Janbu


Så har du lyst til å bli med på en treningstime - send melding til Maylinn (950 88 875). 

NBNB: påmeldingsfrist er søndag 14. august. 

Pris mer ekvipasje og time er kr 300 - da sponser klubben medlemmer som deltar med kr. 100. 


Velkommen!
Det nærmer seg kretsmesterskap!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 30. Jul 2022

Og vi har veldig lyst til å stille lag - så derfor håper vi virkelig at du har lyst til å være med? 

Kretsmesterskap i dressur går altså av stabelen 10. og 11. september på Kalnes ridesenter. I statuttene kan man lese at det på skal arrangeres både individuelle mesterskap samt lagmesterskap på det samme stevnet. Og at den enkelte ekvipasje kun kan starte 1 gang per dag, men en rytter kan starte flere hester. 

KM-D-Lag er åpent for alle alderskategorier. 

Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer der beste resultat på hvert nivå er tellende. Hver rytter kan bare starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Hver klubb kan starte flere lag.

Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

Det arrangeres i tillegg følgende individuelle mesterskap:

  • KM-D er åpent for alle alderskategorier
  • KM-D-J/UR er åpent for juniorryttere og ungryttere
  • KM-D-P er åpent kun for ponniryttere 

Når det gjelder kretsmesterskap i sprang så arrangeres det i år på Tune ridesenter - og datoene er 3. og 4. september. Også i sprang er det både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap. Om lagmesterskapet står det i statuttene:

  • KM-S-Lag er åpent for alle alderskategorier. Arrangeres i klasse LC og LB med to ekvipasjer pr. høyde.
  • KM-S-Lag-P er åpen for ponniryttere. Arrangeres i klasse LC og LB med to ekvipasjer pr. høyde.

Mesterskapene går over to omganger samme dag, med premiering kun etter andre omgang. Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller – jf. KR II § 265.1.2. KM-S-Lag-P arrangeres samlet for alle kategorier, ponniene i hver kategori skal konkurrere på kategoriens krav gitt i KR II § 261.5. I KM-S-Lag-P starter kat. 3 først osv., uavhengig av lagenes startrekkefølge. 

Har du lyst til å være med på et RAKK-lag? 

Send mail til post@rakk.no - med navn på ekvipasje samt nivå / høyde.

Det kan være lurt å ta en titt på statuttene også - de finner du her;


Vi håper du har lyst!Det ble en flott dag på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jun 2022

Lørdagen opprant med strålende sol - etter en regnstung og våt fredag kveld. Og klokken ti var banen bygget, kaffen traktet og vi var klare for banetrening på Haugstad.

Trener var berider Henriette Johnsen. Hun har lang erfaring som både trener og rytter - og vi var veldig fornøyde med å kunne ønske henne velkommen til et Haugstad som viste seg fra sin beste side. 

Og det ble en vellykket dag. Vi hadde hinderhøyder fra 10 cm til 80 cm - og tror alle som red fikk en god treningsøkt på banen. Henriette ga tilbakemeldinger til hver og en, og vi tror mange hadde utbytte av dem.

Tusen takk til Brødrene Ringstad som sponset pølsene forresten - de var kjempegode! Dagen forløp forøvrig uten andre uhell enn noen litt brente pølser. 

Vi hadde også en rytter som red showklasse - noe som såklart resulterte i sløyfe!


Flere bilder ligger i bildealbum som du kan se HER.
Det blir banetrening på Haugstad lørdag 18. juni!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Jun 2022

Da vi dessverre måtte flytte stevnet vårt grunnet mangel på teknisk personell fikk vi lyst til å forsøke å få til et annet arrangement.Henriette Johnsen og Linus.

Så - da vi klarte å få kontakt med berider Henriette Johnsen  - og hun hadde anledning til å komme til Haugstad - var vi ikke sene om å takke ja! Henriette har en 6-årig beriderutdannelse fra Tyskland og har arbeidet som rytter i Tyskland de siste åtte årene. Henriette har utdannet, startet hester på stevne og undervist ryttere opp til Intermediaire nivå i dressur og 1.30 sprang. 

Og hun kommer til Haugstad lørdag 18. juni for å ha banetrening!

Vi håper du også kommer!

Banetrening er en fin trening på en stevnesituasjon, men i tryggere omgivelser. Banen justeres til ønsket høyde, og man rir gjennom banen med innspill og veiledning fra Henriette. 

Pris for banetreningen avhenger av antallet deltakere, men det vil ende på 100-200 kr per ekvipasje (for medlemmer). Banetreningen er også åpen for ikke-medlemmer (100-200kr per ekvipasje + 50 kr i baneleie).

Meld deg på til Stine Teigen på sms 940 34 811 innen onsdag 15. juni. 

Husk å gi beskjed om hvilken høyde du ønsker å ri. Vi setter opp "klasser" og kommer tilbake med tidspunkt for hver "klasse".

Etter banetreningen kjører vi showklasse 10 cm og 30 cm. Ønsker du å delta her, så gi beskjed til Stine når du melder deg på. Her kan det fort hende det kan bli både sløyfe og diplom også! 

Vi satser dessuten på at været står oss bi slik at vi kan fyre opp grillen. 

Velkommen!
Det blir høst-stevne i stedet for vår-stevne i år!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Jun 2022

Vi hadde jo egentlig på planen at stevnet vårt skulle gå av stabelen i juni. Planleggingen og fordelingen av oppgaver internt var i god gang - og vi hadde avklart både dugnader og skaffet premie-sponsing. Men det viste seg altså komplett umulig å skaffe det vi trengte av teknisk personell.

Det var blant annet hverken steward eller overdommer å finne - til tross for søk både i Østfold og Akershus krets. Så da så vi rett og slett ingen annen mulighet enn å flytte stevnet til høsten. Dette er nå avklart med kretsen, og vi har fått ny stevnehelg i september. 

Så da ber vi dere planlegge for stevnehelg 24. og 25. september - og håpes vi møtes på Haugstad den helga i stedet!