Det ble en flott helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Jun 2017

Javel - så ble ikke været helt som bestilt - noe som var spesielt synd i og med at vi da ikke helt fikk vist frem de flotte nye t-skjortene våre. Men - det ble likevel et særdeles vellykket stevne! Mange startende ekvipasjer, to cup-er, klubbmesterskap i både sprang og dressur - det var kort sagt mye å tenke på og litt ekstra spennende! Likevel fikk vi svært mange gode tilbakemeldinger, og kan egentlig bare konkludere med at dette gikk bra!

Lørdagen startet kl 9:30 med sprang klasse 50 cm. Her stile 4 ekvipasjer til start - og det stod ikke på innsatsviljen selv i denne laveste klassen. I klassen over, 60 cm, var det hele 13 startende. Både 50 cm og 60 cm var clear round, og de aller fleste ekvipasjene klarte det.

Selma og Mai Gulla var en av ekvipasjene som klarte CR i 60 cm på første forsøk. Ekvipasjen sikret seg også plassering i 70 cm.

70 cm var det første klassen med omhopping. Her var det 21 startende ekvipasjer, og vinner av klassen ble Charlotte Hektoen Zahl på Purple forest fra Eidsberg. Beste RAKK-ekvipasje ble Selma Sofie Klipper på Mai Gulla på sjette plass. Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur startet også 70 cm, og endte på 14. plass. Klasse 80 cm ble vunnet av Andrea Røkke Wennberg fra Drøbak på Richi. Her ble Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur beste RAKK-ekvipasje, med en 9. plass.

Andrea Røkke Wennberg og Richi vant også klassen over, nemlig 90 cm. I denne klassen ble Sigrid Fosser Hansen på Valentina (II) beste RAKK-ekvipasje med en 7. plass. I klassen var det 20 startende, og Sigrid var en av bare ni ekvipasjer som red to feilfrie runder.

Margit og Mille ble beste RAKK-ekvipasje i 80 cm.

Sigrid og Valentina ble beste RAKK-ekvipasje i 90 cm.

I 1 meter var det ti startende ekvipasjer, og her var det flere RAKK-rytter som sikret gode plasseringer. Aller best gjorde Emilie Jensen Messa på Kornelia det. Ekvipasjen red to feilfrie runder og med en veldig rask tid ble det en flott andre plass. De øvrige RAKK-rytterne, Maren Rieber Bakke på Amecello og Sigrid Fosser Hansen på Valentina kom på henholdsvis 5. og 7. plass. Klassen ble vunnet Anne Marlene Johnsrud Johansen på Medici Florentina.

Emilie og Kornelia fornøyde etter en flott andre plass i 1m.

Både Maren Rieber Bakke og Emilie Jensen Messa startet også i klasse 1m10cm. Denne klassen ble vunnet av Karine Ulvan på Hebe Katalei fra Nittedal, mens de to RAKK-rytterne kom på henholdsvis sjette og syvende plass. I den høyeste klassen 1m15cm var det bare tre startende og ingen RAKK-ekvipasjer. Vinner av klassen ble Malin Brevig Pedersen på Quattra. Ekvipasjen representerer Askim rideklubb.

Søndag var det dressur som stod på agendaen og her var det som forventet litt færre påmeldte ekvipasjer enn i sprang. Det største antallet startende var i klasse Lett C. Her stilte 15 ekvipasjer til start, deriblant tre fra RAKK. Klassen ble vunnet av Magdalena Sendrowicz på Megabit med 66,400%. Beste RAKK-ekvipasje ble Selma Sofie Klipper på Mai Gulla på en delt 7. plass. Videre fulgte Ann Charlott Simonsen på Brenne Tiril på 9. og Sigrid Fosser Hansen på Valentina (II) på 11. plass.

Selma og Mai Gulla (øverste bilde) og Ann Charlott og Brenne Tiril (nederste bilde) var blant ekvipasjene som gjennomførte gode øvelser i Lett C.

I Lett B var det åtte startende, og to av disse var RAKK-ryttere. De gjorde det også veldig bra; Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur kom på andre plass og Hege Ovidia Rud Lunde på Jacobs Dragonnight kom på tredje. Klassen ble vunnet av Celin Kristine Delerud Vang på Victor.

Vinner av klasse Lett A ble Heidi Eirin Smaaberg (Borge) på Raybano. Også denne klassen hadde vi RAKK-ryttere som hevdet seg på resultatlisten; Emma Sofie Elverhøi på Plassens Barock kom på tredje plass, Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur kom på fjerde mens Maren Rieber Bakke på Amacello sikret seg femte plass. Det var Ingen RAKK-ryttere som startet MB denne gang. Klassen ble vunnet av Solbjørg Kristiansen (Borge) på Batman.

Emma og Barock tok en flott tredje plass i Lett A.

Vi er også veldig stolte av å ha fått en RAKK ekvipasje som vinner av Cavalor cups tredje avdeling. Det ble nemlig Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur.

Margit og Mille vant denne avdelingen av Cavalor Cup.

Tusen takk til alle som var med og hjalp til, og også de som bidro med god stemning og applaus fra tribunen!

Klubbmesterskapet kommer som egen sak - og flere bilder kommer også!

De fullstendige resultatlistene finner du på HorsePro; for henholdsvis dressur og sprang.