Til helga er det stevnehelg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Jun 2023

Helga 10. og 11. juni er det stevnehelg på Haugstad! Lørdag er det dressur og søndag er det sprangstevne. Vi håper naturligvis på to flotte dager, kiosken er åpen begge dager og vi ønsker selvsagt mange velkommen også om de bare ønsker å se på!


Påmeldingsfristene går ut nå først i uka, men det ser allerede ut til å bli to travle dager på Haugstad. 

Helga starter vi med dressurstevne på lørdag. Her blir det klasser fra Lett D til Middels C, og vi arrangerer også klubbmesterskap på tvers av disse klassene. Nytt av året i den sammenheng er at vi inkluderer Lett D som klubbmesterskapsklasse. For å sammenligne resultater og beregne poengsum på tvers av klassene bruker vi en gangefaktor. Det gjør at en høy poengsum i en mer krevende klasse enkelt forklart blir enda høyere når klubbmesterskapet skal avgjøres. Vi arrangerer forøvrig også ett av stevnene som inngår i Østfold Cup i dressur, og vi har også i år en såkalt para-klasse i dressur, hvilket betyr at vi åpner for ryttere med funksjonshemming.

Søndag blir det sprangstevne. Dagen starter med to såkalt showklasser - for de yngste og minste eller de med lite erfaring - med hindre på 10 og 30cm. Deretter økes høydene gjennom dagen til det hele avsluttes med hindre på 1,10m. Også i sprang arrangeres klubbmesterskap på tvers av klassene.

NB: Vil du delta i klubbmesterskapet er det viktig at du husker å gi beskjed om hvilke klasse som er din klubbmesterskapsklasse. 

Kanskje du kan tenke deg å hjelpe til for eksempel i vår hyggelige kiosk?

Vi ønsker oss også noen flere som kan hjelpe til - særlig på søndagens sprangstevne. Så har du litt tid til overs og lyst til å se mye flott hestesport samt treffe likesinnede hesteinteresserte mennesker håper vi å høre fra deg. Det er ikke slik at du må sette av hele dagen - om du kan bare litt av dagen er det også fint! Gi beskjed på mail (stevne@rakk.no) eller via Facebook eller send en sms til Maylinn (95 08 88 75)!


Håper å se deg på Haugstad til helgen!