Hyggelig samling med høy stemning

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Des 2022

Onsdag 7. desember kunne RAKK igjen invitere til julegrøtmøte - tradisjonen tro. Vi hadde leid Thorvalds stuer i Liensgården, handlet mange kilo grøt, blandet flere liter gløgg og handlet marispangris, pepperkaker og rød saft. Så her mente vi alt skulle ligge til rette for en hyggelig kveld.

Og det ble det! Riktignok var det vel kanskje pakkeleken som virkelig fikk opp stemningen, det må vi innrømme. Grøten var god, gløggen likeså. Stemningen var hyggelig og praten gikk. Men da Maylinn forklarte reglene, pakkene ble lagt på bordet og terningene kastet, da steg energien.

Det var morsomt. To sett terninger føk fremover bordet, ble trillet og byttet hender. Av og til kom et jubelrop da terningene viste to like og noen kunne hente en pakke. Men så var det ikke flere pakker igjen midt på bordet - og da startet "stjælingen". For da kunne de som fikk to like "stjæle" den pakken de syntes så mest fristende ut fra de andre rundt bordet.

Og som så mange ganger før var det enkelte pakker som så veldig spennende ut. Men som så mange ganger før viste det seg at det ikke alltid er så enkelt å dømme en pakke bare ut fra utseendet...

Kort sagt - det var morsomt.

Men det var ikke bare grøt og pakkelek på programmet. Vi ønsket også å gi litt heder og ære til årets klubbmester i sprang; Thea Amalie Bjarnholt Yven. Denne unge men likevel erfarne rytteren som representerer klubben på mange stevner, og henter mange premier hjem til Rakkestad, ble nemlig også vinner av klubbmesterkskapet i sprang 2022. Hun fikk derfor overlevert et velfortjent klubbmesterskapsdekken og diplom fra RAKK-leder Maylinn.


Før vi ønsket hverandre en fortsatt god førjulstid.

Slik vi herved ønsker også alle medlemmer!
Husk julegrøtmøte onsdag!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Des 2022

Du har vel ikke glemt julegrøtmøtet til RAKK? Vi møtes i Thorvalds stuer (kjelleren på Navet) onsdag 7.12 til julegrøt, pakkelek og hyggellig samvær. Men for å vite hvor mange vi skal kjøpe grøt til, er det fint om du gir beskjed om du kommer! 

Derfor er det veldig fint om du går inn på RAKKs Facebook-side og klikker eller kommenterer  "jeg kommer" på arrangementet som ligger der - og fortell gjerne også hvor mange dere er. MEN - om du glemmer å gi beskjed - kom likevel - vi bestiller nok litt ekstra...


Husk pakke til pakkelek også da.. Pris ikke over 30 kroner - grundig innpakket!


Håper å se mange av både gamle og unge - nye og ikke så nye medlemmer!


Velkommen!I år blir det julegrøt igjen!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 20. Nov 2022

Julegrøtmøte var et populært punkt på RAKKs møtekalender. Kanskje ikke bare på grunn av grøten - eller en gang på grunn av mandelen. Stemningen pleide nemlig å bli spesielt høy når pakkeleken startet. Så - på grunn av pandemien har det dessverre måttet bli noen år uten.

Men i år blir det julegrøtmøte igjen! Vi gleder oss allerede - og håper riktig mange medlemmer - i alle aldre - finner veien til 

Thorvalds stuer (kjelleren i Liensgården) 

onsdag 7. desember. 

Vi starter klokken 18:30

 - det er ingen behov for å pynte seg - om ikke du har en nisselue liggende eventuelt... Men det er heller ikke noe krav - det er egentlig bare å ta turen!

I tillegg til servering av grøt og pepperkaker skal vi også gjøre litt stas på årets klubbmester, og vi skal tenke og prate litt om året som har gått og planer for neste år. 

Fra et tidligere møte.

Ja også var det pakkelek da. For de som ikke er kjent med opplegget er det sånn at alle må ha med en pakke som legges i samlingen. Det kan være aboslutt hva som helst - vi har tidligere år sett både oppvaskhandsker og gryteskrubber, sjokolader og hestekalender. Men det skal ikke koste mer enn 30 kroner, og det skal være pakket inn og umerket. Pakkene sendes på vandring rundt bordet sammen med et sett med terninger - og stanser når terningene viser to like. Men så kan man bytte pakker... 

Kort sagt er det helt uforutsigbart både hvem som får pakker - og hva det er dem. Det eneste som er sikkert er at det pleier å være veldig gøy.

Så hold av litt tid denne kvelden - om ikke annet kan det vel være godt å komme til ferdig servering og få mulighet til å bare senke skuldrene litt en førjulskveld. 
Det blir kanskje ikke heeelt som planlagt...

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Nov 2022

men det blir da noe!

Vi har dessverre hatt en litt utfordrende jobb med å få nok påmeldte til at SITS-kurset kan gå av stabelen akkurat som det opprinnelig var tenkt. Vår inviterte  foredragsholder måtte ha et minimumsantall for å ta turen - og vi nådde dessverre ikke det. 

Men hverken vi eller kursholder hadde lyst til å avlyse. Så derfor har vi funnet frem til en litt alternativ løsning!

Flere medlemmer har jo ved ulike anledninger foreslått / ønsker medlemsmøter med interessant og gjerne lærerikt innhold. Så da fant vi ut at her er det en gylden mulighet. Og Caroline Kjølerbakken som skulle ha kurset har sagt seg villig til å gjennomføre foredraget som planlagt på fredag.

Dette har jo også klubben fått støtte til - så da inviterer vi alle våre medlemmer til 

gratis SITS-foredrag fredag førstkommende kl 18:30. 

Hvor vi samles må vi få komme tilbake til - vi venter på avklaring - men det blir sentralt i Rakkestad. NBNB: Dette er altså en invitasjon til de som ikke hadde meldt seg på kurset. Her er alle velkomne!

Klubbmester i sprang 2022 er kåret!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Okt 2022

Tradisjonen tro arrangerte RAKK sitt klubbmesterskap i sprang under årets distriktsstevne. Nå var det dessverre flere RAKK-ekvipasjer som måtte melde avbud i år på grunn av skader, men med fem deltagere var det likevel nok til å kåre en klubbmester. Og med innmeldte klubbmesterskapsklasser fra 70 cm til 1 m ble det et spennende klubbmesterskap!


Men da alle klassene var ferdige og tallene regnet sammen var det ingen tvil - seieren gikk til den yngste deltageren - nemlig Thea Amalie Bjarnholdt Yven og My Irish Luck.


Thea Amalie startet i 70 cm, en klasse med hele 13 deltagere. Hun vant liksågodt klassen noe som ga henne hele 17 poeng - og det var det ingen andre som var i nærheten av. I år var det nemlig et litt nytt opplegg i klubbmesterskapet. I stedet for å arrangere det med feil og stil bedømming slik vi pleier, ble det i år nødvendig å bruke world cup tabellen. Den gir ekvipasjen poeng basert på plassering og antall deltagere i klassen - og seier i en klasse med mange startende teller jo da selvsagt mye! (Dette er forøvrig samme system vi bruker når vi regner sammen poeng i stevnecupen - om du vil vite mer om hvordan poengene fordeles finner du tabellen HER.)

Men det var da altså flere andre som også sikret seg poeng! På en flott andre plass kom Oscar Lorem Bærland og All Over. Tredje plass ble faktisk delt i år; Heidi Fledbraaten Lyngstad og Østerengs Ariel delte plassen med Camilla Furuhovde Næss og Aslak. 


Vi gratulerer så mye! 

...og ser frem til en hyggelig markering med utdeling av dekken og diplom litt nærmere jul - slik vi pleier.


Om du lurer på klubbmesterskap i dressur så var det dessverre ikke nok startende ekvipasjer til at det kunne gjennomføres i år. Vi satser imidlertid på å komme sterkere tilbake og kåre klubbmester også i dressur i 2023.
En fin helg på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Okt 2022

Helgen 24. og 25. september arrangerte RAKK Distriktsstevne med innlagt klubbmesterskap på Haugstad. Vi var lenge spent på hvordan påmeldingene ville bli - det var tross alt ganske sent på høsten og været kan jo være både vått og kaldt i slutten av september. Men det ble en fin helg på Haugstad!

Lørdag var det tid for dressur - og her var det ikke mange startende. Det viste seg blant annet at mange av klubbens egne ryttere hadde skadede hester, så det ble ikke mulig å gjennomføre klubbmesterskapet som planlagt. Men etter litt diskusjon i styret bestemte vi oss for å gjennomføre. Det var tross alt noen som ønsket å komme og vi ville ikke skuffe dem. Det har jo dessverre vært mange avlyste arrangementer de siste årene.Kristin Fladstad Heier og Zeferino Rosen Rosyn.

Det angret vi ikke på! Særlig hyggelig syntes vi så klart det var at de RAKK-rytterne som stilte gjorde det veldig bra! Kristin Fladstad Heier på Zeferino Rosen Rosyn red til hele 67.222 % i Lett D - noe som sikret henne en andre plass, bare slått av Heidi Iren Heyerdahl og Next Game (Eidsberg) som hadde samme poengsum men vant på grunn av litt høyere poeng under allment inntrykk. Så red liksågodt Miriam Fladstad Heier på Super Esset til hele 66.000 % i Lett C - og det holdt til seier i klassen. Vi hadde også en startende ekvipasje i Lett B og en i MC. I Lett B red Heidi Wangberg og Pulchra Stella til 66.364%, mens Karin Elisabeth Solerød og WS Whinnie (Marker) red til 61.774% i MC.

Miriam Fladstad Heier og Super Esset.

Søndag var det sprang som gjaldt - og her var påmeldingen svært god. Totalt hadde vi cirka 50 startende fordelt på klasser fra 10 cm til 110 cm! Og det ble en flott dag i høyt tempo! Været ble helt glimrende, og Haugstad viste seg fra sin beste side. I kiosken var det fullt trykk hele dagen gjennom, og i sekretariatet like så!

Og også i sprang var det flere RAKK-ryttere som hevdet seg høyt på resultatlistene.Thea Amalie Bjarnholt Yven startet My Irish Luck i 70 cm - og hun vant klassen med to flotte og raske feilfrie runder! Også Camilla Furuhovde Næss på Aslak og Adeline Fjellhøi Vestli på Plassen's June Edition startet i 70 cm, men nådde dessverre ikke helt opp på listen denne gang. 

Thea Amalie Bjarnholdt Yven og My Irish Luck.

Oscar Lorem Bærland startet to hester denne dagen; i 80 cm startet han Looks Like Jagger, og ekvipasjen gjennomførte en feilfri første runde, men det ble dessverre ett riv i omhoppingen. Seieren i 80 cm gikk til Olivia Øvereng Machethe på Ballybane Pet (Moss og Omegn) som vant knepent foran Linnea Paallto Smaaberg og Kira (Borge). 

I 90 cm startet Oscar både Looks Like Jagger og All Over. Og her var det All Over som hadde den beste dagen - denne ekvipasjen sikret seg nemlig 2. plassen i klassen. Også Heidi Fjeldbraaten Lyngstad og Østerengs Ariel startet i 90 cm, og både denne ekvipasjen og Oscar og Looks Like Jagger gjennomførte feilfrie runder. Derved sikret RAKK-ekvipasjene seg både 2., 3. og 4. plass i klassen, bare slått av Jørn Henrik Måleng og Bambolero fra Tomter Rideklubb!

Jørn Henrik Måleng og Bambolero  og Oscar Lorem Bærland og All Over.

I 1m startet Oscar også All Over, og Heidi startet Østerengs Ariel. Oscar og All Over gjennomførte også her to feilfrie runder - noe som sikret ekvipasjen en flott andre plass i klassen, bare slått av Eline Røste Lunde på Hedens Beat It som var litt raskere. Heidi og Østerengs Ariel fikk dessverre et riv, men var jamnt over godt fornøyd med en 5. plass. 

I stevnets høyeste klasse, 1m10cm, var det bare to startende, og klassen ble vunnet av Julie Martinsen og Q's Make It Or Break It (RORK).

Vi vil også trekke frem deltagerne i 10 og 30 cm showklasse. Her var det flere godt gjennomførte runder, bl.a. av Ella Kiil Juvet og Dalton og Jenny Bjørnstad og Chaina's Chamira som begge starter for RAKK. Jenny og Chaina's Chamira startet også i 50 cm, sammen med bl.a. Camilla Furuhovde Næss og Aslak - og begge ekvipasjer gjennomførte feilfrie runder.


Klubbemesterskapet kommer som egen sak!


Flere bilder fra stevnet kan du se HER.

Blir du med RAKK til Kingsland Oslo Horse Show?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Sep 2022

Kingsland Oslo Horse Show arrangeres i Telenor Arena 14. -16. oktober. RAKK har arrangert felles tur tidligere - og håper det er interesse for å bli med på en slik tur i år også.

Vi tenker at søndag er en fin dag. Det bør være noe for enhver smak på programmet. I tillegg til konkurranser på sedvanelig høyt nivå er det familieshow med shettisgalopp, Mounted Games, ukrainske kosakker, kjøring m.m. Mer info om Oslo Horse Show finner du på deres hjemmeside.

Vi tenker å bestille billetter samlet, fordi vi da kan sikre oss en svært gunstig pris (340kr per person) og vi kan få sitte sammen. Men det betyr at her må man ikke somle om man vil være med! Derfor - har du lyst - send beskjed med en gang! 

Mer info om hva og hvordan finner du HER.En fin dag på Kalnes

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Sep 2022

Nå ble det kanskje ikke helt det været vi og arrangøren hadde håpet på denne stevnedagen. For dagen startet både skyet og med litt regn, men heldigvis kom ikke de store nedbørsmengdene. Og vi stilte på Kretsmesterskap i dressur på Kalnes med begeistring over å kunne stille med lag. 

RAKKs lag i dressur bestod av Magdalena Sendrowicz og Svendsrud Marvin som startet Lett A, Pernille Sæthren og Flyin Lou-Lau som startet Lett B og Miriam Fladstad Heier og Super Esset som startet Lett C

Både Pernille og Magdalena oppnådde over 63%, men Miriam og Super Esset hadde dessverre en feil som gjorde at de ble eliminert. Det skjedde helt på slutten av et veldig godt gjennomført program med jamnt over gode poengsummer, så det var forskrekkelig synd, men sånn er det bare av og til. Vi er uansett godt fornøyd med vel gjennomført, og satser på å komme tilbake med lag også ved neste anledning.

Magdalena og Marvin.RAKK og Kretsmesterskap

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Sep 2022

Vi stiller lag!!


For første gang på mange år stiller RAKK igjen lag i KM i dressur. Stevnet arrangeres på Kalnes førstkommende helg - og vi oppfordrer på det sterkeste medlemmer til å komme og se på!
Vi synes det er veldig morsomt at RAKK igjen stiller lag i KM - og håper dette er begynnelsen på en periode der vi er synlige også i lagkonkurransene på krets-nivå. Vi hadde et mål om å stille lag i sprang også. Det lyktes vi ikke med i år, men vi vil selvsagt fortsette å prøve. Nå er det imidlertid dressur som gjelder - lørdag førstkommende er stevnet i gang på Kalnes. Vi ønsker naturligvis våre deltagere en masse lykke til!.
Og - selv om vi ikke lyktes med å stille lag - var vi jo på ingen måte usynlige på kretsmesterskap i sprang av den grunn! KM sprang ble arrangert på Tune ridesenter første vi fikk faktisk en kretsmester, noe vi naturligvis er veldig kry av! Så takk og gratulerer til Thea Amalie Bjarnholt Yven som sammen med Watson´s Girl rett og slett gikk av med seieren i LC Ponni. Ekvipasjen gjennomførte to runder helt uten feil - og klarte dessuten å holde farten så høy at det holdt til seier i en tøff konkurranse!


Thea Amalie Bjarnholt Yven og Watson´s Girl.


En annen ekvipasje som gjorde det svært godt i KM sprang er Annie Marlene Johnsrud Johansen og SR Haslemere Clare. De fullførte også uten feil i klasse 90 cm - og sikret seg med det en kjempefin bronseplassering.


Så gratulerer en masse med disse flotte prestasjonene - og lykke til til de som deltar i dressuren til helgen.
Sett av helgen 24. og 25. september!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Sep 2022

Du husker sikkert at vi utsatte stevnet vi egentlig hadde planlagt å arrangere i juni? Vel - vi utsatte til en helg i september - og nå nærmer den seg! Så vi håper du har merket den i kalenderen!

I juni var vi rett og slett ikke i stand til å få på plass kabalen med teknisk personell til alle roller. Nå tror vi at vi greier det, og at stevnet derfor kan gå av stabelen som planlagt i helgen 24. og 25. september. MEN - det er ikke bare teknisk personell vi er avhengige av for å kunne gjennomføre et slikt arrangement. Vi trenger hjelp i kiosk, på parkeringsplassen, på banen - ja kort sagt så trenger vi hjelp med mange ting og mange steder.

Derfor ber vi om at alle som kan hjelpe til litt eller mye - en dag eller begge dagene - eller kanskje bare litt i forkant - gir oss et hint om det. Det kan du gjøre ved å sende en sms til Maylinn (95 088 875) eller noen av oss andre i styret - du finner kontaktinfo her på nettsiden. Du kan selvsagt også sende en mail til post@rakk.no eller du kan sende en melding via Facebook.

Vi håper selvsagt mange ryttere tenker at de vil starte på Haugstad denne helgen, så vi virkelig får stevnefølelsen. Også håper vi riktig mange av klubbens egne ryttere tenker å starte denne dagen - det blir jo tross alt også klubbmesterskap!


Velkommen til stevnehelg på Haugstad!
Trening søndag 21. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Aug 2022

Søndag 21. august blir det igjen muligheter til å ri for Margrethe Janbu på Haugstad. Dressurtreningen starter kl 15:00 og vi håper mange RAKK-ryttere vil benytte seg av muligheten.

Mange kjenner vel Margrethe nå- og vet at hun har noe å bidra med for ryttere på alle nivåer. Vi tenker at dette kan være en god gjennomgang før høstens stevnesesong - med både KM og RAKK-stevne i september. Om du ikke er kjent med Margrethe kan du lese mer om henne her: Team Janbu


Så har du lyst til å bli med på en treningstime - send melding til Maylinn (950 88 875). 

NBNB: påmeldingsfrist er søndag 14. august. 

Pris mer ekvipasje og time er kr 300 - da sponser klubben medlemmer som deltar med kr. 100. 


Velkommen!
Det nærmer seg kretsmesterskap!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 30. Jul 2022

Og vi har veldig lyst til å stille lag - så derfor håper vi virkelig at du har lyst til å være med? 

Kretsmesterskap i dressur går altså av stabelen 10. og 11. september på Kalnes ridesenter. I statuttene kan man lese at det på skal arrangeres både individuelle mesterskap samt lagmesterskap på det samme stevnet. Og at den enkelte ekvipasje kun kan starte 1 gang per dag, men en rytter kan starte flere hester. 

KM-D-Lag er åpent for alle alderskategorier. 

Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer der beste resultat på hvert nivå er tellende. Hver rytter kan bare starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Hver klubb kan starte flere lag.

Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

Det arrangeres i tillegg følgende individuelle mesterskap:

 • KM-D er åpent for alle alderskategorier
 • KM-D-J/UR er åpent for juniorryttere og ungryttere
 • KM-D-P er åpent kun for ponniryttere 

Når det gjelder kretsmesterskap i sprang så arrangeres det i år på Tune ridesenter - og datoene er 3. og 4. september. Også i sprang er det både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap. Om lagmesterskapet står det i statuttene:

 • KM-S-Lag er åpent for alle alderskategorier. Arrangeres i klasse LC og LB med to ekvipasjer pr. høyde.
 • KM-S-Lag-P er åpen for ponniryttere. Arrangeres i klasse LC og LB med to ekvipasjer pr. høyde.

Mesterskapene går over to omganger samme dag, med premiering kun etter andre omgang. Hvert lag består av tre eller fire ekvipasjer, hvorav de tre beste teller – jf. KR II § 265.1.2. KM-S-Lag-P arrangeres samlet for alle kategorier, ponniene i hver kategori skal konkurrere på kategoriens krav gitt i KR II § 261.5. I KM-S-Lag-P starter kat. 3 først osv., uavhengig av lagenes startrekkefølge. 

Har du lyst til å være med på et RAKK-lag? 

Send mail til post@rakk.no - med navn på ekvipasje samt nivå / høyde.

Det kan være lurt å ta en titt på statuttene også - de finner du her;


Vi håper du har lyst!Det ble en flott dag på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jun 2022

Lørdagen opprant med strålende sol - etter en regnstung og våt fredag kveld. Og klokken ti var banen bygget, kaffen traktet og vi var klare for banetrening på Haugstad.

Trener var berider Henriette Johnsen. Hun har lang erfaring som både trener og rytter - og vi var veldig fornøyde med å kunne ønske henne velkommen til et Haugstad som viste seg fra sin beste side. 

Og det ble en vellykket dag. Vi hadde hinderhøyder fra 10 cm til 80 cm - og tror alle som red fikk en god treningsøkt på banen. Henriette ga tilbakemeldinger til hver og en, og vi tror mange hadde utbytte av dem.

Tusen takk til Brødrene Ringstad som sponset pølsene forresten - de var kjempegode! Dagen forløp forøvrig uten andre uhell enn noen litt brente pølser. 

Vi hadde også en rytter som red showklasse - noe som såklart resulterte i sløyfe!


Flere bilder ligger i bildealbum som du kan se HER.
Det blir banetrening på Haugstad lørdag 18. juni!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Jun 2022

Da vi dessverre måtte flytte stevnet vårt grunnet mangel på teknisk personell fikk vi lyst til å forsøke å få til et annet arrangement.Henriette Johnsen og Linus.

Så - da vi klarte å få kontakt med berider Henriette Johnsen  - og hun hadde anledning til å komme til Haugstad - var vi ikke sene om å takke ja! Henriette har en 6-årig beriderutdannelse fra Tyskland og har arbeidet som rytter i Tyskland de siste åtte årene. Henriette har utdannet, startet hester på stevne og undervist ryttere opp til Intermediaire nivå i dressur og 1.30 sprang. 

Og hun kommer til Haugstad lørdag 18. juni for å ha banetrening!

Vi håper du også kommer!

Banetrening er en fin trening på en stevnesituasjon, men i tryggere omgivelser. Banen justeres til ønsket høyde, og man rir gjennom banen med innspill og veiledning fra Henriette. 

Pris for banetreningen avhenger av antallet deltakere, men det vil ende på 100-200 kr per ekvipasje (for medlemmer). Banetreningen er også åpen for ikke-medlemmer (100-200kr per ekvipasje + 50 kr i baneleie).

Meld deg på til Stine Teigen på sms 940 34 811 innen onsdag 15. juni. 

Husk å gi beskjed om hvilken høyde du ønsker å ri. Vi setter opp "klasser" og kommer tilbake med tidspunkt for hver "klasse".

Etter banetreningen kjører vi showklasse 10 cm og 30 cm. Ønsker du å delta her, så gi beskjed til Stine når du melder deg på. Her kan det fort hende det kan bli både sløyfe og diplom også! 

Vi satser dessuten på at været står oss bi slik at vi kan fyre opp grillen. 

Velkommen!
Det blir høst-stevne i stedet for vår-stevne i år!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Jun 2022

Vi hadde jo egentlig på planen at stevnet vårt skulle gå av stabelen i juni. Planleggingen og fordelingen av oppgaver internt var i god gang - og vi hadde avklart både dugnader og skaffet premie-sponsing. Men det viste seg altså komplett umulig å skaffe det vi trengte av teknisk personell.

Det var blant annet hverken steward eller overdommer å finne - til tross for søk både i Østfold og Akershus krets. Så da så vi rett og slett ingen annen mulighet enn å flytte stevnet til høsten. Dette er nå avklart med kretsen, og vi har fått ny stevnehelg i september. 

Så da ber vi dere planlegge for stevnehelg 24. og 25. september - og håpes vi møtes på Haugstad den helga i stedet!SITS-kurset UTSETTES!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Mai 2022

Mai er en veldig travel tid for mange RAKK-medlemmer - det er en måned der veldig mye skal forberedes og skje. Vi ønsker å ta hensyn til dette - og gi medlemmene en ny mulighet til å få delta på SITS-kurs. Vi flytter det derfor til høsten - og håper mange vil benytte anledningen i en litt roligere periode av året. Mer informasjon og detaljer om tid og sted kommer.SITS-kurset utsettes!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Mai 2022

Mai er en veldig travel tid for mange RAKK-medlemmer - det er en måned der veldig mye skal forberedes og skje. Vi ønsker å ta hensyn til dette - og gi medlemmene en ny mulighet til å få delta på SITS-kurs. Vi flytter det derfor til høsten - og håper mange vil benytte anledningen i en litt roligere periode av året. Mer informasjon og detaljer om tid og sted kommer.RAKK inviterer til SITS-analyse!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Apr 2022

Lurer du på hva det er? Jo det er akkurat det det høres ut som! Dette er en analyse av hvordan samspillet er mellom rytter, sal og hest, og brukes innen et fagområde som omtales som Vertikal Balanserad Ridning (VBR). 

VBR tar utgangspunkt i forskning som blant annet brukes innen det engelske landslaget - der målsetningen er at man gjennom en sitsanalyse kan ri energieffektivt og biomekanisk. For att man skal kunne ri slik er det tre ting som må fungere sammen: Rytteren - Salen - Hesten. Caroline Kjølerbakken er sertifisert VBR-instruktør - og hun kommer til Rakkestad 18. - 20. november.

Nå kan du få muligheten til å være med på dette i Rakkestad.

 • Hel analyse inkludert foredrag koster kr 1300.
 • For kun analyse av rytter med sal og foredrag: 900 kr.
 • Om man kun vil være med på foredraget så koster det 200 kr.

Vi har søkt om og fått støtte til dette - så for RAKK-medlemmer vil klubben dekke en andel av deltageravgiften. Akkurat hvor mye dette blir kommer vi tilbake til.

For at hun skal komme hit må vi ha 10 deltagere men kan samtidig ikke ha flere enn 12. Tenker du at dette er noe for deg - kan det med andre ord lønne seg å gi beskjed raskt! Ettersom dette kan være noe som er interessant også for rytterer som ikke er medlemmer av RAKK, åpner vi for at ikke-medlemmer kan melde seg på - og de får da bli med om det blir ledige plasser.

Når det gjelder hvorfor man bør gjøre dette sier Caroline; "Sitsanalyse er så utrolig viktig fordi det gjør at rytteren selv vet sin svake side, asymmetrien og hva slags form på bekkenet sitt man har. Om man har en rytter som sitter skjevt så vil det også føre til at kommunikasjonen med hesten blir feil og misforståelser oppstår. Dette skaper frustrasjon for begge - noe som igjen ofte gjør at man mister litt av samhandlingen - og ikke minst selvtilliten. Ofte kjenner man at det er et eller annet som ikke fungerer, men vet ikke helt hva."

Selve sits-analysen gjennomføres - kort fortalt - ved at man først gjør en test av rytter uten hest der rytteren gjør ulike øvelser både med og uten salbukk. Da vises eventuell asymmetri og eventuelle svake sider. Her gjør man også et avtrykk av bekkenet så man vet hvilke størrelse man skal ha på salen og sjekker salen du har fra før.

Caroline kjører langhelg fredag-søndag. På fredag er det først foredrag hva VBR er, litt grunnleggende i biomekanikk, og litt resultater fra forskning, noen videoer og bilder som viser ulike sitsproblemer man ofte ser. Lørdag avsluttes analysen med rytter der de også tar med salen, og søndag er det sjekk av hest og rytter.

Da er fokus på hesten og asymmetrien der, og deretter gjøres en sitsanalyse med hest. Første gangen gjør man en analyse i markarbeide der rytter blir analysert. Så er det anbefalt å ta en kontroll 3-4 uker senere. Derfor får rytteren en treningsplan fram til neste besøk. På den kontrollen sjekkes hvordan ting har gått, kontroll av asymmetri og om noe mer kan ha kommet under tiden. På rideprøven stemmes det av hvordan det ser ut sammenlignet med første undersøkelse - og om Caroline er fornøyd kan man ta et steg til - der man eventuelt ser på visse dressurøvelser, hoppøvelser eller feltrittøvelser som rytter føler ikke fungerer helt godt.

"Jeg begynte selv denne reisen for 3 år siden og merker stor forskjell på meg selv og ikke minst hestene. En balansert rytter gir en glad og balansert hest", forteller Caroline.


__________________________________________________________________________________

PÅMELDING:

RAKK-medlemmer som vil delta har fortrinnsrett, men andre som ønsker å delta settes på venteliste. 

Bindende påmelding innen 11/11 til Maylinn: send SMS til 950 888 75 og skriv hva du vil delta på av

 • Bare foredrag
 • Analyse av rytter med sal
 • Hel analyse inkludert foredrag

__________________________________________________________________________________Vel gjennomført årsmøte - og ny leder i RAKK!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Feb 2022

Tirsdag 15. februar arrangerte Rakkestad Kjøre og Rideklubb årsmøte. Vi valgte en digital løsning også i år - og håper det ikke skremte noen fra å delta. Men heldigvis hadde en del av klubbens medlemmer funnet veien inn i «zoom-rommet» - så årsmøtet kunne gjennomføres som planlagt.


Slik det skal være på et årsmøte - startet møtet med at lederen ønsket velkommen, og presenterte agendaen. Det var ingen innkomne saker utover de som styret hadde på listen, og agendaen ble godkjent uten innsigelser. Videre ble det bekreftet at innkallingen var lagt ut i rett tid.


Etter at ordstyrer og medlemmer som kunne underskrive protokollen fra møtet var valgt, leste Heidi årsberetningen for 2021. Den fortalte om en klubb som har hatt et noe lavere aktivitetsnivå enn i et typisk «normalår» - noe vi tilskriver pandemien. Blant annet arrangerte vi ikke noe stevne i 2021 heller. Noen aktiviteter kunne imidlertid årsberetningen fortelle om, som treninger, stevne-cup, tur til Oslo Horseshow og samling.

Fra vårsprett på Haugstad, mai 2021.


Årsberetningen ble godkjent uten merknader, og neste post på agendaen var presentasjon av regnskap for 2021 og budsjett for 2022. Regnskapet er godkjent av revisor - og forteller om en klubb med god kontroll på økonomien. Takket være god uttelling på søknader og god støtte fra kommunen ble det et økonomisk overskudd også i 2021. Dette er midler som gjør at vi kan øke aktivitetsnivået i 2022 - noe vi allerede er igang med - f.eks. i form av å leie ridehus som medlemmene kan benytte kostnadsfritt. 


Den kanskje mest spennende posten på årsmøtet var valget - det var nemlig relativt mange styremedlemmer på valg i år. Men en hardtarbeidende valgkomité hadde fått på plass alle verv - inkludert ny leder! 


Ny leder i RAKK er Maylinn Dramstad, men hun får god støtte i Heidi Lyngstad som blir sittende som nestleder. Kristin Fladstad Heier blir sittende i rollen som kasserer, og også Nina-Helen Martinsen og Wenche Dramstad fortsetter i sine styreverv. Ole Fladstad fortsetter i rollen som materialforvalter og Heidi Skarpholt fortsetter i kiosk-komiteen. Videre får klubben nå også to varamedlemmer i styret; Iselin Bjørnstad og Selma Klipper. Stine Teigen går også inn i styret, mens Margit Lyngstad fortsetter og ungdomsrepresentant - og hun får med seg Marie Viola Martinsen. Camilla Thornquist fortsetter i valgkomiteen, og der trer Linn Kristin Høidahl inn som ny. De nye medlemmene i styret vil vi presentere nærmere i en sak litt senere.


Det kom ingen benkeforslag på alternative medlemmer til noen av vervene, og styrets sammensetning ble derved helt i tråd med valgkomiteens forslag. Da valget var gjennomført takket Heidi for oppmøtet - og det ble også rettet stor og varm takk både de som nå trer ut av styret  og de nye som har sagt seg villige til å komme inn. 


Aller siste punkt på agendaen denne dagen var avsløring av vinnerne av Marker Sparebank Poengcup 2021. Hvordan det gikk kan du lese i egen sak et annet sted her på nettsiden. 


Klubbens årsberetning, regnskap og budsjett finner du under fanen Om RAKK - Årsmøtedokumenter.
Bli med i Marker Sparebank Poengcup 2022

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Feb 2022

RAKK har gjennom flere år hatt en viktig sponsor i Marker Sparebank. Noe av midlene vi får bruker vi på å arrangere Marker Sparebank poengcup. Målet er å stimulere RAKK-ryttere til å delta på stevner - for på den måten også å vise frem klubben på en positiv måte. Og som vinnerne av tidligere års poengcup-er helt sikkert kan bekrefte er det flotte premier å hente!

Vinneren får nemlig en gavesjekk på hele 3000 kroner, andre premie er 1500 kroner og tredjeplass får 1000 kroner. Dette er premier vi regner med kan komme godt med blant alle som har hest som hobby. Offentliggjøring av vinnerne og premieutdelingen foregår på klubbens årsmøte - så nyheten om hvem som vant cupen i 2021 ble formidlet tidligere i dag! Og etter at alle poengene for 2021 var regnet sammen ble pallen som bildet under viser. 

Gratulerer!

Men nå er det som kjent et nytt år - og derved nye muligheter! Derfor må vi på det sterkeste oppfordre alle til å melde seg på i poengcup 2022! Regelen er egentlig at ekvipasjen må være påmeldt før stevnene kan telles. Men vi er litt fleksible - og tenker at vi regner med stevner startet den måneden man melder seg på og betaler deltageravgiften (150 kroner per ekvipasje). Med andre ord, har du startet allerede i februar må du melde deg på og betale påmeldignsavgift i februar om de stevnene skal kunne telle med.


Melder deg på gjør du ved å:

1) sende navn på rytter og hest/ponni på e-post til: post@rakk.no

OG

2) betale 150 kroner til konto nr. 1050.16.03533 eller vipps108346


Reglene for hvordan poeng regnes ut finner du et annet sted på nettsiden (HER) - og det er lurt å se litt på dem om du tenker å delta. Det er nemlig ikke slik at det bare er plassering som betyr noe - også antall deltagere i klassen bestemmer hvor mange poeng man får. Dette regnes ut ved hjelp av en tabell som er tilgjengelig på samme sted. Det er også noen regler for klasser og hvordan man skal gå frem om man for eksempel må endre ekvipasjen. Dette står beskrevet på samme sted.Innkalling til årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Jan 2022

Det er tid for årsmøte igjen! Klubbens vedtekter krever at dette er gjennomført innen utgangen av mars, men vi velger å legge det enda litt tidligere. Vi har funnet en dato midt i februar, og håper mange kan sette av litt tid denne kvelden.


Alle våre medlemmer er hjertelig velkommen på RAKKs årsmøte:  


Dato: Tirsdag 15. februar 2022 kl. 18.30

Sted: Digitalt (mer info kommer)Agenda med saksliste og frister for innmelding av saker m.m. kan du lese HER.


Med gjeldende restriksjoner knyttet til Covid-19 ser vi oss nødt til å arrangere årsmøtet digitalt. Vi vil finne en løsning som vi tror mange kjenner allerede, men nærmere årsmøtet vil vi også lenke til informasjon og forklaring av hvordan dette gjøres. I tillegg til de vanlige årsmøtesakene håper vi denne gang å få til et webinar om et interessant tema vi kan dele.


Vi håper mange setter av litt tid denne kvelden. Vi vil også gjerne ha synspunkter og innspill i forhold til hva klubbens medlemmer ønsker at vi skal fokusere på når det gjelder aktiviteter. VI setter jo av noen midler til aktiviteter hvert år - men hva bør vi prioritere å bruke dem på?  Vi har noen tanker og forslag, men håper og tror det er medlemmer også som vil komme med synspunkter og innspill. 


Og sist men ikke minst vil vi kåre vinner av cup-en vår 2021.

Ridehus til bruk for RAKKs medlemmer!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Jan 2022

Synes du det er litt trist å trene ute for tiden? Men du har kanskje samtidig veldig lyst til å være godt i gang når stevnesesongen starter for fullt? Eller du vil bare trene - kanskje i litt nye omgivelser? Har du en hest/ponni som ikke er vant til å være i et ridehus sammen med andre - og som kunne trenge å øve litt på det? 

Vi vet at mange av klubbens medlemmer ikke har tilgang på ridehus - så vi tenkte det kunne være et tilbud mange ville sette pris på!

RAKK har derfor fått til en avtale med Folkenborg Hestesenter om bruk av ridehuset der. Så annenhver onsdag fra klokken 19:00 - 21:00 har RAKKs medlemmer fri tilgang til ridehuset på Folkenborg! Kostnaden ved dette dekkes av klubben.

Du kan lese mer om Folkenborg hestesenter HER.  Ridehuset har en bane på 20x40 meter, i tillegg er det tribune, oppholdsrom med kjøkken og toaletter.

Det er jo litt begrensninger hvor mange som kan benytte seg av ridehuset samtidig. Vi tenker å begynne med seks ekvipasjer ad gangen som maks. Generelt tenker vi å praktisere prinsippet om "førstemann til mølla" - men at man melder seg på for én time ad gangen. Og påmeldingen gjør du ved å legge til en kommentar om at du/dere kommer på innlegget på RAKKs Facebook side.

Første onsdag vi hadde tilgang var allerede i dag (5. januar) - det betyr at de neste mulige datoene er:

 • 19. januar
 • 2. februar
 • 16. februar
 • 2. mars
 • 16. mars
 • 30. mars

Vi håper dette er et tilbud som vil være til glede for mange av klubbens medlemmer - uavhengig av nivå eller ambisjoner. Men husk at du må melde deg på!


PS: Vi regner med det er unødvendig å si at alle såklart må rydde etter seg, og generelt ta hensyn til hverandre!
Hold av siste helg i mars!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Jan 2022

RAKK har søkt om og fått litt penger til å bruke på aktiviteter for medlemmene - så dette er vi i full gang med å legge planer for. Og en aktivitet som allerede er på plass er treningshelg på Blixland! Vi håper riktig mange kan ha lyst til å være med på en slik samling - erfaringsmessig er dette både hyggelig og lærerikt!

Vi har booket helgen fredag 25. - søndag 27. mars - og selv om detaljer rundt opplegget ikke er helt på plass - er det om å gjøre å legge det i kalenderen! Planer for trening og aktiviteter vil naturligvis avhenge litt både av hvor mange vi blir og hva deltagerne er mest interessert i. På Blixland er det vel egentlig muligheter for alle typer trening!

Fra en tidligere samling: Trening på ridebanen ute på Blixland.


Foreløpig har vi lagt inn i planen hele fem ridetimer - med start fredag ettermiddag - det blir middag fredag - tre måltider lørdag og frokost og lunsj søndag. Her ligger med andre ord alt til rette for en kjempefin helg - med trening, hygge og god mat! 

Klubben sponser alle medlemmer med deler av kostnaden - fra aktivitetsmidlene. Akkurat hvor mye det vil koste per ekvipasje avhenger derved litt av hvor mange det blir. Vi ber derfor alle som er interessert i å være med å gi beskjed til Nina-Helen (SMS til 478 07 866), så kan vi regne litt nøyere på hva det vil koste for den enkelte.


Så sett av helgen! Mer informasjon kommer!