Velkommen til årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 31. Des 2019

Det går mot slutten på ett og år og starten på et nytt - og da går det også mot årsmøte. Rakkestad Kjøre- og Rideklubb arrangerer sitt årsmøte 30. januar klokken 18:00, i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. Årsmøtet er viktig for klubben, og vi håper mange gamle og nye medlemmer setter av et par timer denne kvelden.På årsmøtet blir det de vanlige årsmøtesakene, som valg av nytt styre og gjennomgang av regnskap og budsjett samt årsberetning. Årsmøtet er også en god mulighet for å diskutere hvilke aktiviteter vi skal prioritere i 2020 og videre fremover - her vil vi naturligvis gjerne ha innspill fra alle medlemmer!

Du kan lese hele innkallingen til årsmøtet HER.

Vi følger også opp en annen tradisjon, og deler ut priser til vinnerne av Marker Sparebank poengcupen 2019. I tillegg blir det enkel servering, og om alt går som det skal får vi også et faglig foredrag når selve årsmøtet er gjennomført. Dette vil det komme mer informasjon om etterhvert.


Fra utdeling av gavesjekker til vinnerne av poengcup 2018. Charlotte og Sigrid kunne ikke være tilstede på møtet, men Celine Salamonsen stilte sporty opp som reserve da gavesjekkene fra Marker skulle deles ut.


Vi ønsker med dette alle våre medlemmer et riktig godt nytt år - og håper å se mange av dere både på årsmøtet og på de ulike arrangementene vi planlegger i 2020.Hyggelig julegrøtmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Des 2019

Det var hyggelig å se at mange medlemmer hadde funnet veien til Thorvalds stuer for å spise julegrøt med RAKK, tirsdag 17. desember. Her var langbordene pyntet, gløggkjelen stod klar og det var julestemning både ute og inne.

Og det virket som om alle koste seg med både velkomstgløgg og julegrøt. 

Noe veldig omfattende program var det ikke lagt opp til, men et par poster var det på agendaen. Heidi  ønsket velkommen og takket samtidig for innsats og engasjement for klubben gjennom året. Etter at grøten var spist, og Miriam hadde funnet mandel og fått mandelpremien, var det tid for utdeling av mesterskapsdekken.

 


Og i år som i fjor var det en og samme rytter som ble klubbmester i både sprang og dressur. I 2019 var det Margit Fjeldbraaten Lyngstad som ble dobbel klubbmester. Hun fikk imidlertid ikke to dekken, for når dette skjer har vi valgt å heller kjøpe ett enda litt finere dekken.


Da alle var vel forsynt med grøt og dekken delt ut var det tid for det som nok for flere var kveldens høydepunkt: pakkelek. Engasjementet var stort og terningene føk rundt og rundt på begge bord. For hver gang noen slo to like tall ble en pakke fordelt - helt til alle pakkene var plassert hos noen. Da var det tid for å «stjele» fra hverandre - og derfor er det sånn at selv om man kan ha mange pakker på et tidspunkt i leken - kan man ende med bare én eller kanskje ingen i det hele tatt. Og i år som tidligere år var det enkelte pakker det virkelig var kamp om. Men klokka gikk - og brått var det full stans. Da er det på tide og pakke opp - og mange ble nok overrasket over innholdet i pakkene - som ofte kan være noe helt annet enn det man trodde - og det man for eksempel tror er konfekt kan vise seg å være et puslespill. Men morsomt er det likefullt.


Helt til slutt gjenstod bare å ønske hverandre God Jul og vel hjem. Tusen takk til Camilla og de gode hjelperne som ordnet det hele!


Vi i styret ønsker med dette også alle medlemmer og medhjelpere en 

Riktig God Jul!Velkommen til RAKKs julegrøt 17. desember!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Nov 2019

Hver desember pleier RAKK å invitere medlemmene til julegrøt. Da setter vi oss sammen, senker skuldrene litt i en travel førjulstid og hygger oss. Vi spiser grøt, leter etter mandelen, og mimrer litt fra året som har gått. Det blir utdeling av heder og ære - og mesterskapsdekken til klubbmestere - før vi ønsker hverandre god jul.

I tillegg til grøt og dekken er det en tradisjonell aktivitet som pleier å være kveldens absolutte høydepunkt - både blant de yngre og de litt eldre deltakerne - og det er pakkeleken! Alle har da tatt med seg en liten gave. Det skal IKKE være noe dyrt - så her er det bare å bruke fantasien. Blant tidligere gaver kan vi nevne et par gule oppvaskhansker, en sjokoladeplate, to grytekluter, en svamp, en marsipangris… ja i denne gavesamlingen er «alt lov». Det viktige er at det ikke skal være noe dyrt - og gaven må gjerne pakkes inn til det ugjenkjennelige.

Gavene fordeles utfra flaks med terninger - og her viser det seg raskt hvem som har «vinnerlykke»! 

Også i år samles vi i lokalene som går under navnet Thorvalds stuer, som altså ligger i kjelleren på Navet i Rakkestad sentrum. Dagen er tirsdag 17/12. Vi starter kl 18:30 - og vi holder gjerne på et par timer. 

Men for at vi skal vite omtrent hvor stor grøtkjelen må være i år - og hvor mye saft og kaffe vi trenger - må vi be om at alle som kommer melder seg på. Camilla tar i mot påmeldinger helt frem til den 11. desember, men det er kanskje like greit å gjøre det med en gang? 

Send en SMS til Camilla på 962 25 554 eller send en s-post til camilla.thornquist@hotmail.com


Vi gleder oss og håper å se mange av dere der!


Du kan lese hele invitasjonen HER.Poengcupen 2019

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Nov 2019

Vi håper alle RAKKs medlemmer er kjent med at vi har en stevnepoengcup? Denne cup-en - med det velklingende navnet Marker Sparebank poengcup starter hvert år den 1. april! Du finner informasjon om den på www.rakk.no der den har fått fast plass på høyre side.

I statuttene for cup-en heter det at ekvipasjen må være påmeldt cup-en og at avgiften (kr 200) må være innbetalt før første tellende stevne. I år innser vi imidlertid at vi ikke har vært gode nok til å informere om - og oppfordre alle som starter - til å melde seg på. 

Dette har vi nå akkurat diskutert på styremøte i klubben - og vi ble enige om en spesiell løsning i år. ALLE ekvipasjer som starter for RAKK er derved «automatisk» PÅMELDT cupen 2019! Og vi vil gjøre vårt beste for å søke opp resultater for ALLE klubbens ekvipasjer. 

Så langt er vi kjent med følgende ryttere som har startet for RAKK i år:

1. Margit Fjeldbraaten Lyngstad 

2. Hege Rud Lunde

3. Ronja Krogh Ekeberg

4. Celine Salamonsen

5. Ida Karoline Fangen Sjule

6. Linda Kristin Arum

7. Susanne Bjarnholt Yven

8. Miriam Fladstad Heier

9. Linn Kristin Høidahl

10. Lena Yvonne Tjernes Stubberud


Har du startet for RAKK men ikke står på denne listen - send en melding til Wenche Dramstad - så får vi deg med i registeret. OG HUSK - det er fortsatt noen stevner igjen - så her er det fortsatt mulig å samle noen flere poeng! Det er flotte premier!RAKK arrangerer dressurtrening!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Nov 2019

Lørdag 9. november arrangerer RAKK klubbtrening i dressur på Støten gård i Os. Trener blir Iselill Karlsen fra Askim. Her håper vi mange i klubben kjenner sin besøkelsestid - og prinsippet om førstemann til mølla gjelder!


Iselill Karlsen er det mange i klubben som kjenner, men for de som ikke vet hvem hun er så er hun altså til daglig trener i Askim rideklubb. Hun er også dressurdommer, og har lang erfaring som både trener og dommer. Iselill har mye å bidra med til ekvipasjer på alle nivåer - dette er  absolutt ikke treninger bare for de som allerede er på et høyt nivå!


På Støten gård er det også mulig å ri inne dersom været og underlag tilsier at det er det beste. Klubben dekker både banekostnaden og deler av timekostnaden - så egenandelen blir bare 250 kr per time og ekvipasje.


NB: Påmelding senest torsdag 7. november klokken 18 

til Kristin på mail: kfheier@gmail.com


Om du ikke er helt sikker på hvor Støten gård er kanskje dette kan hjelpe: 


Om du kommer fra Rakkestad sentrum på Eidsbergveien, sving til venstre før Os skole og fortsett på fylkesvei 642 mot Krosbykrysset (der veien svinger mot Sarpsborg gjennom Varteig). Etter å ha passert Rakkestadelva ved Buer og kommet opp bakken på den andre siden av elva - fortsett på fylkesveien til innkjøringen markert med (liten) hvit pil på kartet. Bildealbum fra høstslipp

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Okt 2019

Som mange sikkert fikk med seg tok vi mange bilder av rekrutter under høstslippen på Østereng den 12. og 13. oktober - og meningen var hele tiden å lage et bildealbum til nettsiden. Nå er bildene lastet opp og bildealbumet er tilgjengelig for alle under menyen bilder - og deretter under mappen aktiviteter. 

Du finner bildealbumet HER

Håper det er til glede - for de som var der - og kanskje også noen som ikke var der?Lyst til å se på kjøring? Eller dressurtrening?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Mai 2019

Da bør du ta turen innom Haugstad førstkommende lørdag! Da blir det nemlig kjøretrening for RAKKs nyoppstartede kjøregruppe, og det blir også noen som vil benytte dagen til dressurtrening. Her blir det med andre ord muligheter for å se en annen aktivitet med hest, og hilse på noen av oss i klubben! Og kanskje det er flere som kunne tenke seg å begynne med kjøring?


Aktivitetene starter klokken 10 - og er du interessert i se på og komme og hilse på er det er bare å ta turen!Starter du på stevner?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Mai 2019

Har du tenkt å starte på stevner i 2019? Har du kanskje allerede startet? Da håper vi du melder deg på i årets versjon av Marker sparebank stevnecup?? Her er det flotte premier - og det er ikke bare plasseringer som betyr noe, det er med andre ord ikke bare vinnerne som får poeng! 

Informasjonen om cup-en druknet litt i alt det andre som har skjedd nå i vår - men vi har altså tenkt at det skulle være cup i år også. Derfor - fordi vi ikke har fått informert så godt som vi hadde tenkt - vil vi være litt fleksible med påmeldingene. Det betyr i praksis at det slettes ikke er for sent! Registrer deg nå - så teller alle stevner du har deltatt på etter første april.


Informasjon om hvordan du melder deg på og betaling av deltageravgiften, registrering av stevner m.m. finner du HER.Grønt kort kurs i Rakkestad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Apr 2019

Nå arrangerer vi Grønt Kort kurs i Rakkestad! Den første kursdagen blir i Rakkestadhallen tirsdag 21. mai fra kl 17. Den neste kursdagen blir på søndag 26. mai fra kl 10.

Her kan du lese   Invitasjon til Grønt kort kurs i reglement 21.05.19 (dag 1) og her er   Invitasjon til Grønt kort kurs i sikkerhet og hestekunnskap 26.05.19 (dag 2). I invitasjonen finner du informasjon om pris, hva du må gjøre i forkant m.m.

NB: Påmeldingsfrist er 6. mai - send e-post til kfheier@gmail.com 

Norges Rytterforbund ønsker at alle skal ha de nødvendige basiskunnskapene før de konkurrerer. En rytter må ha Grønt Kort for å kunne løse rytterlisens og starte på utvidet klubbstevner og oppover. Man trenger ikke Grønt Kort for å delta kun på klubbstevner, men det anbefales likevel.
Kurset har en varighet på ca. 8 timer som inkluderer både teori og praksis. Rideprøven kommer i tillegg. Nedre aldersgrense for å delta på Grønt Kort kurs er 6 år. Deltakere som ikke har fylt 16 år, må ha med seg foresatte/ foreldre på kurs.

Kurset vil gå over 2 dager. Alle som går på kurs må ha Grønt Kort-boken. I løpet av kurset lærer du om reglement, sikkerhet og hestekunnskap og det er også en del som går på praksis i stall. Avslutningen er en rideprøve, men man trenger ikke nødvendigvis ta den samtidig som man tar teorikurset.
Velkommen til Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Apr 2019

RAKKs etterhvert så tradisjonsrike vårsprett finner sted på Haugstad helgen 27. og 28. april. Her blir det mulig å trene sprang, og rekruttene kan også få prøve seg på en svært hyggelig konkurranse med lave hindre. Det blir agility-konkurranse som er en ny aktivitet av året - og på søndagen blir det mulig å trene dressur for Iselill Karlsen fra Askim.

Vårspretten starter med banetrening i sprang for Heidi på lørdag formiddag. Klokkeslettene for denne treningen settes når påmeldingene er kommet inn så Heidi vet hvor mange det blir. Men klokken ett er det  tid for rekruttene. Her har hver ekvipasje mulighet til å melde seg på én klasse; enten bommer på bakken, 10 centimeter, 30 centimeter eller 40 centimeter. Og her er det også mulig å ha med leier om man ønsker det! Det blir dessuten først en "treningsrunde" så man blir kjent med banen og hindrene, og så en runde som dommeren kommenterer på.

Når rekruttene er ferdige med sine baner bygger vi om til hinderbane! For da er det Agility som gjelder. Og har du hørt om eller sett agility med hund - så vet du hva dette dreier seg om. Her er det om å gjøre å leie hest eller ponni rundt en hinderbane så fort som mulig. Men hinderne må naturligvis forseres på riktig vis - mens klokka går!

Dette blir en hyggelig dag - med mye hyggelig samvær, flinke ryttere og ponnier, deltagerpremier, diplomer og åpen kiosk med kaffe og annet godt!

Søndagen er det dressurtrening med Iselill Karlsen fra Askim. Iselill er en svært flink dressurtrener (og dommer!) - og hun kan gi gode råd og god veiledning til ryttere på alle nivåer. Timene med Iselill koster egentlig 450 kr, men her sponser RAKK klubbens medlemmer med 200 kr per rytter. Prisen blir derfor 250 kr for medlemmer. Vi kan også åpne for ryttere som ikke er medlemmer, men da blir prisen 450 kroner.

Det er naturligvis mulig å komme å se på begge dager!


Velkommen til Haugstad!

 

Du kan lese invitasjon og programmet for helgen HER.Tenker du å starte i 2019? Har du ønsker om treninger eller aktiviteter?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Apr 2019

RAKK ønsker å samle alle aktive ryttere til et møte for å diskutere hva som er ønskelig i forhold til treninger og mål i 2019. Ønsker du kanskje en spesiell type trening? Ønsker du at noen skal forsøke å danne et lag? Ønsker du å trene sammen med noen? Drømmer du om å kunne trene feltritt i Rakkestad? Eller kanskje Agility eller Mounted Games?


Vi vil gjerne høre hva dere tenker og ønsker. Vi søker aktivitetsmidler, blant annet fra kommunen, så her er det bare å komme med innspill! Hva ønsker du vi skal søke om støtte til?


Vi ønsker å møtes 
onsdag 10/4 klokken 18.00
 
for å høre litt hva ønskene er i forhold til treninger og mål i 2019.


Har du ønsker, meninger, synspunkter -  møt opp hos Kristin F. Heier på Fladstad gård og fortell det!


Vi tenker å bestille pizza, så gi tilbakemelding på om du/dere kommer. 
Send en SMS til Heidi (928 03 091)


Ungdomsgruppa inviterer til møte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Apr 2019

Ungdomsrepresentantene i RAKK synes det er på høy tid med et møte - så nå inviterer de alle  ungdommene i Rakkestad Kjøre og Rideklubb til å treffes på Byekroa. Målet er å få innspill og å snakke om hva ungdommene ønsker av aktiviteter i 2019.


Møtet finner sted på Bye Kroa i Rakkestad sentrum

torsdag 11.april, klokken 19.00


Her blir det hyggelig samvær og pizza - men for å få en idé om hvor mange som kommer så er det veldig fint om dere kan sende en sms til Selma (920 92 405) innen onsdag!

Og Margit og Selma håper noen har noen tanker/ideer om hva ungdomsgruppa kan gjøre i 2019! 


Håper vi ses! 

Hilsen Margit Lyngstad og Selma KlipperÅrsmøte 28. februar 2019

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Mar 2019

Det ble et godt gjennomført årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum torsdag 28. februar 2019.

Her kan du se innkallingen til årsmøtet: Innkalling til årsmøte 

Her finner du dokumenter som ble fremlagt på årsmøtet:

1. Årsberetning 2018

2. Regnskapsrapport 2018

3. Budsjett 2019

4. Ungdomsgruppas årsmelding 2018

5. ValgEt vel gjennomført årsmøte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Mar 2019

Torsdag 28. februar gjennomførte RAKK sitt årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad. Denne gangen startet vi med en samling for rekruttene i forkant av selve årsmøtet. Der ble det informert om planer og aktiviteter, og vi hadde satt sammen en liten bildevisning fra noe av alt vi har hatt av aktiviteter i 2018. Deretter var det pizza, og klokken 18:30 startet selve årsmøtet.

Heidi ønsket velkommen og ledet årsmøtet med stø hånd.

På agendaen for årsmøtet var det de vanlige punktene. Agendaen ble godkjent uten kommentarer, og det var ingen saker som var meldt inn innen fristen. Da ordstyrer og referent var valgt ble årsberetningen lest høyt. Den vitnet om en klubb med mange aktiviteter og også en stor spredning i type aktiviteter. Her var både rideknapper og ryttertester, treninger av mange ulike slag, møter og mesterskap. Årsberetningen ble forøvrig godkjent, men bare ett mindre tillegg.

Etter klubbens årsberetning var det presentasjon av ungdomsgruppas årsberetning, før det var tid for gjennomgang av regnskapet for 2018. Det viste en klubb med en sunn økonomi, og inntekter som langt overskred forbruket. Det var da også bakgrunnen for et budsjett som legger opp til et lite underskudd i 2019. Da alle spørsmål knyttet til økonomien var besvart var det tid for valg. Valgkomiteen hadde gjort en god jobb som vanlig, og Elin Rud kunne fortelle om mange velvillige medlemmer i klubben. 

Elin presenterte valgkomiteens innstilling og møtte ingen motforestillinger.


For 2019 er ansvarsfordelingen i Rakkestad Kjøre- og Rideklubb som følger:

Leder: Heidi Fjeldbraaten Lyngstad

Nestleder: Merete Furuheim

Kasserer: Kristin Fladstad Heier

Styremedlem: Camilla Thornquist

Styremedlem: Cathrine Tjernæs

Styremedlem: Wenche Dramstad


Materialforvalter: Ole Fladstad

Kiosk-komite: Jeanett Saksæther Andersen og Merete Furuheim

Valgkomiteen består av Maylinn Dramstad og Anja Salamonsen.

Ungdomsrepresentanter: Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Selma Klipper.

Camilla er ansvarlig for medlemsregister og inn- og utmeldinger, mens Wenche er ansvarlig for nettsiden.


Men årsmøtet var ikke slutt selv om valget var over. Heidi delte ut blomster til de som gikk ut av sine verv, og noen til, men fortsatt gjenstod noe av det aller mest hyggelige, nemlig premiering av 2018 Marker Sparebank Cup vinnere! Og vinner også i 2018 ble Susanne Yven med Caruso! På en flott andre plass fulgte Sigrid Fosser Hansen med Valentina, mens Charlotte Salamonsen og Chamrock kom på tredje plass. Vinnerne fikk sine gavesjekker fra Marker Sparebank og varme gratulasjoner fra alle de tilstedeværende.

Charlotte og Sigrid kunne ikke være tilstede på møtet, men Celine Salamonsen stilte sporty opp som reserve da gavesjekkene fra Marker skulle deles ut.

Avslutningsvis ble det orientert om en del av aktivitetsplanene for 2019, med blant annet stevne, vårsprett og høstslipp, tur til Suteren og muligheter for å være med på kjøresamling på Starum i august. 


Og med det ble årsmøtet avsluttet for denne gang!

Årsmeldingen og de andre dokumentene fra årsmøtet vil bli lagt ut på nettsiden om litt.Velkommen til årsmøte

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 13. Feb 2019

Torsdag 28. februar arrangerer RAKK sitt årsmøte i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. Alle medlemmer er hjertelig velkomne. Vi starter kl 18:00, og agenda for dagen er typisk for årsmøtet. Det er gjennomgang av årsberetning og regnskapet for 2018. Videre vil vi presentere budsjettet for 2019, og diskutere planer for aktiviteter. Her vil vi naturligvis gjerne ha innspill og synspunkter.

Videre på agendaen står naturligvis valg. I tillegg skal ungdomsgruppa presentere sin årsberetning, og vi skal gjøre litt stas på noen som fortjener det. 


Vi håper mange medlemmer har lyst og anledning til å komme på årsmøtet. Om noen skulle ønske å få saker tatt opp på årsmøtet er det viktig å huske at fristen for dette er allerede den 14. februar, det vil si to uker i forkant av møtet.

Årsmøtedokumentene blir lagt frem på møtet, men kan eventuelt fåes ved henvendelse til leder. Du kan lese hele innkallingen HER.

Rekruttgruppa møtes i forkant av årsmøtet.Trenger du grønt kort?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 25. Jan 2019

Grønt Kort er en kort innføring som gir deg basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement. Norges Rytterforbund ønsker at alle skal ha de nødvendige basiskunnskapene før de konkurrerer, Deltakere på kurs får økt sin kunnskap om hest generelt og bakgrunnen for lover og regler spesielt. Denne opplæringen må du ha om du skal starte på stevner (fra såkalte Utvidede klubbstevner og oppover). Du må også ha gjennomført denne opplæringen for å kunne få rytterlisens. 

Kurset har en varighet på ca 10 timer som inkluderer både teori og praktisk utførelse. Nedre aldersgrense for å delta på Grønt Kort kurs er 6 år. Deltakere før fylte 16 år, må ha med seg foresatte/ foreldre på kurs som er aktivt med. 

Alle som går på kurs må ha Grønt Kort-boken. Den selges i idrettsbutikken, der kan man også kjøpe KR I – Konkurransereglementet. Det står i kursinvitasjonen om du må skaffe den selv eller om kursarrangøren har den. Det er kun godkjente og autoriserte kursholdere som holder Grønt Kort kurs. Du kan lese mer om Grønt kort HER.

Nå arrangerer Østfold Rytterkrets (ØRYK) grønt kort kurs. den første kursdagen er 27. januar i Rådehallen. Du kan lese hele invitasjonen her: Grønt kort ØRYKÅrsmøte 28. februar

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Jan 2019

Februar er tiden for årsmøter i mange lag og foreninger - og så også i RAKK. RAKKs årsmøte avholdes 

torsdag 28. februar kl 18:00 i Gjensidiges lokaler i Rakkestad sentrum. 

Årsmøtet er et viktig møte for alle klubber, og vi håper mange tar seg tid til å møte. Viktige saker på agendaen er naturligvis valg, gjennomgang av årsberetning og økonomi, men det blir også muligheter for å være med å diskutere planer for året som kommer.


Mer informasjon kommer, men sett gjerne et merke i kalenderen allerede!