En virkelig inspirerende og lærerik helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Nov 2016

Det vi tror alle som var tilstede på RAKKs treningshelg på Folkenborg var enige om var at dette var både veldig inspirerende og lærerikt! Siril Helljesen hadde altså tatt turen til Folkenborg for å instruere RAKK-ryttere. Det startet med ridetimer lørdag formiddag, og i tillegg til de som hadde egne timer var det også flere som benyttet anledningen til å lære av å sitte på tribunen og følge med. RAKK spanderte lunsj og vafler mellom øktene, og etter lunsjen på lørdag fikk vi et inspirasjonsforedrag. Hit hadde cirka 20 medlemmer tatt turen for å se og lytte, og flere kommenterte i etterkant at dette var midt i blinken.


Det var nok flere som ble litt overrasket da Siril fortalte sin historie. Hun hadde nemlig startet som forrytter og stort sett ridd alt hun fikk sjansen til å ri da hun begynte. Men hun var «alltid»i stallen. Og fordi hun var en av dem som også var villig til å gjøre de «kjedelige tingene» fikk hun muligheter til å ri og passe andres hester. Etterhvert fikk hun en araber på delt fôr, og de lærte mye sammen. Sin første egne hest kjøpte hun da hun var 21 år gammel.

Siril var opptatt av å se muligheter - ikke begrensninger. Hadde man ikke ridebane, så fikk man finne andre løsninger. Skogsbilveger er flotte treningsmuligheter, og med en liten åpen plass og noen kjegler kan man trene på så mangt. Er terrenget bratt kan man trene muskelstyrke som vil hjelpe og utvikle hesten når den senere skal gjøre avansert og krevende dressurøvelser. Er underlaget hardt kan man skritte og styrke sener og bein. Har man ikke så mange treningsmuligheter kan man fokusere på å bygge styrke og kondisjon, slik at hesten er klar for å starte for fullt når ridebanen blir fri for is igjen. Og snø er et flott underlag å ri på. Ja det var altså utrolig inspirerende å høre hvordan en av Norges aller beste dressurryttere tenker om treningsmuligheter og utviklingspotensiale. Alle hester kan bli bedre med rett trening, sa Siril, og ingen i rommet var i tvil om at hun mente det! Siril hadde alltid vært fasinert av mulighetene som lå i hver hest hun hadde fått ri. Og hver hest var det mulig å utvikle og gjøre bedre. Men det krevde naturligvis nitidig arbeid og trening, trening og trening.

Bruk fantasien og fokuser på mulighetene var Sirils oppfordring til RAKKs ryttere.

Etter foredraget var det tid for flere ridetimer - og vi fikk inntrykk av at det var mange både ryttere og hester/ponnier som reiste hjem fra Folkenborg slitne men fornøyde. Det ble en veldig positiv treningsopplevelse - med en instruktør som ser detaljer og på en positiv måte forteller hvordan de kan justeres.

Siril og Selma etter time.jpg


Når det gjaldt egne ambisjoner fremover, kunne Siril fortelle at hun var i gang med treningen igjen, og at hun håpet å kunne kvalifisere seg til nye stevner på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Vi er helt sikre på at det er mange av RAKKs ryttere som vi være med å heie Siril frem!


Rakkestad Avis har skrevet om arrangementet HER.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.