Vått men vellykket!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Jun 2024


Lørdagen opprant riktignok med OK vær, selv om banen ikke akkurat hadde rukket å tørke helt opp siden forrige skur. Men søndagen.... Alle som var tilstede var vel enige om at sååå dårlig vær hadde vi aldri hatt før...

Men lørdagen var som sagt helt OK. Og sprangstevnet forløp med svært lite dramatikk, selv om spenningsnivået til tider var høyt. Slik er det jo med stevnedager. Det er mye som skal skje, og det er mye som kan skje...

Vi startet dagen med 10 cm og 30 cm, og det var nok kanskje her det ble mest dramatisk, da ikke alle ekvipasjer kom rundt hele banen i henhold til plan. Men det gikk bra med alle involverte og deltagersløyfe er alltid hyggelig. Særlig når den etterfølges av et besøk i kiosken.I klassene 30 og 50cm var det såkalt Clear Round, hvilket vil si at deltagere ikke rangeres om de kommer feilfritt rundt banen og alle som gjør det belønnes med sløyfe. I klassene 60 og 70 cm var det feil og stil bedømming. Det betyr altså at det ikke bare er om man kommer over alle hindrene uten riv som betyr noe, men dommeren gir også poeng etter hvordan man rir. Dommeren ser blant annet på hvordan rytteren sitter, bruk av hender og sjenkler samt tempo og rideveier. 
Klasse 60 cm ble vunnet av Hedvig Skjenneberg og Glen Narcos fra Eidsberg rideklubb med feilfri runde og 71,5 poeng. På andre plass kom Ida Karoline Fangen Sjule og Alvin S fra Borge rideklubb (0 feil, 71 poeng), mens tredje plass gikk til Rebekka May-Lene Helgesen og Blåtopps Lasse (0feil, 70 poeng) fra Råde og Onsøy rideklubb. 

I 70 cm var det Elvira Maria Hanson og Info's Top Gun fra Eidsberg rideklubb som vant, med 0 feil og 72,5 poeng. Også andre plass gikk til en rytter fra Eidsberg, Isabel Krogh Aarum og Gjafar frå Nupi red feilfritt og oppnådde 70,5 poeng. Tredje plass gikk til Ida Karoline Fangen Sjule og Alvin S fra Borge rideklubb(0 feil, 68,5 poeng).

I begge de to siste klassene, 80 og 90cm, gikk de øverste plassene på resultatlisten til ekvipasjer fra Eidsberg rideklubb. 80 cm ble vunnet av Isabel Krogh Aarum og Gjafar frå Nupi, med Kamma Sofie Børresen og Say If You Like It  på andre plass. I 90 cm var det Maja Sæther Sørensen og Kysings Aiyla som vant foran Tiril Røssum-Tokerud og Gjeteruds Picadilly.

Søndagen var det tid for dressurstevne, og dagens første klasse var Lett D. Og vi synes det var spesielt hyggelig å kunne gratulere RAKK-ekvipasjen Ellinor Fjeldbraaten Lyngstad og Pålands Misty Dawn med seieren. De oppnådde hele 68.333%. I neste klasse, Lett C ponni var det Henriette Bråthen og Poker som vant med 69.400%, mens Lett C hest ble vunnet av Isabella Radtke og Dubai (72.900%). I denne klassen var det to premierte, og andre plass gikk til Ahne Mikela Colliander og Thurle's Jody (66.200%). RAKK-ekvipasjen Camilla Furuhovde Næss og Aslak endte til slutt på en flott tredje plass, med 65.200%.

I Lett B var det tre plasserte ekvipasjer. Første plass gikk til Jenny Marie Strønes og Medici Nobildona (69.318%). Andre plass gikk til Henriette Bråthen og Poker (68.636%), mens tredje plass gikk til Karoline Nyke Fagernes og Newtons Blaithin (65.591%).

I Lett A var det kun en startende ekvipasje, Sandra Eriksen og Disaronno. Denne ekvipasjen red til 56,111%. Middels B ble vunnet av Karin Elisabeth Solerød og WS Whinnie med 64.306%. Her kom RAKK-ekvipasjen Magdalena Sendrowicz og Svendsrud Marvin på en flott andre plass med 62.083%.

Avslutningsvis sier vi tusen takk til alle som hjalp til gjennom helgen, alle deltakere og publikum som tok turen til Haugstad! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.