En fin helg på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 1. Okt 2022

Helgen 24. og 25. september arrangerte RAKK Distriktsstevne med innlagt klubbmesterskap på Haugstad. Vi var lenge spent på hvordan påmeldingene ville bli - det var tross alt ganske sent på høsten og været kan jo være både vått og kaldt i slutten av september. Men det ble en fin helg på Haugstad!

Lørdag var det tid for dressur - og her var det ikke mange startende. Det viste seg blant annet at mange av klubbens egne ryttere hadde skadede hester, så det ble ikke mulig å gjennomføre klubbmesterskapet som planlagt. Men etter litt diskusjon i styret bestemte vi oss for å gjennomføre. Det var tross alt noen som ønsket å komme og vi ville ikke skuffe dem. Det har jo dessverre vært mange avlyste arrangementer de siste årene.Kristin Fladstad Heier og Zeferino Rosen Rosyn.

Det angret vi ikke på! Særlig hyggelig syntes vi så klart det var at de RAKK-rytterne som stilte gjorde det veldig bra! Kristin Fladstad Heier på Zeferino Rosen Rosyn red til hele 67.222 % i Lett D - noe som sikret henne en andre plass, bare slått av Heidi Iren Heyerdahl og Next Game (Eidsberg) som hadde samme poengsum men vant på grunn av litt høyere poeng under allment inntrykk. Så red liksågodt Miriam Fladstad Heier på Super Esset til hele 66.000 % i Lett C - og det holdt til seier i klassen. Vi hadde også en startende ekvipasje i Lett B og en i MC. I Lett B red Heidi Wangberg og Pulchra Stella til 66.364%, mens Karin Elisabeth Solerød og WS Whinnie (Marker) red til 61.774% i MC.

Miriam Fladstad Heier og Super Esset.

Søndag var det sprang som gjaldt - og her var påmeldingen svært god. Totalt hadde vi cirka 50 startende fordelt på klasser fra 10 cm til 110 cm! Og det ble en flott dag i høyt tempo! Været ble helt glimrende, og Haugstad viste seg fra sin beste side. I kiosken var det fullt trykk hele dagen gjennom, og i sekretariatet like så!

Og også i sprang var det flere RAKK-ryttere som hevdet seg høyt på resultatlistene.Thea Amalie Bjarnholt Yven startet My Irish Luck i 70 cm - og hun vant klassen med to flotte og raske feilfrie runder! Også Camilla Furuhovde Næss på Aslak og Adeline Fjellhøi Vestli på Plassen's June Edition startet i 70 cm, men nådde dessverre ikke helt opp på listen denne gang. 

Thea Amalie Bjarnholdt Yven og My Irish Luck.

Oscar Lorem Bærland startet to hester denne dagen; i 80 cm startet han Looks Like Jagger, og ekvipasjen gjennomførte en feilfri første runde, men det ble dessverre ett riv i omhoppingen. Seieren i 80 cm gikk til Olivia Øvereng Machethe på Ballybane Pet (Moss og Omegn) som vant knepent foran Linnea Paallto Smaaberg og Kira (Borge). 

I 90 cm startet Oscar både Looks Like Jagger og All Over. Og her var det All Over som hadde den beste dagen - denne ekvipasjen sikret seg nemlig 2. plassen i klassen. Også Heidi Fjeldbraaten Lyngstad og Østerengs Ariel startet i 90 cm, og både denne ekvipasjen og Oscar og Looks Like Jagger gjennomførte feilfrie runder. Derved sikret RAKK-ekvipasjene seg både 2., 3. og 4. plass i klassen, bare slått av Jørn Henrik Måleng og Bambolero fra Tomter Rideklubb!

Jørn Henrik Måleng og Bambolero  og Oscar Lorem Bærland og All Over.

I 1m startet Oscar også All Over, og Heidi startet Østerengs Ariel. Oscar og All Over gjennomførte også her to feilfrie runder - noe som sikret ekvipasjen en flott andre plass i klassen, bare slått av Eline Røste Lunde på Hedens Beat It som var litt raskere. Heidi og Østerengs Ariel fikk dessverre et riv, men var jamnt over godt fornøyd med en 5. plass. 

I stevnets høyeste klasse, 1m10cm, var det bare to startende, og klassen ble vunnet av Julie Martinsen og Q's Make It Or Break It (RORK).

Vi vil også trekke frem deltagerne i 10 og 30 cm showklasse. Her var det flere godt gjennomførte runder, bl.a. av Ella Kiil Juvet og Dalton og Jenny Bjørnstad og Chaina's Chamira som begge starter for RAKK. Jenny og Chaina's Chamira startet også i 50 cm, sammen med bl.a. Camilla Furuhovde Næss og Aslak - og begge ekvipasjer gjennomførte feilfrie runder.


Klubbemesterskapet kommer som egen sak!


Flere bilder fra stevnet kan du se HER.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.