Sett av helgen 22. og 23. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Aug 2020

Da forsøker vi nemlig å få til en helg med flere spennende aktiviteter for både rekrutter og andre på Haugstad. Vi har jo tidligere hatt både Mounted Games, Caprilli og Agility i tillegg til sprang og dressur - for vi ønsker å vise frem litt av bredden i hestesporten. Vel - denne helgen har vi noe helt nytt å presentere - nemlig Voltige! Dette synes vi er veldig spennende - og vi håper riktig mange har lyst til å ta turen til Haugstad denne søndagen!2020 har vært et litt annerledes år på mange måter - og faktisk også for RAKK. Det har vært mye usikkerhet rundt hva vi kunne arrangere  og når vi arrangerte noe var vi usikre på hvordan vi kunne gjøre det. Men styret bestemte like før sommeren at vi tross alt skulle forsøke å få til et litt spennende og nyttig og lærerikt og inspirerende arrangement denne høsten også. Og etter en rask spørrerunde for å få forslag til noe som kunne være morsomt - blant annet for rekruttene våre - kom idéen om Voltige.
For de som ikke er så godt kjent med denne grenen av hestesport kan vi enkelt forklart si at Voltige er turn til musikk på hesteryggen. Og dette er altså en egen gren innen ridesport som det også konkurreres i. I voltige konkurreres det i individuell eller team. En individuell ekvipasje består av en hest, en longør og en voltigør. For et team består en ekvipasje av en hest, en longør og fire eller seks voltigører. Bildene her viser noen eksempler på øvelser som kan inngå i et program.
I vår klubb er det såvidt vi vet ingen som driver med Voltige, men vi visste at det har vært et miljø i andre klubber i Østfold. Og etter litt søk fant vi frem til Gina Liland. Hun har vært aktiv og konkurrert i Voltige, og blant annet representert Norge under Nordisk Mesterskap i Voltige i Danmark! Nå er dette riktignok noen få år siden, men hun sa likevel ja til å komme til Rakkestad for å både fortelle og vise oss litt av hva Voltige er. (Men NB: Vi må nok ta et lite værforbehold for akkurat denne aktiviteten - det er nemlig både glatt og vanskelig å turne på hesteryggen i regnvær!)


Du kan også se en video som Norges Rytterforbund har laget - den finner du HER.


OG det blir også flere aktiviteter denne helgen - mer info kommer!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.