Bli med på RAKK-laget?!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Jun 2020

Til høsten arrangeres det igjen Kretsmesterskap i dressur - og vi har såååå lyst til å stille med lag. Men da trenger vi medlemmer som har lyst til å bli med på laget! Vi vet fra før at dette er veldig morsomt - så - hvorfor ikke bli med?


Kretsmesterskapet arrangeres i år av Råde og Onsøy Rideklubb og det skal finne sted helgen 12. og 13. september. Det er både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap - og en ekvipasje kan være med både i det individuelle mesterskapet og lagmesterskapet. Nå er det ikke åpnet for påmelding enda, ei heller er invitasjonen lagt ut, men om du følger med her så regner vi med at det kommer mer informasjon etterhvert.


Det er imidlertid ingen grunn til å vente med å trene - for det er også krav til at man må være kvalifisert for å få lov å starte i KM. Generelt gjelder at om man skal starte i LC på laget må man må ha oppnådd over 56% i LC tidligere. For LB og LA er kvalifiseringskravet at man må ha ridd til over 58%. Kvalifiseringene må være gjort i løpet av de siste to årene. (Man kan imidlertid ikke ha oppnådd høyere resultat enn 67% i klassen over, mer enn to ganger tidligere.)


Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Laget kan bestå av både ponni og hest. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer som rir ulike klasser. Om det er fire startende ekvipasjer på laget vil to starte en og samme klasse, men da er bare den beste på det nivået tellende. 


Videre er det slik at hver rytter bare kan starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Men hver klubb kan starte flere lag. Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

RAKK-laget i dressur i Østfoldmesterskapet i 2017.Statuttene for mesterskapet kan du lese HER.


Har du lyst til å bli med på RAKK-lag i KM i september? Da tar du kontakt med Camilla på e-post  (camilla.thornquist@hotmail.com) og melder din interesse. Det er naturligvis ikke noe forpliktende, men da vet vi litt mer om hva vi skal tenke om mulige lag. 


Også er det bare å trene!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.