En varm og innholdsrik helg på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Jun 2020

Det ble en helg med strålende sol fra nesten skyfri himmel - og det var nok ikke fritt for at både trenere, publikum og to- og firbente deltager til tider syntes det ble i varmeste laget. Men holder man på med hest er man vant med å forholde seg til været slik det til enhver tid er - så her var det ingen som klaget! Og vi håper og tror det var veldig mange som følte de fikk mye igjen for helgen! Dessuten var det is i kiosken og vann til hester - enkelte fikk til og med en kjølende dusj!

Lørdag var det sprangtrening. Vi startet klokken 10 og da var banen bygget med hindre som ikke var stort høyere enn 10 centimeter. Kristin Tørmoen instruerte og ga råd og tilbakemeldinger - og ryttere og ponnier jobbet seg gjennom banen. Alle som ville fikk anledning til å ri to runder - og fikk med gode tips på veien.

Gradvis gjennom dagen hevet vi høyden på hinderne. Målet var at alle skulle finne et nivå der de kunne utfordre seg litt, men samtidig føle mestring. Flere ekvipasjer forsøkte seg på to høyder, og mange ga uttrykk for at det var flott å få prøve seg på denne måten - helt til de aller siste ekvipasjene hoppet 1 meter og 1m10cm. Kristin ga uttrykk for at hun også var svært fornøyd med dagen - og at det var veldig morsomt å se hvordan ekvipasjene utviklet seg! Hun syntes også det var fine forhold på Haugstad - og vi fikk inntrykk av at hun gjerne kom tilbake ved en annen anledning.

Søndag var det like varmt og like strålende sol, men de påmeldte dressurekvipasjene stilte selvsagt like fullt til trening med Iselill Karlsen. Og også her var det mange tilbakemeldinger og gode råd å ta med seg. Iselill ser og kommenterer fortløpende, det gjelder å passe på en skulder, ta litt mer i en tøyle eller legge til litt mer sjenkel. Ryttere (og hester) jobber, prøver på nytt og da går det gjerne bedre ved neste forsøk! Så også på søndagen fikk vi gode tilbakemeldinger fra fornøyde - om enn slitne og varme - ekvipasjer, om at dette hadde vært nyttig. Flere kunne dessuten fortelle om planer for stevnestart i nær fremtid - og da er det ekstra godt å ha fått prøve seg foran et trenet blikk!

Vi er naturligvis lei oss for at det ikke ble noe RAKK-stevne i år, men håper vi de som fikk vært med i løpet av helgen var fornøyde. Så kommer vi forhåpentligvis sterkere tilbake ved en senere anledning. 

Etterhvert kommer det også et bildealbum fra helgen.

Og i mellomtiden har vi også andre aktiviteter på blokka, så her er det bare å følge med!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.