I disse koronatider!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 18. Mar 2020

Ja - koronaviruset har også fått effekt på RAKK! Styret hadde akkurat hatt møte og diskutert planene for vårens ulike aktiviteter. Det neste punktet på listen var å få dem inn i kalenderen her på nettsiden. Det aller første som skulle skje var jo at vi skulle samles til hyggelig og inspirerende treningshelg på Blixland.

Men slik ble det ikke. Noen dager i forkant - da utviklingen i virussituasjonen gikk som raskest - valgte vi å avlyse. Vi hadde en stund håpet vi kunne kjørt treninger som planlagt men begrenset felles måltider og sosiale aktiviteter, men fant etterhvert ut at vi måtte avlyse helt. Vi kunne ikke ta sjansen på å være årsak, direkte eller indirekte, til videre spredning av smitte.Siden da har Norges rytterforbund også oppdatert sine anbefalinger til klubbene - slik veldig mange idrettsforbund har gjort. Rytterforbundet skriver på sine sider (rytter.no):

"Vi avlyser nå alle stevner til og med ut april. Vi jobber med å finne nye datoer til noen av stevnene som blir avlyst – deriblant Norgesserien, men vi regner med at noen stevner vil bli permanent avlyst."

Rytterforbundet skriver videre at de følger de råd og anbefalinger som blir gitt fra nasjonale og internasjonale myndigheter. De minner også om viktigheten av gode rutiner for håndvask, bruk av antibac, det å unngå kontakt med syke personer og å begrense/unngå forsamlinger med mange mennesker. Det handler om å ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre - og oppfordringen er om å være lojale i denne situasjonen.


Rytterforbundet opplyser også om at all organisert idrett er avlyst, men minner samtidig om at hestevelferden selvfølgelig skal opprettholdes. Hestene trenger fôring, mosjon, stell og tilsyn, men vi oppfordrer til at dette utføres slik at helsemyndighetenes tiltak og smittevernråd følges. Klubbaktiviteter skal begrenses mest mulig, og NRYF presiserer også at private aktører og staller er omfattet av den organiserte idretten, jfr. smittevernloven, ved tvil så kontaktes kommunelegen. 

Med andre ord er det slik at all aktivitet bør begrenses mest mulig, og den aktiviteten som man må gjennomføre for å ivareta hestevelferden bør man gjennomføre slik at man begrenser antall mennesker så mye som man kan og man bør oppholde seg minst mulig i fellesområder.

RAKK vil selvfølgelig stille seg bak de tiltakene som forbundet legger opp til. Vi vil derfor også begrense våre aktiviteter fremover. Vi regner også med at klubbens Vårsprett må avlyses i år. Men - vi håper og tror at vi kan få arrangere stevnet i juni.

Så oppfordringen nå er at hver og en satser på egentrening nå fremover - og at vi holder motet oppe og hest og rytter i god form. Så vil vi komme tilbake med mer og oppdatert informasjon så snart det er aktuelt.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.