Trenger du grønt kort?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 25. Jan 2019

Grønt Kort er en kort innføring som gir deg basiskunnskaper om hest, sikkerhet og reglement. Norges Rytterforbund ønsker at alle skal ha de nødvendige basiskunnskapene før de konkurrerer, Deltakere på kurs får økt sin kunnskap om hest generelt og bakgrunnen for lover og regler spesielt. Denne opplæringen må du ha om du skal starte på stevner (fra såkalte Utvidede klubbstevner og oppover). Du må også ha gjennomført denne opplæringen for å kunne få rytterlisens. 

Kurset har en varighet på ca 10 timer som inkluderer både teori og praktisk utførelse. Nedre aldersgrense for å delta på Grønt Kort kurs er 6 år. Deltakere før fylte 16 år, må ha med seg foresatte/ foreldre på kurs som er aktivt med. 

Alle som går på kurs må ha Grønt Kort-boken. Den selges i idrettsbutikken, der kan man også kjøpe KR I – Konkurransereglementet. Det står i kursinvitasjonen om du må skaffe den selv eller om kursarrangøren har den. Det er kun godkjente og autoriserte kursholdere som holder Grønt Kort kurs. Du kan lese mer om Grønt kort HER.

Nå arrangerer Østfold Rytterkrets (ØRYK) grønt kort kurs. den første kursdagen er 27. januar i Rådehallen. Du kan lese hele invitasjonen her: Grønt kort ØRYK


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.