Det nærmer seg Høstslipp!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Sep 2018

Den 13. oktober arrangerer RAKK samling på Haugstad. Her blir det mange ulike typer aktiviteter, med egne aktiviteter for rekrutter, ryttertester og sist men ikke minst klubbmesterskap i gymkhana. Vi håper riktig mange finne veien til Haugstad denne dagen - det blir garantert en hyggelig dag med hesteglede i fokus! 

Maylinn og Rainbow skal mestre "garasjen".

Gymkhana er opprinnelig en betegnelse for rytterøvelser og underholdende oppvisninger i det indiske kavaleri fra 1860-årene. På nettsiden dyrenett.no kan man lese mye om gymkhana - og blant annet trekker de spesielt frem hvor viktig samarbeidet mellom hest og rytter er. For å blir veldig flink er det naturligvis viktig med trening, men akkurat hvor mye trening som må til er avhengig av hvor vanskelige øvelser du ønsker å ri. Generelt er det viktig at hesten er lydig for alle hjelperne. Det er også viktig at hesten kan stanse på kommando og stå stille når den blir bedt om det.

Dette er fra premieringen ved en tidligere gymkhana konkurranse - der det vanket premier til HELE ekvipasjen!

Siden RAKK nå arrangerer klubbmesterskap i gymkhana tenkte vi at kanskje noen ville trene litt på forhånd spesielt på de øvelsene som inngår. Alle kan derfor se planen for øvelsene som inngå her: Gymkhana til høstslippen 2018.pdf.

Hele programmet for dagen finner du i en annen sak på nettsiden.

 Velkommen til Høstslipp på Haugstad!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.