Kjempegøy med mounted games!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Jul 2018

Fredag 29. juni fikk RAKK og Haugstad besøk Maren Åsheim. Maren bor tilfeldigvis i Varteig, og har i flere år konkurrert på juniorlandslaget i Mounted Games. Nå kom hun for å hjelpe spente RAKK-ryttere i gang med denne for oss litt nye formen for hestesport.

En fornøyd gjeng på Mounted Games trening med Maren Åsheim på Haugstad.

Maren har holdt på med Mounted Games siden 2011. Første gang hun så en konkurranse var under Oslo Horse Show i 2005, og da en venninne noen år senere foreslo at de skulle prøve seg var ikke Maren lei å be. Det var imidlertid bare ett lite problem, og det var at ponnien hennes var redd for alt! Så det ble mye trening og mye jobbing med å venne ponnien til raslende flasker, baller, pinner, tønner og alt som hører med. Det tok sin tid, men det hjalp!

Dette ble en morsom og lærerik ettermiddag for både ryttere, hester og publikum. For det første lærte vi at dette er en form for hestesport der man kan gjøre mye med svært lite avansert utstyr. Maren stilte med to tomme tønner, noen tennisballer, en samling tomme grønnsåpeflasker, noen brøytestikk, fem gjerdestolper og noen små kjegler. Dette ga grunnlag for en lang rekke ulike øvelser.

Maren forklarer banen.

For de som er litt usikre på hva Mounted Games egentlig er kan Norges rytterforbund fortelle følgende: Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i høy fart og med høy presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Det er ponnistafett hvor flere lag rir mot hverandre og spenningen ikke er over før siste rytter er i mål. Gjør de feil må rytterne rette opp disse for å få godkjent et race. Da får vi samme effekt som i en skiskytter stafett. Det er moro for deltagerne og fantastisk underholdende for publikum.

Mounted Games krever presisjon, fokus og fart.

Og underholdende ble det også på Haugstad, for både ryttere og publikum. Særlig imponerte ble vi nok da Maren demonstrerte noen av øvelsene - for eksempel øvelsen som innebærer å komme seg på ponnien i fart. RAKKs ryttere ville naturligvis også prøve. Nå er nok dette noe man vanligvis må øve på en stund for å beherske. Men - tro det eller ei - Rikke og Juni klarte det allerede denne første treningen! Vi var kjempeimponert!

Rikke kom på Juni i fart allerede på første trening!

Det er IKKE lett å hoppe på ponnien i fart! 

Noe annet som naturligvis er kjempeviktig i alle stafetter er vekslingene. Og det er ikke alltid like enkelt å få ponniene på rett side, i rett tempo, og i passe avstand slik at rytterne kan overlevere «stafettpinnen» som for eksempel kunne være en tom flaske med grønnsåpe. Men øvelse gjør mester - og vi fikk se flere flotte vekslinger etterhvert.

Det gjelder å komme nær nok når man skal veksle.

Flere øvelser våre ryttere fikk trene på innebar å plukke noe opp eller levere det på rett sted. Flasker skulle plasseres på tønner, flasker skulle plukkes opp fra bakken med pinner og baller skulle plasseres i bøtter UTEN å hoppe ut igjen. Da kan det være langt ned - og det kan virke som om tennisballer er veldig spretne! Men igjen - øvelse er tingen!

Det er laaaangt ned! Og det gjelder at den IKKE velter. For da må man av.

Ikke helt alle baller ble værende i bøtta ved første forsøk.

Både ryttere og instruktør var enige om at dette hadde vært en svært morsom økt. Nå er det bare å trene, trene og trene. Vi tenker nemlig å vise fram noe av det Maren lærte bort under hestens dag på Markens Grøde i august. Dette kommer det mer informasjon om i en egen sak, men sett av dagen 12. august! For da skal RAKK være tilstede på Markens Grøde og vise ulike former for hestesport - og vi er helt sikre på at dette ihvertfall blir et publikumsvennlig innslag.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.