Flere nye rideknapper!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Jun 2018

Det er ikke bare stevne RAKK har hatt på agendaen i juni; tirsdag 12. juni arrangerte vi nemlig rideknapp-prøver på Haugstad. Det var mange engasjerte og spente unge ryttere på Haugstad denne ettermiddagen - ja og kanskje en litt spent forelder eller to også.


Det å ta rideknappen er noe rekruttene våre trener mot gjennom lang tid. Det er altså fem ulike rideknapp-nivåer med ulike krav til hva man må kunne. Man starter med rideknapp grad en. For å få den må man vise at man kan leie hesten ut og inn av boksen, ta på grime og binde hesten. Man må også kunne leie en hest og sitte opp, samt ri i skritt.


Grad to er litt mer krevende. Den som skal ta rideknapp grad to må selv kunne sette på grime, binde hesten med lettløselig knute og pusse hesten. Man skal også kunne en del om stalldisiplin, stelling av hest sånn generelt og man skal kunne beskrive hesten i form av farger og avtegn. I tillegg skal man blant annet kunne ri i skritt, både på lange og korte tøyler, ri volte og trave i lettridning. 


Når man kommer så langt som til rideknapp grad tre skal man også kunne litt om fôr, vann og fôring, og man skal vite litt om hva som kan skje om hesten blir feilaktig fôret. I tillegg skal rytterne kunne ri i både skritt, trav og galopp på både rette linjer og bøyde spor. De skal også kunne ri travbommer og hoppe et lite krysshinder. Og sist men ikke minst skal rytterne ha kjennskap til regler i trafikken og i skog og mark. Dette skal man demonstrere ved å ri på tur.


I RAKK har vi nå en veldig fin gjeng med rekrutter som jobber med å klatre oppover denne rideknapp-stigen. Og ved prøvene denne gangen hadde vi hele syv rekrutter som tok prøver. Fire tok prøven på grad en, en tok grad to og for første gang også to rekrutter som tok rideknapp grad tre. 


Det ble mange smil og mye hesteglede på Haugstad denne ettermiddagen.


Vi gratulerer alle flinke rekrutter og gleder oss til å se fremgangen videre!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.