STEVNEHELG!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Jun 2018

Denne helgen ønsker vi hjertelig velkommen til Haugstad - alle dere som er påmeldt stevnet og alle som har lyst til å komme å se på! Vi håper og tror på godt vær, slik at Haugstad får vist seg fra sin aller beste side. På lørdag er det sprang og vi har ryttere som skal hoppe alt fra 50 cm til 115 cm! I søndagens dressurkonkurranse er det rundt 40 ekvipasjer som konkurrerer i klasser på nivå fra Lett C til Middels C.


Stevnet starter klokken 10 begge dager, og vi regner med å holde på til et stykke utover ettermiddagen. Det er særlig mange startende i sprangklassene 70 og 80 cm. I disse klassene er det Feil og stil bedømming, der det altså ikke bare betyr noe om man rir fort. I tillegg til å komme gjennom banen uten riv, betyr det også noe at man rir «riktig». Poeng gis blant annet for riktig bruk av hjelpere, valg av rideveier og riktig sits. Vi synes også det er spennende med mange startende i de høyere klassene, naturligvis, med hinderhøyder opp til 115 cm.

På søndagen er det altså dressur, og det blir nok en litt roligere dag. Men om tempoet kanskje er litt lavere er ikke spenningen noe mindre. Det er mye som skal stemme i dressurprogrammet, og fort gjort at ikke alle detaljene blir helt som de skal. Begge dager er dessuten klubbmesterskap, noe som naturligvis gjør stevnet litt ekstra spennende for RAKKs egne ryttere.

Vi håper og tror dette blir en flott stevnehelg. Som vi har informert om har vi imidlertid noe begrenset parkering, så derfor er vi ekstra takknemlige for alle som reiser sammen. 

Kiosken vil naturligvis være åpen hele helgen, vi har en kjempefin tribune og gleder oss! Om du har problemer med å finne frem til Haugstad, så kan du forsøke denne lenken til et Google-kart som skal vise hvor Haugstad er:  https://goo.gl/maps/EyYHAQNKxf... Du kan også forsøke å finne Ravineveien i Rakkestad. Kommer du til Ravineveien er veien merket videre.


Som mange kanskje har hørt har Veterinærhøyskolen NMBU i Oslo registrert et føll med salmonella, og flere enn oss ble sikkert bekymret over hva dette betyr. Men de har tatt ut prøver av et stort antall hester som kan ha vært i kontakt med det smittede føllet. Dette er alle hester som har vært oppstallet på Hesteklinikken på NMBU veterinærhøgskolen i Oslo. De aktuelle hesteeierne har blitt kontaktet og hestene blir fortløpende prøvetatt for å påvise eventuell smitte. Eierne har fått informasjon om hvordan de skal håndtere situasjonen. Mattilsynet har  også båndlagt staller hvor hester som antas å ha vært i kontakt med det smittede føllet er hjemhørende. Båndlegging innebærer at det ikke er lov å ta hester inn og ut av stallen. Det er derfor ikke noen risiko for at noen av dem skal komme på stevnet. Vi har for sikkerhets skyld hatt kontakt med Mattilsynet - men vi har fått beskjed om at vi bare skal gjennomføre stevne som planlagt.

VELKOMMEN TIL HAUGSTAD!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.