En fantastisk vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Apr 2018

Noen ganger er værgudene virkelig på hestesportens side - og slik var det under vår Vårsprett-helg! Haugstad lå nemlig badet i sol hele helgen! Og det var mange som benyttet sjansen til å kose seg med en kopp kaffe og en vaffel på tribunen - ihvertfall på søndag da «sjarmøretappen» pågikk.


Men vi startet vårspretten vår på lørdag med dressurtrening for Iselill Karlsen fra Askim rideklubb. Her var det påmeldte deltagere på mange ulike nivåer - akkurat slik vi gjerne vil det skal være. Og Iselill hadde tips og gode råd til alle. Vi fikk da også forståelsen at det var mange både to- og firbente som jobbet hardt og ble slitne i løpet av timene.Da dressurtreningen var vel overstått var det klubbens fantastiske dugnadsgjeng sin tur - for da ble dressurrailen flyttet og sprangbanen gjort klar. Søndagen startet nemlig med sprangtrening. Heidi var instruktør - og også her var det stor spredning i erfaring og nivå. Men Heidi hadde også gode innspill til alle - og vi tror alle følte de fikk mye igjen for å være med på trening.Da siste sprangtime var slutt var det på tide å bygge om igjen - for da var det rekruttenes tur til å entre banen. Først på agendaen stod sits og stil trening. Her var det bedømming med kommentarer, der det ble lagt vekt på blant annet rideveier, sits, tempovalg og kontroll. Noen valgte å ha med en leier rundt på banen, mens andre klarte dette helt alene. Vi er veldig glade for å kunne fortelle at vi har veldig mange flinke og positive rekrutter! Dette gikk nemlig veldig bra!

Siste post på agendaen var Caprilli. Også her var det rekruttene som stod i fokus, og oppgavene var blant annet å stå rolig mens man skulle telle til fem, passere bommene, ri i siksak mellom hinderstøttene og sist men ikke minst; å huske å hilse på dommeren.Også dette gikk veldig bra for alle ekvipasjene. Vi syntes det var veldig moro å se hvor fint rekruttene våre håndterte sine ponnier, valgte gode rideveier og jobbet sammen med ponniene. Her var det mye glede å se - og det var bare av og til at ponni eller rytter ble litt ivrig og tempoet kanskje ble litt høyt eller ekvipasjen kom litt ut av kurs. 


Helt til slutt var det premieutdeling - her var det diplom og protokoller og sløyfer til alle deltagerne - og til og med en liten premie på toppen av det.


Vi håper alle som var på Haugstad i løpet av helgen syntes de hadde en god opplevelse - vi er ihvertfall veldig fornøyde og gleder oss til neste samling!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.