RAKKs klubbmestere 2017 er kåret!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Jun 2017

RAKK har lang tradisjon for å kåre klubbmestere - og det er etterhvert en del medlemmer som stolt kan vise frem både medaljer i ulike valører og våre flotte klubbmesterskaps-dekken som sponses av Gjensidige. Ettersom det er dels en egen bedømmelse (Feil og stil i sprang) og prosent-utregning (dressur) er det ikke slik at vinnere av klassene automatisk blir klubbmestere. I stedet er spenningen høy helt til siste deltager har fullført.

RAKKs klubbmesterskap arrangeres som en del av klubbens stevne, og går på tvers av klassene. Medlemmene bestemmer selv hvilken klasse som skal være klubbmesterskapsklasse. I sprang betyr det at de også får en feil og stil bedømmelse i den klassen. Da er det ikke tilstrekkelig å ri feilfritt og fort, man blir også bedømt i forhold til rideveier og bruk av hjelpere blant annet. I dressur innebærer det at ekvipasjene starter i ulike klasser at det legges til en faktor som øker med klassens vanskelighetsgrad. Det betyr f.eks. at man i klasse Lett A vil få ganget sitt prosentresultat med 1,05. Dette skal sikre at prosentene blir mer rettferdig å sammenligne for de ulike klassene.

maren i svevet.jpg


Maren og Amacello gjennomførte feilfri grunnomgang og oppnådde hele 78 stilpoeng.

I årets klubbmesterskap i sprang var det fem påmeldte ekvipasjer. Maren Rieber Bakke og Amacello startet i 1m, Selma Sofie Klipper på Mai Gulla og Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur hadde valgt 70 cm som sin klubbmesterskapsklasse. Sigrid Fosser Hansen på Valentina startet også i 1m, mens Emilie Jensen Messa på Kornelia startet klubbmesterskap i 1m 10 cm

Emilie Jensen Messa på Kornelia startet klubbmesterskap i 1m10 cm.

To ryttere red feilfritt i grunnomgangen i sine klubbmesterskapsklasser; Maren Rieber Bakke på Amacello og Selma Sofie Klipper på Mai Gulla. Av disse to var det Maren og Amacello som fikk fleste stilpoeng (78,0), og de gikk derfor av med seieren i klubbmesterskapet i sprang 2017. På de videre plassene fulgte Sigrid på Valentina, Margit på Mille og Emilie på Kornelia.

Sigrid og Valentina oppnådde en høy stilpoengsum.

Sigrid hadde forøvrig den beste stilpoengsummen, med 78,5 poeng, men fire feilpoeng ga likevel bronseplass.

Klubbmestere i sprang 2017.

I dressur var det syv ekvipasjer påmeldt i klubbmesterskapet. Tre ekvipasjer startet Lett C, to startet Lett B og to startet Lett A. Og vinneren av klubbmesterskapet i dressur 2017 ble Emma Sofie Elverhøi på plassens Barock. Ekvipasjen startet Lett A som klubbmesterskapsklasse, og med hele 62,222% i klassen fikk de 65,333% etter omregning.

Emma og Barock oppnådde 65,333% etter omregning fra sitt resultat i Lett A.

Dette holdt til seier foran Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Pålands Mille Fleur. Margit og Mille red Lett B som klubbmesterskapsklasse, og med 62,581% i klassen fikk de etter omregning en klubbmesterskapsresultat lik 63,832%. Dette ga altså sølvmedalje. Bronsemedaljen i år gikk til Hege Ovidia Rud Lunde på Jacobs Dragonnight. Ekvipasjen startet også Lett B, der de oppnådde 61,935 %. Dette ga 63,174 % som resultat i klubbmesterskapet.

Klubbmestere i dressur 2017.

På de videre plassene fulgte Maren Rieber Bakke på Amacello (62,111%), Selma Sofie Klipper på Mai Gulla (59,200%), Ann Charlott Simonsen på Brenne Tiril (58,800%) og Sigrid Fosser Hansen på Valentina (56,000%).

Vi gratulerer!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.