​Det nærmer seg stevnehelg - og i år blir det ekstra spennende!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Mai 2017

Lørdag 10. juni braker det løs med sprangstevne på Haugstad - og søndagen følger vi opp med dressurstevne. I denne sammenheng er det naturligvis mye som skal ordnes, men styret har allerede fått på plass en god del. Blant annet ligger invitasjonen ute på HorsePro, det er åpnet for påmelding og det er faktisk allerede kommet en god del påmeldinger. Dette skyldes nok årets store nyhet; Vi arrangerer to cuper i Rakkestad i år.haugstad sprang 150 dpi.jpg

For det første er 5. avdeling i Hööks Cup flyttet fra Borge 5. juni til Rakkestad 11 juni pga. ØM dressur. Dette gjelder Hest LC. I tillegg er Hest LB 3. avdeling i Cavalor Cup. Og som om det ikke var nok inneholder stevnet også RAKKs klubbmesterskap. Det blir med andre ord ekstra mye som skjer på RAKK-stevnet i år, og vi ser ikke bort fra at det kan bli ekstra stor søkning til stevnet på grunn av cupene. Derfor - tenker du å starte er det nok lurt å melde på før heller enn senere. Påmeldingsfristen er 5. juni.


DSC_2412.JPG

Invitasjonen til stevnet finner du HER på HorsePro- og der finner du også mer informasjon om de ulike cupene og statuttene for dem.

Hööks Cup, klasse LC, består av 5 avdelinger + finale. Vinnerne av cupen er de ekvipasjene med flest poeng sammenlagt etter 5 avdelinger og finale. Fra de innledende avdelingene tar hver ekvipasje med seg sine 2 beste resultater. Ekvipasjen må starte finalen for å være med i sammenlagt premiering, og finaleresultatet er tellende. For deltagelse i finalen må ekvipasjen ha deltatt i minst 2 av avdelingene. Cupen er lukket for ekvipasjer som har ridd LB eller høyere til over 60% to ganger på minst D-stevne, eller LA eller høyere til over 55% minst en gang på minst D-stevne, før ekvipasjens første start i Hööks cup. Finalen skal i år arrangeres 18. juni på Råde og Onsøy sitt stevne.

Cavalor Dressur Cup, klasse LB, består av 5 avdelinger + finale. Vinnerne av cupen er de ekvipasjene med flest poeng sammenlagt. For deltagelse i finalen må ekvipasjen ha deltatt i minst 2 av avdelingene. Cupen er lukket for ekvipasjer som har ridd LA eller høyere til over 60% to ganger på minst D-stevne før deres første start i cupen. Finalen i Cavalor dressurcup skal gå på stevne arrangert av Skoger Hestesportklubb i september.

DSC_2295.JPG

Sist men ikke minst arrangeres altså RAKKs klubbmesterskap under stevnet. Her er det naturligvis også viktig å sette seg inn i statuttene. Og å huske å melde hvilken klasse som skal være klubbmesterskapsklasse ved påmeldingen. Klubbmesterskapet i dressur går på tvers av klassene LC-MB. På lørdagens sprangstevne er det klasser fra 50 cm til 115 cm. Klubbmesterskapet i sprang går på tvers av klassene 03, 07 og 09.

Vi håper riktig mange finner veien til Haugstad denne helgen. Vi satser naturligvis på at dette blir et like positivt og hyggelig arrangement som det pleier. Og - har du lyst og anledning til å hjelpe til - vær så snill å ta kontakt! Det er mange roller som skal fylles i løpet av en stevnehelg og mange forberedelser som må gjøres - så her er alle ekstra hender velkomne.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.