En fantastisk Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 26. Apr 2017

Det ble virkelig en fantastisk vårsprett-helg på Haugstad denne gang. Mens vi i fjor hadde regn og regn og atter regn - vil 2017 gå inn i historien som en helg med strålende sol. OK - så kom det noen snøfnugg, det blåste litt på lørdag særlig, og det var vel noen skyer av og til, men i det store og hele var det fullt mulig å kose seg i solen.


Og kose seg var det mange som gjorde. Lørdagen var det dressurtreninger for Iselill B. Karlsen, som til daglig er trener i Askim. Og det var mange som visste å benytte seg av tilbudet - så det ble en lang dag for Iselill. Men både hun og de som hadde timer var svært så fornøyde - og for mange var nok dette en veldig god gjennomkjøring før stevnesesongen starter for alvor.

Samtidig som det var dressurtimer på ridebanen, var det ridekapp-samling andre steder på Haugstad. RAKK har arrangerer nemlig samlinger for de yngre som har lyst til å ta rideknappen grad en eller to før sommeren. Kristin Fladstad Heier stod for undervisningen, og to grupper av «elever» fulgte med. De lærte både en del om utstyr og stell av hesten, og de lærte om hvordan man oppfører seg rundt hester, hvordan leie hesten og hvordan man binder den fast. Og helt til slutt var det mulighet for å prøve å ri en liten runde for de som hadde lyst til det. Da var det på med sikkerhetsvest og hjelm, og med en trygg leier og og hest gikk det veldig greit for alle sammen!

Søndagen var det først sprangtrening og Heidi Lyngstad hadde tre grupper hun underviste. Noen hester hadde nok litt høyt tempo og var virkelig «vårspretne». Men med kyndige veiledning fra Heidi tror vi alle likevel fikk stort utbytte av treningen. Etter treningen var det en liten konkurranse med hindere på 30 cm for de som ønsket det, og her var det to startende. Det gikk nok ikke helt slik som håpet hele tiden, men dette var tøffe ryttere som ikke lot seg skremme av et litt ublidt møte med ridebanen. Og premie ble det på begge to.

Dagens siste aktivitet var Caprilli. Dette er en konkurranse der ekvipasjen skal gjennomføre flere ulike typer øvelser, og de skal også over et lavt hinder. Her var det hele syv startende ekvipasjer, og det var en fryd å se hvordan de håndterte ponni, hindre, ulike øvelser og banen. Alle fikk naturligvis velfortjent applaus og diplom og en liten gavepremie til slutt. Vi håper og tror dette ga mersmak for mange, det så også ut til at mange av disse svært unge rytterne koste seg på banen.

Vi må også takke alle som hjalp til denne helgen. Ungdomsrepresentantene hadde planlagt Caprillien, og bidro til at det ble en så vellykket del av arrangementet! Andre hjalp til med å bygge bane, og rydde sammen bommer og hindre, å steke vafler og fyre opp grillen, og ellers der det var behov. Takk til Heidi og Kristin og Iselill som lært bort noe av det de kan - og tusen takk også til alle som deltok, og alle som kom og så på og på den måten bidro til at dette ble et så vellykket arrangement.

Nå er det bare å sette av helgen 10. og 11. juni i kalenderen - for da er det vårstevne!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.