Da er poengene summert!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Feb 2017

Hver stevnesesong de siste årene har RAKK arrangert sin egen poeng-cup. Noe av bakgrunnen for cup-en er er et ønske om å bidra til mer aktivitet i klubben, gjennom at RAKKs ryttere skal reise på stevner rundt omkring og vise frem at vi finnes. Og aktiviteten i så måte har vært jevnt økende.


vinnere_rakkcup_2012_6633855a-3a29-4bb0-b0b7-a52d16fa58ba.jpg

Stolte vinnere fra en av de aller første poeng-cupene - i 2012!

Dette betyr naturligvis også at konkurransen om poeng-cup premiene er blitt hardere. Men sesongen er lang, poengsankingen kan pågå helt fra mars til oktober, og mange kan nok skrive under på at det er mye som kan skje i løpet av den perioden som gjør at ting ikke alltid går etter planen.

Konkurransens grunnleggende system er at hver start på et stevne gir ett poeng, og i tillegg samles det poeng beregnet utfra plassering i forhold til antall startende. Med andre ord gir en god plassering i en klasse med mange startende flere poeng enn en tilsvarende plassering i en klasse med få startende. Fullstendig informasjon om hvordan konkurransen foregår kan du lese i statuttene.

hestehode m rosett.jpg

Det var ni ekvipasjer som deltok i RAKKs poengcup i 2016, og til sammen samlet disse hele 119 stevnepoeng! Vinneren i 2016 ble Susanne Yven og Caruso. Ekvipasjen samlet hele 27 stevnepoeng, og mange gode plasseringer ga også hele 100 plasseringspoeng. Ekvipasjen endte derved med hele 127 poeng totalt. Susanne har også konkurrert med Agathe i 2016, og også denne ekvipasjen oppnådde en høy poengsum, men i henhold til cupens statutter er det bare en ekvipasje som vil være tellende ved premiering. På en flott andre plass fulgte derfor Emma Elverhøi og Plassen’s Barock. Emma og Barock oppnådde 86 poeng totalt. Tredje plass gikk til Emilie Jensen Messa på Cornelia. Denne ekvipasjen oppnådde totalt 77 poeng.

Tusen takk til vår sponsor Paul Messa as for sponsing av premier i poeng-cupen! Utdeling av premier til vinnerne 2016 vil finne sted på RAKKs årsmøte onsdag 15. februar. Vi håper mange finner veien dit. Du kan lese mer om årsmøtet et annet sted på nettsiden.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.