En svært vellykket høstslipp!

Postet av Wenche Elisabet Dramstad den 14. Okt 2019

Til og med været var på RAKKs side i helgen! Etter uker med regn nesten hver dag - startet vi lørdag med blå himmel, 10 plussgrader og SOL! Med riktig mange rekrutter påmeldt til rideknapp-prøver på lørdag, og mange også påmeldt til timer med Iselill på søndag lå alt til rette for en travel men givende høstslipp.

Korrekt av- og påstigning er et krav til rideknapp 1.

Og slik ble det! Først ute på søndag var rekruttene som skulle ta rideknapp 1 og 2, og her er det mange ferdigheter som skal dokumenteres. Hver og én må vise at man kan pusse hesten og gjøre den klar, at man kan ta av og på grime, og at man kan leie hesten - også inn i boksen. Og - sist men ikke minst - man må vise at man sjekke sal og stigbøyler - sette seg på og gå av hesten på rett måte - og at man har kontroll i skritt. Med så mange ivrige rekrutter hadde vi delt inn i grupper og planlagt tre «stasjoner» for gjennomkjøring, og det var morsomt å se iveren og engasjementet hos alle deltagerne der de sprang fra stasjon til stasjon!

Det er viktig å vite hvordan man skal binde hesten.

Ikke alltid enkelt å få med seg en sulten ponni videre!

Stigbøyler må sjekkes for riktig lengde.

Da denne gjengen var ferdig - og ALLE hadde fått sitt diplom og sin rideknapp - var det klart for dem som skulle prøve et nivå høyere. Her er det også krav til at man kan ri lett i trav blant annet, men også her ble det diplom og rideknapp til alle deltagere. Og da regnet etterhvert meldte sin ankomst var det bare én deltager igjen; Miriam Fladstad Heier har kommet helt til rideknapp fem - og hun skulle vise at hun kunne mønstre hesten for en dommer. Og det klarte hun så fint som bare det.

Når man tar Rideknapp 5 må man også kunne mønstre hesten for en dommer.

Søndag var været om mulig enda bedre da vi startet med ridetimer for Iselill. Iselill driver til daglig som trener hos Askim rideklubb, hun er dressurdommer og har masse å lære bort til ryttere på alle nivåer. Vi synes derfor det var flott at hun ville komme og ha timer på høstslippen - og var veldig glade over at mange tydeligvis satte pris på det og meldte seg på.

Søndag var det timer for Iselill.


Alt i alt ble det en flott helg! Vi er kjempefornøyde med å ha delt ut så mange rideknapper på flere forskjellige nivåer!

Tusen takk til alle som hjalp til - og alle som kom for å se - alle som handlet i kiosken - og ga hyggelige tilbakemeldinger!


Bilder fra dagene vil bli samlet i et bildealbum og snart tilgjengelige her på nettsiden.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.