Klubbmesterskap 2019

Postet av Wenche Elisabet Dramstad den 21. Jul 2019

For RAKKs egne ryttere er det alltid et ekstra spenningsmoment på RAKKs stevne - og det gjelder enten det er dressur eller sprang. I begge grener går nemlig klubbmesterskap på tvers av klassene! Ekvipasjene må selv gi beskjed om hvilken klasse som er deres klubbmesterskapsklasse når de melder seg på stevnet, og det kan altså være at alle deltagerne starter i ulike klasser! Men dette har vi rutiner for å håndtere, godt dokumentert i statuttene.

I år var det kun tre startende i klubbmesterskapet i sprang. I sprang er regelen at det i klubbmesterskapet skal være såkalt feil og stil bedømming, selv om klassens bedømming er en annen. Dette betyr at i tillegg til selve sprangdelen, altså at ekvipasjen kommer gjennom banen uten riv eller andre feil, legges det vekt på hvordan rytteren rir, bruker hjelpere, velger rideveier osv. Så for ekvipasjer med likt antall feil, er det poengene fra feil og stil bedømmingen som skiller.

Vinneren av klubbmesterskapet i sprang 2019 ble Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Astorini F. Ekvipasjen hadde meldt 80 cm som sin klubbmesterskapsklasse, og gjennomførte en flott feilfri runde som forøvrig også sikret dem første plass i klassen. I feil og stil bedømmingen oppnådde de hele 76,5 poeng, noe som sikret seieren. Andre plass gikk til Ida Karoline Fangen Sjule på Little Berry, mens Susanne Bjarnholt Yven på Caruso tok tredje plassen.

I dressur går klubbmesterskapet også på tvers av klassene. Dette er naturligvis også litt «tilpasninger» - slik at resultatet i form av oppnådd prosent for eksempel i klasse Lett C blir så sammenlignbar med prosentsum oppnådd i f.eks. Middels B som mulig. Dette løser vi ved å bruke en faktor som poengsummene ganges med. Det var seks startende i klubbmesterskapet i dressur i år, og de fordelte seg på tre ulike klasser.

Seieren i klubbmesterskapet i dressur gikk også til Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Astorini F. Ekvipasjen red Lett B, og oppnådde hele 66.818% noen som også holdt til en delt andre plass i klassen.  Andre plass gikk til Miriam Fladstad Heier på Plassen’s June Edition. Ekvipasjen som faktisk startet sitt aller første stevne, oppnådde hele 58.800 % i Lett C. Tredje plass i klubbmesterskapet i dressur gikk til Yvonne Stubberud på Flying Hit. De oppnådde 55.926% i Lett A, noe som etter ganging med omregningsfaktoren sikret dem en tredjeplass.


Vi gratulerer!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.