Det ble mange nye grønne kort i Rakkestad i mai!

Postet av Wenche Elisabet Dramstad den 31. Mai 2019

Rakkestad Kjøre og Rideklubb ønsket å tilby både egne medlemmer og andre en lokal mulighet til å ta det grønne kortet i år. Vi har jo mange egne rekrutter, og det grønne kortet er et nødvendig skritt i rytterutdanningen. Ettersom det ikke er så ofte det arrangeres slike kurs i vårt nærområde, var vi veldig fornøyde da vi fikk til å arrangere et selv.

Kurset består både av en teoretisk del og en praktisk del, og inneholder mye kunnskap som er nyttig både for rytter og andre som skal være med for eksempel i stall eller på stevne. Blant annet skal man vite hva de ulike delene av hesten heter - og dette kan man jo for eksempel teste ved å sette post-it lapper på rett sted.


Vi hadde vært så heldige å få henholdsvis Maria Lehmann fra Råde og Onsøy Rideklubb og Line Gundersen fra Moss og omegn rideklubb  til å være kursholdere hos oss, og interessen for kurset viste tydelig at dette var et populært tilbud. Kurset ble faktisk fulltegnet, da hele 22 deltagere meldte seg på. Med foreldre og foresatte til de yngste deltagerne var det over 30 mennesker som møtte frem.


Grønt Kort er også nødvendig for de som ønsker å starte på stevner. Rytterforbundet understreker på sine nettsider at de ønsker at alle skal ha de nødvendige basiskunnskapene før de konkurrerer. Man trenger ikke Grønt Kort for å delta kun på klubbstevner, men det anbefales likevel at man tar det. Og ryttere må ha Grønt Kort for å kunne løse rytterlisens og starte på utvidede klubbstevner og oppover på distriktsstevner, osv.. Sist søndag var det altså tid for kursavslutning med mange ulike aktiviteter der kursdeltagerne skulle vise hva de hadde lært. Dette foregikk på Haugstad, der det for anledningen var rigget med både dressurrail, hinder og mulighet for å låne ponni eller hest. Det var nemlig også fire ryttere som gjennomført den praktiske rytterprøven på Haugstad denne dagen. 

Andre ville heller ta denne i egen stall ved en senere anledning, noe det også er anledning til.

Alt i alt ble det et veldig vellykket kurs - det var både instruktør og deltagere enige om! Og det var mange som reiste fornøyde hjem med signatur på kortet sitt. Kanskje noen allerede har meldt sitt første stevne?


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.