Vi gjorde det igjen!

Postet av Wenche Elisabet Dramstad den 30. Jun 2019

Helgen 22. og 23. juni var det tid for årets store RAKK-begivenhet; stevne på Haugstad. Det kreves en gedigen dugnadsinnsats, men klubbens medlemmer stiller opp og gjør en fabelaktig jobb; i kiosken, i dommerboden, på banen og alle steder der det er behov. Resultatet var at vi også denne gang leverte et stevne som fikk svært gode tilbakemeldinger! Det var ikke få positive kommentarer vi fikk høre i løpet av helgen, ja til og med utedoen fikk skryt!

Det er alltid litt spennende med interessen for stevnet. I år var vi litt ekstra spente i og med at dette tross alt var sankthanshelgen, og første helg i skoleferien. Men det var ingen grunn til bekymring. Pågangen ble faktisk så stor at vi begynte å bli bekymret. Både som en følge av at vi tross alt har en noe begrenset parkeringsplass, og at vi måtte klare å bli ferdige i løpet av dagen. Så i dressur måtte vi endatil stanse påmeldingen før den egentlige fristen og operere med venteliste.

Ida Fangen Sjule startet sprang med hesten Little Berry.

Så da lørdag kom og sprangstevnet startet var det hele 84 starter påmeldt fordelt på de til sammen ni ulike klassene. For første gang hadde vi også de aller laveste klassene på programmet; såkalte showklasser der høyden var henholdsvis 10 og 30 centimeter. Målet er å gjøre det litt mindre skummelt med stevne for de som er nye i dette - og da selvsagt også våre egne rekrutter. Vi hadde også 50 og 60 cm som de neste to klassene, og vi fikk positive tilbakemeldinger på at vi har nettopp sånne klasser på programmet. Disse klassene er såkalte «Clear Round» klasser, der rytterne får to muligheter til å gjennomføre en feilfri runde. Klarer de det vanker det sløyfe - og det ble delt ut mange Clear Round sløyfer på Haugstad denne lørdagen! Det var også flere av klubbens egne unge ryttere som fikk med seg slike sløyfer hjem.

Miriam Fladstad Heier og Plassen's June Edition var en av ekvipasjene som sikret seg CR-sløyfe.

De klassene med aller flest startende ekvipasjer var 70 og 80 cm. Disse to klassene ble bedømt som «Feil og Stil» der rytterne får poeng for blant annet valg av rideveier og bruk av hjelpere. I tillegg gjelder det naturligvis å ikke rive noen hindre og å ikke overskride makstiden som er satt av banebygger. Det var ikke så mange av RAKKs egne ryttere med i disse klassene, men Ida Fangen Sjule og Little Berry stilte i 70 cm og sikret seg en flott delt 4. plass. I 80 cm var det liksågodt en av RAKKs egne ryttere som sikret seieren; Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Astorini F gjennomførte en flott feilfri runde og med hele 76,5 stilpoeng var seieren en faktum. Margit startet også i 90cm, men der pådro ekvipasjen seg dessverre noen hinderfeil. De høyeste klassene på stevnet var 1m og 110cm. Her var det også én startende RAKK-rytter, men Susanne Bjarnholt Yven og Caruso hadde dessverre ikke helt dagen og endte også med noen hinderfeil.

Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini F sikret seieren i 80 cm med Feil og Stil bedømming.

Søndagen var det dressur som gjaldt på Haugstad, og da er tempoet gjerne litt roligere. Til gjengjeld blir jo dagen ganske lang, når det er hele 58 startende ekvipasjer. Det var også litt «rusk i maskineriet» i sekretariatet helt først på dagen, men så kom vi heldigvis i flyt igjen. Og det var virkelig morsomt å se alle de dyktige ekvipasjene, inkludert selvsagt klubbens egne!

Linda Arum og Svorvas Iver var en av RAKK-ekvipasjene som startet på dressurstevnet.

Dagens første klasse var Lett C, og her var det hele 18 startende ekvipasjer. Av RAKK-ryttere var det to ekvipasjer med; Miriam Fladstad Heier på Plassens June Edition og Ronja Krogh Ekeberg på Marve. Miriam sikret seg en flott syvende plass, mens Ronja endte til slutt på 15. plass. I Lett B var det tre RAKK-ryttere med, og Margit Fjeldbraaten Lyngstad på Astorini F gjennomførte et flott program som sikret dem en andre plass i klassen med hele 66.818 prosent. Ida Karoline Fangen Sjule og Linda Kristin Arum red også godkjente program, men havnet litt lengre ned på resultatlisten.

Margit Fjeldbraaten Lyngstad og Astorini F sikret 2. plass i Lett B.

I Lett A var det 16 startende ekvipasjer og en av dem red for RAKK nemlig Yvonne Tjernes Stubberud på Flying Hit. Yvonne gjennomførte et flott program selv om det ikke holdt til plassering. Ekvipasjen oppnådde 55.926%. I Middels C var det bare syv startende ekvipasjer, og ingen RAKK-ryttere med.

Yvonne Tjernes Stubberud på Flying Hit startet Lett A.

Vi hadde imidlertid noe nytt på programmet i dressur også; på oppfordring fra Randi Wahl Bertheussen som er relativt ny som funksjonshemmet rytter fra Askim rideklubb la vi til en klasse for funksjonshemmede. Randi hadde som mål å kvalifisere seg for å ri landsstevner, men det er lite slike klasser på lokalt nivå. Dette var en ny, men absolutt positiv erfaring for oss. Og svært gledelig var det dessuten at Randi og Krogskærs Diana greide kvalifiseringskravet med glans!

Randi Wahl Bertheussen og Krogskærs Diana oppnådde hele 64.651% og er derved kvalifisert for landsstevner.

Alle resultatene fra stevnet finner du nå på Equipe. Etterhvert skal vi også få laget et bildealbum her på siden der vi legger ut bilder fra stevnet og fra noen tidligere aktiviteter i vår.

Avslutningsvis vil vi få takke alle deltagere, alle som hjalp til og sist men ikke i´minst alle som sponset premier! En spesiell takk til vår hovedsponsor Marker Sparebank, til Oslo Horse Show som sponset med billetter som premie i sprang og utstyrsbutikken Til Hest (tilhest.no) i Halden som hjalp oss med mange flotte premier. Det var tradisjonen tro også klubbmesterskap som en del av stevnet denne helgen, det kommer som en egen sak.