Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Bli med på RAKK-laget?!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Jun 2020

Til høsten arrangeres det igjen Kretsmesterskap i dressur - og vi har såååå lyst til å stille med lag. Men da trenger vi medlemmer som har lyst til å bli med på laget! Vi vet fra før at dette er veldig morsomt - så - hvorfor ikke bli med?


Kretsmesterskapet arrangeres i år av Råde og Onsøy Rideklubb og det skal finne sted helgen 12. og 13. september. Det er både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap - og en ekvipasje kan være med både i det individuelle mesterskapet og lagmesterskapet. Nå er det ikke åpnet for påmelding enda, ei heller er invitasjonen lagt ut, men om du følger med her så regner vi med at det kommer mer informasjon etterhvert.


Det er imidlertid ingen grunn til å vente med å trene - for det er også krav til at man må være kvalifisert for å få lov å starte i KM. Generelt gjelder at om man skal starte i LC på laget må man må ha oppnådd over 56% i LC tidligere. For LB og LA er kvalifiseringskravet at man må ha ridd til over 58%. Kvalifiseringene må være gjort i løpet av de siste to årene. (Man kan imidlertid ikke ha oppnådd høyere resultat enn 67% i klassen over, mer enn to ganger tidligere.)


Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Laget kan bestå av både ponni og hest. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer som rir ulike klasser. Om det er fire startende ekvipasjer på laget vil to starte en og samme klasse, men da er bare den beste på det nivået tellende. 


Videre er det slik at hver rytter bare kan starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Men hver klubb kan starte flere lag. Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

RAKK-laget i dressur i Østfoldmesterskapet i 2017.Statuttene for mesterskapet kan du lese HER.


Har du lyst til å bli med på RAKK-lag i KM i september? Da tar du kontakt med Camilla på e-post  (camilla.thornquist@hotmail.com) og melder din interesse. Det er naturligvis ikke noe forpliktende, men da vet vi litt mer om hva vi skal tenke om mulige lag. 


Også er det bare å trene!0 Kommentar

En varm og innholdsrik helg på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 17. Jun 2020

Det ble en helg med strålende sol fra nesten skyfri himmel - og det var nok ikke fritt for at både trenere, publikum og to- og firbente deltager til tider syntes det ble i varmeste laget. Men holder man på med hest er man vant med å forholde seg til været slik det til enhver tid er - så her var det ingen som klaget! Og vi håper og tror det var veldig mange som følte de fikk mye igjen for helgen! Dessuten var det is i kiosken og vann til hester - enkelte fikk til og med en kjølende dusj!

Lørdag var det sprangtrening. Vi startet klokken 10 og da var banen bygget med hindre som ikke var stort høyere enn 10 centimeter. Kristin Tørmoen instruerte og ga råd og tilbakemeldinger - og ryttere og ponnier jobbet seg gjennom banen. Alle som ville fikk anledning til å ri to runder - og fikk med gode tips på veien.

Gradvis gjennom dagen hevet vi høyden på hinderne. Målet var at alle skulle finne et nivå der de kunne utfordre seg litt, men samtidig føle mestring. Flere ekvipasjer forsøkte seg på to høyder, og mange ga uttrykk for at det var flott å få prøve seg på denne måten - helt til de aller siste ekvipasjene hoppet 1 meter og 1m10cm. Kristin ga uttrykk for at hun også var svært fornøyd med dagen - og at det var veldig morsomt å se hvordan ekvipasjene utviklet seg! Hun syntes også det var fine forhold på Haugstad - og vi fikk inntrykk av at hun gjerne kom tilbake ved en annen anledning.

Søndag var det like varmt og like strålende sol, men de påmeldte dressurekvipasjene stilte selvsagt like fullt til trening med Iselill Karlsen. Og også her var det mange tilbakemeldinger og gode råd å ta med seg. Iselill ser og kommenterer fortløpende, det gjelder å passe på en skulder, ta litt mer i en tøyle eller legge til litt mer sjenkel. Ryttere (og hester) jobber, prøver på nytt og da går det gjerne bedre ved neste forsøk! Så også på søndagen fikk vi gode tilbakemeldinger fra fornøyde - om enn slitne og varme - ekvipasjer, om at dette hadde vært nyttig. Flere kunne dessuten fortelle om planer for stevnestart i nær fremtid - og da er det ekstra godt å ha fått prøve seg foran et trenet blikk!

Vi er naturligvis lei oss for at det ikke ble noe RAKK-stevne i år, men håper vi de som fikk vært med i løpet av helgen var fornøyde. Så kommer vi forhåpentligvis sterkere tilbake ved en senere anledning. 

Etterhvert kommer det også et bildealbum fra helgen.

Og i mellomtiden har vi også andre aktiviteter på blokka, så her er det bare å følge med!


0 Kommentar

Velkommen til helg på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 8. Jun 2020

Som beskrevet i et tidligere innlegg her på siden blir det ikke ridestevne på Haugstad førstkommende helg, slik vi opprinnelig hadde tenkt og planlagt for. Men vi måtte jo finne på noen alternative aktiviteter - og nå er planen klar! Vi håper derfor mange er interessert i å komme til Haugstad til helgen for å trene - på sprang eller dressur eller begge deler! Det blir muligheter for alle nivåer og vi skal gjøre det vi kan for å fremme «stevnefølelsen» - så håper vi dette kan være en god forberedelse til at årets stevnesesong forhåpentligvis snart starter for alvor.Vi vil naturligvis ta alle mulige hensyn i forhold til smittespredning. Vi har derfor lest oss opp på smitteverntiltak og regler for arrangementer slik det formidles på Folkehelseinstituttets nettsider. Helt konkret innebærer dette at;

  • Vi må ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå ved en eventuell senere smitteoppsporing. 
  • Det er spesielt viktig å sikre at personer med symptomer ikke deltar!
  • Det må være mulig å holde avstand på minst 1 meter mellom personer som ikke er i samme husstand.
  • Vi må legge til rette for gode muligheter for god håndhygiene, enten håndvask med såpe og vann eller desinfeksjonssprit. 

Dette skal vi gjøre vårt aller beste for å følge opp - og vi håper alle deltagere vil hjelpe med dette. Vi må samtidig oppfordre til at de som deltar helst ikke har med seg mer enn en person hver. 


Programmet for helgen er som følger;

Lørdag blir det banetrening med Kristin Tørmoen. Kristin Tørmoen har drevet med blant annet sprang og feltritt. Hun forteller at hun red mest feltritt selv da hun satset og hun var også med på landslaget. Kristin har en omfattende trenerutdanning og etterhvert lang erfaring både som aktiv rytter selv og som trener. Vi er veldig glade for at hun nå kommer til oss på Haugstad. På Haugstad vil vi bygge en bane som kan fungere på alle nivåer fra 10 cm til 110 cm - så her skal det være muligheter for alle! De som melder seg på vil få beskjed fredag kveld om når de kan møte på lørdag.


Søndag blir det mulighet for enten å ri program eller bare ha treningstime for Iselill Karlsen. Iselill er godt kjent for mange RAKK-ryttere. Hun holder til vanlig til i Askim, der hun fungerer som daglig leder og hovedinstruktør hos Askim rideklubb. Iselill har dømt på mange RAKK-stevner og hatt mange treninger for oss tidligere. Hun har garantert gode og nyttige tilbakemeldinger å gi til ryttere på alle nivåer. Vi setter opp railen så det skal bli som på et vanlig stevne. MEN vil du ri program er det viktig at du selv tar med en utskrift av det programmet du vil ri.


Antallet vi har plass til på hver dag er jo naturligvis begrenset - så her gjelder prinsippet om først til mølla. Og selv om vi tillater oss å gi førsteprioritet til RAKK-ekvipasjer - er det også mulighet for andre å melde seg på! 


Priser:


RAKK-medlemmerIkke-medlemmer
Banetrening med Kristin (per klasse)150 kroner per ekvipasje250 kroner per ekvipasje
Programridning / time med Iselill (alene)350 kroner per ekvipasje450 kroner per ekvipasje
Programridning / time med Iselill (to sammen)150 kroner per ekvipasje250 kroner per ekvipasje


Påmelding gjøres slik;

For banetrening med Kristin - send mail til Heidi (heidifly@start.no) senest torsdag - fortell gjerne hvilke klasser du vil ri.

For programidning (eller time) med Iselill - send mail til Camilla (camilla.thornquist@hotmail.com) - senest torsdag.Vi vil ha et enkelt tilbud i kiosken, og satser på å selge brus, is, kaffe og kanskje noe mer. Vi tar i mot betaling via vipps - vi har ikke bankterminal.


Velkommen til Haugstad!


0 Kommentar

Ikke helt stevne - men aktivitet på Haugstad - det blir det!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 2. Jun 2020

Som de fleste sikkert vet skulle RAKK egentlig arrangert sitt årlige stevne på Haugstad helgen 13. og 14. juni. Men så kom viruset, og alle stevner ble avlyst frem til 15. juni. Da gikk styret i tenkeboksen. Vi hadde jo ikke lyst til å passere «vår helg» uten noen aktivitet. Vi bestemte oss derfor for å organisere en annen type aktivitet.

Mange har jo stort sett drevet egentrening gjennom vinteren og våren, og ikke fått anledning til å prøve dette på noe stevne. Da er man kanskje litt usikker på hvordan «stevneformen» egentlig er? Vi bestemte oss derfor for å arrangere banetrening og programriding - og håper det kan være til glede for mange.

Så planen er da at det lørdag 13. juni blir banetrening med Kristin Tørmoen. Vi tenker klasser fra 10cm til 1m10cm, så her er det garantert mulighet for å lære noe for alle på alle nivåer. 

Søndag blir det programriding med Iselill Karlsen. Her har du med andre mulighet til å teste hvordan dere ligger an - og få en tilbakemelding fra en dommer. Du velger selv hvilket program du vil ri, og Iselill vil helt sikkert gi deg konstruktive og nyttige tilbakemeldinger. 

Ja og om du rett og slett bare vil ha en treningstime så er det naturligvis også mulig. For noen kan det kanskje være trening nok å ri på et nytt sted, i nye omgivelser, med rail og litt "stevnefølelse"?

Mer info kommer straks - men sett av helgen! 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline