Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Grønt kort kurs i Rakkestad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Apr 2019

Nå arrangerer vi Grønt Kort kurs i Rakkestad! Den første kursdagen blir i Rakkestadhallen tirsdag 21. mai fra kl 17. Den neste kursdagen blir på søndag 26. mai fra kl 10.

Her kan du lese   Invitasjon til Grønt kort kurs i reglement 21.05.19 (dag 1) og her er   Invitasjon til Grønt kort kurs i sikkerhet og hestekunnskap 26.05.19 (dag 2). I invitasjonen finner du informasjon om pris, hva du må gjøre i forkant m.m.

NB: Påmeldingsfrist er 6. mai - send e-post til kfheier@gmail.com 

Norges Rytterforbund ønsker at alle skal ha de nødvendige basiskunnskapene før de konkurrerer. En rytter må ha Grønt Kort for å kunne løse rytterlisens og starte på utvidet klubbstevner og oppover. Man trenger ikke Grønt Kort for å delta kun på klubbstevner, men det anbefales likevel.
Kurset har en varighet på ca. 8 timer som inkluderer både teori og praksis. Rideprøven kommer i tillegg. Nedre aldersgrense for å delta på Grønt Kort kurs er 6 år. Deltakere som ikke har fylt 16 år, må ha med seg foresatte/ foreldre på kurs.

Kurset vil gå over 2 dager. Alle som går på kurs må ha Grønt Kort-boken. I løpet av kurset lærer du om reglement, sikkerhet og hestekunnskap og det er også en del som går på praksis i stall. Avslutningen er en rideprøve, men man trenger ikke nødvendigvis ta den samtidig som man tar teorikurset.0 Kommentar

Velkommen til Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Apr 2019

RAKKs etterhvert så tradisjonsrike vårsprett finner sted på Haugstad helgen 27. og 28. april. Her blir det mulig å trene sprang, og rekruttene kan også få prøve seg på en svært hyggelig konkurranse med lave hindre. Det blir agility-konkurranse som er en ny aktivitet av året - og på søndagen blir det mulig å trene dressur for Iselill Karlsen fra Askim.

Vårspretten starter med banetrening i sprang for Heidi på lørdag formiddag. Klokkeslettene for denne treningen settes når påmeldingene er kommet inn så Heidi vet hvor mange det blir. Men klokken ett er det  tid for rekruttene. Her har hver ekvipasje mulighet til å melde seg på én klasse; enten bommer på bakken, 10 centimeter, 30 centimeter eller 40 centimeter. Og her er det også mulig å ha med leier om man ønsker det! Det blir dessuten først en "treningsrunde" så man blir kjent med banen og hindrene, og så en runde som dommeren kommenterer på.

Når rekruttene er ferdige med sine baner bygger vi om til hinderbane! For da er det Agility som gjelder. Og har du hørt om eller sett agility med hund - så vet du hva dette dreier seg om. Her er det om å gjøre å leie hest eller ponni rundt en hinderbane så fort som mulig. Men hinderne må naturligvis forseres på riktig vis - mens klokka går!

Dette blir en hyggelig dag - med mye hyggelig samvær, flinke ryttere og ponnier, deltagerpremier, diplomer og åpen kiosk med kaffe og annet godt!

Søndagen er det dressurtrening med Iselill Karlsen fra Askim. Iselill er en svært flink dressurtrener (og dommer!) - og hun kan gi gode råd og god veiledning til ryttere på alle nivåer. Timene med Iselill koster egentlig 450 kr, men her sponser RAKK klubbens medlemmer med 200 kr per rytter. Prisen blir derfor 250 kr for medlemmer. Vi kan også åpne for ryttere som ikke er medlemmer, men da blir prisen 450 kroner.

Det er naturligvis mulig å komme å se på begge dager!


Velkommen til Haugstad!

 

Du kan lese invitasjon og programmet for helgen HER.


0 Kommentar

Tenker du å starte i 2019? Har du ønsker om treninger eller aktiviteter?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Apr 2019

RAKK ønsker å samle alle aktive ryttere til et møte for å diskutere hva som er ønskelig i forhold til treninger og mål i 2019. Ønsker du kanskje en spesiell type trening? Ønsker du at noen skal forsøke å danne et lag? Ønsker du å trene sammen med noen? Drømmer du om å kunne trene feltritt i Rakkestad? Eller kanskje Agility eller Mounted Games?


Vi vil gjerne høre hva dere tenker og ønsker. Vi søker aktivitetsmidler, blant annet fra kommunen, så her er det bare å komme med innspill! Hva ønsker du vi skal søke om støtte til?


Vi ønsker å møtes 
onsdag 10/4 klokken 18.00
 
for å høre litt hva ønskene er i forhold til treninger og mål i 2019.


Har du ønsker, meninger, synspunkter -  møt opp hos Kristin F. Heier på Fladstad gård og fortell det!


Vi tenker å bestille pizza, så gi tilbakemelding på om du/dere kommer. 
Send en SMS til Heidi (928 03 091)

0 Kommentar

Ungdomsgruppa inviterer til møte!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 5. Apr 2019

Ungdomsrepresentantene i RAKK synes det er på høy tid med et møte - så nå inviterer de alle  ungdommene i Rakkestad Kjøre og Rideklubb til å treffes på Byekroa. Målet er å få innspill og å snakke om hva ungdommene ønsker av aktiviteter i 2019.


Møtet finner sted på Bye Kroa i Rakkestad sentrum

torsdag 11.april, klokken 19.00


Her blir det hyggelig samvær og pizza - men for å få en idé om hvor mange som kommer så er det veldig fint om dere kan sende en sms til Selma (920 92 405) innen onsdag!

Og Margit og Selma håper noen har noen tanker/ideer om hva ungdomsgruppa kan gjøre i 2019! 


Håper vi ses! 

Hilsen Margit Lyngstad og Selma Klipper


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline