En fabelaktig helg!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Aug 2018

Helgen 18. og 19. august arrangerte RAKK rekruttleir på Østereng. Hele 12 RAKK-rekrutter ville være med, og Ungdomsgruppa som var drivkraften bak arrangementet fikk nok å henge fingrene i.

Lørdagen var det litt guffent vær, men RAKKs rekrutter lot seg ikke skremme. Men det var jo kanskje greit at det stod litt teori også på programmet. Ridebanens veier for eksempel, er jo noe ryttere må kunne. I tillegg ble det jobbet med både lederskap, hestene i stallen og mye mer. 

Søndagen var det godt vær. Det var jo virkelig fint ettersom det var både natursti og ikke minst trening på gymkhana på planen. Den siste punktet på helgens innholdsrike plan var nemlig å ha Gymkhana oppvisning for foreldre og andre som ville ta en titt. Mange kom for å se - og vi tror de var veldig fornøyde med det de fikk se; Her var både mye glede og begeistring, mestring og utvikling.

Det må også fortelles at flere rideknapper også ble utdelt i helgen. Og de som fullførte sine prøver fikk selvsagt utdelt både diplom og rideknapp. Alt i alt var det en fabelaktig helg, og vi har fått mange begeistrede tilbakemeldinger fra store og små! Så da benytter vi samtidig anledning til å si tusen takk til alle som hjalp til, alle som kom og så på, og naturligvis alle de flinke rekruttene våre!

For at flere skal få noen inntrykk fra helgen, og kanskje spesielt fra den flott gymkhana-oppvisningen har vi laget et bildealbum på nettsiden. Det finner du HER.

Vi vil også få sende en STOR og VARM TAKK til Brødrene Ringstad! Takket være dem ble dette også en kjempehyggelig pølsefest - noe som både små og store satte veldig pris på! God mat bidro til god stemning!



Bli med RAKK til Oslo Horse Show!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Aug 2018

Har du lyst til å være med Rakkestad Kjøre og Rideklubb til Oslo Horse Show? Oslo Horse Show arrangeres fra 11. – 14. oktober i Telenor Arena og er en morsom og inspirerende møteplass for hesteglade (og –gale) folk. Her er det internasjonale konkurranser i sprang, samt et flott familieshow og ikke minst masse salgsboder hvor man kan få kjøpt det meste både til hest og rytter. 


Vi tenker å bestille billetter til inngang søndag 14. oktober slik at de som ønsker å reise denne dagen, kan få plasser i nærheten av hverandre som en gruppe. Alle som melder seg på, må selv sørge for transporten tur/retur, men vi forsøker å samordne transport så langt det lar seg gjøre. Det er greit å kjøre bil og parkere rett utenfor arenaen (parkeringsavgift tilkommer), men er også mulig å komme seg dit kollektivt med tog fra Mysen til Skøyen og buss 31 videre til Fornebuparken. 


Foto: Oslo Horse Show

Foreløpig program for søndag 14. oktober:

08:00     Internasjonal klasse Sprang 1,25 CSI amatør by Kingsland Oslo Horse Show

09:50     Internasjonal klasse Sprang CSI5* 1,45 by Kingsland Oslo Horse Show

11:30     FEI World Pony Jumping Trophy by Kingsland Oslo Horse Show

14:00     Longines FEI World CupTM CSI5* 1,50 – 1,60 

16:40     Familieshow

Ponnigalopp pleier å være et populært innslag i Familieshowet.

Vi håper mange har lyst til å være med. Dette er en spesiell opplevelse med en helt egen stemning. RAKK har reist sammen til Oslo Horse Show tidligere, og det har vært veldig hyggelig.

Pris per person: ca 275 kr (kan bli litt dyrere avhengig av antall påmeldinger).


Bindende påmelding til Kristin Fladstad Heier innen 1. september: kfheier@gmail.com. Billettene må betales før bestilling. Betalingsinformasjon oppgis etter påmelding. 

Er det noe du lurer på - send en e-post til Kristin. Hvis noen ønsker å sitte på med noen, eller har ledig plass i bilen, så gi beskjed, så forsøker vi å være behjelpelige med å legge til rette for at alle skal komme seg til og fra på en grei måte.

Foto: Oslo Horse Show    



RAKK kommer til Markens Grøde søndag - kommer du?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 6. Aug 2018

Søndag 12. august er «hestens dag» på Markens Grøde 2018, og da skal selvsagt RAKK være tilstede. Og vi har et spennende program med flere aktiviteter planlagt. Målet er å både vise frem og informere om klubben og våre aktiviteter. Dette vil være en fin anledning til å komme og møte noen av oss - så vi håper riktig mange finner veien til vår stand på søndag!

Vi har fått stand like ved Barnas gård (se kartet nedenfor) - og der er området hvor vi vil vise frem noen av det vi holder på med. Her vil ungdomsgruppa demonstrere Mounted Games. Mounted Games er en fartsfylt og publikumsvennlig hesteaktivitet, der man skal løse forskjellige «oppgaver» samtidig som det er lag som konkurrerer om å komme først til mål. Etter at dette er avsluttet blir det en demonstrasjon av presisjonskjøring. Her skal kusker manøvrere hester og vogn gjennom smale svingete passasjer, og det gjelder å ikke berøre markørene underveis.


Vi vil også ha med oss en gjeng av de flinke rekruttene våre. De vil vise ponnistell og hjelpe om det er noen andre som vil prøve. For vi skal også ha med oss noen ponnier som det blir mulig å hilse på for de som ønsker det. Kanskje noen har lyst til å forsøke seg som hestepusser - med å flette litt man eller hale?

Alle som vil kan også få prøve seg som sprangryttere - på en av de nyanskaffede flotte kjepphestene vi har i stallen. Det er også mulig å forsøke seg som hesteskokaster.

Viktig er det selvsagt også at de som kommer går innom vår stand. Her vil de kunne få vite mer om klubben, og få se litt mer fra våre ulike aktiviteter. Det vil også være mulig å delta i en liten spørrekonkurranse - med hesterelaterte premier naturligvis.

Vi er på plass fra klokken 10 - og vil ha ulike aktiviteter gjennom dagen.

Velkommen!