Rekruttleir på Østereng 18. og 19. august

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 21. Jul 2018

Lørdag 18. og søndag 19. august fra kl 10 – 16 arrangerer Rakkestad kjøre og rideklubb rekruttleir på Østereng gård. Her blir det to dager med hesteglede og øving til Høstslippen.

I løpet av de to dagene skal rekruttene blant annet:

  • Stelle og kose med hestene
  • Øve på å leie hest
  • Øve til ryttertest (ri et planlagt program med riktige rideveier)
  • Øve på gymkhana (hinderløype med hest med ulike utfordringer, det kan f.eks være å ri slalåm, flytte bokser fra et sted til et annet mens man rir, ri over bommer, balansere over bom mens man leier hesten osv. 

I tillegg benytter vi dagene til å gjennomføre noen rideknapp-prøver for de som ikke hadde mulighet til å ta den i juni eller eventuelt er klare for å ta en ny. Det vil være noen morsomme og uformelle konkurranser - og selvsagt - er blir det mulig å kose seg sammen med andre hesteinteresserte!



Alle rekrutter skal ha fått en egen invitasjon - men husk at de er bindende påmelding til kfheier@gmail.com innen 10. august. Du kan lese mer om programmet, priser m.m. i DENNE invitasjonen.


Søndagen arrangerer vi gymkhana og da håper vi riktig mange vil komme og se. 





RAKK på Markens Grøde

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 7. Jul 2018

Rakkestad Kjøre og Rideklubb skal være godt representert på Markens Grøde den 12. august. Denne søndagen er nemlig «hestens dag» og ungdomsgruppa vår planlegger flere aktiviteter som vi tenker vil vise frem bredden i klubben vår. 

Ungdommene tenker å vise ridning ved å lage en liten Mounted Games konkurranse. Mounted Games er en fartsfylt og svært publikumsvennlig konkurranse (les om treningen vi hadde i juni i en tidligere sak her på siden). Kort fortalt innebærer Mounted Games en stafett der rytterne skal gjøre ulike oppgaver, flytte markører av forskjellige slag, fiske opp ting fra bakken, kaste tennisballer i bøtter og lignende. Her kreves det både presisjon og fart, og om noen feiler på en oppgave må den gjøres på nytt. 


Det er også flere i klubben som driver med kjøring, derfor ønsker vi å vise frem presisjonskjøring. Dette er en form for hestesport som krever svært mye av både kjører og hester; her er det imponerende fokus og nøyaktighet. Presisjonskjøring innebærer at ekvipasjene skal kjøre en fastlagt bane markert med kjegler med tennisballer balanserende på toppen. Det skal svært lite berøring til før ballene rives ned - og det gir feilpoeng. De som kommer gjennom banen uten feil kjører så mot hverandre på tid i en omkjøring.

Vi vil naturligvis også vise frem rekruttene våre og ha tilbud til barn som kommer for å se på. Da tenker vi å ha en liten hoppekonkurranse med små kjepphester og i tillegg vil vi ha tre små ponnier til kos og pussing.

 Ungdomsgruppa vil også spre informasjon om klubben ved å ha en stand med informasjon om RAKK og visning av bilder fra våre aktiviteter. For å vise oss frem tenker vi også å kjøpe inn flere t-skjorter med logo på - slik at alle deltagere kan få - og det blir godt synlig hvem vi er.


Med andre ord - merk dagen i kalenderen!




Kjempegøy med mounted games!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Jul 2018

Fredag 29. juni fikk RAKK og Haugstad besøk Maren Åsheim. Maren bor tilfeldigvis i Varteig, og har i flere år konkurrert på juniorlandslaget i Mounted Games. Nå kom hun for å hjelpe spente RAKK-ryttere i gang med denne for oss litt nye formen for hestesport.

En fornøyd gjeng på Mounted Games trening med Maren Åsheim på Haugstad.

Maren har holdt på med Mounted Games siden 2011. Første gang hun så en konkurranse var under Oslo Horse Show i 2005, og da en venninne noen år senere foreslo at de skulle prøve seg var ikke Maren lei å be. Det var imidlertid bare ett lite problem, og det var at ponnien hennes var redd for alt! Så det ble mye trening og mye jobbing med å venne ponnien til raslende flasker, baller, pinner, tønner og alt som hører med. Det tok sin tid, men det hjalp!

Dette ble en morsom og lærerik ettermiddag for både ryttere, hester og publikum. For det første lærte vi at dette er en form for hestesport der man kan gjøre mye med svært lite avansert utstyr. Maren stilte med to tomme tønner, noen tennisballer, en samling tomme grønnsåpeflasker, noen brøytestikk, fem gjerdestolper og noen små kjegler. Dette ga grunnlag for en lang rekke ulike øvelser.

Maren forklarer banen.

For de som er litt usikre på hva Mounted Games egentlig er kan Norges rytterforbund fortelle følgende: Mounted Games er konkurranse på ponnier utført i høy fart og med høy presisjon av ryttere i ulike aldersgrupper. Det er ponnistafett hvor flere lag rir mot hverandre og spenningen ikke er over før siste rytter er i mål. Gjør de feil må rytterne rette opp disse for å få godkjent et race. Da får vi samme effekt som i en skiskytter stafett. Det er moro for deltagerne og fantastisk underholdende for publikum.

Mounted Games krever presisjon, fokus og fart.

Og underholdende ble det også på Haugstad, for både ryttere og publikum. Særlig imponerte ble vi nok da Maren demonstrerte noen av øvelsene - for eksempel øvelsen som innebærer å komme seg på ponnien i fart. RAKKs ryttere ville naturligvis også prøve. Nå er nok dette noe man vanligvis må øve på en stund for å beherske. Men - tro det eller ei - Rikke og Juni klarte det allerede denne første treningen! Vi var kjempeimponert!

Rikke kom på Juni i fart allerede på første trening!

Det er IKKE lett å hoppe på ponnien i fart! 

Noe annet som naturligvis er kjempeviktig i alle stafetter er vekslingene. Og det er ikke alltid like enkelt å få ponniene på rett side, i rett tempo, og i passe avstand slik at rytterne kan overlevere «stafettpinnen» som for eksempel kunne være en tom flaske med grønnsåpe. Men øvelse gjør mester - og vi fikk se flere flotte vekslinger etterhvert.

Det gjelder å komme nær nok når man skal veksle.

Flere øvelser våre ryttere fikk trene på innebar å plukke noe opp eller levere det på rett sted. Flasker skulle plasseres på tønner, flasker skulle plukkes opp fra bakken med pinner og baller skulle plasseres i bøtter UTEN å hoppe ut igjen. Da kan det være langt ned - og det kan virke som om tennisballer er veldig spretne! Men igjen - øvelse er tingen!

Det er laaaangt ned! Og det gjelder at den IKKE velter. For da må man av.

Ikke helt alle baller ble værende i bøtta ved første forsøk.

Både ryttere og instruktør var enige om at dette hadde vært en svært morsom økt. Nå er det bare å trene, trene og trene. Vi tenker nemlig å vise fram noe av det Maren lærte bort under hestens dag på Markens Grøde i august. Dette kommer det mer informasjon om i en egen sak, men sett av dagen 12. august! For da skal RAKK være tilstede på Markens Grøde og vise ulike former for hestesport - og vi er helt sikre på at dette ihvertfall blir et publikumsvennlig innslag.