Mange rekrutter møtte frem

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Mar 2018


Pizza og hyggelig samvær var også et viktig punkt på agendaen.

Det ble en svært hyggelig kveld da RAKK inviterte nye og gamle rekrutter til Byekroa for sosialt samvær, pizza og informasjon torsdag 22. mars.

Og det var et fantastisk godt oppmøte. Hele 12 nye og ikke så nye rekrutter møtte frem. I tillegg fikk vi også gleden av å treffe de som åpner stallen sin for de unge hesteinteresserte, og noen foreldre var naturligvis også med. Videre hadde ungdomsrepresentantene invitert de unge i klubben, så alt i alt var vi over 30 hesteinteresserte samlet denne kvelden med et aldersspenn fra 6 til 70 år.

Det var også viktig at aktivitetslederne som tar imot rekrutter i sin stall fikk snakket sammen. 

I løpet av kvelden fortalte Heidi litt om hva klubben tenker om denne rekrutt-satsingen. Målsetningen er naturligvis å bidra til at flere unge med interesse for hest og hestesport skal få gleden av å «høre til» i en stall, og samtidig få ta del i en opplæring og i klubbaktiviteter. Målet for mange vil være å ta rideknappene av ulik grad - og vi planlegger å sikre at de unge rekruttene lærer det som trengs. Heidi fortalte også litt om de ulike aktivitetene vi har på planen fremover, og Wenche viste noen bilder fra tidligere aktiviteter. Vi håper og tror inntrykket de fremmøtte satt igjen med er av en klubb med et bredt aktivitetstilbud, med felles turer, samlinger og treninger og mye hygge.

Ungdomsgruppa samlet seg rundt et eget bord og diskuterte hva de ønsker av aktiviteter.

Det første punktet som er spikret planen nå er Vårspretten på Haugstad. Der regner vi med at det blir en hyggelig og lærerik helg -som det pleier - med aktiviteter på mange nivåer. Og det er ikke lenge til - så sett av helgen 21. og 22. april i kalenderen med en gang!



Rekrutt- og ungdomsgruppe RAKK - oppstartsmøte 22. mars

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 15. Mar 2018

RAKK vil virkelig sette fokus på de unge og de yngste i klubben fremover - og starten på dette blir et møte torsdag 22. mars. På dette møtet inviterer ungdomsrepresentantene «ungdomsgruppa» i RAKK (alle medlemmer mellom 10 og 18 år) til å drodle om ideer og ønsker. I tillegg vil det bli en samling for rekruttene og aktivitetslederne, med mer informasjon om og til rekruttgruppa som er for de aller yngste.


Klubben ønsker nemlig å lage et godt aktivitetstilbud også til våre yngste medlemmer. Dette innebærer blant annet Vårsprett med Caprilli konkurranse og rekrutt sprang klasse, Rideknapper, ryttertester, felles treninger og sosiale samlinger. Noen aktiviteter krever at man har ponni / hest eller tilgang til å øve i en stall eller på en rideskole, mens andre aktiviteter er uten hest.


Vi starter opp med et hyggelig møte på 

Byekroa i Rakkestad 22.03.18  kl 17:30

Her blir det pizza, litt informasjon om tilbudet og muligheter for å bli litt kjent.

Er du interessert? Kontakt Kristin Fladstad Heier; kfheier@gmail.com



RAKK inviterer til Cup!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Mar 2018



Styret i Rakkestad Kjøre og Rideklubb bestemte ved sin første samling å videreføre RAKKs egen poeng cup også i 2018. Men med ny sponsor skifter cup-en nå navn til Marker Sparebank Poeng Cup. Noen store andre endringer er det imidlertid ikke.

RAKK har arrangert Cup gjennom noen år allerede, og tilbakemeldingene fra de av medlemmene som er ute og starter stevner er at dette er et svært positivt tiltak. Målsetningen er at det skal være med å stimulere til å reise litt rundt og starte, om man har lyst og anledning. Vi tenker at dette både kan bidra til å skape litt fellesskap rundt stevnedeltagelser, ved at kanskje flere reiser på de samme stevnene, i tillegg til at RAKK markedsføres litt rundt i miljøet.


I år har vi dessuten vært så heldige å få vår nye hovedsponsor til å bidra med sponsing også av stevnecupen. Vi synes vi har flotte premier, og håper naturligvis på ekstra stor deltagelse i årets cup. Her er det nemlig ikke bare det å vinne på stevner som betyr noe. I Marker Sparebank Poeng Cup gis det poeng både for stevnedeltagelse, og for plassering. Plasseringspoengene man oppnår er dessuten avhengige av hvor mange startende det er i klassen. Det betyr at man kan få mange poeng for å delta på et stevne, uten å oppnå en plassering helt i toppen, om det er mange startende i klassen. Dette regnes ut etter en WorldCup tabell som du finner HER.

Årets Cup-periode er fra 1. april og ut året. Det er imidlertid VELDIG viktig at de som ønsker å delta melder seg på cup-en før de starter sitt første tellende stevne. Hvordan du sørger for at du blir registrert som deltager i cup-en kan du lese mer om i denne INVITASJONEN. Vi oppfordrer også alle som vil delta i cup-en å lese statuttene.


Vi håper riktig mange melder seg på i cup-en!