Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Tre RAKK - ryttere på Lier Horseshow

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Aug 2016

Å kjenne på stemningen og erfare et større stevne, var målet for turen til tre RAKK - ryttere som satte kurs for Lier Horseshow i juni. Hestene ble oppstallet på stedet, og ryttere og familie på hotell i Drammen.

Det ble både resultater og god stevnetrening for både hester og ryttere.


Vi fikk også med oss de to gode plasseringene til rakstingen Emilie Bjoner som også stilte i to klasser under stevnet. Emilie rir for Drøbak.


Lier horseshow NN.jpg


0 Kommentar

Har du satt av helgen?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Jul 2016

Helgen 27. og 28. august arrangerer RAKK sitt stevne for året på Haugstad. Som vanlig deler vi dagene, så sprangstevnet er på lørdag mens det er dressur på søndag. Invitasjonene ligger ute på Horsepro - du kan se invitasjonen til lørdagen her og søndagen her. Vi satser på en helg med flott vær og kjempegod stemning, i tillegg til mange flotte prestasjoner av både de mindre og de mer erfarne ryttere i begge grener.

Banen på Haugstad klar for dressurstevne.

For RAKKs egne ryttere spesielt vil vi minne om at klubbmesterskapet i henholdsvis sprang og dressur også skjer på dette stevnet. Klubbmesterskapet i sprang går på tvers av klassene 70 cm, 80 cm, 100 cm og 110 cm og klubbmesterskapet i dressur går på tvers av alle klassene (Lett C til MB). Ønsker du å delta i klubbmesterskapet er det viktig at du husker å melde dette også når du melder deg på stevnet - og om du starter i flere klasser må du gi beskjed (for eksempel i tekstfeltet) om hvilken klasse du vil skal være din klubbmesterskapsklasse.

Fjorårets klubbmestere i sprang.

Statuttene for klubbmesterskapet har blant annet regler om hvilke klasser du kan melde som klubbmesterskapsklasse i forhold til f.eks. tidligere oppnådd premiering, så sjekk statuttene før du melder deg på. Statuttene ligger som vedlegg til invitasjonen i Horsepro, eller du kan finne dem her på nettsiden.


0 Kommentar

En delvis våt men vellykket vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 3. Mai 2016

Lørdag 30. april var det tid for vårsprett på Haugstad, og som alltid håpet vi på strålende sol, varme og skyfri himmel. Slik ble det ikke. I stedet kom lørdagen med regn og mere regn. Men selv om det kanskje la litt demper på stemningen ble det allikevel en svært hyggelig dag på Haugstad!


Først på programmet stod sprangtrening med Heidi. Treningen var delt i to grupper, der både ryttere og hester hadde ulikt nivå og og ulik erfaring. Det gikk så vannspruten stod, og det ble fleipet fra sidelinja om at vi i praksis hadde vanngrav, men ingen lot seg skremme av det! Tvert i mot var det mye innsats og vi tror også god læringseffekt for flere både to- og firbente.

Etter sprangtreningen var det tid for Caprilli - og banen ble raskt endret. I stedet for «vanlige» hindre var det nå både «boks» og bommer på bakken, samt siksak stolper. Også på Caprilien var deltagerne delt i to klasser; med og uten leier. I klassen med leier var det seks startende ekvipasjer - den yngste bare tre år gammel. Men til tross for ung alder var det ikke noe å si på innsatsen, og det var virkelig morsomt å se smilene og engasjementet!

Og etter vel gjennomført var det «premieutdeling», der alle deltagerne fikk diplom og en liten oppmerksomhet med takk for vel gjennomført.

Neste klasse var Caprilli uten leier, og her var det fem startende. Her var det også bedømming, og poeng for de ulike øvelsene. Banen var forøvrig litt mer krevende, og inneholdt blant annet volter i galopp, to lave kryss som skulle traves over, samt holdt der ekvipasjen skulle stå i ro i tre sekunder. Også i denne klassen var innsatsen upåklagelig, og det var virkelig morsomt å se på. Generelt opplever vi vel at denne typen arrangement har stor publikumsapell - noe som også ble uttrykt av flere som fulgte med fra sidelinjen.

Vinneren av klassen ble Hege Rud Lunde på Dragon. På plassene bak fulgte Margit Lyngstad på Pålands Mille Fleur, Marthe Elverhøi på Candy Girl, Kine Andersen på Juni og Malin Sjule på Phaiida.

Søndagen var det dressur på programmet, og denne dagen var været mer i tråd med våre ønsker. Det var mange som hadde ønsket å benytte anledningen til en ekstra dressurtime, så Laila Rud fikk mye å gjøre!

På spørsmål om hvordan det hadde gått gjennom dagen var hun rett og slett begeistret. Som hun selv sa har hun jo fulgt mange både ryttere og hester og ponnier nå gjennom ganske mange år - og hun skrøt av det hun mente var en flott utvikling. I tillegg syntes hun det var veldig hyggelig å se det komme nye til. Og alle jobbet for å bli bedre - rett og slett veldig god innsats.

Vi mener det ble en flott vårsprett i år også - og vil benytte denne anledningen til å takke alle som bidro til det - enten ved å delta på aktivitetene, ved å stille som trenere, instruktører eller medhjelpere, eller ved å komme en tur for å se på. En spesiell takk til ungdomsrepresentantene som stod ansvarlig for arrangementet - vi gleder oss allerede til neste år!


0 Kommentar

HUSK PÅMELDING VÅRSPRETT!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Apr 2016

RAKK arrangerer også i år vårsprett på Haugstad helgen 30. april - 1. mai. Som du kan lese mer om øverst på siden er det mye spennende på programmet - og det bør være muligheter for å lære noe nytt for de fleste! Men da må man melde seg på - og nå nærmer fristen seg med stormskritt - så gjør det nå!

Er det noen unge medlemmer som har veldig lyst til å sitte på en ponni eller hest, men ikke har noen selv, er det muligheter for å få låne. Men da er det veldig viktig at det gis beskjed om dette på forhånd!

Ellers er naturligvis ikke aktivitetene denne helgen forbeholdt de unge - her er det muligheter for alle aldre. Dessuten er kiosken åpen og det er god plass på vår nye tribune.

Du kan se hele programmet for helgen HER.


Velkommen!


0 Kommentar

Vårsprett helgen 30. april - 1. mai

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 27. Mar 2016

Helgen 30. april - 1. mai arrangerer RAKK sin etterhvert så tradisjonsrike "Vårsprett" på Haugstad. Her blir det muligheter til å lære noe nytt for både store og små - og det blir morsomme aktiviteter for alle som har lyst.

På programmet står blant annet sprangtrening - dressurtrening - og vi gjentar fjorårets suksess med Caprili.

Programmet er ikke helt klart, men sett av helgen! Mer informasjon kommer!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline