Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Marker sparebanks poengcup 2021

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Jun 2021

Nå ble det ikke noe stevne på Haugstad i juni, men det hindrer oss naturligvis ikke fra å arrangere vår etterhvert ganske tradisjonsrike poengcup! Vi ønsker jo at mange av klubbens medlemmer reiser på stevner, og representerer RAKK. Derfor arrangerer vi denne cup-en.Og nå er jo stevnesesongen i gang - og vi vet at medlemmer er ute og starter. Så hva er vel mer på sin plass da enn å minne medlemmene om poengcupen. Som tidligere vinnere helt sikkert kan bekrefte er det fine premier - og en flott påskjønnelse for de som reiser og starter på stevner. Og det er altså ikke bare slik at man må vinne alt man starter i for å kunne hevde seg i denne cup-en. Her gis det nemlig poeng også for deltagelse.


Så - om du tenker å starte noen stevner - eller mange stevner - bli med i poengcupen. Hestesport er jo dessuten uforutsigbart - så her er ingen plasseringer sikre før sesongen er slutt!


Om du lurer på hvordan du melder deg på? Vel det er ikke vanskelig! 

1. Betaling av deltageravgiften (150 kroner per ekvipasje) sendes på vipps - til RAKKs konto merket «stevne og startavgifter» (vippsnummer: 108526). 

2. så sender du en e-post til post@rakk.no med overskrift poengcup. I mailen skriver du navn på hest/ponni og rytter.

3. …samle poeng!


Men NB: om du ønsker at hele stevnesesongen (fra 1. april) skal telle med - må du reagere raskt - det vil si betale deltagelse og melde deg på i løpet av juni. (Regelen er vanligvis at ekvipasjen skal være påmeldt før første tellende stevne.)


Du kan lese invitasjonen med informasjon HER.

Men NB: Det kan også være lurt å ta en titt på statuttene - de finner du på nettsiden under menyen Statutter.0 Kommentar

Margrethe Janbu kommer til Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Jun 2021

Vi er veldig glade for å kunne fortelle at Margrethe Janbu kommer til Haugstad som dressurtrener søndag 13. juni. Her blir det muligheter for å få gode innspill fra en trener som har lang og rik erfaring -  som selv konkurrerer på Grand Prix nivå og utdanner hestene sine fra unghest og oppover i klassene.

Margrethe Janbu er trener utdannet Trener II gjennom Norges Rytterforbund. Margrethes mål er at rytteren gjennom ridning oppnår mestring og glede. Hun understreker at det er viktig for henne at rytteren har en god kommunikasjon med treneren sin, og at undervisningen foregår med god pedagogikk. Og hun er naturligvis også opptatt av kommunikasjonen mellom hest og rytter, og påpeker at feil fokus og spenninger hos rytteren ofte kan gi dårlig kommunikasjon mellom hest og rytter. Du kan lese mer om Margrethe HER.

Margrethe har elever på alle nivåer. Flere av elevene hennes har også en annen gren som hovedgren, som sprang, kjøring, islandshest og mounted games, men rir dressur fordi de mener at løsgjørende arbeid og god grunnridning gjør at de presterer bedre i sine grener. Her bør det med andre ord være mulig for ALLE å få en trening med gode innspill.

Vi håper mange tenker at de kan ha glede og nytte av en trening med Margrethe - når hun nå tar turen til Haugstad. Margrethe underviser i halvtimes økter, og vi har medlemspris for RAKK-medlemmer på 280 kr for en halvtime, pris for ikke-medlemmer er 380 kroner. Om man ønsker å ri program får man tilbakemelding på det - om man bare ønsker å trene på å ri innenfor railen, men ikke vil ha time, er det også mulig.


Så - ønsker du å bli med på trening - meld deg på til Heidi på messenger - eller send en mail til post@rakk.no.

Påmeldingsfrist er fredag 11. juni. 


For de som lurer på om det ikke blir noe sprangtrening denne helgen - så er det muligheter både for sparngtrening og stevne på lørdag. Men Kristin kunne ikke komme til oss denne dagen - hun skulle nemlig ha trening hos seg - så da er det mulig å reise dit for de som ønsker. I tillegg er det stevne i Fredrikstad denne lørdagen - så om man er klar for stevne er det også en mulighet. 


0 Kommentar

I morgen blir det mye hest på Haugstad

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 29. Mai 2021


Det var ikke så stor interesse for dressurtrening denne gang - så derfor valgte vi å konsentrere aktiviteten til søndagen. Men da blir det til gjengjeld mye hest og mye aktivitet på Haugstad! Vi starter dagen klokken 11 - med banetrening for Kristin Tørmoen. Og fortsetter med de laveste klassene samt agility.
Vi har is til salgs og satser på varm grill - har du lyst til å bare komme og se på er du så klart velkommen! Men husk å holde avstand - vi tenker smittevern - hele tiden - og vil også registrere alle som kommer med tanke på eventuell smittesporing!


Du kan se programmet for dagen HER. Priser for deltagelse i de ulike klassene finner du i dette dokumentet HER.Velkommen!PS: Husk fartsdumper på Haugstadveien...


0 Kommentar

Velkommen til Vårsprett!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Mai 2021

Helgen 29. og 30. mai arrangerer vi Vårsprett på Haugstad. Her blir det muligheter for å delta på banetrening i både dressur (lørdag) og sprang (søndag). I tillegg legger vi inn litt Agility og 10 cm banetrening/leieklasse for de minste!

Har du ikke egen ponni? Vi forsøker å få til et tilbud også til medlemmer uten hest så langt det går, men kan dessverre ikke garantere hva vi klarer å få til. Gi oss beskjed, så raskt som mulig, så ser vi hva vi kan tilby. 

NB: Det er påmeldingsfrist 27. mai til de forskjellige aktivitetene – påmelding sender du på e-post; post@rakk.no eller på messenger/ sms 92803091 til Heidi F Lyngstad.

Du kan lese hele invitasjonen HER. I invitasjonen finner du også informasjon om priser, trenere m.m.

Velkommen til en morsom og hyggelig og lærerik helg for RAKKs medlemmer på Haugstad. Kiosken er for tiden under oppussing, men vi fyrer opp en grill - og oppfordrer alle til å ta med grillmat og drikke. Så om du bare har lyst til å kommen en tur og se på er det også mulig å kose seg på vår flotte tribune, eller i området rundt - med god avstand slik smittevernreglene krever.


Velkommen til Haugstad!0 Kommentar

Hold av dagene!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 19. Mai 2021

Det er vanskelig å planlegge om dagen. Den ene uken ser smitten ut til å gå ned og vi tenker at nå kan vi gjennomføre aktiviteter som vi pleier. Den neste uken er situasjonen helt annerledes. Dette får dessverre også betydning for våre planer.


I den sammenheng fattet styret en veldig vanskelig avgjørelse på forrige styremøte; Vi bestemte oss for å avlyse stevnet. Vi hadde jo fått stevnehelg 12. og 13. juni - noe vi i utgangspunktet var svært glade for. Men ettersom uker og måneder har gått - fortsatt med usikkerhet om hva som ville være mulig å gjennomføre - bestemte vi oss for at vi tør ikke annet enn å avlyse. Det er jo plutselig veldig kort tid igjen til 12. juni, og det ville være mye som skulle på plass. Det er mange regler å forholde seg til - og ikke alt vil være like enkelt å få til på Haugstad. Og det siste vi ønsker er å bli årsak til et smitteutbrudd.


Men når det er sagt - noe skal vi da få til likevel! Vi bestemte oss nemlig for å satse på å skape noe hyggelig, nyttig og forhåpentligvis lærerikt for våre medlemmer! Da tenker vi at vi blir et såpass begrenset antall at vi fint skal klare å forholde oss til alle regler - samtidig som vi kan tilpasse aktiviteten bedre til det medlemmene ønsker.


Derfor ber vi deg holde av to helger til RAKK-aktiviteter. Programmet er riktignok ikke helt på plass enda - men det blir treningsmuligheter, og det skal bli muligheter for å øve seg på «stevnefølelsen» (og håndtering  av stevnenervene) og det blir noen morsomme aktiviteter. Og vi satser på aktiviteter for alle nivåer - for de unge og for de litt eldre.


Derfor håper vi du kan sette av helgen 29. og 30. mai - for da blir det "vårsprett" på Haugstad. Og så helgen 12. og 13. juni - da blir det - riktignok ikke stevne - men annen aktivitet på Haugstad.


Mer informasjon kommer!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline