Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Vi planlegger aktiviteter - nå blir det treninger på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Sep 2020

Vi har tidligere hatt glede av å arrangere treninger med Kristin på Haugstad og fikk mange gode tilbakemeldinger på det - klubben sponser også deler av avgiften - så vi håper mange synes dette er et godt tilbud!Treningene går (i første omgang) over tre mandager fra kl 18.00: 

Mandag 5. oktober

Mandag 12. oktober og 

Mandag 26. oktober 

Klubbpris: 300kr per gang. 

Påmelding innen fredag 25.09 på e-post til kfheier@gmail.com – Merk e-posten «Påmelding Kristin-trening». Dersom noen skulle ønske å kun melde seg på enkelte av dagene, kan dette ønskes, men medlemmer som ønsker alle dager prioriteres først.


Gjennomføring forutsetter tilstrekkelig antall påmeldte, samtidig som det kan bli begrensning i antall ekvipasjer ved stor pågang.  

Kristin underviser både i sprang, bakkearbeid og dressur. I utgangspunktet planlegges disse treningene som sprang-treninger, men her er det mulig å få litt godt faglig påfyll for alle på alle nivåer. 

0 Kommentar

Dessverre - dessverre - dessverre… Avlysning!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Aug 2020

Det er med beklagelse vi må fortelle at vi AVLYSER arrangementet vi hadde planlagt for helgen 22. og 23. august. Da vi planla dette var det med håp om og tro på at corona-situasjonen skulle være under kontroll, og at det ikke lenger var noen stor bekymring om smitte i samfunnet vårt.
Nå er vi ikke der. Tvert i mot har utviklingen i Indre vært ganske negativ de siste ukene. Så slik corona-situasjonen har utviklet seg ser vi ingen annen mulighet enn å avlyse. Vi er naturligvis veldig lei oss for dette - men tenker at dette er tross alt en liten pris å betale. 


Vi satser selvsagt på å komme sterkere tilbake!


0 Kommentar

Sett av helgen 22. og 23. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Aug 2020

Da forsøker vi nemlig å få til en helg med flere spennende aktiviteter for både rekrutter og andre på Haugstad. Vi har jo tidligere hatt både Mounted Games, Caprilli og Agility i tillegg til sprang og dressur - for vi ønsker å vise frem litt av bredden i hestesporten. Vel - denne helgen har vi noe helt nytt å presentere - nemlig Voltige! Dette synes vi er veldig spennende - og vi håper riktig mange har lyst til å ta turen til Haugstad denne søndagen!2020 har vært et litt annerledes år på mange måter - og faktisk også for RAKK. Det har vært mye usikkerhet rundt hva vi kunne arrangere  og når vi arrangerte noe var vi usikre på hvordan vi kunne gjøre det. Men styret bestemte like før sommeren at vi tross alt skulle forsøke å få til et litt spennende og nyttig og lærerikt og inspirerende arrangement denne høsten også. Og etter en rask spørrerunde for å få forslag til noe som kunne være morsomt - blant annet for rekruttene våre - kom idéen om Voltige.
For de som ikke er så godt kjent med denne grenen av hestesport kan vi enkelt forklart si at Voltige er turn til musikk på hesteryggen. Og dette er altså en egen gren innen ridesport som det også konkurreres i. I voltige konkurreres det i individuell eller team. En individuell ekvipasje består av en hest, en longør og en voltigør. For et team består en ekvipasje av en hest, en longør og fire eller seks voltigører. Bildene her viser noen eksempler på øvelser som kan inngå i et program.
I vår klubb er det såvidt vi vet ingen som driver med Voltige, men vi visste at det har vært et miljø i andre klubber i Østfold. Og etter litt søk fant vi frem til Gina Liland. Hun har vært aktiv og konkurrert i Voltige, og blant annet representert Norge under Nordisk Mesterskap i Voltige i Danmark! Nå er dette riktignok noen få år siden, men hun sa likevel ja til å komme til Rakkestad for å både fortelle og vise oss litt av hva Voltige er. (Men NB: Vi må nok ta et lite værforbehold for akkurat denne aktiviteten - det er nemlig både glatt og vanskelig å turne på hesteryggen i regnvær!)


Du kan også se en video som Norges Rytterforbund har laget - den finner du HER.


OG det blir også flere aktiviteter denne helgen - mer info kommer!


0 Kommentar

Du har vel ikke glemt RAKKs quiz?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Jul 2020

Vi har fått inn noen svar - men vi tenkte vi skulle oppfordre en gang til - for at flere skal få sjansen til å være med på RAKKs fabelaktige quiz! Vi har derfor forlenget fristen frem til 1. august - men det lønner seg så klart å gyve løs med en gang!

Her er det fine premier å vinne - vi antar jo at alle medlemmer ønsker seg et RAKK-krus - eller kanskje til og med flere? Da er det bare å finne frem pennen og fylle inn de riktige svarene!


Spørsmålene og oppskriften på hvordan du skal sørge for at din besvarelse blir med i konkurransen finner du HER.


0 Kommentar

Bli med på RAKK-laget?!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 22. Jun 2020

Til høsten arrangeres det igjen Kretsmesterskap i dressur - og vi har såååå lyst til å stille med lag. Men da trenger vi medlemmer som har lyst til å bli med på laget! Vi vet fra før at dette er veldig morsomt - så - hvorfor ikke bli med?


Kretsmesterskapet arrangeres i år av Råde og Onsøy Rideklubb og det skal finne sted helgen 12. og 13. september. Det er både et individuelt mesterskap og et lagmesterskap - og en ekvipasje kan være med både i det individuelle mesterskapet og lagmesterskapet. Nå er det ikke åpnet for påmelding enda, ei heller er invitasjonen lagt ut, men om du følger med her så regner vi med at det kommer mer informasjon etterhvert.


Det er imidlertid ingen grunn til å vente med å trene - for det er også krav til at man må være kvalifisert for å få lov å starte i KM. Generelt gjelder at om man skal starte i LC på laget må man må ha oppnådd over 56% i LC tidligere. For LB og LA er kvalifiseringskravet at man må ha ridd til over 58%. Kvalifiseringene må være gjort i løpet av de siste to årene. (Man kan imidlertid ikke ha oppnådd høyere resultat enn 67% i klassen over, mer enn to ganger tidligere.)


Lagmesterskapene er åpne for klubblag bestående av ryttere fra samme klubb. Laget kan bestå av både ponni og hest. Hvert lag består av 3-4 ekvipasjer som rir ulike klasser. Om det er fire startende ekvipasjer på laget vil to starte en og samme klasse, men da er bare den beste på det nivået tellende. 


Videre er det slik at hver rytter bare kan starte én hest, og hver hest kan bare starte én gang. Men hver klubb kan starte flere lag. Lagmesterskapene rides i én omgang. En ekvipasje må ri KM-D-Lag LC, en ekvipasje må ri KM-D-Lag LB og en ekvipasje må ri KM-D-Lag LA. En eventuell fjerde ekvipasje kan ri valgfritt nivå. Lag med fire ekvipasjer stryker dårligste resultat fra den klassen hvor de har to ekvipasjer til start. 

RAKK-laget i dressur i Østfoldmesterskapet i 2017.Statuttene for mesterskapet kan du lese HER.


Har du lyst til å bli med på RAKK-lag i KM i september? Da tar du kontakt med Camilla på e-post  (camilla.thornquist@hotmail.com) og melder din interesse. Det er naturligvis ikke noe forpliktende, men da vet vi litt mer om hva vi skal tenke om mulige lag. 


Også er det bare å trene!0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline