Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

DU HAR VEL HUSKET????

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 9. Des 2018

å melde deg på RAKKs julegrøt? Vi møtes i Thorvalds stuer, som altså ligger i kjelleren på Navet/Liensgården i Rakkestad sentrum kl 18:30 den 17. desember. Så er vi sikre på å ha nok grøt, saft og kaffe! Du kan lese hele invitasjonen HER.


Send en SMS til Camilla på 962 25 554 eller send en s-post til camilla.thornquist@hotmail.com
JULEGRØT MED RAKK

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 24. Nov 2018

Hver desember pleier RAKK å invitere medlemmer til julegrøt. Da setter vi oss sammen, senker skuldrene litt i en travel førjulstid og hygger oss. Vi spiser grøt, leter etter mandelen, og mimrer litt fra året som har gått. Det blir utdeling av heder og ære - og mesterskapsdekken til klubbmestere - før vi ønsker hverandre god jul.

I tillegg er det en tradisjonell aktivitet som pleier å være kveldens absolutte høydepunkt - og det er pakkeleken. Alle har da tatt med seg en liten gave. Her er det bare å bruke fantasien. Blant tidligere gaver kan vi nevne et par gule oppvaskhansker, en sjokoladeplate, to grytekluter, en svamp, en marsipangris… ja her er «alt lov». Det viktige er at det ikke skal være noe dyrt - det kan godt være noe "rart" - og gaven må gjerne pakkes inn til det ugjenkjennelige.

Gavene spiller vi terning om - og her viser det seg raskt hvem som har «vinnerlykke»!


I år samles vi i lokalene som går under navnet Thorvalds stuer, som altså ligger i kjelleren på Navet/Liensgården i Rakkestad sentrum mandag 17. desember. Vi starter kl 18:30 - og vi holder gjerne på et par timer. Men for at vi skal vite omtrent hvor stor grøtkjelen må være i år - og hvor mye saft og kaffe vi trenger - må vi be om at alle som kommer melder seg på. Camilla tar i mot påmeldinger helt frem til den 12. desember, men det er kanskje like greit å gjøre det med en gang? Send en SMS til Camilla på 962 25 554 eller send en s-post til camilla.thornquist@hotmail.com

Vi gleder oss og håper å se mange av dere der!


Du kan lese hele invitasjonen HER.Det ble en flott høstslipp på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 28. Okt 2018

Lørdag 13. oktober tro RAKK til med et nytt arrangement av året - Høstslippen! Her var det lagt opp til et innholdsrikt program som involverte både de helt yngste og de litt eldre. Det var Ryttertest i både skritteklasser og travklasser, det var gymkhana konkurranse og for første gang på en god stund også klubbmesterskap i gymkhana.

Det ble en veldig hyggelig og vellykket dag. Det var nok mange som var litt spente da de kom til Haugstad og så at her var det både dommerbod, musikk og publikum. Ja og det var nok noen blant publikum som var litt spente og nervøse også - men vi håper og tror alle syntes dette ble en veldig vellykket og hyggelig dag! Selvsagt var kiosken også åpen, og det gikk visstnok virkelig godt unna på både kaffe, kake og vafler. Og det var veldig hyggelig å høre hvordan praten gikk på tribunen, for ikke å snakke om all heiing og applaus for hver og en av deltagerne.


I ryttertestene var det et program ekvipasjene skulle gjennomføre, og vi syntes det var veldig fint å se hvordan mange konsentrerte seg om både rideveier og runde volter. «Dommer» ble behørig hilset på ved både start og slutt, og alle fikk et skjema med en tilbakemelding etter vel gjennomført. Vi regner med at disse er lest grundig og kanskje til og med flere ganger, og at dette danner grunnlag for trening gjennom vinteren. I tillegg var det selvsagt også rosett, diplom og en liten premie til alle deltagere!

Etter ryttertestene var det altså tid for gymkhana, og dette var det lett å se at mange hadde trent mye på. Det var nesten ikke en boks eller svamp som falt på bakken, alle kom seg over vippe-planken og man kunne nesten tenke at her må nok banebygger lage en enda vanskeligere bane neste gang.

Helt til slutt var det altså klubbmesterskap i gymkhana og her stilte fire deltagere til start. Og innsatsviljen var det virkelig ikke noe å si på! Plutselig var fart viktig, og det var ekvipasjene fullstendig klar over så her gikk det i rasende fart både i siksak og mellom tønner og pinner. Dette var da også noe publikum visste å sette pris på - og vi fikk akkurat den morsomme konkurransen vi ønsket oss. Det ble tett i ledelsen også, men til slutt var det altså Margit Lyngstad og Astor som av med seieren - gratulerer!

Tusen takk til alle som kom og så på, og alle som hjalp til!


Vi du se flere bilder fra dagen så finner du mange bilder i et eget bildealbum her. Flere aktiviteter på gang!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 14. Okt 2018

Det ble en kjempefin Høstslipp på Haugstad på lørdag! Som forventet var det mye glede og mestring å se, og både barn og  voksne, ponnier og hester koste seg. Kiosken var populær og det var en hyggelig summing av prat å høre fra tribunen. Det var også spesielt hyggelig å høre applausen for hver og en som fullførte sitt program og sin runde på gymkhana-banen. Dette skal det komme mer informasjon om, med bilder og videosnutter etterhvert.

Nå er det viktig å fortelle om enda en planlagt aktivitet på Haugstad. Søndag 21. oktober arrangerer nemlig RAKK kjøre-samling på Haugstad! Vi heter jo tross alt Rakkestad KJØRE og rideklubb! 

Denne samling vil være for å komme i gang med kjøring. Målet er å ha det gøy og samtidig lære mer. Man trenger ikke ha en innkjørt hest, det går helt fint å tømmekjøre hesten gjennom banen. 

Vi kommer til å sette opp en lett presisjonsbane med innslag av brukskjøring. Grete Lyngstad vil gå banen sammen med oss, og gi oss litt tips og triks. Samlingen starter kl 11. Har du lyst til å være med - send en e-post til Camilla (camilla.thornquist@hotmail.com) eller Heidi (heidifly@start.no). 

Har du bare lyst til å se hva dette er og hilse på er det naturligvis bare å komme!
Velkommen til høstslipp på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 12. Okt 2018

Lørdag 13. oktober kl 12 braker det løs med Høstslipp på Haugstad - og vi håper riktig mange tar turen. Her blir det nemlig MYE hesteglede å fryde seg over. Det er dessuten meldt fint vær, kiosken er åpen - og vi holder kaffen og vaffeljernet varmt. Programmet starter med ryttertester, og her er det mange rekrutter som skal  få vise hva de har trent på gjennom sommeren. Det er flere ulike klasser, både skritteklasse, travklasse, Lett C og Lett B, og hele 14 ekvipasjer som stiller til start.

Etter ryttertestene er det tid for gymkhana, og her blir det også klasser på flere nivå. Først har vi en rekruttklasse, der det er hele 12 startende. Dagen avslutter vi med klubbmesterskap i gymkhana. Dette blir kjempegøy - kom og se! 

Og er du ikke medlem men bare nysgjerrig på klubben eller interessert i hest så er du naturligvis også hjertelig velkommen! Levert av IdrettenOnline