Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Rakkestad Kjøre og Rideklubb

Bli med til Blixland 7. og 8. november!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 11. Okt 2020

RAKK har lenge hatt ønske om å få til en treningshelg på Blixland i Tomter, men av ulike grunner har dette vært vanskelig. Nå har vi imidlertid fått booket en helg - og da håper vi riktig mange medlemmer blir med! Her skal det ikke stå på hverken treningsmuligheter eller hyggelig samvær - og vi tenker dette blir en flott mulighet på en tid da det kan være litt guffent på utebanen...


To unge RAKK-ryttere fra en tidligere treningssamling på Blixland.


Helgen vi har bestilt er  altså 7. og 8. november - det er med andre ord ikke engang en måned til! Her er det derfor på høy tid å melde seg på - og begynne å glede seg… På Blixland tenker vi det blir mulighet for ulike former for trening; vi ser for oss at noen helst vil trene sprang, noen vil fokusere på dressur og kanskje også noen vil prøve seg på noen enkle feltrittshindre i ridehuset? Blixland har opplegg for alle muligheter. Det blir to timer lørdag og en time søndag, så man kan også kombinere.


Vi ser også for oss at det blir mu
lig å lage en rekruttgruppe med leide rideskolehester med time søndag - men det forutsetter at det er mange nok som melder seg på. OG rekruttene må ha med seg en voksen. Men både rekruttene og andre kan selvsagt også komme og se på om de vil både lørdag og søndag.Ivrige deltagere under forrige samling.

Pris for «full helg» -  som inkluderer overnatting lørdag - søndag pluss en lunsj og middag - blir 1100 kroner per deltager. RAKK sponser da hvert medlem med 1000 kroner! For rekruttene blir prisen 250 kroner per deltager (klubben sponser med 100 kr per deltager). De som overnatter må imidlertid selv ha med mat til frokost søndag.


Akkurat hva som blir programmet avhenger derfor av hvem som vil være med, men det som er sikkert er at dette blir et opphold med overnatting for både hest og rytter, mye god mat og mye hygge - samtidig som vi tenker smittevern selvfølgelig!

Fra middagen ved forrige RAKK-samling på Blixland.


Har du lyst til å være med?

 

Sett av helgen og gi beskjed til Heidi ved å sende en sms til 928 03 091 eller kontakt henne på Messenger! Er det noe du lurer på i forbindelse med helgen kan du også spørre Heidi.


PS: Ett lite forbehold må vi naturligvis ta - og det er knyttet til utviklingen i smitte… men vi håper og tror vi skal få til dette nå!


0 Kommentar

Vi planlegger aktiviteter - nå blir det treninger på Haugstad!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 23. Sep 2020

Vi har tidligere hatt glede av å arrangere treninger med Kristin på Haugstad og fikk mange gode tilbakemeldinger på det - klubben sponser også deler av avgiften - så vi håper mange synes dette er et godt tilbud!Treningene går (i første omgang) over tre mandager fra kl 18.00: 

Mandag 5. oktober

Mandag 12. oktober og 

Mandag 26. oktober 

Klubbpris: 300kr per gang. 

Påmelding innen fredag 25.09 på e-post til kfheier@gmail.com – Merk e-posten «Påmelding Kristin-trening». Dersom noen skulle ønske å kun melde seg på enkelte av dagene, kan dette ønskes, men medlemmer som ønsker alle dager prioriteres først.


Gjennomføring forutsetter tilstrekkelig antall påmeldte, samtidig som det kan bli begrensning i antall ekvipasjer ved stor pågang.  

Kristin underviser både i sprang, bakkearbeid og dressur. I utgangspunktet planlegges disse treningene som sprang-treninger, men her er det mulig å få litt godt faglig påfyll for alle på alle nivåer. 

0 Kommentar

Dessverre - dessverre - dessverre… Avlysning!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 16. Aug 2020

Det er med beklagelse vi må fortelle at vi AVLYSER arrangementet vi hadde planlagt for helgen 22. og 23. august. Da vi planla dette var det med håp om og tro på at corona-situasjonen skulle være under kontroll, og at det ikke lenger var noen stor bekymring om smitte i samfunnet vårt.
Nå er vi ikke der. Tvert i mot har utviklingen i Indre vært ganske negativ de siste ukene. Så slik corona-situasjonen har utviklet seg ser vi ingen annen mulighet enn å avlyse. Vi er naturligvis veldig lei oss for dette - men tenker at dette er tross alt en liten pris å betale. 


Vi satser selvsagt på å komme sterkere tilbake!


0 Kommentar

Sett av helgen 22. og 23. august!

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 4. Aug 2020

Da forsøker vi nemlig å få til en helg med flere spennende aktiviteter for både rekrutter og andre på Haugstad. Vi har jo tidligere hatt både Mounted Games, Caprilli og Agility i tillegg til sprang og dressur - for vi ønsker å vise frem litt av bredden i hestesporten. Vel - denne helgen har vi noe helt nytt å presentere - nemlig Voltige! Dette synes vi er veldig spennende - og vi håper riktig mange har lyst til å ta turen til Haugstad denne søndagen!2020 har vært et litt annerledes år på mange måter - og faktisk også for RAKK. Det har vært mye usikkerhet rundt hva vi kunne arrangere  og når vi arrangerte noe var vi usikre på hvordan vi kunne gjøre det. Men styret bestemte like før sommeren at vi tross alt skulle forsøke å få til et litt spennende og nyttig og lærerikt og inspirerende arrangement denne høsten også. Og etter en rask spørrerunde for å få forslag til noe som kunne være morsomt - blant annet for rekruttene våre - kom idéen om Voltige.
For de som ikke er så godt kjent med denne grenen av hestesport kan vi enkelt forklart si at Voltige er turn til musikk på hesteryggen. Og dette er altså en egen gren innen ridesport som det også konkurreres i. I voltige konkurreres det i individuell eller team. En individuell ekvipasje består av en hest, en longør og en voltigør. For et team består en ekvipasje av en hest, en longør og fire eller seks voltigører. Bildene her viser noen eksempler på øvelser som kan inngå i et program.
I vår klubb er det såvidt vi vet ingen som driver med Voltige, men vi visste at det har vært et miljø i andre klubber i Østfold. Og etter litt søk fant vi frem til Gina Liland. Hun har vært aktiv og konkurrert i Voltige, og blant annet representert Norge under Nordisk Mesterskap i Voltige i Danmark! Nå er dette riktignok noen få år siden, men hun sa likevel ja til å komme til Rakkestad for å både fortelle og vise oss litt av hva Voltige er. (Men NB: Vi må nok ta et lite værforbehold for akkurat denne aktiviteten - det er nemlig både glatt og vanskelig å turne på hesteryggen i regnvær!)


Du kan også se en video som Norges Rytterforbund har laget - den finner du HER.


OG det blir også flere aktiviteter denne helgen - mer info kommer!


0 Kommentar

Du har vel ikke glemt RAKKs quiz?

Postet av Rakkestad Kjøre og Rideklubb den 10. Jul 2020

Vi har fått inn noen svar - men vi tenkte vi skulle oppfordre en gang til - for at flere skal få sjansen til å være med på RAKKs fabelaktige quiz! Vi har derfor forlenget fristen frem til 1. august - men det lønner seg så klart å gyve løs med en gang!

Her er det fine premier å vinne - vi antar jo at alle medlemmer ønsker seg et RAKK-krus - eller kanskje til og med flere? Da er det bare å finne frem pennen og fylle inn de riktige svarene!


Spørsmålene og oppskriften på hvordan du skal sørge for at din besvarelse blir med i konkurransen finner du HER.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline